Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Skurcze zaczęły mi sie około 17tc już. Bywa kilka co 10 minut czy nawet krócej, kilka pod rząd, potem rzadziej, potem znów często. Czasem nie ma ze dwie godziny ani jednego. Do 30tc mocno sie tym denerwowałam, teraz mniej, dziecko jak coś względnie by sobie już radziło choć to dopiero 33tc będzie skończone. Ale ruszać lepiej sie nie ruszać przy skurczach mam, inaczej boli zaraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 22:24
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline wrote:Skurcze zaczęły mi sie około 17tc już. Bywa kilka co 10 minut czy nawet krócej, kilka pod rząd, potem rzadziej, potem znów często. Czasem nie ma ze dwie godziny ani jednego. Do 30tc mocno sie tym denerwowałam, teraz mniej, dziecko jak coś względnie by sobie już radziło choć to dopiero 33tc będzie skończone. Ale ruszać lepiej sie nie ruszać przy skurczach mam, inaczej boli zaraz
No widzisz, to u mnie na te regularne i bolące pomaga chodzenie. Jak mi tylko stwardnieje brzuch to rzeczywiście boli od ruchu.
Discret, a może kąpiel?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Hej dziewczyny widze ze juz coraz wiecej skurczy sie pojawia i nerwów przed porodem. Ja witam sie z Wami dzisiaj z napisem klasyczna idiotka na czole. Popelnilam blad zupelnie nieswiadomie jakiego nie moge sobie wybaczyc i w strachu jestem jakich mało od wczoraj. Otoz poszlismy wczoraj do kina. Było mega głośno. Nie pomyslalam ze kino to glupi pomysl pare tygodni przed porodem. zatykalam uszy jak idiotka a dziecko to slyszy przez brzuch. Mala sie tak rzucala i ruszala caly film bolesnie i cala noc i dzisiaj rano ze mam wyrzuty sumienia ze zrobilam jej krzywde. musiala sie mega bac...ale tak na powaznie nie smiejcie sie ze mnie moglo sie cos zlego stac? Rano dzisiaj rzucala sie o 6 kiedy normalnie spi a teraz cisza jak makiem zasial rozwazam nawet jechanie na IP...
-
Napiszcie prosze co sadzicie czy dziecku moze stac sie cos ze słuchem było naprawded totalnie głośno a lekka komedia tylko przesadzili z dzwiekiem,,,Moglo sie stac jej cos ze sluchem, albo serduszkiem, albo z okreceniem pempowina z tych ruchow? i pytanie JAK CZESTO MOZNA WYKONYWAC USG? sa jakies stare mity ze zbyt czeste usg szkodzi dziecku...ja cala ciaze mialam bardzo czesto. I se waham bo jesli pojechalabym dzisiaj na IP i miala a we wtorek mam kolejne wyczekane u mojego gin to czy to nie za czesto
-
hej dziewczyny:) dopiero teraz sie ujawiam,wczesniej Was podczytywałam, ale jakośna końcówce wsparcie chyba sie najbardziej przyda
mam teramin... hmmm... chyba na 2.12 ale u mnie nie wiadomo do końca, bo ja owulacje miałam 04.03, test pozytywny,bardzo wyraźny 15.03,potwierdzenie ciązy u ginekologa 29.03 z bijącym serduszkiem wwiec chyba ciąża starsza ale mój lekarz tego nie uwzglednia przy wyliczaniu czasu trwania ciąży. ja sama ciągle upierałam się że ciąża starsza, że urodze napewno w listopadzie, ale teraz w obliczu tego że okazało się że synuś malutki i nawet jak na termin z OM (czli 2.12) wypada w porywach na jakiś 15 centyl to chyba wole się trzymać tego pózniejszego terminu.
jestem z Olsztyna i mam ambitny plan rodzic w Wojewódzkim (lekarz prowadzący z tego szpitala)
mam już dzieciątko, 21.12 kończy 3 latka, córcia, urodzona sn podczas łatwego 4 godzinnego porodu własnie WSS w Olsztynie.
3 lata temu leżam 3 tygodnie przed porodem na patologii ciąży z powodu ciśnienia, teraz chce mnie lekarz poobserwoać z tą wagą małego, ale teraz to naprawde nie jest prosta sprawa pójść do szpitala wczesniej, wiec modle sie zeby za tydzień było przynajmniej te 2,5 kg.córcia-21.12.2014r. -
ja nie wiedziałam w pierwszej ciaży co to skurcz przed porodem (nawet podczas porodu ciągle sie bałam że to może nie to bo przecież wcale nie boli tak jak na filmach ) i teraz też nic nie odczuwam. ani jednego. tyko twardnienie brzucha, czasem nawet jak leże, ale to nic spektakularnego. może macica moja nie widzi potrzeby ćwiczenia oby tak zostało
córka urodziła się dokładnia dnia kiedy kończyłam 40 tygidiu, licze na to że syn pójdzie za przykładem siostry, no ewentualnie 2-3 dni wczesniej bo wolałabym zeby sobie w brzuszku urósl
córcia-21.12.2014r. -
Nola, najwyżej sie przestraszyła...nikt nie lubi stresu. Dziś pewnie dla odmiany będzie zmęczona i będzie się mniej ruszać, co Cie dodatkowo nastraszy...
Ja też kilka razy byłam w kinie i zdarzyło się dwa razy, że było mega głośno, to opatulałam brzuch czym się dało. Też mi się budziła i skakała. Ale to było dawno, potem byłam tylko na festiwalowym kinie na dokumentach.
A z usg, to niektórzy faktycznie mówią, żeby nie za często, ale nie ma badań nad szkodliwością. Ja wychodzę z założenia, że to nie zabawka, bo skoro tym się rehabilituje np. chore stawy, to może mieć jakiś wpływ na taki maleńki organizm, ale życie swoje - jak jest podejrzenie, że coś jest nie tak, to nie ma alternatywy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 07:18
Nola lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyNola przestan nic sie dziecku nie stalo. Na koncert metalowe chodza w zaawansowanej ciazu i dziecku nic nie jest. Ja bylam w 12 tz jakos i chodzilam dalej od sceny a widzialam kilka w zaawansowanej bardzo blisko...a dudnilo niemilosoernie. Z jedna gadalam to za kazdym dzieckiem chodzila ma 3 ke. Dzieci maja obecnie podobny gust muzyczny
Nola, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Przepraszam, że wcinam się wam w wątek, pomożecie? Potrzebuję jeszcze kilku głosów! Bardzo Was proszę.. To mój synek - Jakub, wystarczy zalajkować jego zdjęcie Dziękuję :*
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1417710391611090&id=100001164289529 -
nick nieaktualny
-
O matko, co za paskudną noc miałam. Okropne sny o tym, że krwawię, że nie chcą mnie przyjąć w szpitalu... szkoda gadać. Pół nocy nie spałam! Wstałam teraz totalnie zaspana i obolała Jak patrzę na to, jaki mam w domu rozgardiasz, to mam ochotę to wszystko ogarnąć, ale nie mam siły totalnie.
Co do kina, ja w ciąży kilka razy byłam, mały też był bardzo aktywny na seansie, ale nie pomyślałam nawet, że mogłabym mu zaszkodzić. Lekarz nie miał zastrzeżeń do jego rozwoju, więc chyba nic się nie stało
Skurcze... męczą mnie dalej. Już mam wizję, że nie dotrwam do poniedziałkowej wizyty. Dzisiaj jeszcze synek jakiś mało aktywny, zaraz zjem śniadanie, może się obudzi.Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje dziecko jak jest jednego dnia bardzo aktywne, to drugiego troszkę zawsze bardziej spokojne. Myślę,że nie ma powodów do niepokoju.
Poza tym wody płodowe tłumią trochę dźwięki i inaczej są słyszane niż normalnie jak my słyszymy. Ja byłam w kinie na początku ciąży. Ale moje koleżanka całą ciąze chodziła do kina i malej nic nie jest.
Co do usg, to ja miałam 10 usg (9na wizytach w tym 3 dość długie plus oddzielnie długie echo serca ). No i pewnie będę miała jeszcze 2 wizyty, więc 2 usg i przed porodem zrobią mi kolejne.Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż miałam kiepską noc. Miałam jakiś paskudny koszmar, obudziłam się zlana potem. Wczoraj cały wieczór miałam bolesne skurcze, na szczęście się wyciszyły. Cały czas mówiliśmy naszej córci, że 1 listopada to kiepska data na urodziny
Co do USG to ja mam na każdej wizycie. A na początku ciąży to w ogóle mialam bardzo często ze względu na intensywne poszukiwanie lekarza do prowadzenia ciąży.Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny