X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miesiąc po porodzie miała 18kg mniej. Ja narazie 5 na plusie. Większość z tego to dziecko, wody, łożysko, przynajmniej tak mi się wydaje.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja się zastanawiam jak szybko po porodzie uda mi się zrzucić te kilogramy i o ile lżejsza wyjdę ze szpitala :P
    Ja ostatnio przytylam 14 kg,ze szpitala wrocilam lzejsza o jakies 4,5. Ja bym chciala zeby mi.po ciazy zostalo kilka kg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 09:57

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 na plusie ale do zrzucenia z 30

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mam nic na plusie... nie ukrywam że się trochę tym martwię :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w pierwszej ciąży ze szpitala wyszłam lżejsza o 10 kg (przytyłam wtedy 15 kg) a po 3 miesiącach bez diety tylko kp ważyłam -10 kg wg wagi sprzed ciąży... kp to najlepsza dieta przynajmniej dla mnie :P :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam +5,5 kg, zupełnie mi to wisi i powiewa, szczerze, to nastawiałam się, że na tym etapie już będę naprawdę wielorybem.

co do zatykanych uszu, to ja jakies pół roku temu byłam z tym u laryngologa, zajrzał, nic nie zobaczył, powiedział, że w ciąży mogą się robić takie dziwne obrzęki i nic nie poradzimy; ja byłam wtedy po 3 tygodniach przeziębień.

MalaHD, ty może zapytaj męża czy będzie latał po łóżeczko na skurczach czy zaraz po? nie zamierza cie odwiedzać w szpitalu tylko latać po łóżeczka i robić bajzel w domu? faceci to mają pomysły...

mój też "chory"; normalnie tragedia w domu, biedaczek... ale chociaż czasami sam sobie robi herbatę a nie jęczy, wczoraj mi zakazał odkurzania odkurzaczem, bo wysusza powietrze :D

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia-mi lekarz powiedział,zeby na tym etapie nie być się scopolanu. Więc może nie biorę Jak mi zalecił 3xdziennie. Ale jak boli,to biorę. Ufam mu,ze nie dałby mi ani dziecku zrobić krzywdy

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam do okulisty. Ciekawa jestem czy Zmieszcze się w czasie, bo coś im sie zesrało i naprawiaja. A na 11.20mam wizytę u kardiologa. Jeszcze sie okazało,ze nie ma moich wyników holtera. Jest tylko poodbno opis w karcie w komputerze. Musi wystarczyć. No zesz przez 3tyg się nie wyrobili.

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja na razie nie mam nic na plusie... nie ukrywam że się trochę tym martwię :/
    U mnie w tej chwili 1,5kg na plusie. Wczoraj pytałam diabetologa o to czy nie za mało przytylam. Powiedzial, ze to bardzo dobrze, wiec sie nie martwię.
    Pomijam, ze moj ginekolog to nawet jak bym w ciąży schudla 10 kg , to bylby najszczesliwszy ale on uwielbia jak kobiety trzymaja swoją wagę.
    To taki jedyny plus mojej cukrzycy.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    MalaHD, ty może zapytaj męża czy będzie latał po łóżeczko na skurczach czy zaraz po? nie zamierza cie odwiedzać w szpitalu tylko latać po łóżeczka i robić bajzel w domu? faceci to mają pomysły...

W moim szpitalu nie ma odwiedzin na salach, tylko na korytarzu. I nie można tam dziecka wynieść więc moje odwiedziny będą trwały 5 minut na korytarzu bo będę lecieć szybko do dziecka. Więc on MA CZAS przecież... ku*wa :P Będę go molestować po 37tc jak już ciąża donoszona i wtedy mogę rodzić w każdym momencie. Może do niego dotrze. My mamy małe mieszkanie i tam gdzie będzie stało łóżeczko jest suszarka na pranie, która będzie stała na samym środku salonu później ale powinien zrozumieć, że ja jestem w ciąży i ja tak chcę i koniec!

Ja przytyłam 6kg. Jestem zadowolona ale jak przytyje do końca kolejne 5 to nie będzie tragedii :)

Mi siara nie leci ale jak nacisnę to trochę tam wycisnę i z jednego kanalika jest krew, takie to podbarwione na brązowo. Z reszty jest ok, powiedzmy, że 5 kropelek żółtawych i jedna taka brązowa. Powinnam to zgłosić do lekarza? Pewnie mnie opi*doli, że wyciskam?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah jak tam wizyta u lekarza?

• Lura82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD to twój maz nie będzie mógł zobaczyć dziecka przez pare dni?
    To ze inni nie moga wchodzic to ok ale ojciec powinien miec prawo byc z dzieckiem.
    Moja bratowa rodzila 23 lata temu, to byly takie praktyki, rok później juz mąż mogl byc przy zonie i dziecku.
    Noo ma to swoje plusy ale moj mąż to by tam wjechał bez pytania :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "zobaczyć" może przez szybkę. Dotknąć nie. Ale bez przesady to są 3 dni... Mi to akurat bardzo pasuje, że nie ma pielgrzymek tatusiów, rodzin, koleżanek. A i dziecko możesz "oddać" położnym jak jesteś bardzo zmęczona i chcesz odpocząć, umyć się czy wyjść na dłużej na odwiedziny

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest pokoj odwiedzin idziesz z dzieckiem w "koszyczku" ;) do mamus po sn nie moga wchodzic goscie. Do pacjentek po cc moze 1 osoba " na raz"

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest ten minus, że nie można wynieść dziecka do taty. No ale cóż takie procedury, nie przeskoczysz

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to takie rozwiązanie jak u Amus podoba mi sie najbardziej.
    Ogólnie jestem za odwiedzinami tylko ojca.
    Serio moj maz by zwariował, gdyby nie mógł wziąć małej na ręce. On juz teraz przesiaduje u niej w pokoiku

• emikey Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu przyszedł mi proszek dzidziuś :) mąż wczoraj kupił deskę. Mogę prać i prasować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 12:16

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w końcu stolarz dzisiaj po roku O.o dokończył łóżeczko dla Nikosia... teraz tylko zamontować materac i nasz książę może spać w swoim pokoju :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się wybrać i kupić płyn do prania i też zacząć ogarniać ciuszki dla Teosia... bo za chwilę już siły nie będę miała...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć

Mam nockę z głowy całą noc wymiotowałam kwasem:( Już mam dość tej zgagi i kaszlu

U mnie w szpitalu też nie ma odwiedzin na salach jest od tego specjalny pokoik gdzie mamusia idzie z dzieckiem w łóżeczku takim malutkim i tam może tatuś poprzytulać maluszka. Z jedne strony bardzo mi się podoba taka polityka szpitala przynajmniej nie ma własnie tych pielgrzymek wokół dziecka. Mama ma spokój podczas karmienia i jak chce chodzić z gołym tyłkiem to chodzi z gołym tyłkiem (z przymrużeniem oka :) )

c55fgywlmszfxxtz.png
‹‹ 1437 1438 1439 1440 1441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ