X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie mam mieć cc od razu, tak powiedziała i się zastanawiam bo w sumie nie wiem co bym chciała. ;) No ale 17 mam wizytę to mam dostać skierowanie i wtedy już będę wiedzieć na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    U nas położna radziła, żeby zabrać ze sobą jakieś przekąski. Cały czas sie zastanawiam co przygotować :)

U nas położna mówiła, że super sprawdzają się batoniki musli :)

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś obiadek na mieście :) Dziś bieg niepodległości w Gdyni o 15:00- mąż będzie biegł- ja zazwyczaj też biegłam- ale teraz to już nie bardzo i grzecznie na niego poczekam- na szczęście szybko biega bo ok 36 min:P później jakaś pierogarnia :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasiadka miala nadcisnienie i brala leki. Rodzila naturalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 11:46

• Coco55 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zrobię tuż z jabłkami zapiekany :)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin a Twoj lekarz pracuje w tym szpitalu w którym masz rodzić??? Moze tam dadzą Ci możliwość wyboru.
    Moja koleżanka dwa lata temu dostała skierowanie na cc nie pamietam z jakiego powodu ale w szpitalu i tak chcieli aby próbowała rodzić sn i się jej udało dość szybko urodzić wtedy.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nataliamonika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    U nas położna radziła, żeby zabrać ze sobą jakieś przekąski. Cały czas sie zastanawiam co przygotować :)

Ale w sensie, że coś świeżego czy jakieś gotowe ze sklepu? Na świeżo to raczej nie będzie czasu :D

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna zachciewajka ciążowa. A już myślałam,ze to, koniec. Teraz mam fazę na herbatę z cytryną i miodem. Pije ja hektolitrami. A jeszcze do nie dawna mdlilo mnie po herbacie

• editchen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Dziewczyny, które mają nadciśnienie czy wszystkie macie mieć cc? Jak wasi lekarze to widzą? Będziecie próbować naturalnie i wtedy jak coś dopiero cc czy jak? A i głównie to chodzi mi o dziewczyny, które mają skaczące to ciśnienie, ja mimo leków mam powyżej 140/90.

ja mam miec cc, ale z innych wskazan. nadcisnienie w tej chwili jesli jest kontrolowane nie jest wskazaniem do cc. u mnie skacze do 160/100-110, ale wczoraj mi tez gin powiedziala, ze poniewaz ja mialam nadcisnienie przed ciaza, to u mnie nie ma co robic paniki do wartosci 150/100 (chyba, zeby nie spadalo tylko sie utrzymywalo)

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ale w sensie, że coś świeżego czy jakieś gotowe ze sklepu? Na świeżo to raczej nie będzie czasu :D
    nie no coś wcześniej chciałabym mieć awaryjnie przyszykowane :) może takie batony musli zrobię, choć jak upiekę to pewnie długo nie poleżą- mąż łakomy na słodkie :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - a tym z jedzeniem przed porodem - wiesz moze co by bylo, gdybym zjadla np obiad i zaczelabym rodzic, a musze miec cc? to wtedy bardziej zzo czy narkoza? czy beda zatrzymywac akcje? bo tez sie nad tym zastanawialam.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz to pojechalyscie rowno... az przykro bo jak ja pisalam o herbatce z lisci malin czy pijecie to zero komentarza ale dzisiaj to sie posypslo. widac ze niektore czuja sie lepsze a nie zwrocilyscie uwagi jak niektore klamia.
    ja sie z waszej grupy wypisuje. zeby tutaj byc trzeba siedziec na necie 24/7 i odpisywac na wszystko bo inaczej czlowiek nie jest akceptowany.

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Może się którejś przyda. Ostatnio w szkole rodzenia pytałam o jedzenie po odejściu wód. Położna powiedziała, żeby zjeść coś lekkiego, na pusty żołądek nie poleca jechać do szpitala. W razie nagłego cc nie ma to znaczenia, bo anestezjolodzy to w ogóle ciężarne by zagłodzili i zasuszyli, ale przecież nieraz trafiają ludzie z wypadków z pełnym żołądkiem.
    Ja po kryjomu piłam i jadłam przed cc, a i tak mnie położna z bufetowym blondem nakryła jak piłam wodę. Ale przynajmniej nie padłam im tam ;-)

editchen lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    zapachmalin a Twoj lekarz pracuje w tym szpitalu w którym masz rodzić??? Moze tam dadzą Ci możliwość wyboru.
    Moja koleżanka dwa lata temu dostała skierowanie na cc nie pamietam z jakiego powodu ale w szpitalu i tak chcieli aby próbowała rodzić sn i się jej udało dość szybko urodzić wtedy.

Ja mieszkam w niemczech tutaj lekarze prowadzący nie pracują w szpitalach. Dają skierowanie, życzą powodzenia i kontrola po 6-8tyg po porodzie. Oni są tylko w przychodni a ci w szpitalu tylko w szpitalu.

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Natalia - a tym z jedzeniem przed porodem - wiesz moze co by bylo, gdybym zjadla np obiad i zaczelabym rodzic, a musze miec cc? to wtedy bardziej zzo czy narkoza? czy beda zatrzymywac akcje? bo tez sie nad tym zastanawialam.

Jak masz zaplanowane cc, to podobno zaleca się nie jeść 6-8 godzin przed, ale najlepiej zapytaj swojego lekarza.

editchen lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Discret Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz pękne

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f67e02f5bb14.jpg

Lady Savage lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    teraz to pojechalyscie rowno... az przykro bo jak ja pisalam o herbatce z lisci malin czy pijecie to zero komentarza ale dzisiaj to sie posypslo. widac ze niektore czuja sie lepsze a nie zwrocilyscie uwagi jak niektore klamia.
    ja sie z waszej grupy wypisuje. zeby tutaj byc trzeba siedziec na necie 24/7 i odpisywac na wszystko bo inaczej czlowiek nie jest akceptowany.

przestan histeryzowac. jak nie ma akurat na forum dziewczyn, ktore pija, to kto ma Ci odpisac? maja wymyslac, zeby tylko Ci odpowiedziec? jessu, niektorzy to atencji potrzebuja.

mycha91 lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    nie no coś wcześniej chciałabym mieć awaryjnie przyszykowane :) może takie batony musli zrobię, choć jak upiekę to pewnie długo nie poleżą- mąż łakomy na słodkie :)

Możesz zamrozić, może zanim dotrzesz do szpitala to się rozmrożą :P

Kamcia1988 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    ja mam miec cc, ale z innych wskazan. nadcisnienie w tej chwili jesli jest kontrolowane nie jest wskazaniem do cc. u mnie skacze do 160/100-110, ale wczoraj mi tez gin powiedziala, ze poniewaz ja mialam nadcisnienie przed ciaza, to u mnie nie ma co robic paniki do wartosci 150/100 (chyba, zeby nie spadalo tylko sie utrzymywalo)

Tak tak ja wiem, że u Ciebie inne wskazania. U mnie było cc tez w pierwszej ciąży ze względu na ciśnienie i może dlatego taka decyzja. Nie wiem, no cóż. Zobaczymy. ^_^

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam w torbie spakowane batoniki musli, ciasteczka orkiszowe i chlebki ryżowe, które uwielbiam. Mąż będzie donosił jakby co. Chociaż mam nadzieję, że po porodzie już nie będę miała takiego apetytu. Ale u nas też położne na SR mówiły, żeby przygotować sobie coś słodkiego na pierwszy etap porodu i na po porodzie, dla podniesienia energii.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ