X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopad... ogarnelo mnie z rana jakies przerazenie, ze moje grudniowe dziecko prawdopodobnie bedzie listopadowe. Dzien dobry :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    36 tydzień czas start :) jeszcze niedawno marzyłam, żeby dotrwać do tego czasu. Więc teraz 2 tyg I ciąża będzie donoszona? Ostatni mój cel.
    Ja tydzień temu mówiłam do P-jeszcze 3.5tyg i ciąża donoszona.moge rodzic. Wczoraj się złapałam na tym, ze powiedziałam, jeszcze 3.5tyg i mogę rodzic ( będzie 38tydz skończony). Obym tak co tydzień nie powtarzała :)
    A tak na poważnie, za 3tyg mogę iść już rodzic. Zmęczona jestem już ta ciaza

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się listopadowo :) Na dworze buro i leje a ja od dziś na urlopie macierzyńskim :D WMam nadzieję, że w końcu będę miała czas ogarnąć wszystkie rzeczy, które zostały do załatwienia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka-to szybko ten urlop. A ile w ogóle masz tego urlopu?

• nesairah Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja tydzień temu mówiłam do P-jeszcze 3.5tyg i ciąża donoszona.moge rodzic. Wczoraj się złapałam na tym, ze powiedziałam, jeszcze 3.5tyg i mogę rodzic ( będzie 38tydz skończony). Obym tak co tydzień nie powtarzała :)
    A tak na poważnie, za 3tyg mogę iść już rodzic. Zmęczona jestem już ta ciaza

To ja chyba też jeszcze 3 tyg, do skonczonego 38 tygodnia. Chociaż nie wiem, czy doczekam, chciałabym chociaż jeszcze 2... ostatnio skurcze już bolesne I często dość się pojawiają. W poniedziałek wizyta, zobaczymy jak wygląda sytuacja :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka-to szybko ten urlop. A ile w ogóle masz tego urlopu?
    Zaczęłam od zwykłego urlopu, który miałam do wykorzystania więc oficjalny macierzyński zaczyna mi się od 21go listopada i trwa 52 tygodnie :) Może i trochę to szybko, ale już nie miałam siły biegać w pracy 5 dni w tygodniu. Czas się nacieszyć brzuszkiem na urlopie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    To ja chyba też jeszcze 3 tyg, do skonczonego 38 tygodnia. Chociaż nie wiem, czy doczekam, chciałabym chociaż jeszcze 2... ostatnio skurcze już bolesne I często dość się pojawiają. W poniedziałek wizyta, zobaczymy jak wygląda sytuacja :)
    No ja mam w piątek. Cały czas myślę o tej mojej szyjce. Kłuje mnie ostatnio non stop. Pachwiny mnie bolą. Bóle miesiaczkowe co chwilę. Dobrze,ze skurczy już nie mam takich bolesnych. Ale mały się tak wypycha. Zastanawiam sie nad wodami, czy jest ok na ten tydzień ciąży, bo czasem mogę wyczuć go calego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 10:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Zaczęłam od zwykłego urlopu, który miałam do wykorzystania więc oficjalny macierzyński zaczyna mi się od 21go listopada i trwa 52 tygodnie :) Może i trochę to szybko, ale już nie miałam siły biegać w pracy 5 dni w tygodniu. Czas się nacieszyć brzuszkiem na urlopie :)
    To nie tak źle. Masz rację, czas odpocząć. Ja jeszcze w niedziele mam ostatnia klientkę. Potem to już czekam tylko na Wojtusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 10:03

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie tak źle. Masz rację, czas odpocząć. Ja jeszcze w niedziele mam ostatnia klientkę. Potem to już czekam tylko na Wojtusia
    Tak jest :) Ja też już się doczekać nie mogę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly mi oznajmia, że w tym tygodniu moje dziecko osiągnęło status "donoszonego" :)
    Witam w 37 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 10:14

Szczesliwa_mamusia, k878, Petitka, Lady Savage, Iruletka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Belly mi oznajmia, że w tym tygodniu moje dziecko osiągnęło status "donoszonego" :)
    Witam w 37 tc
    Belly kłamie;) Ale za tydzień już będzie donoszona :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Serio????? Ja przezywam ze bede miala ogolne :( nie chce ogolnego. Boje sie tej rurki, uspania i co gorsza komplikavji u malej. Przy cc w ogolnym dr maja chwile by wyjac dziecko bez komplikacji tam nim znieczulenie dojdzie do dziecka. Przeraza mnie to :(
    Ja dobrze znoszę znieczulenie ogólne a ze względu na moje niskie ciśnienie ostatnio źle znosiłam zzo. Nie wiedzialam jednak ze przy ogólnym jest jakiś problem z dzieckiem. Muszę w poniedziałek wypytać lekarza co i jak

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Tak jest :) Ja też już się doczekać nie mogę :D
    My to jeszcze trochę musimy poczekać. Jesteśmy na końcu rankingu :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    My to jeszcze trochę musimy poczekać. Jesteśmy na końcu rankingu :(
    Wiem! :( Z jednej strony super bo jeszcze trochę czasu żeby się oswoić z tym wszystkim a z drugiej już bym chciała małego mieć przy sobie. Ostatnio jak na wizycie u położnej pytaliśmy kiedy będą wywoływać poród w razie jakby dziecko samo się nie spieszyło na świat, mówiła, że umownie 10-12 dni. Jak mój R odparł, że ma nadzieję na styczeń położna odparła, że do 14 dni też nie ma problemu. Z jednej strony chciałabym żeby Eryczek się urodził w styczniu a nie w grudniu, ale już bym się chyba bała że to za długo :/ Mogły się na brzuchu pojawiać czas i lecieć w dół do zera żeby było wiadomo kiedy poród nastąpi a nie niespodzianki haha xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:

u mnie tez urlop macierzynski zaczyna sie od 22 list. tyle ze ja juz od 2 tyg jestem na zw lek bo juz bylo mi ciezko ciagle siedzenie a trzeba troche chodzic. po urlopie macierzynskim mam od razu urlop 3 tyg takze do oracy dopiero przed swietami za rok.

ciezko mi lezec siedziec chodzic. tez cos czuje ze urodze wczesniej oby tylko nie w listopadzie.

moj maly synus ulozoby jest glowka do gory bo czuje taka gulke i jeszcze mial dzisisj czkawke to na pewno musi byc glowa do gory. oby sie przekrecil.

w Pl swieto a u nas normalny dzien dziwnie tak .... pewnie sie dzisiaj spakuje .... bo od 2 tyg codziennie to mowie i narazie to wyjelam walizke i tyle.

• Petitka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    u mnie tez urlop macierzynski zaczyna sie od 22 list. tyle ze ja juz od 2 tyg jestem na zw lek bo juz bylo mi ciezko ciagle siedzenie a trzeba troche chodzic. po urlopie macierzynskim mam od razu urlop 3 tyg takze do oracy dopiero przed swietami za rok.

ciezko mi lezec siedziec chodzic. tez cos czuje ze urodze wczesniej oby tylko nie w listopadzie.

moj maly synus ulozoby jest glowka do gory bo czuje taka gulke i jeszcze mial dzisisj czkawke to na pewno musi byc glowa do gory. oby sie przekrecil.

w Pl swieto a u nas normalny dzien dziwnie tak .... pewnie sie dzisiaj spakuje .... bo od 2 tyg codziennie to mowie i narazie to wyjelam walizke i tyle.
    U mnie mały głową w dół leży, ale tak ostatnio napierał uparcie, że aż chodzić nie mogłam :/ Pora zwolnić i złapać oddech i wyspać się trochę póki można hehe :) Nie mam pojęcia szczerze powiedziawszy kiedy się młody urodzi. Jeśli będzie niecierpliwy po ojcu to pewnie wcześniej. Byle tylko nie w święta a w pracy wszyscy jak na złość obstawiaja wigilię xD

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Wiem! :( Z jednej strony super bo jeszcze trochę czasu żeby się oswoić z tym wszystkim a z drugiej już bym chciała małego mieć przy sobie. Ostatnio jak na wizycie u położnej pytaliśmy kiedy będą wywoływać poród w razie jakby dziecko samo się nie spieszyło na świat, mówiła, że umownie 10-12 dni. Jak mój R odparł, że ma nadzieję na styczeń położna odparła, że do 14 dni też nie ma problemu. Z jednej strony chciałabym żeby Eryczek się urodził w styczniu a nie w grudniu, ale już bym się chyba bała że to za długo :/ Mogły się na brzuchu pojawiać czas i lecieć w dół do zera żeby było wiadomo kiedy poród nastąpi a nie niespodzianki haha xD
    Mi powiedzieli, że wywoływać będą po 14 dniach. U tych co mają nadciśnienie po 7 dniach. Ja bym też chciała styczeń dla dobra dziecka. Zawsze to rok więcej dzieciństwa a nie szkoła. A z drugiej strony chciałabym z 2 tyg wcześniej niż mam termin. Ostatnio też sie dowiedziałam, że jak pekniesz i cię zszywaja to trzymają trzy doby, czyli akurat terminowo całe boże narodzenie :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:

Ja też czułam, że mam główkę u góry a okazało się, że główka w dole ;) będziesz mieć jeszcze USG?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czkawkę bardzo często czułam na dole calkiem a dziecię było dupką w dole ;) teraz czuje przeważnie ciut poniżej pępka z lewej strony a nad pępkiem z lewej wypychanie wielkiej kuli ;) nie mam pojecia jak leży, nogi chyba z prawej strony mi wpycha czasem z boku, jak się wypręży to porządnie tam zaboli. Ale czy główką w dole czy dupcią, nie mam pojęcia ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nie bede miala usg. ostatnio jak bylam u midwife to ona nie mogla wyczuc gdzie jest glowka i wpisala tak jak na ost usg czyli byla do dolu. ale teraz jestem pewna ze jest u gory bo czkawke mial dzisiaj taka mocna.
    jeszcze od 3 dni mam takie skurcze u dolu nie takie jak wczesniej ze u gory brzuch twardnial te sa inne taki typowy skurcz bolacy.
    za tydz mam spotkanie z polozna... zobaczymy co powie

‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ