X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj gdzie rodzę pokoje są pojedyncze więc tatuś może być cały czas i nie wadzić nikomu :)

Mały mnie śmiesznie smyra. Leżę na boku i on tam non stop coś gmera jakby sie czymś bawił albo chciał dotknąć przescieradlo.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8listopada idę na badanie dna oka. Okulista potwierdziła,ze nie ma narazie sensu zmiana okularów, bo wzrok mi się pogorszy. Dopiero jak skończę karmić jest sens. Ale dała mi receptę na nowe okulary. do oczu nawet nie zajrzała. Powiedziała,ze lekarz, który będzie mi robił badanie dna oka,wyda zaświadczenie do porodu.
    Z punktu kardiologicznego też jest wszystko dobrze. Holter zarejestrował najwyższa wartość 135uderzen na min. Co lekarka powiedziała,ze to nie jest źle jak na kobietę w ciąży. Puki co, nie ma potrzeby brania leków na stałe. Zaprasza mnie na konsultacje po porodzie. Także jeszcze tylko to badanie dna oka i mogę iść rodzic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 13:20

magdzia26, Iruletka lubią tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Nesairah jak tam wizyta u lekarza?

Nie jest źle, pessar trzyma! I to całkiem nieźle. Nie ma rozwarcia, więc te moje skurcze są póki co niegroźne. Lekarz jest dobrej myśli i stwierdził, że powinnam wytrzymać 2 tygodnie jeszcze spokojnie do 37tyg, a jego zdaniem może nawet do 39 (optymista) :D Powiedział, że gdyby mały zaczął się już rodzić niespodziewanie, to sobie poradzi, waży już prawie 2500g :) Ma już bardzo mało miejsca w brzuchu i ciągle leży główką w dół, więc już raczej się nie przekręci :) Niestety nie chciał pozować, ale najważniejsze, że ma się dobrze.

k878, Lura82, MalaHD, Szczesliwa_mamusia, emikey, Edith, Eli, Petitka, magdzia26, Iruletka, aga1402, Zołzimagic, Minionkowa, Coco55 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Discret Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a syrop sosnowy to my możemy pić??? Przeczytałam cała ulotne ale tam nie ma słowa od ciąży nawet wiec tak się zastanawiam czy wtedy można czy to znaczy ze nie wolno

c55fgywlmszfxxtz.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah, super wieści!

MalaHD - to kiepsko z odwiedzinami, ale skoro Tobie pasuje...
    Tam gdzie zamierzam rodzić są odwiedziny 11-19:30 i mam nadzieję, że mąż będzie przychodził na pół dnia co najmniej :) rozważaliśmy jeszcze wynajem sali 1 osobowej (koszt 500 zł/dobę), ale tata nie może zostać na noc, zawsze bezpieczniej z kimś być;
    mam nadzieję, że do tej drugiej osoby nie będą przychodzić pielgrzymki babć i koleżanek...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjer zaliczony, fryzurka odświeżona teraz jeszcze tylko kosmetyczka i mogę iść rodzic :)

magdzia26, salenne, Eli, Petitka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz do dentysty ruszam, ale zastanawiam się czy dam radę wsiąść na fotel z tym moim bolącym lewym bokiem ???

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u mojej dr od watroby. Mam bezwzgledny zakaz rodzenia naturalnie. Dostalam karteczke. Tego sie szczerze nie sodziewalam

• emikey Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Jestem po wizycie u mojej dr od watroby. Mam bezwzgledny zakaz rodzenia naturalnie. Dostalam karteczke. Tego sie szczerze nie sodziewalam
    To ile masz już w sumie zakazów? :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, byłam na sorze. Mam rozejście spojenia łonowego. Jestem w trakcie załatwiania ortopedy i CC. Jestem przerażona, pisałam wam już, że córkę rodziłam sn. Czy któraś po CC może mnie nastawić psychicznie?

• emikey Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Cześć, byłam na sorze. Mam rozejście spojenia łonowego. Jestem w trakcie załatwiania ortopedy i CC. Jestem przerażona, pisałam wam już, że córkę rodziłam sn. Czy któraś po CC może mnie nastawić psychicznie?
    Mojej mamie rozeszło się ze mną spojenie i dala radę przelezeć jeszcze miesiąc pod specjalną aparatura. UrodZiłam się w 34 tyg i jestem okazem zdrowia. Na pewno będzie dobrze. I zobaczysz maleństwo całe i zdrowe i to już wkrótce :)

Minionkowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa - ja zniosłam cc super, serio, tak uważam. Cc było w trakcie akcji więc nie wiem czy tak samo zniosłabym takie "na zimno". Ola urodziła się o 14:45, co 4h kroplówka jakoś z przeciwbólowym i kazali dzwonić jakbym nie mogła wytrzymać to dadzą coś jeszcze, ale było ok, ostatnie o 3:00 dostałam Najgorzej wstać pierwszy raz, nie ma się co oszukiwać, boli, ważne, żeby ktoś pomógł ci wstać żeby się nie przewrócić. Rano przynieśli Ole przed obchodem i do końca była ze mną na sali, sama się nią zajmowałam. Cc było we wtorek po południu a w piątek w południe wyszliśmy do domu ;) Rana troszkę ciągnęła z tydzień jeszcze, ale nic przeciwbólowego nie brałam, nie było potrzeby ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2017, 17:02

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek doktor pobrał wymaz, mówiłam mu, że czuje, że coś mnie bierze tam, bo z zewnątrz troche szczypie a i wydzielina mi sie nie podoba. W badaniu stwierdził, że jest ok, ale już zrobi ten wymaz. No i jutro jadę po receptę do niego do przychodni znowu. Wyhodowałam "pięknego" paciorkowca i równie "cudownego" grzybka... Wzrosty obfite, ale podobno wrażliwe na antybiotyki.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:

Ojj brzmi groźnie, ale dacie radę!

Miałaś jakieś objawy przez dłuższy czas, czy tak nagle się rozeszło?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah bóle krocza nasilone tak od 3 miesięcy, później doszło "strzykanie" przy chodzeniu. Zaczęłam chodzić jak kaczka z bólu. W nocy słyszałam strzykanie przy obracaniu się z boku na bok. Dzisiaj próbowałam się obrócić i coś strzeliło i nie mogłam wstać. Chwilami jest lepiej, muszę leżeć a po leżeniu najgorzej boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu, nie ma leczenia w mojej sytuacji jedyne co mogę zrobić to leżeć i załatwić cesarkę aby przy porodzie nie zaszkodzić sobie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    To ile masz już w sumie zakazów? :P
    Czemu ile ? :P

Minionkowa ja poki co nie...bo tez mnie to przeazilo tzn niby wiedzialam ze mnie czeka ale teraz to sie realne stalo :p

• nesairah Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Nesairah bóle krocza nasilone tak od 3 miesięcy, później doszło "strzykanie" przy chodzeniu. Zaczęłam chodzić jak kaczka z bólu. W nocy słyszałam strzykanie przy obracaniu się z boku na bok. Dzisiaj próbowałam się obrócić i coś strzeliło i nie mogłam wstać. Chwilami jest lepiej, muszę leżeć a po leżeniu najgorzej boli.

Kurcze, współczuję:( dobrze, że do końca już blisko. Trzymam kciuki, żeby poszło gładko z załatwianiem CC no i z samym CC.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Czemu ile ? :P
    No bo prZecież zanim dostałaś ten zakaz to już wiedziałaś, że biedzie cc :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walczę od wczoraj z jakimś kurewskim bólem grała i osłabieniem. Już nie wiem jak sobie radzić... Najgorsze jest to znów zostałam sama i muszę co chwilę z psem wychodzić na taką pogodę.

Wizytę kontrolną mam dopiero za 2 tygodnie. Chyba przeleje do tego czasu.

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ