X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret-to Po co wchodzisz na listopadowki

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Położna mówiła, że nie nażreć tylko coś lekkiego i niewielkiego :P
    Oglądałam ostatnio zalecenia z szpitala praskiego i tam powiedzieli,zeby się porządnie najeść (nażreć było w przenośni) chociaż ja nie wiem, Jak mozna jeszcze myśleć o jedzeniu. Bo jak mnie skurcze łapały, to ostatnia rzeczą o której myślałam było jedzenke

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja się nie boję,ze mi wody odejdą na ulicy, bo ja tylko wychodzę do lekarza. Albo wsiadam w samochód z mężem co sklepu. Tak to nigdzie sama już nie chodzę. Nie chce mi sie. Brzuch mi o kierownicę zaczyna zaczepiac i mi ciężko. Ja tylko cały czas mysle,czy tego czop nie przegapie

Ja się trochę boje, bo duzo z psem łażę, zdarza się, że dziennie 8 km robię. Niby taka mała pchła, a wędrowniczek z niego straszny. Najgorzej jest jak jakieś kłucia mnie złapią i sama w domu jestem.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Discret Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia wiesz co bo to na 100% osoba z tamtej grupy robi mi pod górkę tutaj nie ma wrednych osób odkąd się przyłączyłam do Was z czasem otwieram sie coraz bardziej.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem o czym Wy w ogóle piszecie, jakie prześladowania, jakie usuwania z fb? Nie ogarniam

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja nie wiem o czym Wy w ogóle piszecie, jakie prześladowania, jakie usuwania z fb? Nie ogarniam

a widzisz mnie na fb ? to zapytaj tej co usunela.

z reszta fajnie sie tutaj pisalo czytalo kielka osob polubilam az tu nagle jakis problem ...bie wiem po co ja wogole sie przylaczylam do fb teraz wiem ze niektore osoby mnie tu jie akceptija skoro z fb mnie wyrzucily. nie obczajam takich akcji.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przed planowanym cc dzień wcześniej ostatnim posiłkiem jest zupa na obiad a potem tylko woda. Od rana w dniu cc zakaz również picia wody - dlatego zamierzam jeść przez cały ten weekend bo potem to już tylko dieta

editchen lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tego @ z rossmanna o pieluszkach nadal nie dostałam. Dziwne ciekawe na czym to polega ze jedni dostaja inni nie.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    ja tego @ z rossmanna o pieluszkach nadal nie dostałam. Dziwne ciekawe na czym to polega ze jedni dostaja inni nie.

Może nie wyraziłaś przy rejestracji zgód na otrzymywanie inf. handlowych drogą elektroniczną? Piszą o tym w regulaminie. Ja musiałam się od nowa zarejestrować i wtedy mail przyszedł po kilku dniach. Ale tylko na pieluszki. Na olejek nie dostałam :(

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    LAdy_Savage do mnie doczepiła się jakaś Katarzyna OZ na fb na grupie kim ja jestem itd. Nie mam pojęcia kto to jest bo ja mało na fb jestem raczej tutaj siedzę. Ale podejrzewam ze to któraś z listopadówek które mnie prześladowały na swojej grupie. Już wczoraj było z jej strony pisanie na priv do administratora a dzisiaj widzę że tu też administrator usunął mnie ze znajomych. Ale spoko nie przejmuje się tym tylko Katarzyno OZ jak masz coś do mojej osoby to napisz do mnie a nie za plecami.

ale chyba z tego co wiem, to nikt oprócz administratora nie może usunąć osoby. no chyba że sama osoba się usunie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciazy najgorasze w gotowaniu jest to niezdarstwo, ciagle cos spada, ciagle laduje na podlodze i ta podloga ciage brudna a ja juz nie mam sily sie schylac, zamiatac, odkurzac wiec zostawiam to mezowi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    U nas przed planowanym cc dzień wcześniej ostatnim posiłkiem jest zupa na obiad a potem tylko woda. Od rana w dniu cc zakaz również picia wody - dlatego zamierzam jeść przez cały ten weekend bo potem to już tylko dieta
    U mnie podobnie a jesli bedzie narkoza (raczej bedzie) to bede sie tego mocno trzymac. Ehhhhhbb boje sie tej narkozy

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Dziewczyny, które mają nadciśnienie czy wszystkie macie mieć cc? Jak wasi lekarze to widzą? Będziecie próbować naturalnie i wtedy jak coś dopiero cc czy jak? A i głównie to chodzi mi o dziewczyny, które mają skaczące to ciśnienie, ja mimo leków mam powyżej 140/90.

Ogólnie nadciśnienie nie jest powodem do cc ale często jest do szybszego zakończenia ciąży. Ja w poprzedniej ciąży miałam problemy z ciśnieniem i zdecydowali się ukończyć ciąże w 38tyg pozwolili na SN balonik i oksy na wywołanie nic nie ruszyło wiec wzięli mnie na ciecie

• grudniowa_mama88 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Polsce nadciśnienie nie jest wskazaniem do cc. tylko mierzą w trakcie porodu. a ja w trakcie porodu naturalnego normalnie jadlam kanapki, batany jakies bo byłam głodna. potem jak małej zaczelo tetno spadać na ktg i zastanawiali sie nad cc to sie mnie pytali ile tego zjadlam i to byl napewno jakiś problem bo lekarze byli bardo niezadowoleni z ilosci jedzenia jakie pochlonelam.. ostatecznie urodzilam sn.

córcia-21.12.2014r.
  • Discret Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAdy mnie biedroneczka usunęła tak samo jak tu z przyjaciółek. Ale jakaś Katarzyna OZ (nie mam pojęcia jaki ma tu nick) zaczęła wczoraj nagonkę na moją osobę.

Clarissa hmm nie no dostaję jakieś informację z rossne na @ ten o olejku też dostałam więc raczej mam zaznaczone. Ja akurat mam zapas pieluszek w rozmiarku 1 ale sam fakt mnie zastanawiał na czym to polega.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to w tych bólach da się jeść wogóle??? Nawet bym chyba nie pomyślała o jedzeniu tylko o tym żeby szybciej bóle się skończyły.

Lady Savage lubi tę wiadomość

c55fgywlmszfxxtz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak bym miala cc to bym chyba bardzo przezywala a tak nie wiem co mnie czeka a nawet sie nie moge doczekac porodu i tak sobie mysle jak to jest wszystkie kobiety to przechodza, znosza ten bol i zyja to i ja urodze. mam nadzieje tylko ze bede miala mnostwo sily w ten dzien

• grudniowa_mama88 Koleżanka

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy wysokich ciśnieniach może odkleić się łożysko dlatego czasem (szczególnie jak jest białko w moczu) wywołują wczesniej. u mnie najwyższe wartośi były ok 150/100 i czekali az sie samo zacznie.

dziewczyny czujecie napieranie główki na krocze? pamietam że przed 1 porodem tez tak sie czulam ale nie pamietam ile przed...

córcia-21.12.2014r.
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:

A musisz go dostać? Ja poszłam do Rossmanna i powiedziałam,że chcę odebrać pieluszki za grosza i nawet o nic nie pytały, nie chciały karty ciąży,nic, tylko tą rossmanowską. @ może w spamie wylądował? Mi sie pokazało teraz w aplikacji,ze można odebrać

<3Wbwmp2.png <3
  • Discret Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grudniowa mama to u mnie i nadciśnienie i białko na poziomie 28 a nie chca wywołać. Więc pewnie to zalezy od lekarza i szpitala. ALe przyznam szczerze ze mogli by bo niepokoi mnie to bialko coraz bardziej. W poniedziałek kolejna wizyta KTG.

Aga ja tez nie wiem co mnie czekac będzie wszystko wyjdzie w praniu. I sie ostatnio śmiałam do mojego że pewnie urodze jak bede zmeczona po całym dniu i nie bedzie mi sie chcialo jechac na porodówkę.

c55fgywlmszfxxtz.png
‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ