X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady chyba dość wcześnie zaczęła pić liście malin. Też się zastanawiam. To dajcie znać kiedy zaczynacie. O tym baloniku też muszę poczytać, ale jak to włożyć takie wielkie? Bo tylko na zdjęciu jak na razie widziałam.

Lady Savage lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja reż nie siedzę 24 na dobę i też nie zawsze mi odpisuja a dwa mnie od samego początku prześladuje jakąś laska.
    Nie daj się ja nie pije np tych liści więc nawet się wypowiedzieć nie mogę na ten temat:)

c55fgywlmszfxxtz.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Tak tak ja wiem, że u Ciebie inne wskazania. U mnie było cc tez w pierwszej ciąży ze względu na ciśnienie i może dlatego taka decyzja. Nie wiem, no cóż. Zobaczymy. ^_^

a nie powiedzieli Ci, ze ze wzgledu na cc przy pierwszym porodzie bedziesz miec teraz? niby gdzies czytalam, ze w zaleznosci od stanu blizny i czasu od pierwszego porodu, moga namawiac do sn, ale mozna odmowic

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia, to jest to o tyle dziwne,zd ze karzą się nażreć przed porodem, a jak się okaże,ze jednak trzeba cc zrobić. To dupą troche

Lady Savage lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Możesz zamrozić, może zanim dotrzesz do szpitala to się rozmrożą :P

Toż to zima, kiepsko z rozmrażaniem na dworze. ^_^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2017, 12:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej mamie odeszły wody po obiedzie przy kawie. I uparła się, że kawę i ciasto musi dokończyć :D

Lady Savage, k878 lubią tę wiadomość

• Discret Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kurcze patrz nie wylapalam że mieszkasz w de. To tam to może już wogole być inaczej z tym ciśnieniem.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Toż to zima, kiepsko z rozmrażaniem na dworze. ^_^

Dodatkowo do szpitala mam z 5 min autem :)

zapachmalin lubi tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję że wody odejdą mi gdzieś na ulicy bądź w sklepie. Raz ze chyba spalilabym się że wstydu dwa spanikowalabym a trzy dupa by mi mokra zmarzla

Lady Savage, ślązaczka lubią tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Mojej mamie odeszły wody po obiedzie przy kawie. I uparła się, że kawę i ciasto musi dokończyć :D
    Salenne mam coś z oczami. Bo pierwsza co przeczytałam, to :a mnie właśnie odeszły wody

k878 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Salenne mam coś z oczami. Bo pierwsza co przeczytałam, to :a mnie właśnie odeszły wody

Hahaha nie wiem czy wtedy bym tak spokojnie się dzieliła informacją na forum :D

magdzia26, k878 lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    a nie powiedzieli Ci, ze ze wzgledu na cc przy pierwszym porodzie bedziesz miec teraz? niby gdzies czytalam, ze w zaleznosci od stanu blizny i czasu od pierwszego porodu, moga namawiac do sn, ale mozna odmowic

No właśnie ja od początku nastawiałam się na cc ale lekarka uparcie twierdziła ze nie ma wskazań bo ciśnienie się trzyma a drugim powodem było "duże dziecko" więc to tez subiektywne. Ale ostatnio na wizycie nagle do mnie ze będzie cc. Skoczyło mi co prawda ciśnienie do 160/100 ale zaraz spadło do 140/85 wiec nie wiem czym się sugeruje. Niby spoko bo liczyłam się ze tak może być a jednak zdążyłam trochę przywyknąć do myśli o SN. W de w 80% jest cc jeśli pierwszy był cc. Sporo ale nie tragicznie. Zaczynam się stresować...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie boję,ze mi wody odejdą na ulicy, bo ja tylko wychodzę do lekarza. Albo wsiadam w samochód z mężem co sklepu. Tak to nigdzie sama już nie chodzę. Nie chce mi sie. Brzuch mi o kierownicę zaczyna zaczepiac i mi ciężko. Ja tylko cały czas mysle,czy tego czop nie przegapie

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia, to jest to o tyle dziwne,zd ze karzą się nażreć przed porodem, a jak się okaże,ze jednak trzeba cc zrobić. To dupą troche
    Bo z tym jedzeniem w razie cc to ma to tylko znaczenie gdyby anestezjolog musiał Cię intubować. A przecież rzadko teraz tak robią. Taka forma asekuracji. Chodzi chyba o to abyś nie zaczęła wymiotować. Siostra cioteczna, która jest anestezjologiem tak mi to tłumaczyła jak rodziłam starszego. I powiedziała, że można zjeść coś lekkiego na 4 godz przed i wodę popijać drobnymi łyczkami. Tylko, że ona pracuje za granicą i tam są inne standardy niż u nas. Gdybym się zastosowała do rad w Polsce nie mogłabym nawet łyka wodu wziąć od wieczoru poprzedzającego cc następnego dnia.

editchen lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to nawet gumy do żucia nie można żuć. Z ta guma to juz totalnie nie rozumiem. Że co, soki żołądkowe się wytwarzają

• editchen Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to nawet gumy do żucia nie można żuć. Z ta guma to juz totalnie nie rozumiem. Że co, soki żołądkowe się wytwarzają

ja mysle, ze bardziej moze chodzic o ryzyko zakrztuszenia.
    na sr w szpitalu gdzie mialam rodzic na poczatku mowili ze np. mozna miec lizaki ze soba

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Położna mówiła, że nie nażreć tylko coś lekkiego i niewielkiego :P

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen- u nas w szpitalu wytyczne. Przed zabiegiem na 6-8godzin nienalezy jeść,pic i żuć gumy

• Discret Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wk****łam się i napisałam na listopadówkach że chętnie się spotkam na herbatkę w celu wyjaśnienia ataku na moja osobę. To prześladowanie już mnie wkurza.
    Jak można być tak wrednym!!!!

c55fgywlmszfxxtz.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że to chodzi o wymioty. Mi jak hsg robili to wypytałam pielęgniarkę dlaczego niby trzeba być na czczo skoro nic nie podają to mówiła żeby się nie zrzygać z bólu :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ