Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:Zostalo juz niewiele, takze nie powinny juz tak sie obnizyc plytkihttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualny
-
Beti, ja już mam płytki 75
I ciągle spadają...
Wczoraj aż do mnie dzoniła babka z z labu, bo badam też płytki w komorze (manualnie) i jej tam dziwne rzeczy wychodziły i mam powtórzyć badanie, bo nie zgadzało jej się z wynikami z aparatu i z wynikami z dnia poprzedniego (powtarzam co tydzień, ale tym razem hematolog kazała powtórzyć tez białko S, to powtórzyłam i płytkti...)
We wtorek ostatnia wizyta i konsultacja z anestezjologiem.
Być może będzie trzeba zrobić cc w znieczuleniu ogólnym przy jednoczesnym podawaniu preparatu z płytek, ale u Ciebie to chyba nie zdąży spaść aż tak bardzo. Do 80 jest ok. Poniżej 80 już nie chcą dawać zzo. Nie wiem dokładnie przy ilu nie chcą podawać podpajęczynówkowego...
Daj znać co Ci lekarz powie -
emikey wrote:Moje dzieci będą jeść wszystko Tyle, że z rozsądkiem, ale wszystko. Słodycze, frytki itd. Ja uważam, że to część dzieciństwa.
Moje również będą jeść słodycze i frytki, a frytki robię przepyszne, takie chrupiące à la belgijskie. Nie będą natomiast jadły wyrobów frytkopodobnych ze sklepowej zamrażarki czy Mcdonalda i nie uważam, żeby miały przez to stracić dzieciństwo.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Sunshine, a co masz z białkiem S i jak się to ma do płytek? Bo ja mam niedobór, a płytki też mi lecą, ale nie tak jak Wam.
U mnie w szpitalu powiedzieli, że co do zasady <100 dają znieczulenie ogólne, ale zawsze decyduje anestezjolog, więc pewnie zależy od sytuacji i wynikówWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 08:21
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Pytanie "torboszpitalne". Jeśli chodzi o higieniczne rzeczy typu płatki, waciki, bierzecie całe paczki? Podpaski czy podkłady to wiadomo, że zejdą, ale płatki i waciki mam np. w opakowaniu 100 sztuk i nie wiem czy przepakować do czegoś część czy zabrać całość. Ostatnio dostałam z jednym zamówieniem fajne opakowanie Waterwipes, 10 sztuk, do szpitala jak znalazł.Gaja
nick nieaktualny78beti wrote:To mnie pocieszylyscie bo ja chyba wolę znieczulenie ogólne niż zzo dam znać co powie lekarz w poniedziałek. Na przyrost samoistny to chyba nie mam co marzyć bo od początku tylko spadają
-
MalaHD wrote:Natalia jak robisz takie frytki? Chce je jeść
Moczysz obrane i pokrojone (dość grubo 1,5-2 cm) ziemniaki ok. pół godziny w zimnej wodzie, a potem suszysz 10-15 minut na ręczniku papierowym. Po takim zabiegu masz wypłukaną skrobię i stad tajemnica tej chrupkości Potem olej (ze 2-3 łyżki na 1 kg) i sól i pieczesz na papierze na prawie najwyższej półce, w międzyczasie obracasz. Temperatura musi być dość wysoka, z 220-240 st. Czasu nie liczę, patrzę po prostu aż mocno zbrązowieją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 09:05
MalaHD, Iruletka lubią tę wiadomość
Gaja
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Pytanie "torboszpitalne". Jeśli chodzi o higieniczne rzeczy typu płatki, waciki, bierzecie całe paczki? Podpaski czy podkłady to wiadomo, że zejdą, ale płatki i waciki mam np. w opakowaniu 100 sztuk i nie wiem czy przepakować do czegoś część czy zabrać całość. Ostatnio dostałam z jednym zamówieniem fajne opakowanie Waterwipes, 10 sztuk, do szpitala jak znalazł.
-
78beti wrote:Amen dokładnie tak samo uważam
A mni znów drętwieją w nocy dłonie ciekawe co jeszcze spotka mnie w tej końcówce ? -
nick nieaktualnyTak samo zrobiłam z kosmetykami. Szampon,zel, dezodorant i paste do zębów kupiłam w rossmanie w małych opakowaniach. Tonik przeleje sobie do małej buteleczki, krem do twarzy wezmę normalnie. I mam jeszcze luz w kosmetyczce. Wszystko i tak dużo miejsca zajmuje. A nie chce pakować się niewiadomo do Jak dużej torby. A tak zmieściłam się w małej. Jeszcze mi została woda do zapakowania i kubek. Reszta już w torbie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a83de713647.jpg
Wojtka spakowałam w walizeczke. Pół tej walizki to małe opakowanie pieluch;)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e997eef17778.jpgLady Savage lubi tę wiadomość
-
Ja też w końcu biorę torbę i walizkę. Nad walizką się wahałam, bo pisałyśmy tutaj o praniu, ale stwierdziłam, że mój małż i tak przynosi do domu codziennie tonę zarazków szpitalnych, wiec co za różnica Też kupiłam takie miniaturki i buteleczki 100ml. W Rossmannie są fajne pudełeczka na kremy w kształcie makaroników Wzięłam też kilka próbek w saszetkach.Gaja
36 tydzień czas start jeszcze niedawno marzyłam, żeby dotrwać do tego czasu. Więc teraz 2 tyg I ciąża będzie donoszona? Ostatni mój cel.
Szczesliwa_mamusia, Petitka, k878, magdzia26, Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:Ja też w końcu biorę torbę i walizkę. Nad walizką się wahałam, bo pisałyśmy tutaj o praniu, ale stwierdziłam, że mój małż i tak przynosi do domu codziennie tonę zarazków szpitalnych, wiec co za różnica Też kupiłam takie miniaturki i buteleczki 100ml. W Rossmannie są fajne pudełeczka na kremy w kształcie makaroników Wzięłam też kilka próbek w saszetkach.