Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kira_ wrote:Dziewczyny,
jestem sierpniówką 2017. Mam do sprzedania najskuteczniejsze krople na kolki Sab Simplex. Są sprowadzane prosto z Niemiec, oryginalne i nowe. Termin ważności do 2020 roku. U nas się bardzo sprawdziły. Problem kolek się skończył, więc 2 buteleczki miałam w zapasie. W Krakowie możliwy odbiór osobisty, a także wysyłka.
Cena za obie butelki to 85zł.
Pozdrawiam.
Sab simplex to to samo co espumisan tylko dawkowanie inne.Wachciowa lubi tę wiadomość
-
Ja_Sonia wrote:Tyle wlasnie czasu mąż bedzie ze mna. A potem wraca do pracy. Mam nadzieje ze bedzie tak jak mowisz.
Pierwsza kapiel w domu za nami, nie bylo zle.
Jaką macie temperature w domu? Ja mam 21 i zastanawiam się czy nie za malo?
I jeszcze jedno pytanie mam. Odciagniete mleko z piersi mozna w podgrzewaczu dwa razy podgrzac? Po podgrzaniu mi synek zasnal i nie bylo mowy o jedzeniu, moge podgrzac drugi raz jak go wybudze?Ja_Sonia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny Udzielałam się tu jakoś do 15 tc, a pozniej juz tylko od czasu do czasu podczytywalam. Jeśli któraś mnie pamięta, to chciałam się pochwalić, że 30.11. urodziłam zdrową córeczkę. Poród SN - sam poród wspominam jako mękę z uwagi na skurcze, w trakcie wręcz marzyłam o cesarce, ale teraz jestem przeszczęśliwa, że udało się SN: udało mi się uniknąć nacięcia czy pęknięcia i nie było konieczne szycie, już kilka godzin po porodzie normalnie schylałam się pod prysznicem itd., nie mam najmniejszego problemu z laktacją i właściwie mój brzuch wrócił już do rozmiarów sprzed ciąży (jest tylko zdecydowanie bardziej miękki). To był mój pierwszy poród. Postanowiłam napisać tu o swoich wrażeniach, aby dodać otuchy innym dziewczynom, które jeszcze czekają na poród i się go obawiają Pozdrawiam
omii, aknelam, MalaHD, [m]alina, Marteczka93, Edith lubią tę wiadomość
5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
-
Lady, Amus87, Bebloszka GRATULACJE
Lady a to się nie pichwaliłaś, a ja na fb coś przeczytałam, że napisałaś gdzie, że już po, więc pół grupy przeszukałem, bo myślałam, że ślepa jestem i przegapiłam
Tobie ja się pochwalę, 05.12 o 11:10 z wagą 3450 (01.12 na usg 3400 a na izbie 3500), 54 cm i 10 pkt urodziła się Kornelia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 19:58
MalaHD, Marteczka93, aknelam, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
U nas 12.12 ma być cięcie jeśli nic szczególnego się nie wydarzy.
Dziś na ktg przez pół godziny zapisały się 2 mocne skurcze, jakby mi się chciało to mam się zgłosić w poniedziałek na ktg, a jak nie to we wtorek rano z torbą na oddział
Jeszcze tylko 5 dni
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja jeszcze szczelnie zapakowana. Termin minął we wtorek. Dzisiaj chodzę z cewnikiem Foleya. Mocniejsze skurcze pojawiaja się regularnie, ale samo rozwarcie przed załozeniem cewnika ledwo na centymetr. Jestem już zmęczona, plakać mi się chce, a tu nic, cisza, ani drgnie. Uparta i twarda ta moja córa. Mam wielką nadzieję, że coś się rozkręci w miarę szybko, bo nie będę miała siły na sam poród.
Gratulacje dla wszystkich szczęsliwych mam -
agii81 wrote:Lady, Amus87, Bebloszka GRATULACJE
Lady a to się nie pichwaliłaś, a ja na fb coś przeczytałam, że napisałaś gdzie, że już po, więc pół grupy przeszukałem, bo myślałam, że ślepa jestem i przegapiłam
Tobie ja się pochwalę, 05.12 o 11:10 z wagą 3450 (01.12 na usg 3400 a na izbie 3500), 54 cm i 10 pkt urodziła się Kornelia. Nie wiem czy pamiętacie, ale z prenatalneych miałam 1:160 ZD a Nelcia urodziła się całkiem zdrowaAniluap lubi tę wiadomość
-
Mnie juz od dawna wrozono wczesny porod z uwagi na ktg, wymiary z usg malucha... Z usg termin mialam na 4 grudnia, z wczesniejszego na 7 grudnia. Ja tam nie czuje zblizajacego sie porodu.... ba, czuje sie lepiej. Brak bolu przy chodzeniu, mniej spuchniete dlonie... Dzisiaj ktg, zobaczymy czy cos w ogole macica sie spina... Nie moge sie juz doczekac bobasa11.12.2017 syn Adaś
-
[QUOTE=[m]alina]Mnie juz od dawna wrozono wczesny porod z uwagi na ktg, wymiary z usg malucha... Z usg termin mialam na 4 grudnia, z wczesniejszego na 7 grudnia. Ja tam nie czuje zblizajacego sie porodu.... ba, czuje sie lepiej. Brak bolu przy chodzeniu, mniej spuchniete dlonie... Dzisiaj ktg, zobaczymy czy cos w ogole macica sie spina... Nie moge sie juz doczekac bobasa [/QUOTE]
Obie chyba miałyśmy wcześniej rodzić. A ja też nadal chodzę i dobrze się czuję. Mały we wtorek 3900g skurcze nieśmiałe na ktg i rozwarcie prawie 2cm , i nadal cisza. Jutro znów ktg. Zobaczymy -
Ja też w dwupaku. Już psychicznie nie daję rady. Co chwila szpital, bo mała się nie rusza lub ktg wychodzi zawężone. Na dzisiejszym ktg ani jednego skurczu, a macica spina się dość często. Rozwarcia brak. Wychodź córeczko,bo ja nie ujadę już Jedyna zmiana, to taka, że siara mi się w końcu w piersiach pojawiła. A tak to nawet coraz lepiej się czuję ;/31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(