Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:Eli
Dobre wieści
Dziewczyny które miały wyjety pessar.ostatnio nie czytałam za bardzo wątku.
Możecie napisać od razu po wyjęciu miałyście rozwarcie ?
Jakie ?
Jak dalej się to toczyło ?
Mialyscie badania czy ono postępuje?22.03.2017 beta hcg 34 10.04.2017 ❤
-
My już po dzisiejszej wizycie u położnej. Mały ruchliwy podczas wizyty i już główką schodzi coraz niżej. Było ważenie, pobranie krwi, mierzenie ciśnienia i tradycyjne mierzenie brzucha za pomocą miarki. Położna powiedziała, że brzuszek jest troszeczkę za mały, ale nie o tyle żeby się martwić. Podejrzewa, że to raczej z racji moich małych gabarytów i synek też duży nie będzie inaczej zalecilaby usg żeby sprawdzić.
Emikey pytałam o mleko i butelki i u nas szpital zapewnia wszystko. Ewentualnie jeśli chce się jakąś konkretną markę mleka to wtedy można przynieść swoje
Co do porodu to byłam w szoku bo okazuje się, że nawet jeśli odejdą wody to po zbadaniu w szpitalu mogą nadal odesłać do domu Jeśli nie ma skurczy dają czas do 24h na rozkręcenie się porodu samoistnie w domu i dopiero potem przyjeżdżasz o ile nic się wcześniej nie zacznie samo
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny. Jestem mega przestraszona w badaniu gbs wyszedl mi gronkowiec zlocisty. Zadzwoniłam do lekarza i kazał przyjechać po antybiotyk. Dostałam zinnat i gynazol krem bo wyszły też grzybki. Antybiotyk skończyłam wczoraj. W czawartek mam wizytę. Jak pojechałam po receptę ti lekarz za wiele nie miał czasu mówić bo to między pacjentksmi to wiadomo. Mam mieć cesarke Ale strasznie się boję. Nie wiem na czym stoję i czego się spodziewać.
-
nick nieaktualny
-
SSunny' wrote:Ale boję się że wcześniej odejdą wody czy coś cesarke mam mieć 4 dni przed terminem.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualnyGbs to co innego
Ale mimo wszystko. Dziecko przez kanal rodny nie przechodzi. Wiec nie ma obaw. A antybiotyk tez dostaniecie. Dziecko tez. Nawet jak wody odejda a masz miec cc to przeciez zrobiąWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 13:40
-
SSunny' wrote:Ale boję się że wcześniej odejdą wody czy coś cesarke mam mieć 4 dni przed terminem.
SSunny nic się nie martw. Mi wody odeszły 3 dni przed planowaną cesarką. Mimo, że nie było wtedy na dyżurze mojego lekarza zrobili cc.https://www.maluchy.pl/li-73185.png -
Clarissa wrote:SSunny nic się nie martw. Mi wody odeszły 3 dni przed planowaną cesarką. Mimo, że nie było wtedy na dyżurze mojego lekarza zrobili cc.
-
Szwagi. zarazila sid gronkowcem prAwdopodobnie podczAS cc. Kwarantanna 10 dni od dziecka nie mogla karmic piersia przy tej bakterii silne antybiotyki, wiec wydaje mi sie ze sloro ja odseparowali i karmil idzieckiem mm to cos w tym jest. Tez ma gronlowca zlocisteto to bakteria do konca zycia aktualnie uspili jej lekami.
Do teyo musisz sie liczyc z tym ze orzy gronkowcu rana goi sie gorzej i dluzej. Saczy sie ropa i ogolnie inaczej gpi sie niz na nie zarazojei kobiecieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 16:07
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Clarissa wrote:SSunny nic się nie martw. Mi wody odeszły 3 dni przed planowaną cesarką. Mimo, że nie było wtedy na dyżurze mojego lekarza zrobili cc.
Ja jak lubie spontany tak ten jeden raz chcialabym zeby poszlo zgodnie z planem, z planowanym cc.
A czy odejscie wód można chociaż troche przewidziec? Hmmmm, zle samopoczucie, skurcze, czy jest poprostu chlust na podłogę i stalo sie?Aniołek [*]
Synek Maksymilian, 01.12.2017 -
KammaMarra wrote:Szwagi. zarazila sid gronkowcem prAwdopodobnie podczAS cc. Kwarantanna 10 dni od dziecka nie mogla karmic piersia przy tej bakterii silne antybiotyki, wiec wydaje mi sie ze sloro ja odseparowali i karmil idzieckiem mm to cos w tym jest. Tez ma gronlowca zlocisteto to bakteria do konca zycia aktualnie uspili jej lekami.
Do teyo musisz sie liczyc z tym ze orzy gronkowcu rana goi sie gorzej i dluzej. Saczy sie ropa i ogolnie inaczej gpi sie niz na nie zarazojei kobiecie -
nick nieaktualny