X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że dziecko ma w brzuchu takie odgłosy z naszych jelit że nic się nie stanie jak raz na jakiś czas posłuchamy głośnej muzyki czy pojdziemy do kina, ja mam w domu bardzo głosne dziecko które maltreruje brata krzykami już od zycia płodowego :) a do kina zamierzam iść jeszcze dwa tygodnie przed porodem na listy do m 3 :)

usg się wogóle nie boję.

Nola lubi tę wiadomość

córcia-21.12.2014r.
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cudowna pobudkę :D dostałam wiadomość na telefon, że firma u której mam zamówiony wózek dziś zamawia kuriera a jutro wysyła paczuszkę :D powinnam dostać wózek w następnym tygodniu :) już nie mogę się doczekać. Mąż chyba mniej bo mówi "i mieszkanie stanie się jeszcze mniejsze" :P ale co tam, w schowku na rowery nie będę go trzymać bo jest ubity z desek, są dziury u góry, a to Anglia tu pada i jest non stop wilgotno. Załatwilo by wózek w kilka dni. No i inni ludzie trzymają tam brudne rowery.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 34tc, jeszcze 31 dni żeby przekroczyć magiczną kreskę ciąży donoszonej ;) Mam nadzieję jednak chociaż tydzień więcej wytrzymać ;)

797236fccde830e5med.jpg

Szczesliwa_mamusia, salenne, magdzia26, Petitka, k878, aga1402, Nola, Minionkowa, Coco55, Lady Savage, Iruletka, nataliamonika, Kamcia1988 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grudniowa_mama88 wrote:
    hej dziewczyny:) dopiero teraz sie ujawiam,wczesniej Was podczytywałam, ale jakośna końcówce wsparcie chyba sie najbardziej przyda :)

mam teramin... hmmm... chyba na 2.12 ale u mnie nie wiadomo do końca, bo ja owulacje miałam 04.03, test pozytywny,bardzo wyraźny 15.03,potwierdzenie ciązy u ginekologa 29.03 z bijącym serduszkiem wwiec chyba ciąża starsza ale mój lekarz tego nie uwzglednia przy wyliczaniu czasu trwania ciąży. ja sama ciągle upierałam się że ciąża starsza, że urodze napewno w listopadzie, ale teraz w obliczu tego że okazało się że synuś malutki i nawet jak na termin z OM (czli 2.12) wypada w porywach na jakiś 15 centyl to chyba wole się trzymać tego pózniejszego terminu.

jestem z Olsztyna i mam ambitny plan rodzic w Wojewódzkim (lekarz prowadzący z tego szpitala)

mam już dzieciątko, 21.12 kończy 3 latka, córcia, urodzona sn podczas łatwego 4 godzinnego porodu własnie WSS w Olsztynie.

3 lata temu leżam 3 tygodnie przed porodem na patologii ciąży z powodu ciśnienia, teraz chce mnie lekarz poobserwoać z tą wagą małego, ale teraz to naprawde nie jest prosta sprawa pójść do szpitala wczesniej, wiec modle sie zeby za tydzień było przynajmniej te 2,5 kg.

U mnie to samo -niska waga dziecka. 2,5 roku temu urodzilam corcie w 37 tc z waga 2300, a teraz synek zapowiada sie podobnych wymiarow, nie wiadomo czy znowu z tego powodu nie bede lezec od 35 tc w szpitalu, az do rozwiazania. Jak pomysle, ze mam sie rozstac z corka na tyle czasu, to az mi lzy same leca... no ale nic, narazie monitorujemy, dzis mam wizyte u lekarza ze szpitala. Trzymam kciuki za Was.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola zwykle usg czeste nie szkodzi, ewentualnie te 3d, 4d lepiej nie robic za czesto. Co do dzwiekow I koncertow to sa piosenkarki, ktore spiewaja w zaawansowanych ciazach I nic sie nie dzieje, a mysle, ze kino jest nieporownywalnie slabsze jesli chodzi o naglosnienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 09:31

Nola, Lady Savage lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Witam sie w 34tc, jeszcze 31 dni żeby przekroczyć magiczną kreskę ciąży donoszonej ;) Mam nadzieję jednak chociaż tydzień więcej wytrzymać ;)

797236fccde830e5med.jpg

O kurczę. Pokaźny brzuszek! :)

Jacqueline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline- powiem Ci,że nie zazdroszczę, musi być Ci bardzo ciężko, a tu jeszcze tyle czasu. I jeszcze ten oddział w sochaczewie pod znakiem zapytania. Obys trafiła na wypoczętego lekarza.

Jacqueline lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do usg to lekarz mi powiedziała, że te dopochwowe nie wpływają korzystnie na dziecko. Dlatego robi się je bardzo rzadko.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moje bobo ćwiczy nóżki :) kopie mnie po jednej stronie i to tu gdzie nie mam tluszczyku. Wyraźnie mogę palcami wyczuć te małe girki. Wspaniałe uczucie tak dotykać stopki dziecka. On je zaraz zabiera ale czasem uda mi się je "złapać" na kilka sekund :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś rozpoczęłam 37tc i za tydzień będę mieć już ciąże donoszoną - nie mogę w to uwierzyć jak to szybko zleciało. Na początku wydawało sie że ten listopad nigdy nie nadejdzie, A teraz zaczynam sie stresować że już tak mało dni zostało.

Nola, Minionkowa, Lady Savage, Iruletka, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć grudniowa mama.
    Mamy ten sam termin i tez będę rodzić w Olsztynie.

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusiu - najbardziej to chciałabym trafić na mojego, ale zobaczymy jak wyjdzie, mam nadzieje, że oddział normalnie zostanie :)

Salenne - no apartament jest :P a co w związku z tym pojedyncze sztuki garderoby pasujące ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu dzisiaj jakiś poranek po koszmarach. Mi też się śnił paskudny przedwczesny poród bbrrrr oby było na odwrót.
    Nola ja też byłam w kinie ostatnio i było naprawdę strasznie głośno. Mały cały czas się ruszał chyba właśnie z tego powodu, a potem pół następnego dnia odsypiał bo niewiele się ruszał. Myślę, że nie ma powodów do strachu ;)

Nola lubi tę wiadomość

• grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli, ja córkę urodziłam w dniu terminu z wagą 3200, ale teraz wg pomiarów z zeszłego tygodnia mały dużo mniejszy niż ona w tym czasie. Byleby do 2,5 kg urósł to już bede spokojniejsza. u mnie wody płodowe ok, przepływy ok, chyba jest też w miare proporcjonalny choć głowa tak jak u córki większa sporo od reszty ciała, ale to chyba taka genetyka taka.

Ja też trzymam kciuki za Was. Mamy mniejsze kruszynki w brzuszkach, trzeba przyszykować trochę ubranek na 50 i modlić się żeby rosły w brzuszkach jak najdłużej.

i ja baaaardzo wierze w błąd pomiaru na usg :) oczywiście na korzyść wagi synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 10:10

córcia-21.12.2014r.
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grudniowa_mama88 wrote:
    Eli, ja córkę urodziłam w dniu terminu z wagą 3200, ale teraz wg pomiarów z zeszłego tygodnia mały dużo mniejszy niż ona w tym czasie. Byleby do 2,5 kg urósł to już bede spokojniejsza. u mnie wody płodowe ok, przepływy ok, chyba jest też w miare proporcjonalny choć głowa tak jak u córki większa sporo od reszty ciała, ale to chyba taka genetyka taka.

Ja też trzymam kciuki za Was. Mamy mniejsze kruszynki w brzuszkach, trzeba przyszykować trochę ubranek na 50 i modlić się żeby rosły w brzuszkach jak najdłużej.

i ja baaaardzo wierze w błąd pomiaru na usg :) oczywiście na korzyść wagi synka :)
    Ja mam troche ubranek 50 po corce, ale jednak kupuje 56, bo taki maluch w ciagu moesiaca zwykle nadrabia do rozmiaru 56, najwyzej rekawki troche podwine. U mnie prawdopodobnie lozysko za szybko dojrzewa I stad przy koncowce takie maluszki ;) Calkiem mozliwe, ze blad pomiaru skoro corka miala taka dobra wage I wszystko.jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 10:26

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej udało się nie urodzić ufff dwie nospy pomogły i się wyciszylo. Ale powiem Wam że ciśnienie mi że strachu skończyło że mój chciał mnie zawieść już z tego powodu. Poszłam spać i dzisiaj już jest ok. Jutro mam wizytę u lekarza zobaczymy co mi ciekawego powie:)

k878, Szczesliwa_mamusia, Petitka, Iruletka lubią tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne Jasne dzieki dziewczyny Nie chcialam panikowac ale naprawde myslalam ze im sie cos w kinie popsulo takie dudnienie a mala takie kopniaki bolesne i jakies dziwne trzesawki ze szok. jestem juz spokojniejsza. Co do usg ja tez uwazam ze nie skzodzi mialam z 15 chyba pytalam pod katem bardziej jak czesto mozna odstepy czasu bo zdarzylo mi sie co tydzien miec lub pare dni Jak dzis pojechalabym na IP to bym miala i pozniej wtorek ale nie jade :) Oj tak koszmary senne widze nawiedzaja coraz to wiecej z nas u mnie to sie wiaze z lekiem przed porodem i uczuciem niepewnosci. Ale sen to mara Bóg to wiara powtarzam sobie :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie tak, ze Wam sie ciezej oddycha? W pierwszej ciazy tak nie mialam, a teraz od kilku dni, moze dlatego, ze wtedy koncowka przypadala na kwiecien, wiec jakos tak bardziej bylam dotleniona, sama juz nie wiem.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Dziewczyny macie tak, ze Wam sie ciezej oddycha? W pierwszej ciazy tak nie mialam, a teraz od kilku dni, moze dlatego, ze wtedy koncowka przypadala na kwiecien, wiec jakos tak bardziej bylam dotleniona, sama juz nie wiem.
    Mi niestety od kilku tygodni gorzej sie oddycha :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg :) wszystko oki, przy okazji wybralam polozna i zlozylam deklaracje. (Mialam w 2011 w innym miejscu zlozona ale ta babka wydala sie bardzo konkretna i ogolnie mi pasuje ) mialam miec samo ktg a siedzialam pond godzine i gadalam sobie z nia :p

Szczesliwa_mamusia, k878, Iruletka, Nola, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ