X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miesiąc po porodzie miała 18kg mniej. Ja narazie 5 na plusie. Większość z tego to dziecko, wody, łożysko, przynajmniej tak mi się wydaje.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja się zastanawiam jak szybko po porodzie uda mi się zrzucić te kilogramy i o ile lżejsza wyjdę ze szpitala :P
    Ja ostatnio przytylam 14 kg,ze szpitala wrocilam lzejsza o jakies 4,5. Ja bym chciala zeby mi.po ciazy zostalo kilka kg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 09:57

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 na plusie ale do zrzucenia z 30

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mam nic na plusie... nie ukrywam że się trochę tym martwię :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w pierwszej ciąży ze szpitala wyszłam lżejsza o 10 kg (przytyłam wtedy 15 kg) a po 3 miesiącach bez diety tylko kp ważyłam -10 kg wg wagi sprzed ciąży... kp to najlepsza dieta przynajmniej dla mnie :P :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam +5,5 kg, zupełnie mi to wisi i powiewa, szczerze, to nastawiałam się, że na tym etapie już będę naprawdę wielorybem.

co do zatykanych uszu, to ja jakies pół roku temu byłam z tym u laryngologa, zajrzał, nic nie zobaczył, powiedział, że w ciąży mogą się robić takie dziwne obrzęki i nic nie poradzimy; ja byłam wtedy po 3 tygodniach przeziębień.

MalaHD, ty może zapytaj męża czy będzie latał po łóżeczko na skurczach czy zaraz po? nie zamierza cie odwiedzać w szpitalu tylko latać po łóżeczka i robić bajzel w domu? faceci to mają pomysły...

mój też "chory"; normalnie tragedia w domu, biedaczek... ale chociaż czasami sam sobie robi herbatę a nie jęczy, wczoraj mi zakazał odkurzania odkurzaczem, bo wysusza powietrze :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia-mi lekarz powiedział,zeby na tym etapie nie być się scopolanu. Więc może nie biorę Jak mi zalecił 3xdziennie. Ale jak boli,to biorę. Ufam mu,ze nie dałby mi ani dziecku zrobić krzywdy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam do okulisty. Ciekawa jestem czy Zmieszcze się w czasie, bo coś im sie zesrało i naprawiaja. A na 11.20mam wizytę u kardiologa. Jeszcze sie okazało,ze nie ma moich wyników holtera. Jest tylko poodbno opis w karcie w komputerze. Musi wystarczyć. No zesz przez 3tyg się nie wyrobili.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja na razie nie mam nic na plusie... nie ukrywam że się trochę tym martwię :/
    U mnie w tej chwili 1,5kg na plusie. Wczoraj pytałam diabetologa o to czy nie za mało przytylam. Powiedzial, ze to bardzo dobrze, wiec sie nie martwię.
    Pomijam, ze moj ginekolog to nawet jak bym w ciąży schudla 10 kg , to bylby najszczesliwszy ale on uwielbia jak kobiety trzymaja swoją wagę.
    To taki jedyny plus mojej cukrzycy.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    MalaHD, ty może zapytaj męża czy będzie latał po łóżeczko na skurczach czy zaraz po? nie zamierza cie odwiedzać w szpitalu tylko latać po łóżeczka i robić bajzel w domu? faceci to mają pomysły...

W moim szpitalu nie ma odwiedzin na salach, tylko na korytarzu. I nie można tam dziecka wynieść więc moje odwiedziny będą trwały 5 minut na korytarzu bo będę lecieć szybko do dziecka. Więc on MA CZAS przecież... ku*wa :P Będę go molestować po 37tc jak już ciąża donoszona i wtedy mogę rodzić w każdym momencie. Może do niego dotrze. My mamy małe mieszkanie i tam gdzie będzie stało łóżeczko jest suszarka na pranie, która będzie stała na samym środku salonu później ale powinien zrozumieć, że ja jestem w ciąży i ja tak chcę i koniec!

Ja przytyłam 6kg. Jestem zadowolona ale jak przytyje do końca kolejne 5 to nie będzie tragedii :)

Mi siara nie leci ale jak nacisnę to trochę tam wycisnę i z jednego kanalika jest krew, takie to podbarwione na brązowo. Z reszty jest ok, powiedzmy, że 5 kropelek żółtawych i jedna taka brązowa. Powinnam to zgłosić do lekarza? Pewnie mnie opi*doli, że wyciskam?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah jak tam wizyta u lekarza?

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD to twój maz nie będzie mógł zobaczyć dziecka przez pare dni?
    To ze inni nie moga wchodzic to ok ale ojciec powinien miec prawo byc z dzieckiem.
    Moja bratowa rodzila 23 lata temu, to byly takie praktyki, rok później juz mąż mogl byc przy zonie i dziecku.
    Noo ma to swoje plusy ale moj mąż to by tam wjechał bez pytania :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "zobaczyć" może przez szybkę. Dotknąć nie. Ale bez przesady to są 3 dni... Mi to akurat bardzo pasuje, że nie ma pielgrzymek tatusiów, rodzin, koleżanek. A i dziecko możesz "oddać" położnym jak jesteś bardzo zmęczona i chcesz odpocząć, umyć się czy wyjść na dłużej na odwiedziny

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest pokoj odwiedzin idziesz z dzieckiem w "koszyczku" ;) do mamus po sn nie moga wchodzic goscie. Do pacjentek po cc moze 1 osoba " na raz"

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest ten minus, że nie można wynieść dziecka do taty. No ale cóż takie procedury, nie przeskoczysz

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to takie rozwiązanie jak u Amus podoba mi sie najbardziej.
    Ogólnie jestem za odwiedzinami tylko ojca.
    Serio moj maz by zwariował, gdyby nie mógł wziąć małej na ręce. On juz teraz przesiaduje u niej w pokoiku

• emikey Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu przyszedł mi proszek dzidziuś :) mąż wczoraj kupił deskę. Mogę prać i prasować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 12:16

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu stolarz dzisiaj po roku O.o dokończył łóżeczko dla Nikosia... teraz tylko zamontować materac i nasz książę może spać w swoim pokoju :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się wybrać i kupić płyn do prania i też zacząć ogarniać ciuszki dla Teosia... bo za chwilę już siły nie będę miała...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć

Mam nockę z głowy całą noc wymiotowałam kwasem:( Już mam dość tej zgagi i kaszlu

U mnie w szpitalu też nie ma odwiedzin na salach jest od tego specjalny pokoik gdzie mamusia idzie z dzieckiem w łóżeczku takim malutkim i tam może tatuś poprzytulać maluszka. Z jedne strony bardzo mi się podoba taka polityka szpitala przynajmniej nie ma własnie tych pielgrzymek wokół dziecka. Mama ma spokój podczas karmienia i jak chce chodzić z gołym tyłkiem to chodzi z gołym tyłkiem (z przymrużeniem oka :) )

c55fgywlmszfxxtz.png
‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ