Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny nie pamiętam kiedy się odzywalam, ale dziś o 9:25 przyszedł na świat moj 3 skarb a jakby 1 bo synek. 61cm i 3980 poród najgorszy z całej 3 ale każdy ból jest wart tej małej Buzki i rączek
MalaHD, Eli, Szczesliwa_mamusia, Modrzewiowa, k878, [m]alina, nataliamonika, magdzia26, Clarissa, Marteczka93, aknelam, Monal lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mamabyc3 wrote:hej dziewczyny nie pamiętam kiedy się odzywalam, ale dziś o 9:25 przyszedł na świat moj 3 skarb a jakby 1 bo synek. 61cm i 3980 poród najgorszy z całej 3 ale każdy ból jest wart tej małej Buzki i rączekhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
Mamabyc3 wrote:hej dziewczyny nie pamiętam kiedy się odzywalam, ale dziś o 9:25 przyszedł na świat moj 3 skarb a jakby 1 bo synek. 61cm i 3980 poród najgorszy z całej 3 ale każdy ból jest wart tej małej Buzki i rączek
Gratulacje!!! Zdrówka dla Maleństwa -
Hej dziewczyny! Dawno nie pisałam, forum chyba umiera powoli. Na fb też jakoś ciszej się zrobiło. Każda pewnie już liczy dni do spotkania z dzieciaczkiem U mnie dziś na wizycie lekarz mówił, że w tym tygodniu powinnam urodzić, mały jest już w kanale, szyjka zgładzona całkiem, rozwarcie na opuszek. Jesteśmy w gotowości!
A jak tam u Was? Która teraz rodzi? Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, editchen, Emikey, Lady Savage? Napiszcie, jak u Was, bo aż mnie ciekawość zżera -
nick nieaktualnyNesairah- ech... Nie odzywam sie, bo czekam. Mam nadzieje wypchnac to moje dziecko na dniach. Objawy zblizajacego porodu juz sa, a synek uparcie w brzuchu chce siedziec. Jeszcze walcze z infekcja,wiec nie wiem jak sily bede miala do porodu. Ja mam wizyte w srode,wiec licze na dobre wiadomosci. Moze ciasto upieke? Podobno jak sie ciasto upiecze, to za 2dni sie rodzi? Warto sprobowac. Wojtus w sumie 2.5kg juz wazy, wiec w zasadzie gotowy do przyjscia na swiat. W kazdyn razie ja moge rodzic w kazdej chwili
nesairah, k878 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już w szpitalu oczekuję na cc jutro mają mnie kroić... nie wiem czy lepiej wiedzieć czy nie ...
Ps. Z ciekawostek moje dziecię podobno waży ok 4 kg nie chce mi się wierzyć obstawiam wagę bliżej 3,5 no nic jutro mam nadzieję się przekonaćgrudniowa_mama88, Marteczka93, agii81, Eli, k878, kaka470, Angie 31, Petitka lubią tę wiadomość
-
nesairah wrote:U mnie dziś na wizycie lekarz mówił, że w tym tygodniu powinnam urodzić, mały jest już w kanale, szyjka zgładzona całkiem, rozwarcie na opuszek. Jesteśmy w gotowości!
Ja tak chodzę już od 1,5 tygodnia. Dokładnie to co napisałaś słyszałam 17.11
Ja siedzę już jak na szpilkach , nawet wczoraj do Ikei się wybrałam, z nadzieją,że coś się ruszy i cisza
-
Ja_Sonia wrote:Ja jak lubie spontany tak ten jeden raz chcialabym zeby poszlo zgodnie z planem, z planowanym cc.
A czy odejscie wód można chociaż troche przewidziec? Hmmmm, zle samopoczucie, skurcze, czy jest poprostu chlust na podłogę i stalo sie?
U mnie nic sie nie zanosiło, że wody wcześniej odejdą. Jedynie co, to w tym dniu prawie w góle nie czułam ruchów dziecka. Czopa nie zauważyłam. Dwa dni wcześniej główka była już bardzo nisko, ale szyjka zamknięta. Chwile przed odejściem wód mialam dwa takie skurcze jakby na miesiączkę. Poszłam do łazienki i zaczęło się lać (w ilości ok. pół szklanki), weszłam do kuchni i znowu. I później lało się stopniowo jak byłam na izbie przyjęć. Ale stres był nieziemski.https://www.maluchy.pl/li-73185.png -
agii81 wrote:Ja tak chodzę już od 1,5 tygodnia. Dokładnie to co napisałaś słyszałam 17.11
Ja siedzę już jak na szpilkach , nawet wczoraj do Ikei się wybrałam, z nadzieją,że coś się ruszy i cisza
Nie strasz moje dziecko już dość spore, prawie 3,5kg. Mam już dość, ta końcówka jest straszna. -
nesairah wrote:Hej dziewczyny! Dawno nie pisałam, forum chyba umiera powoli. Na fb też jakoś ciszej się zrobiło. Każda pewnie już liczy dni do spotkania z dzieciaczkiem U mnie dziś na wizycie lekarz mówił, że w tym tygodniu powinnam urodzić, mały jest już w kanale, szyjka zgładzona całkiem, rozwarcie na opuszek. Jesteśmy w gotowości!
A jak tam u Was? Która teraz rodzi? Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, editchen, Emikey, Lady Savage? Napiszcie, jak u Was, bo aż mnie ciekawość zżera
ja jeszcze nie, przynajmniej nie do tego weekendu w piatek dostane skierowanie na przyszly tydzien i wtedy bede znac date cc. ale martwie sie czy wytrzymam, bo coraz wiecej objawow, wiec leze i zaciskam nogi
-
grudniowa_mama88 wrote:Jak tam Madzia w Wojewódzkim? duże obłożenie? ja też czekam na poród ale chyba do wiosny nie wyjdzie
-
nesairah wrote:Nie strasz moje dziecko już dość spore, prawie 3,5kg. Mam już dość, ta końcówka jest straszna.
Poważnie , w piątek mi p.doktor powiedziała a ja durna się nastawiłam ,że góra dwa dni pochodzę. Ale się obraziłam , chodziłam jak wściekła osa . U mnie też teraz pewnie podobna waga będzie. W piatek się dowiem. 17.11 było2900-3000 kg -
Lunk_a wrote:No właśnie ciężko przewidzieć jak nie ma regularnych skurczy. A jak wody odchodzą to nic tego nie zapowiada ?
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤