X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Wy tu dzisiaj o frytkach, a u nas na obiad placki ziemniaczane były. Mimo zupy kalafiorowej, mąż zażyczył sobie placki. A starl tyle ziemniakow, że zupa będzie w końcu na jutro.
    Ja wczoraj zrobiłam grochowke ale mężowi zachciało się zjeść pilminy. Grochowka została na dziś. Nie muszę siedzieć w kuchni :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo ciężarnych na cmentarzach

https://www.o2.pl/artykul/nietypowa-akcja-w-poznaniu-kobieta-zaczela-rodzic-na-cmentarzu-6183033097770625a

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja wczoraj zrobiłam grochowke ale mężowi zachciało się zjeść pilminy. Grochowka została na dziś. Nie muszę siedzieć w kuchni :)

Co to pilminy?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Melduję, że frytki wyszły chrupkie i smaczne. Dzięki Natalia za przepis :-)

Cieszę się :) U mnie dzisiaj leniwiec na całego, wyjęłam kopytka z batatow z zamrażarki :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Trochę martwi mnie ten hemoroid, czy to po porodzie może się "wciągnąć" Czy to niemożliwe i zawsze wymaga usuwania?

Położna mi powiedziała, że mało prawdopodobnie żeby zostały hrmoroidy na stale. Zdążają się takie przypadki ale to nie reguła. Podczas porodu też wychodzą :( tego się obawiam. Ponoć znikają do 3 miesięcy :0

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Co to pilminy?
    Te uszka z mięsem do barszczu z uszkami tylko ugotowane i podawane z kwaśna śmietaną a nie barszczem :) Maz jest w 1/4 rosjaninem ;) babcia zaszczepila mu miłość do tych klusek

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e1d1b415b21.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 16:10

Minionkowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż zerknęłam do swoich wyników ja mam 143 płytki krwi

a co do obiadu, to u nas dzis żurek, a jutro zrobimy placki dyniowe.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Apropo ciężarnych na cmentarzach

https://www.o2.pl/artykul/nietypowa-akcja-w-poznaniu-kobieta-zaczela-rodzic-na-cmentarzu-6183033097770625a

Znajoma mojego męża dziś urodziła córkę. Staramy się ustalić czy to czasem nie ją eskortowali z cmentarza :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Oooo miałam napisać hemoglobiny a nie płytki no to hemoglobiny to 10,8
    Chyba masz wyniki z tego samego labo co ja. Bo mam taki sam druczek. Płytki krwi masz piękne. Hemoglobina i hematokry rzeczywiście do bani.

Ja to się zastanawiam, czy ostatnio mi bob trochę nie pomógł w podniesieniu hemo i hematokrytow, bo jadłam go dużo a dawki leków miałam te same. Pokrzywe piłam tak samo. A dopiero teraz wzrosło. A bob bogaty w zelazo

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo chciałam pogadać o wynikach

Przyjęłam :)

k878 lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Trochę martwi mnie ten hemoroid, czy to po porodzie może się "wciągnąć" Czy to niemożliwe i zawsze wymaga usuwania?
    Mnie też dopadły hemoroidy i do tego dwa :( Też czytałam, że powinny się po jakimś czasie po porodzie wchłonąć, ale wstyd mi tak do porodu iść :( Na innym forum jakaś babka pisała, że ponoć bardzo ładnie się wchłaniają od smarowania dobrym pszczelim miodem. Z ciekawości kupiłam i zaczęłam smarowanie z nadzieją, że choć ciut zmaleją do porodu chociaż :(

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Mnie też dopadły hemoroidy i do tego dwa :( Też czytałam, że powinny się po jakimś czasie po porodzie wchłonąć, ale wstyd mi tak do porodu iść :( Na innym forum jakaś babka pisała, że ponoć bardzo ładnie się wchłaniają od smarowania dobrym pszczelim miodem. Z ciekawości kupiłam i zaczęłam smarowanie z nadzieją, że choć ciut zmaleją do porodu chociaż :(
    Też mam niestety jednego. Nie przeszkadza mi ale świadomość tego, że jest mnie dręczy. Życie lozkowe też ucierpiało bo mężowi brzuch wadzi a ja przez tego niechcianego gościa tyłem mu się nie pokaże :( ale położna powiedziała, że mało prawdopodobnie żeby to zostało. Oby!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jednego hemoroida. No cóż. Smaruje zewnętrznie proctohemolanem i się zmniejszyl. Mojej siostrze hemoroid wyszły Po porodzie,mimo że miała cesarkę.

• Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ostatnio widziałam, że ludzie kradną wieńce i później je sprzedają. No wiecie co :/
    Ja też nie jadę, moja rodzina ogarnie żeby wyglądało dobrze a żeby iść "odwiedzić" zmarłego to nie odczuwam takiej potrzeby.

Te dziewczyny które mają zaplanowaną cc to wy macie już konkretnie termin uzgodniony w szpitalu? Czy dr tak dał skierowanie i z tym idziecie na ten dzień przed?

Mnie na ostatniej wizycie gin dała mi skierowanie na cc i kazała się umówić na ten konkretny dzień w szpitalu. W związku z tym że GBS mam ujemny mam się stawić w szpitalu w dniu CC (w przeciwnym wypadku prawdopodobnie musiałabym się stawić dzień wcześniej). No i pielęgniarka kazała się jeszcze umówić na konsultację anestezjologiczną w poradni przyszpitalnej. Zapisałam się i zlecili mi jeszcze kilka badań jeszcze wykonać w tym kierunku. Massakra. i znów trzeba płacić? No chyba że rodzinny da skierowanie...

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja też mam jednego hemoroida. No cóż. Smaruje zewnętrznie proctohemolanem i się zmniejszyl. Mojej siostrze hemoroid wyszły Po porodzie,mimo że miała cesarkę.
    Mojej bratowej po porodZie sn nie wysZedł a po cc tak. Także nie ma reguły :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wychodzą przy parciu po czym się chowają i przy podcieraniu czasem jakąś kropelka krwi ale mnie nie boli ani nie swędzi. Wczoraj kupiłam maść i czopki posterisan ciekawe czy to coś da. Wyczytałam właśnie, że w większości po porodzie to samo zniknie i zadko wymaga interwencji chirurgicznej więc jestem spokojniejsza :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    A ja torby nie spakowałam. Dostałam kopniaka jak Ara urodziła i na tym się skończyło. Może kolejna z donoszoną ciążą urodzi w najbliższym czasie to się w końcu zmobilizuję. Choć nie powiem jak mnie zaczyna łapać ból okresowy to zadaję sobie pytanie: czemu do cholery się jeszcze nie spakowałaś? :-D
    Hehehe a co ja mam powiedzieć 31 dni mi zostało a ja się zebrać nie mogę z pakowaniem już nie mówiąc o ogarnianiu rzeczy dla dziecka :P ( ponad połowa prania mi zostala) już nie mówiąc że nie mam łóżeczka, wanienki, przewijaka ani wielu wielu pierdiolek... coś czuję że wizyta za tydzień u giną mnie zmobilizuje :P jak mi ustali termin cc

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Te uszka z mięsem do barszczu z uszkami tylko ugotowane i podawane z kwaśna śmietaną a nie barszczem :) Maz jest w 1/4 rosjaninem ;) babcia zaszczepila mu miłość do tych klusek

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e1d1b415b21.jpg
    Oo pycha :) ja znam nazwę pielmieni

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja słyszałam to hemoroidy same z siebie nie znikają ale mogą się cofnąć do odbytu, ja mam po porodzie

Od 13ej mam skurcze ale nieregularne.. Po przytulanku

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Oo pycha :) ja znam nazwę pielmieni
    Można je znaleźć chyba pod kilkoma nazwami. Ja wolę jednak z cebulką i skwarkami ale mąż kocha że śmietaną więc niech mu będzie :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1487 1488 1489 1490 1491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ