Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
editchen wrote:Lunk_a gratulacje!!! niech malenstwo rosnie zdrowo.
a powiedz mi, bo mnie tez czeka cc, mozna sie po prostu nie zgodzic na pp albo zzo? i wtedy musza dac ogolne?
Mówisz że nie godzisz się na pp
Jest tak przynajmniej wszędzie w szpitalach o 3st referencyjnosci a moim mieście a sa 3
Nie założą Ci na siłę wklucia do kregoslupaeditchen lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Można jak najbardziej.
Mówisz że nie godzisz się na pp
Jest tak przynajmniej wszędzie w szpitalach o 3st referencyjnosci a moim mieście a sa 3
Nie założą Ci na siłę wklucia do kregoslupa
kurcze, ja bede w szpitalu z 2st... mam nadzieje, ze bedzie tak samo.
-
Ja miałam znieczulenie pp i nie narzekam. Przy tym wszystkim to jednak fajne uczucie gdy słyszy sie płacz dziecka zaraz po wyciągnięciu i tez od razu pokazują maleństwo
Ja od dziś nosze plastry silikonowe na ranę - ponoć maja zdziałać cuda co do jakości ranyk878 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
U nas w szpitalu cc w znieczuleniu pp, chyba, że nie minie 12h od zastrzyku jeśli ktoś bierze Clexane, to wtedy ogólne.
Wczoraj ostatnia wizyta. Mała, nie jest taka mała, 37t0d a ona 4100 co niestety raczej mój lekarz się nie myli. Leżała skośnie z głową w moim prawym biodrze. CC wyznaczone na 12.12, mam się tego dnia przed 8-mą stawić. I przejść z przyjmowaniem Clexane w ciągu paru dni na wieczór, żeby ostatni zastrzyk był max 12h gdzieś przed cc i kolejny dają 12h po.
Także jeszcze 11 dni
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
k878 - hmmm u ciebie wyszło obniżone białko, nie wiem czy miałabym takie same obawy czy nie. Ale lekarz powiedział mi, że też nie będzie tragedii gdybym dzień przed nie wzięła zastrzyku.
Licze, że wcześniej niż wyznaczona data cc nie odejdą wody czy akcja się nie rozwinie, wystarczy mi skurczy co mam przepowiadających co 20 minut czy nawet czasem częściej.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
U mnie tez nie ma oznak wcześniejszego porodu: wszystko zamknięte, a tak jak wcześniej miałam epizody skurczowe, tak wszystko ucichło 2 tyg temu, mam tylko lekkie przepowiadające, ze czasami tylko twardnieje, nic nie boli. W ostateczności mogę ich nie posłuchać i zrobić ten zastrzyk noc przed
Na żelaznej maja bzika na pkt krwotoków, anestezjolog mi 10 min tłumaczyła jak to ten clexane jest na wyrost przepisywany...
No i jak u ciebie, jeśli nie minęło 12h to dają ogólne, którego się boje dla dziecka.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Beti, i inne doświadczone w temacie dziewczyny,
jak pielęgnować bliznę po cesarce?
internet mówi, że do zdjęcia szwów przemywać spirytusem albo octeniseptem, a to chyba różnica;
jakie opatrunki sobie robiłyście?
wiem, że lekarz mi powie, ale jeśli mam się zaopatrywać w jakieś specyfiki, to wolę jeszcze teraz, rzutem na taśmęCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Beti, i inne doświadczone w temacie dziewczyny,
jak pielęgnować bliznę po cesarce?
internet mówi, że do zdjęcia szwów przemywać spirytusem albo octeniseptem, a to chyba różnica;
jakie opatrunki sobie robiłyście?
wiem, że lekarz mi powie, ale jeśli mam się zaopatrywać w jakieś specyfiki, to wolę jeszcze teraz, rzutem na taśmę -
k878 wrote:Oo, to tez się zaopatrze w plastry silikonowe. Kupiłam ten cudowny niby żel hialuronowy za 500 zł, tez mam nadzieje ze coś da, chociaż moja gin mówiła ze szkoda kasy.
W środę na wizycie kontrolnej lekarz zakazał mi ćwiczyć do końca roku jedyna aktywność na jaką mogę sobie pozwolić to spacery - tylko jak tu w mrozie i śniegu po kolana biegać z wózkiem na spaceryhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Eli wrote:Ja uzywalam octenisept.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
78beti wrote:Mogą tak poprostu zamknąć szpital i nie przyjmować ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 15:58