X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja kupilam wczesniej 3 a teraz na sam koniec cycki mi urosły i zastanwiam sie czy będą dobre te staniki po porodzie .eh :)

Też kupiłam 3 i w sumie modlę się, żeby piersi za dużo nie urosły przy karmieniu, bo będą ciasne :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Czyli, że bol porody to bedzis dla Nas pestka? :)
    Mi już przyszly ostatnie rzeczy dla malego i jakos az smutno ze koniec szalenstwa zakupowego.
    Jedyne co moge polecic to sterylizator i podgrzewacz digital z chicco! Extra naprawde
    Ja ostatnio pracowałam ciuszki 56 i 62 i już mi było smutno, mimo że die nawet nie urodził jeszcze, że on z tego wyrośnie. Dzieci za szybko rosną :P albo to, że za karę tyg już nie będzie mnie kopał i przewalal się w brzuchu :( coś się końcu coś zaczyna wiem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Też kupiłam 3 i w sumie modlę się, żeby piersi za dużo nie urosły przy karmieniu, bo będą ciasne :D

No właśnie haha. A moglam mamy słuchać zeby wziac miseczke większa. To wydawalo mi sie, że gdzie tam skoro nic nie rosly to bedzid luz
    A to raptem 3tyg do porodu a mi cyce urosly megaa:)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Emikey
    Coś w tym jest oczywiście.
    U chłopców jest jeszxzw kwestia zastąpienia jąder z brzucha. To się dzieje ok 34t i chyba dobrze jak urodzi się juz z ptaszkiem i jajkami jak trzeba :)
    Ptaszka to ma już wcześniej. Ale teraz jak o tym wspomniałaś to zaczęłam się zastanawiać, czy mój brat cioteczny, ten urodzonybw 32, urodził się pół eumnuchem :P aż go zapytam czy miał jajka :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja ostatnio pracowałam ciuszki 56 i 62 i już mi było smutno, mimo że die nawet nie urodził jeszcze, że on z tego wyrośnie. Dzieci za szybko rosną :P albo to, że za karę tyg już nie będzie mnie kopał i przewalal się w brzuchu :( coś się końcu coś zaczyna wiem.

No właśnie moj maz sie ze mnie smieje, że malego jeszcze nie ma a ja juz soe nakręcam ze lada moment bedzie duzy a wgl ze bedzie palil itd haha. A maz mi wtedy mowi kobieto jeszcze sie nie urodzil a ty juz o fajkach :p

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ptaszka to ma już wcześniej. Ale teraz jak o tym wspomniałaś to zaczęłam się zastanawiać, czy mój brat cioteczny, ten urodzonybw 32, urodził się pół eumnuchem :P aż go zapytam czy miał jajka :D
    Ponoc jaderka nawet do roki czasu moga schodzić do mosznej :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KlaraS Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Chciałam ale po długiej rozmowie z moim ginem i z położna postanowiliśmy zrobić cc...ze względu na brak postępu przy pierwszym porodzie który zakończył się cc i ciężkim stanem mojego pierwszego syna... marne szanse żeby drugi raz mi się udało ginek i położna powiedzieli zgodnie ze przy drugim duże prawdopodobieństwo że skonczyloby się i tak cc (moja szyjka nie chciała przy pierwszym porodzie współpracować pomimo mega dawek oksytocyny i innych specyfików na razwieranie szyjki, skurcze trwały bardzo długo a nic się nie działo niestety tak samo może być z drugim) dodatkowo mam problemy ze spojeniem i nie chce ryzykowac... dziecko raczej do terminu uroslo by ok 4 kg co dodatkowo ginek stwierdził że przy moich "możliwościach tam na dole" marne szanse na poród sn...więc wolę cc niż ryzykować problemy ze zdrowiem synka...

Po takich przeżyciach wcale Ci się nie dziwie. Ja miałam w 38tyg poród wywoływany ale nic nie ruszyło nawet jednego skurczu nie miałam. Tez się boje ze moja szyjka z kamienia i nic nie ruszy i tym razem ale chyba skuszę się jednak na próbę licząc ze wtedy było poplisty za wcześnie. Choć mega łatwiej organizacyjnie byłoby się umówić na co gdy ma się drugiego szkraba w domu:)

• nesairah Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    No właśnie haha. A moglam mamy słuchać zeby wziac miseczke większa. To wydawalo mi sie, że gdzie tam skoro nic nie rosly to bedzid luz
    A to raptem 3tyg do porodu a mi cyce urosly megaa:)

Mi w sumie całą ciążę trochę rosły, to u Ciebie może dobry znak, że coś tam się w nich zbiera? U mnie do tej pory ani pół kropli siary się nie pojawiło, trochę mnie to denerwuje.

magdzia26 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    No właśnie moj maz sie ze mnie smieje, że malego jeszcze nie ma a ja juz soe nakręcam ze lada moment bedzie duzy a wgl ze bedzie palil itd haha. A maz mi wtedy mowi kobieto jeszcze sie nie urodzil a ty juz o fajkach :p
    Mój syn to ma już zaplanowane pierwsze wakacje. Mąż ostatnio sprawdzał czy można kupić już bilety :P imię przecież ma. Problem, że daty urodzenia nie :P ale w styczniu to już pewnie bilet na czerwca będzie miał :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio poczytajcie :) jajka schodzą z brzucha ok 34t. Mi lekarz na usg spr - nie wiem jak to widział - czy jajka sa na m-cu i czy z cewka jest ok.
    Zapytaj brata czy miał jajka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 12:45

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dostać się na forum fb ?
    Czy tam jest zamknięta część dla najczęściej piszących ?

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:25

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Lady Savage, Iruletka, Jacqueline lubią tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Mi w sumie całą ciążę trochę rosły, to u Ciebie może dobry znak, że coś tam się w nich zbiera? U mnie do tej pory ani pół kropli siary się nie pojawiło, trochę mnie to denerwuje.

Wiesz co ja nie mam tak zeby mi lecialo widze tlyko zaschnięte na sutkach i wszystko.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja juz po usg ..maly wazy 2556 gr wszystko w normie. chyba tyle tluszczyku mam ze mam wiekszy brzuszek
    Dobrze, że ci zrobili USG. Możesz spać spokojnie :) główka w dół?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Jak dostać się na forum fb ?
    Czy tam jest zamknięta część dla najczęściej piszących ?
    Jest zamknięte i tajne. Magdzia dodaje do niego.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    ja juz po usg ..maly wazy 2556 gr wszystko w normie. chyba tyle tluszczyku mam ze mam wiekszy brzuszek
    o kurde duży :D super :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak glowka w dol... maly chyba nie lubi lekarzy bo taki grzeczny nic sie nie ruszal tak samo jak ide do midwife tez brzuch twardy sie robi ... a tyle co wyjde to tancuje hihi

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wpiepszylam całą kostkę bialego sera z cukrem i śmietaną :P twarożek yumm. może mały potrzebuje wapnia. Ostatnio na USG coś krótkie nogi mu wyszły. A u mnie i męża w rodzinie wszyscy wysocy i dlugonozni więc skąd by miał krótkie?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    U mnie 34.4 było 2558 :)
    A jak u Ciebie z poszczególnymi wymiarami ?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Jest zamknięte i tajne. Magdzia dodaje do niego.
    Oki
    Dzieki

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1571 1572 1573 1574 1575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ