X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lura82 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Eli
    Dobre wieści :)

Dziewczyny które miały wyjety pessar.ostatnio nie czytałam za bardzo wątku.
    Możecie napisać od razu po wyjęciu miałyście rozwarcie ?
    Jakie ?
    Jak dalej się to toczyło ?
    Mialyscie badania czy ono postępuje?
    Równo tydzień temu mialam usuniety. W trakcie usunięcia stan identyczny jak przy zakladaniu i po tygodniu nadal zero zmian

22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lura82 wrote:
    Równo tydzień temu mialam usuniety. W trakcie usunięcia stan identyczny jak przy zakladaniu i po tygodniu nadal zero zmian
    Dzięki.
    A pozostałe Dziewczyny ?

iv09i09katk65tr1.png
  • Petitka Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po dzisiejszej wizycie u położnej. Mały ruchliwy podczas wizyty i już główką schodzi coraz niżej. Było ważenie, pobranie krwi, mierzenie ciśnienia i tradycyjne mierzenie brzucha za pomocą miarki. Położna powiedziała, że brzuszek jest troszeczkę za mały, ale nie o tyle żeby się martwić. Podejrzewa, że to raczej z racji moich małych gabarytów i synek też duży nie będzie inaczej zalecilaby usg żeby sprawdzić.
    Emikey pytałam o mleko i butelki i u nas szpital zapewnia wszystko. Ewentualnie jeśli chce się jakąś konkretną markę mleka to wtedy można przynieść swoje :)
    Co do porodu to byłam w szoku bo okazuje się, że nawet jeśli odejdą wody to po zbadaniu w szpitalu mogą nadal odesłać do domu :O Jeśli nie ma skurczy dają czas do 24h na rozkręcenie się porodu samoistnie w domu i dopiero potem przyjeżdżasz o ile nic się wcześniej nie zacznie samo :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za dzuen dzisiaj. moj synus tak sie kreci ze juz nie moge. takich ruchow jak dzisiaj to nigdy nie mial. calutki dzien wierci sie wygibasy.

• SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Jestem mega przestraszona w badaniu gbs wyszedl mi gronkowiec zlocisty. Zadzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać po antybiotyk. Dostałam zinnat i gynazol krem bo wyszły też grzybki. Antybiotyk skończyłam wczoraj. W czawartek mam wizytę. Jak pojechałam po receptę ti lekarz za wiele nie miał czasu mówić bo to między pacjentksmi to wiadomo. Mam mieć cesarke Ale strasznie się boję. Nie wiem na czym stoję i czego się spodziewać.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ssunny spokojnie
    masz miec cesarke wiec dzidziusiowi nie szkodzi a antybiotyk dziecko chyba i tak dostanie
    u mnie w szpitalu zawsze po CC dają .

• Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    To moja ostatnia sobota bez syneczka. Ostatnia taka ever ☺

Petitka, MalaHD, k878 lubią tę wiadomość

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale boję się że wcześniej odejdą wody czy coś cesarke mam mieć 4 dni przed terminem.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Ale boję się że wcześniej odejdą wody czy coś cesarke mam mieć 4 dni przed terminem.
    Dostaniesz wtedy antybiotyk przy porodzie, nie martw sie.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Sporo dziewczyn ma GBS dodatni i nic sie nie dzieje. Na to są standardowe procedury - wszystko będzie dobrze

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u mnie gbs ujemny . Tylko przy okazji wyszła inną bakteria gronkowiec
    W czwartek idę do lekarza mam nadzieję że rozjaśni sprawę.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs to co innego ;)
    Ale mimo wszystko. Dziecko przez kanal rodny nie przechodzi. Wiec nie ma obaw. A antybiotyk tez dostaniecie. Dziecko tez. Nawet jak wody odejda a masz miec cc to przeciez zrobią;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 13:40

• SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Mam nadzieję ze tak będzie jak mówicie.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Mam nadzieję ze tak będzie jak mówicie.
    Akurat w takich sytuacjach nie ma problemu, lekarze wiedza, co robic :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Clarissa Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSunny' wrote:

SSunny nic się nie martw. Mi wody odeszły 3 dni przed planowaną cesarką. Mimo, że nie było wtedy na dyżurze mojego lekarza zrobili cc.

https://www.maluchy.pl/li-73185.png
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa wrote:
    SSunny nic się nie martw. Mi wody odeszły 3 dni przed planowaną cesarką. Mimo, że nie było wtedy na dyżurze mojego lekarza zrobili cc.
    Cięcie będzie na pewno. Tylko żeby maluch się nie zarazil ta bakteria zanim zrobią cięcie. I wogole się boję żeby mi się to nie rozsialo w macicy gdzieś w trakcie cesarki.

ckaidqk3xa4elisy.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagi. zarazila sid gronkowcem prAwdopodobnie podczAS cc. Kwarantanna 10 dni od dziecka nie mogla karmic piersia przy tej bakterii silne antybiotyki, wiec wydaje mi sie ze sloro ja odseparowali i karmil idzieckiem mm to cos w tym jest. Tez ma gronlowca zlocisteto to bakteria do konca zycia aktualnie uspili jej lekami.

Do teyo musisz sie liczyc z tym ze orzy gronkowcu rana goi sie gorzej i dluzej. Saczy sie ropa i ogolnie inaczej gpi sie niz na nie zarazojei kobiecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 16:07

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarissa wrote:

Ja jak lubie spontany tak ten jeden raz chcialabym zeby poszlo zgodnie z planem, z planowanym cc.
    A czy odejscie wód można chociaż troche przewidziec? Hmmmm, zle samopoczucie, skurcze, czy jest poprostu chlust na podłogę i stalo sie?

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • SSunny' Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Szwagi. zarazila sid gronkowcem prAwdopodobnie podczAS cc. Kwarantanna 10 dni od dziecka nie mogla karmic piersia przy tej bakterii silne antybiotyki, wiec wydaje mi sie ze sloro ja odseparowali i karmil idzieckiem mm to cos w tym jest. Tez ma gronlowca zlocisteto to bakteria do konca zycia aktualnie uspili jej lekami.

Do teyo musisz sie liczyc z tym ze orzy gronkowcu rana goi sie gorzej i dluzej. Saczy sie ropa i ogolnie inaczej gpi sie niz na nie zarazojei kobiecie
    Ale ogólnie wyszło z tego cało?

ckaidqk3xa4elisy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylicie pojecia
    Gronkowiec w pochwie to cos innego jak zakazenie rany gronkowcem, czy zakazenie krwia gronkowcem....

editchen, k878 lubią tę wiadomość

‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ