X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nie przypuszczałam,ze na koniec ciaży odpadną mnie jeszcze jakieś zachciewajki. Teraz mam fazę na bob (Szkoda,ze świeży jest taki drogi, kupuje mrożony) i duszone pieczarki z cebulką. No pycha.
    Też lubię świeży bób :) dawno nie jadłam. Lubię też gotowaną fasolę, taka z wody i odrobinę osoloną

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fazę. Już 3dzien z rzędu jem na przekąskę bob, a na obiad pieczarki duszone :) Fasolę też lubię. Z puszki też mi smakuje.

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze. To białko. Wojtuś buduje kostki :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja mam fazę. Już 3dzien z rzędu jem na przekąskę bob, a na obiad pieczarki duszone :) Fasolę też lubię. Z puszki też mi smakuje.

A za mną chodzi fasolka po bretońsku! Chyba muszę zrobić :)

Szczesliwa_mamusia, emikey lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Discret Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bym sobie zjadła sorbet cytrynowy a do sklepu gdzie taki dostane za daleko.....

W czwartek mój bierz wolne i ogarniamy resztę braków żebym już spokojnie siedziała na tyłku do porodu. Tylko nie wiem co z tym wózkiem kurcze. Oczywiście przedstawiciel nie odbiera bo po co

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret-podziwiam za cierpliwość. Kupiłabym już gdzie indziej, a tamto zamówienie anulowała.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek już mam w domku :) oczywiście oprócz wózka przywiozłam ze sklepu kilka dodatkowych rzeczy w tym te czerwono czarne zabawki dla maluszka :)

Lura82, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka, nie wiem czy widziałaś

http://www.szpitalparkitka.com.pl/media/static/ginekologia/plan-porodu.pdf

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zainspirowałam się i sprawdziłam z ciekawości jak wygląda u mnie porodówka i zdziwiłam się, bo nie jest źle

http://www.szpitalparkitka.com.pl/253,Galeria-zdjec

emikey lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cały szpital jest nowy wiec naprawdę nie ma na co narzekać :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie w ten ponury dzionek ;)
    Ja właśnie wróciłam z wizyty u położnej. Małemu serduszko bije pięknie i leży już główką w dół :D Wyniki krwi też na szczęście w porządku, hemoglobina 119 (ponoć dobrze) i jak na razie żadnych przeciwwskazań.
    W czwartek za to mam umówioną wizytę u fizjoterapeuty w szpitalu na te nieszczęsne dretwiejące nadgarstki. Teraz to już nawet skurcze łydek doszły do kompletu :( Mają dać ponoć zestaw ćwiczeń i opaski usztywniające na ręce i mam nadzieję, że będzie poprawa. Położna poleciła na to wszystko picie toniku (niestety bez ginu) i w drodze do domu kupiłam butelkę. Oby pomogło :D
    Co do zachcianek to ostatnio na nic szczególnego nie mam ochoty ale głód za to dużo większy niż dotychczas.

aga1402, Zołzimagic, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    A za mną chodzi fasolka po bretońsku! Chyba muszę zrobić :)
    Ja dziś robię. Fasola właśnie sie moczy ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Midwife1991 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie znamy się choć czytam was od początku :) mialam być grudniową mamą, ale ze względu na 2 żeńskie serducha w moim brzuchu, rozpakowywać się będziemy w listopadzie. A zdecydowałam się napisać po tych 8 miesiącach, bo mam info dla dziewczyn chcących rodzić w Wojewódzkim w Olsztynie. Otóż leżę tu już 6 tydzień na patologii i muszę was uprzedzić, że zaczął się remont porodówki, ktora przeniesiona jest na położniczy. Z sal 1 i 2 osobowych porobiono wieloosobowe ze wględu na ilość pacjentek. Wiem też że mnóstwo odsyłają, bo nie ma miejsc. (Koleżanka ktora leżala ze mną ma oddziale czekala 2 doby na planową indukcję porodu, bo ciągle porodówka była zajęta). Poza tym, wydaje mi się że z racji remontu, warunki nie są takie komfortowe na "prowizorycznych" salach porodowych. Na razie jeszczze nikt na korytarzach nie leży, ale remont ma trwać 5 miesiecy więc wszystko jeszcze może się zdarzyć. A od siebie dodam jeszcze że na patologii też jest ciężko bo 6 dni w tygodniu od 7-8rano panowie kują sciany, wiercą itp hałas niemiłosierny.

Pozdrawiam was z moją Gabrysią i Marysią, może teraz na końcówce odważę się pisać więcej, jeśli mmie przyjmiecie do siebie :)

Petitka, Iruletka lubią tę wiadomość

f2w3kw7ikr19qy1o.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Witam serdecznie w ten ponury dzionek ;)
    Ja właśnie wróciłam z wizyty u położnej. Małemu serduszko bije pięknie i leży już główką w dół :D Wyniki krwi też na szczęście w porządku, hemoglobina 119 (ponoć dobrze) i jak na razie żadnych przeciwwskazań.
    W czwartek za to mam umówioną wizytę u fizjoterapeuty w szpitalu na te nieszczęsne dretwiejące nadgarstki. Teraz to już nawet skurcze łydek doszły do kompletu :( Mają dać ponoć zestaw ćwiczeń i opaski usztywniające na ręce i mam nadzieję, że będzie poprawa. Położna poleciła na to wszystko picie toniku (niestety bez ginu) i w drodze do domu kupiłam butelkę. Oby pomogło :D
    Co do zachcianek to ostatnio na nic szczególnego nie mam ochoty ale głód za to dużo większy niż dotychczas.
    O moja nic o toniku nie mówiła :P muszę spróbować chociaż nie mam pojęcia jak on mógłby pomóc :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    O moja nic o toniku nie mówiła :P muszę spróbować chociaż nie mam pojęcia jak on mógłby pomóc :P
    Ja też nie ale jestem gotowa spróbować wszystkiego jeśli ma to pomóc ;) Bardziej liczę na te opaski usztywniające.
    Mi też się ostatnio śnił mój poród. Mały był uparty i musieli wywoływać a później jak się urodził to był już taki podrośnięty i narzekał napotkanym obcym ludziom, że nie umiem się nim zajmować xD

• emikey Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupowałam czarno czerwonych zabawek dla małego ale mam jedna z dwóch zamówionych książeczek. Jestem w nich zakochana więc się z wami tu nimi podzielę :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eab3583fd275.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4eb8bc0bc25.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8046f4be78f.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdd6a005477d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9588207e907.jpg

Druga będę miała o zwiwrzatkach :)

Petitka, Iruletka lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Nie będzie tak źle ;) poza tym szczerze chyba lepiej w takiej dwuosobowe jest niż jedoosobowej o ile trafi się normalna wspollokatorka przynajmniej nie nudzi się tak...gorzej jak trafi się taka jak mi w po pierwszym porodzie co chrapala cała noc O.o
    Dwuosobowa to spoko. Mnie martwily bardziej te łazienki poza pokojem.
    Najgorzej panikowalam po moim snie o 20 dziewczynach i pokoju :)

Lezalam raz na ginekologii w wojewódzkim. Po operacji ani razu nie widzialam lekarza, maz odpinal mi kroplowki, wypisu nie dostalam, tylko pielegniarka stwierdziła, ze wygladam całkiem dobrze to moge sobie isc do domu. Dlatego tak sie boje. Wszyscy jednak mnie pocieszaja, ze to inny oddział :)

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife1991 wrote:
    Cześć dziewczyny, nie znamy się choć czytam was od początku :) mialam być grudniową mamą, ale ze względu na 2 żeńskie serducha w moim brzuchu, rozpakowywać się będziemy w listopadzie. A zdecydowałam się napisać po tych 8 miesiącach, bo mam info dla dziewczyn chcących rodzić w Wojewódzkim w Olsztynie. Otóż leżę tu już 6 tydzień na patologii i muszę was uprzedzić, że zaczął się remont porodówki, ktora przeniesiona jest na położniczy. Z sal 1 i 2 osobowych porobiono wieloosobowe ze wględu na ilość pacjentek. Wiem też że mnóstwo odsyłają, bo nie ma miejsc. (Koleżanka ktora leżala ze mną ma oddziale czekala 2 doby na planową indukcję porodu, bo ciągle porodówka była zajęta). Poza tym, wydaje mi się że z racji remontu, warunki nie są takie komfortowe na "prowizorycznych" salach porodowych. Na razie jeszczze nikt na korytarzach nie leży, ale remont ma trwać 5 miesiecy więc wszystko jeszcze może się zdarzyć. A od siebie dodam jeszcze że na patologii też jest ciężko bo 6 dni w tygodniu od 7-8rano panowie kują sciany, wiercą itp hałas niemiłosierny.

Pozdrawiam was z moją Gabrysią i Marysią, może teraz na końcówce odważę się pisać więcej, jeśli mmie przyjmiecie do siebie :)
    Przydatne info dla Lury i Magdzi. Chyba one we dwie u nas myślą o Olsztynie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife1991 wrote:

O matko boska to mnie pocieszylas. To juz jestem pewna, ze nie chce tam byc

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w miejskim z cukrzyca mogę rodzic.
    Muszę koniecznie dzis z moja diabetolog o tym pogadac. Tragedia normalnie.

‹‹ 1432 1433 1434 1435 1436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ