X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Zostalo juz niewiele, takze nie powinny juz tak sie obnizyc plytki
    No nie wiem - 2 tygodnie temu miałam lekko ponad 130 a dziś 114 - zostały mi jakieś 2 tygodnie do cc wiec zobaczymy co wyjdzie na badaniach w samym szpitalu

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, krew przetaczają <50, wiec jeszcze daleko. Kiedy idziesz do lekarza? Preparaty płytkowe chyba tez dają tylko w szpitalu. anestezjolog może mieć problem ze znieczuleniem przy niskich płytkach.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lekarza idę w poniedziałek

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w sumie plytki sa zmienne bardzo ja na poczatku pazdziernika mialam 195 a w szpitalu 8.10 mialam 222 :) takze moga tez wystrzelic w gore, albo zlapaliscie taki moment ze byly niskom 3 mam kciuki

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, ja już mam płytki 75 :(
    I ciągle spadają...
    Wczoraj aż do mnie dzoniła babka z z labu, bo badam też płytki w komorze (manualnie) i jej tam dziwne rzeczy wychodziły i mam powtórzyć badanie, bo nie zgadzało jej się z wynikami z aparatu i z wynikami z dnia poprzedniego (powtarzam co tydzień, ale tym razem hematolog kazała powtórzyć tez białko S, to powtórzyłam i płytkti...)
    We wtorek ostatnia wizyta i konsultacja z anestezjologiem.
    Być może będzie trzeba zrobić cc w znieczuleniu ogólnym przy jednoczesnym podawaniu preparatu z płytek, ale u Ciebie to chyba nie zdąży spaść aż tak bardzo. Do 80 jest ok. Poniżej 80 już nie chcą dawać zzo. Nie wiem dokładnie przy ilu nie chcą podawać podpajęczynówkowego...
    Daj znać co Ci lekarz powie :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Moje dzieci będą jeść wszystko :) Tyle, że z rozsądkiem, ale wszystko. Słodycze, frytki itd. Ja uważam, że to część dzieciństwa.

Moje również będą jeść słodycze i frytki, a frytki robię przepyszne, takie chrupiące à la belgijskie. Nie będą natomiast jadły wyrobów frytkopodobnych ze sklepowej zamrażarki czy Mcdonalda i nie uważam, żeby miały przez to stracić dzieciństwo.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • k878 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, a co masz z białkiem S i jak się to ma do płytek? Bo ja mam niedobór, a płytki też mi lecą, ale nie tak jak Wam.

U mnie w szpitalu powiedzieli, że co do zasady <100 dają znieczulenie ogólne, ale zawsze decyduje anestezjolog, więc pewnie zależy od sytuacji i wyników

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 08:21

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszylyscie :) bo ja chyba wolę znieczulenie ogólne niż zzo :) dam znać co powie lekarz w poniedziałek. Na przyrost samoistny to chyba nie mam co marzyć bo od początku tylko spadają

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jak robisz takie frytki? Chce je jeść :)

nataliamonika lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png

Wysłany: 1 listopada 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie "torboszpitalne". Jeśli chodzi o higieniczne rzeczy typu płatki, waciki, bierzecie całe paczki? Podpaski czy podkłady to wiadomo, że zejdą, ale płatki i waciki mam np. w opakowaniu 100 sztuk i nie wiem czy przepakować do czegoś część czy zabrać całość. Ostatnio dostałam z jednym zamówieniem fajne opakowanie Waterwipes, 10 sztuk, do szpitala jak znalazł.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    To mnie pocieszylyscie :) bo ja chyba wolę znieczulenie ogólne niż zzo :) dam znać co powie lekarz w poniedziałek. Na przyrost samoistny to chyba nie mam co marzyć bo od początku tylko spadają
    Serio????? Ja przezywam ze bede miala ogolne :( nie chce ogolnego. Boje sie tej rurki, uspania i co gorsza komplikavji u malej. Przy cc w ogolnym dr maja chwile by wyjac dziecko bez komplikacji tam nim znieczulenie dojdzie do dziecka. Przeraza mnie to :(

Wysłany: 1 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Natalia jak robisz takie frytki? Chce je jeść :)

Moczysz obrane i pokrojone (dość grubo 1,5-2 cm) ziemniaki ok. pół godziny w zimnej wodzie, a potem suszysz 10-15 minut na ręczniku papierowym. Po takim zabiegu masz wypłukaną skrobię i stad tajemnica tej chrupkości :D Potem olej (ze 2-3 łyżki na 1 kg) i sól i pieczesz na papierze na prawie najwyższej półce, w międzyczasie obracasz. Temperatura musi być dość wysoka, z 220-240 st. Czasu nie liczę, patrzę po prostu aż mocno zbrązowieją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 09:05

MalaHD, Iruletka lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Pytanie "torboszpitalne". Jeśli chodzi o higieniczne rzeczy typu płatki, waciki, bierzecie całe paczki? Podpaski czy podkłady to wiadomo, że zejdą, ale płatki i waciki mam np. w opakowaniu 100 sztuk i nie wiem czy przepakować do czegoś część czy zabrać całość. Ostatnio dostałam z jednym zamówieniem fajne opakowanie Waterwipes, 10 sztuk, do szpitala jak znalazł.
    Ja waciki biorę 10 do torebeczki. Tak samo odłożyłam sobie wkładki laktacyjne. Po całym opakowaniu wzięłam podklady

• k878 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteście okrutne, nie mogę ziemniaków ;(

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja waciki biorę 10 do torebeczki. Tak samo odłożyłam sobie wkładki laktacyjne. Po całym opakowaniu wzięłam podklady
    Tak właśnie myślałam, bo inaczej to wszystko mnóstwo miejsca zajmie.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Amen :) dokładnie tak samo uważam

A mni znów drętwieją w nocy dłonie :( ciekawe co jeszcze spotka mnie w tej końcówce ?
    Witaj w gronie tych z zespołem ciesni nadgarstka. Ciesz się, że dostałaś to na sam koniec. Ja mam od lipca. Po dretwieniu dochodzi do tego puchnięcie i ból.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo zrobiłam z kosmetykami. Szampon,zel, dezodorant i paste do zębów kupiłam w rossmanie w małych opakowaniach. Tonik przeleje sobie do małej buteleczki, krem do twarzy wezmę normalnie. I mam jeszcze luz w kosmetyczce. Wszystko i tak dużo miejsca zajmuje. A nie chce pakować się niewiadomo do Jak dużej torby. A tak zmieściłam się w małej. Jeszcze mi została woda do zapakowania i kubek. Reszta już w torbie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a83de713647.jpg

Wojtka spakowałam w walizeczke. Pół tej walizki to małe opakowanie pieluch;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e997eef17778.jpg

Lady Savage lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w końcu biorę torbę i walizkę. Nad walizką się wahałam, bo pisałyśmy tutaj o praniu, ale stwierdziłam, że mój małż i tak przynosi do domu codziennie tonę zarazków szpitalnych, wiec co za różnica :D :D Też kupiłam takie miniaturki i buteleczki 100ml. W Rossmannie są fajne pudełeczka na kremy w kształcie makaroników :P Wzięłam też kilka próbek w saszetkach.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nesairah Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    36 tydzień czas start :) jeszcze niedawno marzyłam, żeby dotrwać do tego czasu. Więc teraz 2 tyg I ciąża będzie donoszona? Ostatni mój cel.

Szczesliwa_mamusia, Petitka, k878, magdzia26, Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja też w końcu biorę torbę i walizkę. Nad walizką się wahałam, bo pisałyśmy tutaj o praniu, ale stwierdziłam, że mój małż i tak przynosi do domu codziennie tonę zarazków szpitalnych, wiec co za różnica :D :D Też kupiłam takie miniaturki i buteleczki 100ml. W Rossmannie są fajne pudełeczka na kremy w kształcie makaroników :P Wzięłam też kilka próbek w saszetkach.
    Jakby mi przyszło samej się przenosić, to łatwiej będzie mi wziąć torbę w rękę, a walizkę ciągnąć. A z reszta, pomyślałam sobie,że idę leżeć na ginekologie a nie na interne ;) leżałam na endokrynologii z plecakiem i go potem nie pralam. Trzeba się asymilowac z różnymi zarazkami;) (tak z przymrużeniem oka)

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ