X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najczęściej macie wizyty na końcówce?

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co dwa tygodnie. Moze dotrwam do jutrzejszej ;) z tego co lekarz mowil, to w razie gdybym byla po terminie to mam sie w szpitalu na ktg stawiac w zaleznosci od sytuacji codziennie albo co drugi dzien. Ale mam nadzieje,ze mnie to ominie i do terminu tj. 5 grudnia urodze. Zreszta juz dzisiaj czuje sie dziwnie, sily mnie opuscily. Herbate i sniadanie robilam na siedzaco. O robieniu obiadu moge zapomniec, bo co chwile musze siadac. Dobrze ze przeziebienie jako tako odpuscilo, lekka chrypka i zatkany nos zostalo, ale do przezycia.

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ostatnia wizyte 24 XI. Teraz bede miala KTG raz w tygodniu . Jak cos by sie niepokojacego dzialo po KTG, to moj prowadzacy wola do gabinetu i bada. W kazdym razie zwolnienie mam juz na miesiac i liczy, ze zdaze do tego czasu urodzic ;).

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Wczoraj na KTG wszystko OK. Ale dziecko mi się jakoś mniej rusza, nie wiem o co chodzi.

Anestezjolog mnie nastraszyła, że mam Clexane przesunąć, bo jak będzie wcześniejszy poród to pewnie w nocy i będzie znieczulenie ogólne jak nie minie 12 h od zastrzyku :(
    Ja dzisiaj mialam ktg, 2razy. Maly sie ruszal 2razy tylko. Jutro musze jechac na powotrke. Dzisiaj tez bylam u mojego na kontroli w przychodni orzyszpitalnej. Mam rozwarcie na 1cm. W piatek mam przyjsc do niego na sprawdzenie,czy jest postep. Chyba,ze zaczne rodzic, to wiadomo,ze nie

• aknelam Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide jutro na wizyte, mozliwe ze tez bedzie chcial zrobic ktg. Tyle ze moja to taki uparciuch, ze przy badaniu siedzi cicho, a po wizycie potrafi szalec. Teraz sie przeciaga, jak trzymam rękę na brzuchu to kopie albo sie wypina. Na pierwszym ktg tez tak bylo, dwa razy musialam sie z boku na bok przekrecic, zeby zaczela sie choc troche ruszac.

• k878 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja dzisiaj mialam ktg, 2razy. Maly sie ruszal 2razy tylko. Jutro musze jechac na powotrke. Dzisiaj tez bylam u mojego na kontroli w przychodni orzyszpitalnej. Mam rozwarcie na 1cm. W piatek mam przyjsc do niego na sprawdzenie,czy jest postep. Chyba,ze zaczne rodzic, to wiadomo,ze nie

hoho, to trzymam kciuki :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa czy u mnie jakies rozwarcie jest. Ostatnio szyjka byla miekka ale pozamykana. Juz moglyby te bole okresowe sie w jakies konkretne dzialanie zmienic.

• omii Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Dziewczyny najczęściej macie wizyty na końcówce?

ja nie mam jakoś więcej wizyt,
    teraz miałam 21 list. i miałam pobierany gbs, odebralam sobie wczoraj wynik
    a wizytę mam mieć 12 grudnia następną czyli w 40tc z usg z oceną wagi małego i wtedy będę miała zlecone ktg

a tak to póki co na spokojnie, małemu chyba dobrze 38 tc i grzecznie siedzi w brzuszku dalej :D chociaż jesteśmy przygotowani na każdą chwilę

Oliwier ♥
    22.07.2017 pierwszy kopniak

Lilianna ❤
    16.04.2021 pierwszy kopniak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde u mnie identycznie. Dwa dni temu mala sie ruszyla z 4 razy i mialam ktg chyba 50-55 min :/ rozbrykala sie . Dzisiaj zas tak. Nie wiem od czego to zalezy. Jutro do domku.

igusia lubi tę wiadomość

• omii Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś byliśmy po wózek, jestem zakochana ♥
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7687f64eaf88.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 18:56

[m]alina, Petitka, Natinka, k878 lubią tę wiadomość

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • omii Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Szczęśliwa_mamusia
    dalej na Karowej ? to jesteś gdzieś w pobliżu gdybyś miała rodzić ?

Oliwier ♥

Lilianna ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Szczęśliwa_mamusia
    dalej na Karowej ? to jesteś gdzieś w pobliżu gdybyś miała rodzić ?
    Na karowa jezdze. Tam bede rodzic. Jezdze z domu normlanie. Spoko jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kurde u mnie identycznie. Dwa dni temu mala sie ruszyla z 4 razy i mialam ktg chyba 50-55 min :/ rozbrykala sie . Dzisiaj zas tak. Nie wiem od czego to zalezy. Jutro do domku.
    Dwa tygodnie temu to maly sie ruszal tak czesto,ze co chwile klikalam na jego ruchy. A dzis prawie wogole. Pierwsze ktg mialam 25min, a drugie 45

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa tygodnie temu to maly sie ruszal tak czesto,ze co chwile klikalam na jego ruchy. A dzis prawie wogole. Pierwsze ktg mialam 25min, a drugie 45
    Moja po dzisiejszym ktg się znacznie uspokoiła :P W trakcie zasnęła, a teraz leniuchuje. A od poniedziałku była istna dyskoteka.
    Szczęśliwa, a jak tam waga Twojego Wojtka?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Moja po dzisiejszym ktg się znacznie uspokoiła :P W trakcie zasnęła, a teraz leniuchuje. A od poniedziałku była istna dyskoteka.
    Szczęśliwa, a jak tam waga Twojego Wojtka?
    Malutki. 2536 w sobote w 37t6d. I niecale 49cm. No zobaczymy jaki bedzie przy porodzie.

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutki. 2536 w sobote w 37t6d. I niecale 49cm. No zobaczymy jaki bedzie przy porodzie.
    Moja też mikrusek, raz rośnie, raz nie. Łatwiej będzie nam urodzić :)A potem nadrobią dzieciaki.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cała ciąże byłam w miarę spokojna tak teraz końcówka mnie strasznie stresuje za tydz mam wizytę i dopiero wtedy gbs i mamnadzieje ze kolejne będą co tydzień bo boje się ze na końcówce znów coś się skiepści jak w poprzedniej ciąży. ciśnienie po odstawieniu acardu już poszło w górę a to jeszcze nawet nie skończony 37 tydzień. A było tak pięknie już nastawiłam sie psychicznie na to ze spróbuje SN a pewnie skonczy się cc na zimno

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Moja też mikrusek, raz rośnie, raz nie. Łatwiej będzie nam urodzić :)A potem nadrobią dzieciaki.
    Mam nadzieje,ze go "wypluje" ;)
    Teraz mam wizyte co 2dzien, ale w szpitalu, wiec tyle dobrego,ze bezplatnie. No zobaczymy, kiedy to moje dziecie bedzie chcialo wyjsc na swiat. Do terminu 10dni

• 78beti Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj ( choć to nie reguła) dziecko jest troszkę mniejsze niż wskazania usg.

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnia wizytę 17.11, 3 tyg przed cesarka. Gin powiedziała ze w zasadzie nie ma potrzeby żebym przychodziła, ale jakbym czuła potrzebę to mam przyjść. A mi się już nie chce tam latać. Łażę na to KTG, raz mnie tam zbadali ginekologicznie, teraz nie, usg chociaż rzuca okiem. Chyba wystarczy.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ