X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno jeżeli będę kupowała (bo mamy i lozeczko drewniane i turystyczne po synku) to kupię "lozeczko dostawke" nie wiem dokładnie jakie ale np z chicco jest taka seria next to me. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie jeżeli któraś ma zamiar karmić piersią ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Wachciowa, tez mysle o tym zestawie! W sumie to najbardziej zalezy mi na prasowankach :D Jakiej sa jakosci?

W zestawie dostałam 3, 2 mniejsze i jedną dużą. Wyglądają ok. Co do moich zdolności.. Żeby nie zniszczyć sobie ubrań, poczekam na przyjazd kogoś doświadczonego hihi :)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za koszem nie jestem. Moje dzieci sa lozeczkowe, a starszak jak usypial w naszym lozku, to pozniej problem bylo nauczyc go zasypiania w lozeczku. Młodszego od malego do lozeczka i teraz zero problemu. Kazda drzemka w lozeczku, sam zasypia. Ale czy to moja obsesja, czy zalezy od dziecka - nie wiem. U nas bardziej lozeczko sie sprawdzilo - a nauka polrocznika do lozeczka moglaby byc walka z wiatrakami.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja na pewno jeżeli będę kupowała (bo mamy i lozeczko drewniane i turystyczne po synku) to kupię "lozeczko dostawke" nie wiem dokładnie jakie ale np z chicco jest taka seria next to me. Jest to bardzo wygodne rozwiązanie jeżeli któraś ma zamiar karmić piersią ;)
    To tez zalezy jakie dziecko cycowe bedzie. Ja po kazdym karmieniu odkladam do lozeczka. Pierwszego tak robilam, drugiego tez, bo starszak czesto do naszego lozka przychodzil w nocy i obawialam sie staranowania maluszka. A problem ze wstawaniem tydzien mialam przez szyte krocze, a pozniej juz luz.

syn 03-2014 <3
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    W zestawie dostałam 3, 2 mniejsze i jedną dużą. Wyglądają ok. Co do moich zdolności.. Żeby nie zniszczyć sobie ubrań, poczekam na przyjazd kogoś doświadczonego hihi :)
    Moj zestaw w droooodze jest :D wysluchuje sapania na schodach hahahaa :D

chicken, Wachciowa lubią tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • chicken Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tez zakupie :D
    Alle wstrzymuje sie do tego pierwszego USG.
    Rzeczywiscie ten segragator jest przydatny?

geeky-2017-12-12.jpg
  • chicken Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mozecie zrobic zdjecie telefonem tej prasowanki i tu wstawic? CHce zobaczyc jak to wyglada :) Ciekawe czy sie spierze w praniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 12:40

geeky-2017-12-12.jpg
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Chyba tez zakupie :D
    Alle wstrzymuje sie do tego pierwszego USG.
    Rzeczywiscie ten segragator jest przydatny?
    Te teczki co u lekarza dostalam, sa takie dosc malo solidne. Ja sobie wyniki segregowalam do porodu - spinacze osobno na mocz, krew, posoewy, usg, kontrolne ktg ze szpitala po terminie porodu. A w tym segregatorze masz odpowiednie zakladki. Martwie sie tylko, ze od gory moga wyniki wypadac, jak sie segregator odwroci - ale to sprawdze jak przybedzie paczka.

Wachciowa lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    A mozecie zrobic zdjecie telefonem tej prasowanki i tu wstawic? CHce zobaczyc jak to wyglada :) Ciekawe czy sie spierze w praniu

https://zapodaj.net/e3cfb4fe29139.jpg.html https://zapodaj.net/c17ac3f6cf5c6.jpg.html

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Te teczki co u lekarza dostalam, sa takie dosc malo solidne. Ja sobie wyniki segregowalam do porodu - spinacze osobno na mocz, krew, posoewy, usg, kontrolne ktg ze szpitala po terminie porodu. A w tym segregatorze masz odpowiednie zakladki. Martwie sie tylko, ze od gory moga wyniki wypadac, jak sie segregator odwroci - ale to sprawdze jak przybedzie paczka.

Ja poukladalam sobie pierwsze wyniki i jest ok. W zakładce "na kolejną wizytę" mam pojedynczą kartkę i tylko ona mi wypada.

majamia lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Ja poukladalam sobie pierwsze wyniki i jest ok. W zakładce "na kolejną wizytę" mam pojedynczą kartkę i tylko ona mi wypada.
    Czyli najgorzej nie ma :) dobrze wiedzieć.
    Listonisz byl z PP, ale nie kurier... czekam dalej :P

syn 03-2014 <3
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po świątecznie! :)

Czy mdłości ciążowe mogą dokuczać nieprzerwanie przez kilka godzin?? Nie wymiotuję, ale od rana męczy mnie takie uczucie guli w gardle, odbijanie i coś co nie do końca umiem określić. Myślałam,że to z głodu, ale zjadłam i dalej jest to samo. Czuję się po prostu źle.

Jakbym była w domu to próbowałabym walczyć z tym leżąc, ale w pracy to ewentualnie mogę się przejść po biurze i liczyć ,że samo przejdzie.
    Nigdy nie miałam nudności ani mdłości ciążowych, stąd nie wiem nawet czy to to, czy nie? Tym bardziej,że w święta się przeziębiłam i jestem trochę rozbita i osłabiona. Do lekarza rodzinnego idę dopiero jutro, bo boje się że domowe sposoby mogą nie wystarczyć, a chętnie do końca tygodnia powygrzewałabym się w domu na zwolnieniu.

migiem lubi tę wiadomość

• majamia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:

Czy mdłości ciążowe mogą dokuczać nieprzerwanie przez kilka godzin?? Nie wymiotuję, ale od rana męczy mnie takie uczucie guli w gardle, odbijanie i coś co nie do końca umiem określić. Myślałam,że to z głodu, ale zjadłam i dalej jest to samo. Czuję się po prostu źle.

Jakbym była w domu to próbowałabym walczyć z tym leżąc, ale w pracy to ewentualnie mogę się przejść po biurze i liczyć ,że samo przejdzie.
    Nigdy nie miałam nudności ani mdłości ciążowych, stąd nie wiem nawet czy to to, czy nie? Tym bardziej,że w święta się przeziębiłam i jestem trochę rozbita i osłabiona. Do lekarza rodzinnego idę dopiero jutro, bo boje się że domowe sposoby mogą nie wystarczyć, a chętnie do końca tygodnia powygrzewałabym się w domu na zwolnieniu.
    Tak. Takie mdlosci moga byc ciążowe. Mam podobnie. A we wczesniejszych ciazach, to taki stan non stop i mimo codziennych wymiotow zero polepszenia ;) u mnie minelo po porodzie :P

syn 03-2014 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:

Hej. Ja w 4-6 tyg miałam tylko rano, od tygodnia męczą mnie przez cały dzień i w nocy. Do tego dochodzą odruchy wymiotne bez przyczyny.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Czyli najgorzej nie ma :) dobrze wiedzieć.
    Listonisz byl z PP, ale nie kurier... czekam dalej :P
    Do mnie przyjechał Pan z Pocztexu. ;)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z majami, u mnie dostawne łóżeczko nie zdało by egzaminu z zuzą, bo mała nie chciała w ogóle cyca, więc byłby staracone pieniądze.
    Ja kupię kosz mojżesza na pewno, bo po 1 mam małą sypialnie, i od kiedy mała śpi u siebie, to kupiliśmy biurko i miejsca jest mega mało, kosz jest mniejszy od łóżeczka więc, klatka świnką morską poleci do zuzi pokoju a kosz mojżesza się tam zmieci w to miejsce, a po 4 miesiącach planuje małą przenieść do piętrowego, a dzidzia do łóżeczka ale to oczywiście wyjdzie w praniu, Bo zgadzam sie że każde dziecko jest inne, i kazde potrzebuje czegoś innego, wyjdzie w praniu :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:

nie mam pojęcia, dopiero dzis pierwszy raz w życiu mam mdłości.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam wrote:

Moja kolezanka jest w ciazy i mdlosci ma non stop od jakiegos 8 tygodnia. Trwa to juz ze 3 tygodnie... Ciagle wymiotuje i czuje sie fatalnie. Takze mdlosci moga trwac nawet dluzej niz kilka godzin :) Zalezy od organizmu. Ja narazie nie mam wcale

geeky-2017-12-12.jpg
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Moja kolezanka jest w ciazy i mdlosci ma non stop od jakiegos 8 tygodnia. Trwa to juz ze 3 tygodnie... Ciagle wymiotuje i czuje sie fatalnie. Takze mdlosci moga trwac nawet dluzej niz kilka godzin :) Zalezy od organizmu. Ja narazie nie mam wcale

Mnie na razie tylko bardzo muli, ale samo to do przyjemnych wrażeń nie należy ;)

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam dziewczyny z lidla - a wkasciwE z dwoch. Dopiero w drugim idalo ki sie dostac leginsy granatowe L. Wyszarpalam tez top w kropki i ta sukienke granatowa ale M. Przymierzylam - jest dosc uciagliwa wiec bedzie dobra. Mam wrazenie ze rzucili bardzo malo sztuk bo w Poznaniu o 12 juz wszystko bylo mocno przebrane.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ