Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam co dwa tygodnie. Moze dotrwam do jutrzejszej z tego co lekarz mowil, to w razie gdybym byla po terminie to mam sie w szpitalu na ktg stawiac w zaleznosci od sytuacji codziennie albo co drugi dzien. Ale mam nadzieje,ze mnie to ominie i do terminu tj. 5 grudnia urodze. Zreszta juz dzisiaj czuje sie dziwnie, sily mnie opuscily. Herbate i sniadanie robilam na siedzaco. O robieniu obiadu moge zapomniec, bo co chwile musze siadac. Dobrze ze przeziebienie jako tako odpuscilo, lekka chrypka i zatkany nos zostalo, ale do przezycia.
-
Ja mialam ostatnia wizyte 24 XI. Teraz bede miala KTG raz w tygodniu . Jak cos by sie niepokojacego dzialo po KTG, to moj prowadzacy wola do gabinetu i bada. W kazdym razie zwolnienie mam juz na miesiac i liczy, ze zdaze do tego czasu urodzic .11.12.2017 syn Adaś
-
nick nieaktualnyk878 wrote:Wczoraj na KTG wszystko OK. Ale dziecko mi się jakoś mniej rusza, nie wiem o co chodzi.
Anestezjolog mnie nastraszyła, że mam Clexane przesunąć, bo jak będzie wcześniejszy poród to pewnie w nocy i będzie znieczulenie ogólne jak nie minie 12 h od zastrzyku -
Ja ide jutro na wizyte, mozliwe ze tez bedzie chcial zrobic ktg. Tyle ze moja to taki uparciuch, ze przy badaniu siedzi cicho, a po wizycie potrafi szalec. Teraz sie przeciaga, jak trzymam rękę na brzuchu to kopie albo sie wypina. Na pierwszym ktg tez tak bylo, dwa razy musialam sie z boku na bok przekrecic, zeby zaczela sie choc troche ruszac.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja dzisiaj mialam ktg, 2razy. Maly sie ruszal 2razy tylko. Jutro musze jechac na powotrke. Dzisiaj tez bylam u mojego na kontroli w przychodni orzyszpitalnej. Mam rozwarcie na 1cm. W piatek mam przyjsc do niego na sprawdzenie,czy jest postep. Chyba,ze zaczne rodzic, to wiadomo,ze nie
hoho, to trzymam kciukiSzczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
KlaraS wrote:Dziewczyny najczęściej macie wizyty na końcówce?
ja nie mam jakoś więcej wizyt,
teraz miałam 21 list. i miałam pobierany gbs, odebralam sobie wczoraj wynik
a wizytę mam mieć 12 grudnia następną czyli w 40tc z usg z oceną wagi małego i wtedy będę miała zlecone ktg
a tak to póki co na spokojnie, małemu chyba dobrze 38 tc i grzecznie siedzi w brzuszku dalej chociaż jesteśmy przygotowani na każdą chwilęOliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Ja dzisiaj mialam ktg, 2razy. Maly sie ruszal 2razy tylko. Jutro musze jechac na powotrke. Dzisiaj tez bylam u mojego na kontroli w przychodni orzyszpitalnej. Mam rozwarcie na 1cm. W piatek mam przyjsc do niego na sprawdzenie,czy jest postep. Chyba,ze zaczne rodzic, to wiadomo,ze nie
igusia lubi tę wiadomość
-
A dziś byliśmy po wózek, jestem zakochana ♥
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7687f64eaf88.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 18:56
[m]alina, Petitka, Natinka, k878 lubią tę wiadomość
Oliwier ♥
Lilianna ❤
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja dzisiaj mialam ktg, 2razy. Maly sie ruszal 2razy tylko. Jutro musze jechac na powotrke. Dzisiaj tez bylam u mojego na kontroli w przychodni orzyszpitalnej. Mam rozwarcie na 1cm. W piatek mam przyjsc do niego na sprawdzenie,czy jest postep. Chyba,ze zaczne rodzic, to wiadomo,ze nie
Szczęśliwa_mamusia
dalej na Karowej ? to jesteś gdzieś w pobliżu gdybyś miała rodzić ?Oliwier ♥
Lilianna ❤
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Kurde u mnie identycznie. Dwa dni temu mala sie ruszyla z 4 razy i mialam ktg chyba 50-55 min rozbrykala sie . Dzisiaj zas tak. Nie wiem od czego to zalezy. Jutro do domku.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Dwa tygodnie temu to maly sie ruszal tak czesto,ze co chwile klikalam na jego ruchy. A dzis prawie wogole. Pierwsze ktg mialam 25min, a drugie 45
Szczęśliwa, a jak tam waga Twojego Wojtka?31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Moja po dzisiejszym ktg się znacznie uspokoiła W trakcie zasnęła, a teraz leniuchuje. A od poniedziałku była istna dyskoteka.
Szczęśliwa, a jak tam waga Twojego Wojtka? -
Szczesliwa_mamusia wrote:Malutki. 2536 w sobote w 37t6d. I niecale 49cm. No zobaczymy jaki bedzie przy porodzie.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Ja cała ciąże byłam w miarę spokojna tak teraz końcówka mnie strasznie stresuje za tydz mam wizytę i dopiero wtedy gbs i mamnadzieje ze kolejne będą co tydzień bo boje się ze na końcówce znów coś się skiepści jak w poprzedniej ciąży. ciśnienie po odstawieniu acardu już poszło w górę a to jeszcze nawet nie skończony 37 tydzień. A było tak pięknie już nastawiłam sie psychicznie na to ze spróbuje SN a pewnie skonczy się cc na zimno
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Moja też mikrusek, raz rośnie, raz nie. Łatwiej będzie nam urodzić :)A potem nadrobią dzieciaki.
Teraz mam wizyte co 2dzien, ale w szpitalu, wiec tyle dobrego,ze bezplatnie. No zobaczymy, kiedy to moje dziecie bedzie chcialo wyjsc na swiat. Do terminu 10dni -
Ja miałam ostatnia wizytę 17.11, 3 tyg przed cesarka. Gin powiedziała ze w zasadzie nie ma potrzeby żebym przychodziła, ale jakbym czuła potrzebę to mam przyjść. A mi się już nie chce tam latać. Łażę na to KTG, raz mnie tam zbadali ginekologicznie, teraz nie, usg chociaż rzuca okiem. Chyba wystarczy.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019