X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg w normie :) 145-158 a jak sie mocno ruszala to 170 ;)

Szczesliwa_mamusia, MalaHD, k878 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też byłam na KTG na polnej i u diabetologa, mały 150-163, miałam 3 skurcze krzyzowe, oczywiście nic sie nie zapisało xD, a ludzi ogrom, o 6.50 jak byłam to zawsze nas było około 8-12 osób, a dziś na dzień dobry 30 osób, i wszystki kobiety ledwo chodzące, na ostatnich nogach, porodówka przepełniona, pokazałam jej skierowanie od gienkologa prywatnego, powiedziała że nie ma szans na piątek, mam przyjść w pon, mooooże będzie miejsce, jakaś masakra. Chyba mi przyjdzie rodzić pod drzwami szpitala, jestem zła, bo jak tak to co 2 tyg mi wypisywały na zmiane ta z nfz, i ta diabetolog z polnej skierwoanie do szpitala, a teraz jak potrzeba, to żadna dać nie chce, bo nie ma miejsc. Po co Pani szpital, będzie Pani w 7 osobowej sali sie męczyć? Jedna laska zaczęła rodzić w przychodni, poszła na ktg, zero skurczy, a ona że się żle czuje i żle czuje, no ale na ktg zero skurczy, poszła do toalety, jak jej wody odeszły jeszcze z krwią to się popłoch zrobił jak ja pierdziele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 17:44

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady a tyle rodzacych az? I co dopiero w pon przyjecie czy tez niepewne? Te 38+3 masz z owu czy z om?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja dziś też byłam na KTG na polnej i u diabetologa, mały 150-163, miałam 3 skurcze krzyzowe, oczywiście nic sie nie zapisało xD, a ludzi ogrom, o 6.50 jak byłam to zawsze nas było około 8-12 osób, a dziś na dzień dobry 30 osób, i wszystki kobiety ledwo chodzące, na ostatnich nogach, porodówka przepełniona, pokazałam jej skierowanie od gienkologa prywatnego, powiedziała że nie ma szans na piątek, mam przyjść w pon, mooooże będzie miejsce, jakaś masakra. Chyba mi przyjdzie rodzić pod drzwami szpitala, jestem zła, bo jak tak to co 2 tyg mi wypisywały na zmiane ta z nfz, i ta diabetolog z polnej skierwoanie do szpitala, a teraz jak potrzeba, to żadna dać nie chce, bo nie ma miejsc. Po co Pani szpital, będzie Pani w 7 osobowej sali sie męczyć? Jedna laska zaczęła rodzić w przychodni, poszła na ktg, zero skurczy, a ona że się żle czuje i żle czuje, no ale na ktg zero skurczy, poszła do toalety, jak jej wody odeszły jeszcze z krwią to się popłoch zrobił jak ja pierdziele.

Dobrze, że jednak zmieniłam zdanie co do szpitala. Mam nadzieję, że mój nie będzie przepełniony jak przyjadę ale już się boję...

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Lady a tyle rodzacych az? I co dopiero w pon przyjecie czy tez niepewne? Te 38+3 masz z owu czy z om?

tak aż tyle rodzących jest, nie pewne, powiedziała że u mnie cukry bardzo ładnie młody wg pierwszego usg na 12.12 jest więc ja mogę poczekać. Bierze przypadki w gorszym "stanie". Z jednej strony to rozumiem, też wolałabym żeby brali te z ryzykiem, niż zebym leżała 1 tydzień np w szpitalu i zajmowała miejsce. Jak mam cukry dobre to chyba powinnam się cieszyć, ale jakoś tak mi smutno, bo myślałam że synu już będzie w listopadzie, a tu się zapowiada tak jak editcheN (chyba editchen) pisała, że nie będzie miejsc na koncówke listopada, i będą mnie odsyłać, już przy mnie mnie zapisała na czwartek na wizytę, pon i na 4.12. Bo tyle jest rodzących.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 18:12

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dobrych wieści to mały ma już około 3400. I pokazałam jej moje cukry ;) zrobiłam jak pisałyście po 1 godzi i po 2 po posiłku, to zapytała się czy mi nie szkoda pasków, i po co tyle skoro mam dobre cukry, powiedziałam jej że mi nie szkoda pasków bo mam spory zapas, i tak dla swojej wiedzy robię. Aż żałuję ze nie uruchomiłam dyktafonu, żebyście sobie posłuchały jak mówi jaki to bez sens, skoro cukry po posiłkach mam dobre.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agii81 wrote:

A jeszcze powiem Wam teorię konowała, do którego chodzę na NFZ (już kiedyś pisałam o jego wybitnych zdolnościach). Ostatnio jak u niego byłam to sprawdzał mi tętno maluszka (2 raz w ciągu całej ciąży) i stwierdził,że mała jest pośladkowo ułożona, bo na wysokości jajników (to znaczy tam gdzie sa przed ciążą) nie znalazł tętna, tylko mniej więcej na wysokości pępka. Już chciałam przeprosić pana doktora za to,że moje dziecko nie ma serduszka w pupie albo głowie (bo pewnie tak by musiało mieć wg jego teorii), ale w tym momencie wyjechał mi z tekstem,że jak będę u niego 22.11 to da i skierowanie na cc. No myślałam,że padnę, tym bardziej,że od 34 tc Nelcia jest główka w dół :D

Co za lekarz :0 Jak tu chodzic na NFZ ;)

11.12.2017 syn Adaś
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    młoda_mama wrote:
    Dziewczyny, czy czujecie taki ból poniżej brzucha, jakby miednica, który nasila się podczas poruszania się, chodzenia?

U mnie taki ból nie wystepowal. Może biodra sie poszerzaja ?

11.12.2017 syn Adaś
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie puls malucha, kiedy spi, czy sie nie rusza w danym momencie wynosi 120. Jak sie uaktywnia to do 140-144. Czytalam, ze jest ok, o ile puls nie wynosi mniej niz 110.

11.12.2017 syn Adaś
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Widzę, że już ostro robicie KTG. Ja jeszcze nic w tym temacie. Za tydzień mam wizytę, mam nadzieję, że się wszystkiego dowiem.
    Nie ukrywam, że robi mi się coraz ciężej...no i od kilku dni mam spuchnięte ręce :-/ macie na to jakiś sposób...prócz picia wody, bo piję masakrycznie dużo

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina bo dzieciaczki maja rozne tetna. Moja od poczatku z tych wyzszych ;)

Kiedys ktoras pytala o taki dzwiek jak dziecko sie rusza ja tez ostatnio to slysze jakby dziecku kosci strzelaly :o masakra.

Lady czyli z 1 usg miala tp na 12.2? Anz OM??

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Malina bo dzieciaczki maja rozne tetna. Moja od poczatku z tych wyzszych ;)

Kiedys ktoras pytala o taki dzwiek jak dziecko sie rusza ja tez ostatnio to slysze jakby dziecku kosci strzelaly :o masakra.

Lady czyli z 1 usg miala tp na 12.2? Anz OM??
    1 usg 12.12, OM 28.11

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee to luzik to masz jeszcze 3 tyg do terminu :) wiadomo ze cukrzyca to max 2 tyg :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Eee to luzik to masz jeszcze 3 tyg do terminu :) wiadomo ze cukrzyca to max 2 tyg :)

No zobaczymy ;) z ostatnich usg młody podgonił i jest adekwatny do 38 tyg. Męczy mnie ta ciąża strasznie, ale widocznie tak musi być. Albo się bedzie rodził po swojemu i wtedy na bank mnie bedą musieli przyjąć, albo trafię do szpitala jak będzie miejsce, na razie nie jestem "ciężkim przypadkiem", wiec sobie egzystujemy razem jeszcze ;)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady nie mozna sie sugerowac ostatnimi usg bo termin bedzie sie przesuwal na wczesniejsze terminy jak dziecko duze ale waga a dojrzalosc OUN to co innego dlatego nie warto przyspieszac.

Ja mam od dzisiaj 3 tyg do szpitala. A dluzy mi sie to okropnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 19:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do puchniecia rak ja to w nocy czasami palcami ruszac nie moge wstaje i w zimna eode wkladam bo masakra stopy tak samo palce kostki oj biedne.

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez brakuje mi metody na spuchniete rece :/ Nie moge ich z latwoscia zacisnac w piesc. Napar z pokrzywy jest moczopedny, ale nie pijam.

Jak sie mlody rusza inyensywnie to slysze czasami bulkot wod plodowych :0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 19:57

11.12.2017 syn Adaś
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli
    Ty za tydz idziesz do szpitala. Nie doczytałam cc czy sn ?
    Jeśli cc to jestem ciekawa na który dzień masz zaplanowane.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi puchną stopy od kilku dni, staram się je dawać jak najczęściej wysoko, ograniczałam też sól, tzn soliłam mało, a teraz nie solę w ogóle i piję dużo więcej wody.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Eli
    Ty za tydz idziesz do szpitala. Nie doczytałam cc czy sn ?
    Jeśli cc to jestem ciekawa na który dzień masz zaplanowane.
    Wlasnie mialam napisac,ze z tym moim terminem porodu to jakas masakra... mialam miec wczesniaka (co oczywiście mnie cieszy, ze urodzisie jednak w ciazy donoszonej), ale teraz pytanie czy w takim wypadku zrobia mi cc, tak jak kazali przyjsc do szpitala po 37 tc??? Bo co lekarz to inna opinia. Dzis umowilam sie do ordynatora szpitalaw ktorym bede rodzic na usg w nbnajbliższy czwartek, bo maz musi wziac opieke na corke, a ciagle nic nie wiemy....

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
‹‹ 1631 1632 1633 1634 1635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ