X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najczęściej macie wizyty na końcówce?

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co dwa tygodnie. Moze dotrwam do jutrzejszej ;) z tego co lekarz mowil, to w razie gdybym byla po terminie to mam sie w szpitalu na ktg stawiac w zaleznosci od sytuacji codziennie albo co drugi dzien. Ale mam nadzieje,ze mnie to ominie i do terminu tj. 5 grudnia urodze. Zreszta juz dzisiaj czuje sie dziwnie, sily mnie opuscily. Herbate i sniadanie robilam na siedzaco. O robieniu obiadu moge zapomniec, bo co chwile musze siadac. Dobrze ze przeziebienie jako tako odpuscilo, lekka chrypka i zatkany nos zostalo, ale do przezycia.

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ostatnia wizyte 24 XI. Teraz bede miala KTG raz w tygodniu . Jak cos by sie niepokojacego dzialo po KTG, to moj prowadzacy wola do gabinetu i bada. W kazdym razie zwolnienie mam juz na miesiac i liczy, ze zdaze do tego czasu urodzic ;).

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Wczoraj na KTG wszystko OK. Ale dziecko mi się jakoś mniej rusza, nie wiem o co chodzi.

Anestezjolog mnie nastraszyła, że mam Clexane przesunąć, bo jak będzie wcześniejszy poród to pewnie w nocy i będzie znieczulenie ogólne jak nie minie 12 h od zastrzyku :(
    Ja dzisiaj mialam ktg, 2razy. Maly sie ruszal 2razy tylko. Jutro musze jechac na powotrke. Dzisiaj tez bylam u mojego na kontroli w przychodni orzyszpitalnej. Mam rozwarcie na 1cm. W piatek mam przyjsc do niego na sprawdzenie,czy jest postep. Chyba,ze zaczne rodzic, to wiadomo,ze nie

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide jutro na wizyte, mozliwe ze tez bedzie chcial zrobic ktg. Tyle ze moja to taki uparciuch, ze przy badaniu siedzi cicho, a po wizycie potrafi szalec. Teraz sie przeciaga, jak trzymam rękę na brzuchu to kopie albo sie wypina. Na pierwszym ktg tez tak bylo, dwa razy musialam sie z boku na bok przekrecic, zeby zaczela sie choc troche ruszac.

• k878 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja dzisiaj mialam ktg, 2razy. Maly sie ruszal 2razy tylko. Jutro musze jechac na powotrke. Dzisiaj tez bylam u mojego na kontroli w przychodni orzyszpitalnej. Mam rozwarcie na 1cm. W piatek mam przyjsc do niego na sprawdzenie,czy jest postep. Chyba,ze zaczne rodzic, to wiadomo,ze nie

hoho, to trzymam kciuki :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa czy u mnie jakies rozwarcie jest. Ostatnio szyjka byla miekka ale pozamykana. Juz moglyby te bole okresowe sie w jakies konkretne dzialanie zmienic.

• omii Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Dziewczyny najczęściej macie wizyty na końcówce?

ja nie mam jakoś więcej wizyt,
    teraz miałam 21 list. i miałam pobierany gbs, odebralam sobie wczoraj wynik
    a wizytę mam mieć 12 grudnia następną czyli w 40tc z usg z oceną wagi małego i wtedy będę miała zlecone ktg

a tak to póki co na spokojnie, małemu chyba dobrze 38 tc i grzecznie siedzi w brzuszku dalej :D chociaż jesteśmy przygotowani na każdą chwilę

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde u mnie identycznie. Dwa dni temu mala sie ruszyla z 4 razy i mialam ktg chyba 50-55 min :/ rozbrykala sie . Dzisiaj zas tak. Nie wiem od czego to zalezy. Jutro do domku.

igusia lubi tę wiadomość

• omii Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś byliśmy po wózek, jestem zakochana ♥
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7687f64eaf88.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 18:56

[m]alina, Petitka, Natinka, k878 lubią tę wiadomość

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • omii Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Szczęśliwa_mamusia
    dalej na Karowej ? to jesteś gdzieś w pobliżu gdybyś miała rodzić ?

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Szczęśliwa_mamusia
    dalej na Karowej ? to jesteś gdzieś w pobliżu gdybyś miała rodzić ?
    Na karowa jezdze. Tam bede rodzic. Jezdze z domu normlanie. Spoko jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kurde u mnie identycznie. Dwa dni temu mala sie ruszyla z 4 razy i mialam ktg chyba 50-55 min :/ rozbrykala sie . Dzisiaj zas tak. Nie wiem od czego to zalezy. Jutro do domku.
    Dwa tygodnie temu to maly sie ruszal tak czesto,ze co chwile klikalam na jego ruchy. A dzis prawie wogole. Pierwsze ktg mialam 25min, a drugie 45

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa tygodnie temu to maly sie ruszal tak czesto,ze co chwile klikalam na jego ruchy. A dzis prawie wogole. Pierwsze ktg mialam 25min, a drugie 45
    Moja po dzisiejszym ktg się znacznie uspokoiła :P W trakcie zasnęła, a teraz leniuchuje. A od poniedziałku była istna dyskoteka.
    Szczęśliwa, a jak tam waga Twojego Wojtka?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Moja po dzisiejszym ktg się znacznie uspokoiła :P W trakcie zasnęła, a teraz leniuchuje. A od poniedziałku była istna dyskoteka.
    Szczęśliwa, a jak tam waga Twojego Wojtka?
    Malutki. 2536 w sobote w 37t6d. I niecale 49cm. No zobaczymy jaki bedzie przy porodzie.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutki. 2536 w sobote w 37t6d. I niecale 49cm. No zobaczymy jaki bedzie przy porodzie.
    Moja też mikrusek, raz rośnie, raz nie. Łatwiej będzie nam urodzić :)A potem nadrobią dzieciaki.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cała ciąże byłam w miarę spokojna tak teraz końcówka mnie strasznie stresuje za tydz mam wizytę i dopiero wtedy gbs i mamnadzieje ze kolejne będą co tydzień bo boje się ze na końcówce znów coś się skiepści jak w poprzedniej ciąży. ciśnienie po odstawieniu acardu już poszło w górę a to jeszcze nawet nie skończony 37 tydzień. A było tak pięknie już nastawiłam sie psychicznie na to ze spróbuje SN a pewnie skonczy się cc na zimno

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Moja też mikrusek, raz rośnie, raz nie. Łatwiej będzie nam urodzić :)A potem nadrobią dzieciaki.
    Mam nadzieje,ze go "wypluje" ;)
    Teraz mam wizyte co 2dzien, ale w szpitalu, wiec tyle dobrego,ze bezplatnie. No zobaczymy, kiedy to moje dziecie bedzie chcialo wyjsc na swiat. Do terminu 10dni

• 78beti Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj ( choć to nie reguła) dziecko jest troszkę mniejsze niż wskazania usg.

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnia wizytę 17.11, 3 tyg przed cesarka. Gin powiedziała ze w zasadzie nie ma potrzeby żebym przychodziła, ale jakbym czuła potrzebę to mam przyjść. A mi się już nie chce tam latać. Łażę na to KTG, raz mnie tam zbadali ginekologicznie, teraz nie, usg chociaż rzuca okiem. Chyba wystarczy.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ