X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Wy tu dzisiaj o frytkach, a u nas na obiad placki ziemniaczane były. Mimo zupy kalafiorowej, mąż zażyczył sobie placki. A starl tyle ziemniakow, że zupa będzie w końcu na jutro.
    Ja wczoraj zrobiłam grochowke ale mężowi zachciało się zjeść pilminy. Grochowka została na dziś. Nie muszę siedzieć w kuchni :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo ciężarnych na cmentarzach

https://www.o2.pl/artykul/nietypowa-akcja-w-poznaniu-kobieta-zaczela-rodzic-na-cmentarzu-6183033097770625a

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja wczoraj zrobiłam grochowke ale mężowi zachciało się zjeść pilminy. Grochowka została na dziś. Nie muszę siedzieć w kuchni :)

Co to pilminy?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Melduję, że frytki wyszły chrupkie i smaczne. Dzięki Natalia za przepis :-)

Cieszę się :) U mnie dzisiaj leniwiec na całego, wyjęłam kopytka z batatow z zamrażarki :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Trochę martwi mnie ten hemoroid, czy to po porodzie może się "wciągnąć" Czy to niemożliwe i zawsze wymaga usuwania?

Położna mi powiedziała, że mało prawdopodobnie żeby zostały hrmoroidy na stale. Zdążają się takie przypadki ale to nie reguła. Podczas porodu też wychodzą :( tego się obawiam. Ponoć znikają do 3 miesięcy :0

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Co to pilminy?
    Te uszka z mięsem do barszczu z uszkami tylko ugotowane i podawane z kwaśna śmietaną a nie barszczem :) Maz jest w 1/4 rosjaninem ;) babcia zaszczepila mu miłość do tych klusek

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e1d1b415b21.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 16:10

Minionkowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż zerknęłam do swoich wyników ja mam 143 płytki krwi

a co do obiadu, to u nas dzis żurek, a jutro zrobimy placki dyniowe.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Apropo ciężarnych na cmentarzach

https://www.o2.pl/artykul/nietypowa-akcja-w-poznaniu-kobieta-zaczela-rodzic-na-cmentarzu-6183033097770625a

Znajoma mojego męża dziś urodziła córkę. Staramy się ustalić czy to czasem nie ją eskortowali z cmentarza :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Oooo miałam napisać hemoglobiny a nie płytki no to hemoglobiny to 10,8
    Chyba masz wyniki z tego samego labo co ja. Bo mam taki sam druczek. Płytki krwi masz piękne. Hemoglobina i hematokry rzeczywiście do bani.

Ja to się zastanawiam, czy ostatnio mi bob trochę nie pomógł w podniesieniu hemo i hematokrytow, bo jadłam go dużo a dawki leków miałam te same. Pokrzywe piłam tak samo. A dopiero teraz wzrosło. A bob bogaty w zelazo

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek bo chciałam pogadać o wynikach

Przyjęłam :)

k878 lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Trochę martwi mnie ten hemoroid, czy to po porodzie może się "wciągnąć" Czy to niemożliwe i zawsze wymaga usuwania?
    Mnie też dopadły hemoroidy i do tego dwa :( Też czytałam, że powinny się po jakimś czasie po porodzie wchłonąć, ale wstyd mi tak do porodu iść :( Na innym forum jakaś babka pisała, że ponoć bardzo ładnie się wchłaniają od smarowania dobrym pszczelim miodem. Z ciekawości kupiłam i zaczęłam smarowanie z nadzieją, że choć ciut zmaleją do porodu chociaż :(

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Petitka wrote:
    Mnie też dopadły hemoroidy i do tego dwa :( Też czytałam, że powinny się po jakimś czasie po porodzie wchłonąć, ale wstyd mi tak do porodu iść :( Na innym forum jakaś babka pisała, że ponoć bardzo ładnie się wchłaniają od smarowania dobrym pszczelim miodem. Z ciekawości kupiłam i zaczęłam smarowanie z nadzieją, że choć ciut zmaleją do porodu chociaż :(
    Też mam niestety jednego. Nie przeszkadza mi ale świadomość tego, że jest mnie dręczy. Życie lozkowe też ucierpiało bo mężowi brzuch wadzi a ja przez tego niechcianego gościa tyłem mu się nie pokaże :( ale położna powiedziała, że mało prawdopodobnie żeby to zostało. Oby!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jednego hemoroida. No cóż. Smaruje zewnętrznie proctohemolanem i się zmniejszyl. Mojej siostrze hemoroid wyszły Po porodzie,mimo że miała cesarkę.

• Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ostatnio widziałam, że ludzie kradną wieńce i później je sprzedają. No wiecie co :/
    Ja też nie jadę, moja rodzina ogarnie żeby wyglądało dobrze a żeby iść "odwiedzić" zmarłego to nie odczuwam takiej potrzeby.

Te dziewczyny które mają zaplanowaną cc to wy macie już konkretnie termin uzgodniony w szpitalu? Czy dr tak dał skierowanie i z tym idziecie na ten dzień przed?

Mnie na ostatniej wizycie gin dała mi skierowanie na cc i kazała się umówić na ten konkretny dzień w szpitalu. W związku z tym że GBS mam ujemny mam się stawić w szpitalu w dniu CC (w przeciwnym wypadku prawdopodobnie musiałabym się stawić dzień wcześniej). No i pielęgniarka kazała się jeszcze umówić na konsultację anestezjologiczną w poradni przyszpitalnej. Zapisałam się i zlecili mi jeszcze kilka badań jeszcze wykonać w tym kierunku. Massakra. i znów trzeba płacić? No chyba że rodzinny da skierowanie...

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja też mam jednego hemoroida. No cóż. Smaruje zewnętrznie proctohemolanem i się zmniejszyl. Mojej siostrze hemoroid wyszły Po porodzie,mimo że miała cesarkę.
    Mojej bratowej po porodZie sn nie wysZedł a po cc tak. Także nie ma reguły :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wychodzą przy parciu po czym się chowają i przy podcieraniu czasem jakąś kropelka krwi ale mnie nie boli ani nie swędzi. Wczoraj kupiłam maść i czopki posterisan ciekawe czy to coś da. Wyczytałam właśnie, że w większości po porodzie to samo zniknie i zadko wymaga interwencji chirurgicznej więc jestem spokojniejsza :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    A ja torby nie spakowałam. Dostałam kopniaka jak Ara urodziła i na tym się skończyło. Może kolejna z donoszoną ciążą urodzi w najbliższym czasie to się w końcu zmobilizuję. Choć nie powiem jak mnie zaczyna łapać ból okresowy to zadaję sobie pytanie: czemu do cholery się jeszcze nie spakowałaś? :-D
    Hehehe a co ja mam powiedzieć 31 dni mi zostało a ja się zebrać nie mogę z pakowaniem już nie mówiąc o ogarnianiu rzeczy dla dziecka :P ( ponad połowa prania mi zostala) już nie mówiąc że nie mam łóżeczka, wanienki, przewijaka ani wielu wielu pierdiolek... coś czuję że wizyta za tydzień u giną mnie zmobilizuje :P jak mi ustali termin cc

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Te uszka z mięsem do barszczu z uszkami tylko ugotowane i podawane z kwaśna śmietaną a nie barszczem :) Maz jest w 1/4 rosjaninem ;) babcia zaszczepila mu miłość do tych klusek

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e1d1b415b21.jpg
    Oo pycha :) ja znam nazwę pielmieni

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja słyszałam to hemoroidy same z siebie nie znikają ale mogą się cofnąć do odbytu, ja mam po porodzie

Od 13ej mam skurcze ale nieregularne.. Po przytulanku

• emikey Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionkowa wrote:
    Oo pycha :) ja znam nazwę pielmieni
    Można je znaleźć chyba pod kilkoma nazwami. Ja wolę jednak z cebulką i skwarkami ale mąż kocha że śmietaną więc niech mu będzie :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1487 1488 1489 1490 1491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ