Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynesairah wrote:36 tydzień czas start jeszcze niedawno marzyłam, żeby dotrwać do tego czasu. Więc teraz 2 tyg I ciąża będzie donoszona? Ostatni mój cel.
A tak na poważnie, za 3tyg mogę iść już rodzic. Zmęczona jestem już ta ciaza -
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja tydzień temu mówiłam do P-jeszcze 3.5tyg i ciąża donoszona.moge rodzic. Wczoraj się złapałam na tym, ze powiedziałam, jeszcze 3.5tyg i mogę rodzic ( będzie 38tydz skończony). Obym tak co tydzień nie powtarzała
A tak na poważnie, za 3tyg mogę iść już rodzic. Zmęczona jestem już ta ciaza
To ja chyba też jeszcze 3 tyg, do skonczonego 38 tygodnia. Chociaż nie wiem, czy doczekam, chciałabym chociaż jeszcze 2... ostatnio skurcze już bolesne I często dość się pojawiają. W poniedziałek wizyta, zobaczymy jak wygląda sytuacja -
Szczesliwa_mamusia wrote:Petitka-to szybko ten urlop. A ile w ogóle masz tego urlopu?
-
nick nieaktualnynesairah wrote:To ja chyba też jeszcze 3 tyg, do skonczonego 38 tygodnia. Chociaż nie wiem, czy doczekam, chciałabym chociaż jeszcze 2... ostatnio skurcze już bolesne I często dość się pojawiają. W poniedziałek wizyta, zobaczymy jak wygląda sytuacja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 10:03
-
nick nieaktualnyPetitka wrote:Zaczęłam od zwykłego urlopu, który miałam do wykorzystania więc oficjalny macierzyński zaczyna mi się od 21go listopada i trwa 52 tygodnie Może i trochę to szybko, ale już nie miałam siły biegać w pracy 5 dni w tygodniu. Czas się nacieszyć brzuszkiem na urlopie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 10:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Serio????? Ja przezywam ze bede miala ogolne nie chce ogolnego. Boje sie tej rurki, uspania i co gorsza komplikavji u malej. Przy cc w ogolnym dr maja chwile by wyjac dziecko bez komplikacji tam nim znieczulenie dojdzie do dziecka. Przeraza mnie tohttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
emikey wrote:My to jeszcze trochę musimy poczekać. Jesteśmy na końcu rankingu
-
nick nieaktualnyPetitka wrote:Zaczęłam od zwykłego urlopu, który miałam do wykorzystania więc oficjalny macierzyński zaczyna mi się od 21go listopada i trwa 52 tygodnie Może i trochę to szybko, ale już nie miałam siły biegać w pracy 5 dni w tygodniu. Czas się nacieszyć brzuszkiem na urlopie
u mnie tez urlop macierzynski zaczyna sie od 22 list. tyle ze ja juz od 2 tyg jestem na zw lek bo juz bylo mi ciezko ciagle siedzenie a trzeba troche chodzic. po urlopie macierzynskim mam od razu urlop 3 tyg takze do oracy dopiero przed swietami za rok.
ciezko mi lezec siedziec chodzic. tez cos czuje ze urodze wczesniej oby tylko nie w listopadzie.
moj maly synus ulozoby jest glowka do gory bo czuje taka gulke i jeszcze mial dzisisj czkawke to na pewno musi byc glowa do gory. oby sie przekrecil.
w Pl swieto a u nas normalny dzien dziwnie tak .... pewnie sie dzisiaj spakuje .... bo od 2 tyg codziennie to mowie i narazie to wyjelam walizke i tyle. -
aga1402 wrote:u mnie tez urlop macierzynski zaczyna sie od 22 list. tyle ze ja juz od 2 tyg jestem na zw lek bo juz bylo mi ciezko ciagle siedzenie a trzeba troche chodzic. po urlopie macierzynskim mam od razu urlop 3 tyg takze do oracy dopiero przed swietami za rok.
ciezko mi lezec siedziec chodzic. tez cos czuje ze urodze wczesniej oby tylko nie w listopadzie.
moj maly synus ulozoby jest glowka do gory bo czuje taka gulke i jeszcze mial dzisisj czkawke to na pewno musi byc glowa do gory. oby sie przekrecil.
w Pl swieto a u nas normalny dzien dziwnie tak .... pewnie sie dzisiaj spakuje .... bo od 2 tyg codziennie to mowie i narazie to wyjelam walizke i tyle.
-
Petitka wrote:Wiem! Z jednej strony super bo jeszcze trochę czasu żeby się oswoić z tym wszystkim a z drugiej już bym chciała małego mieć przy sobie. Ostatnio jak na wizycie u położnej pytaliśmy kiedy będą wywoływać poród w razie jakby dziecko samo się nie spieszyło na świat, mówiła, że umownie 10-12 dni. Jak mój R odparł, że ma nadzieję na styczeń położna odparła, że do 14 dni też nie ma problemu. Z jednej strony chciałabym żeby Eryczek się urodził w styczniu a nie w grudniu, ale już bym się chyba bała że to za długo Mogły się na brzuchu pojawiać czas i lecieć w dół do zera żeby było wiadomo kiedy poród nastąpi a nie niespodzianki haha xD
-
aga1402 wrote:u mnie tez urlop macierzynski zaczyna sie od 22 list. tyle ze ja juz od 2 tyg jestem na zw lek bo juz bylo mi ciezko ciagle siedzenie a trzeba troche chodzic. po urlopie macierzynskim mam od razu urlop 3 tyg takze do oracy dopiero przed swietami za rok.
w Pl swieto a u nas normalny dzien dziwnie tak .... pewnie sie dzisiaj spakuje .... bo od 2 tyg codziennie to mowie i narazie to wyjelam walizke i tyle. -
Ja czkawkę bardzo często czułam na dole calkiem a dziecię było dupką w dole teraz czuje przeważnie ciut poniżej pępka z lewej strony a nad pępkiem z lewej wypychanie wielkiej kuli nie mam pojecia jak leży, nogi chyba z prawej strony mi wpycha czasem z boku, jak się wypręży to porządnie tam zaboli. Ale czy główką w dole czy dupcią, nie mam pojęcia12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyja juz nie bede miala usg. ostatnio jak bylam u midwife to ona nie mogla wyczuc gdzie jest glowka i wpisala tak jak na ost usg czyli byla do dolu. ale teraz jestem pewna ze jest u gory bo czkawke mial dzisiaj taka mocna.
jeszcze od 3 dni mam takie skurcze u dolu nie takie jak wczesniej ze u gory brzuch twardnial te sa inne taki typowy skurcz bolacy.
za tydz mam spotkanie z polozna... zobaczymy co powie