Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja właśnie mam mieć cc od razu, tak powiedziała i się zastanawiam bo w sumie nie wiem co bym chciała. No ale 17 mam wizytę to mam dostać skierowanie i wtedy już będę wiedzieć na pewno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 11:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zapachmalin a Twoj lekarz pracuje w tym szpitalu w którym masz rodzić??? Moze tam dadzą Ci możliwość wyboru.
Moja koleżanka dwa lata temu dostała skierowanie na cc nie pamietam z jakiego powodu ale w szpitalu i tak chcieli aby próbowała rodzić sn i się jej udało dość szybko urodzić wtedy. -
Kamcia1988 wrote:U nas położna radziła, żeby zabrać ze sobą jakieś przekąski. Cały czas sie zastanawiam co przygotować
Ale w sensie, że coś świeżego czy jakieś gotowe ze sklepu? Na świeżo to raczej nie będzie czasuGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
nick nieaktualny
-
zapachmalin wrote:Dziewczyny, które mają nadciśnienie czy wszystkie macie mieć cc? Jak wasi lekarze to widzą? Będziecie próbować naturalnie i wtedy jak coś dopiero cc czy jak? A i głównie to chodzi mi o dziewczyny, które mają skaczące to ciśnienie, ja mimo leków mam powyżej 140/90.
ja mam miec cc, ale z innych wskazan. nadcisnienie w tej chwili jesli jest kontrolowane nie jest wskazaniem do cc. u mnie skacze do 160/100-110, ale wczoraj mi tez gin powiedziala, ze poniewaz ja mialam nadcisnienie przed ciaza, to u mnie nie ma co robic paniki do wartosci 150/100 (chyba, zeby nie spadalo tylko sie utrzymywalo)
-
nataliamonika wrote:Ale w sensie, że coś świeżego czy jakieś gotowe ze sklepu? Na świeżo to raczej nie będzie czasu
-
nick nieaktualnyteraz to pojechalyscie rowno... az przykro bo jak ja pisalam o herbatce z lisci malin czy pijecie to zero komentarza ale dzisiaj to sie posypslo. widac ze niektore czuja sie lepsze a nie zwrocilyscie uwagi jak niektore klamia.
ja sie z waszej grupy wypisuje. zeby tutaj byc trzeba siedziec na necie 24/7 i odpisywac na wszystko bo inaczej czlowiek nie jest akceptowany. -
nataliamonika wrote:Może się którejś przyda. Ostatnio w szkole rodzenia pytałam o jedzenie po odejściu wód. Położna powiedziała, żeby zjeść coś lekkiego, na pusty żołądek nie poleca jechać do szpitala. W razie nagłego cc nie ma to znaczenia, bo anestezjolodzy to w ogóle ciężarne by zagłodzili i zasuszyli, ale przecież nieraz trafiają ludzie z wypadków z pełnym żołądkiem.
editchen lubi tę wiadomość
-
Discret wrote:zapachmalin a Twoj lekarz pracuje w tym szpitalu w którym masz rodzić??? Moze tam dadzą Ci możliwość wyboru.
Moja koleżanka dwa lata temu dostała skierowanie na cc nie pamietam z jakiego powodu ale w szpitalu i tak chcieli aby próbowała rodzić sn i się jej udało dość szybko urodzić wtedy.
Ja mieszkam w niemczech tutaj lekarze prowadzący nie pracują w szpitalach. Dają skierowanie, życzą powodzenia i kontrola po 6-8tyg po porodzie. Oni są tylko w przychodni a ci w szpitalu tylko w szpitalu. -
editchen wrote:Natalia - a tym z jedzeniem przed porodem - wiesz moze co by bylo, gdybym zjadla np obiad i zaczelabym rodzic, a musze miec cc? to wtedy bardziej zzo czy narkoza? czy beda zatrzymywac akcje? bo tez sie nad tym zastanawialam.
Jak masz zaplanowane cc, to podobno zaleca się nie jeść 6-8 godzin przed, ale najlepiej zapytaj swojego lekarza.editchen lubi tę wiadomość
Gaja
aga1402 wrote:teraz to pojechalyscie rowno... az przykro bo jak ja pisalam o herbatce z lisci malin czy pijecie to zero komentarza ale dzisiaj to sie posypslo. widac ze niektore czuja sie lepsze a nie zwrocilyscie uwagi jak niektore klamia.
ja sie z waszej grupy wypisuje. zeby tutaj byc trzeba siedziec na necie 24/7 i odpisywac na wszystko bo inaczej czlowiek nie jest akceptowany.
przestan histeryzowac. jak nie ma akurat na forum dziewczyn, ktore pija, to kto ma Ci odpisac? maja wymyslac, zeby tylko Ci odpowiedziec? jessu, niektorzy to atencji potrzebuja.mycha91 lubi tę wiadomość
-
Kamcia1988 wrote:nie no coś wcześniej chciałabym mieć awaryjnie przyszykowane może takie batony musli zrobię, choć jak upiekę to pewnie długo nie poleżą- mąż łakomy na słodkie
Możesz zamrozić, może zanim dotrzesz do szpitala to się rozmrożąKamcia1988 lubi tę wiadomość
Gaja
editchen wrote:ja mam miec cc, ale z innych wskazan. nadcisnienie w tej chwili jesli jest kontrolowane nie jest wskazaniem do cc. u mnie skacze do 160/100-110, ale wczoraj mi tez gin powiedziala, ze poniewaz ja mialam nadcisnienie przed ciaza, to u mnie nie ma co robic paniki do wartosci 150/100 (chyba, zeby nie spadalo tylko sie utrzymywalo)
Tak tak ja wiem, że u Ciebie inne wskazania. U mnie było cc tez w pierwszej ciąży ze względu na ciśnienie i może dlatego taka decyzja. Nie wiem, no cóż. Zobaczymy. -
Ja już mam w torbie spakowane batoniki musli, ciasteczka orkiszowe i chlebki ryżowe, które uwielbiam. Mąż będzie donosił jakby co. Chociaż mam nadzieję, że po porodzie już nie będę miała takiego apetytu. Ale u nas też położne na SR mówiły, żeby przygotować sobie coś słodkiego na pierwszy etap porodu i na po porodzie, dla podniesienia energii.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(