Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tizzi wrote:Przez całe 9 miesięcy miałaś mdłości??syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Tizzi ja niestety też całą pierwsza ciążę miałam mdłości rano, wymiotowalam codziennie jakoś do 5 miesiąca a później tylko mnie mdliło. w drugiej ciąży (tej którą straciłam w 10 tygodniu) od 5 tygodnia codziennie od rana do wieczora okropne mdłości i wymioty. a w tej trzeciej były tylko mdłości, dzisiaj dołączyły lekkie wymioty i na razie jest dobrze.
chciałabym iść do lidla ale nie mam siły jechać autem. poproszę męża może po pracy pojedzie... nie wiem nawet jaki rozmiar teraz mam kupować. normalnie noszę 34/36 , ale wydaje mi się że trochę napuchlam bo większość ubrań z szafy źle na mnie leży:/ w h&m wzięłam w piątek spodnie w rozm 42 bo zakładam że jeszcze do nich przytyje (w poprzedniej ciąży utyłam z 36 na 48 )
widzę że o łóżeczkach dyskusja... ja na razie oglądam wózki, byłam wczoraj w parku w Sosnowcu i tyle wózków mi się podobało że teraz sprawdzam modele i ceny w internecieMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
U mnie mdlosci chwytaja dopiero poznym wieczorem.
A wgle jak ktoras jst zainteresowana to moge odstapic z jakis mala kase luteine dopochwowa - u mnie jak sie okazuje nie da rady bo jestem uczulona.... -
Mycha91 - czym u ciebie objawia się uczulenie na Luteine dopochwową?12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
emilydread wrote:I najnowsze zdjęcie : https://naforum.zapodaj.net/thumbs/594fbe92f02a.jpg
Duża dzidzia
A ile urosła od ostatniej wizyty ?
Bo u mnie od 10.04 do 18.04 urosła z :
4,3 mm do 8,6 mm czyli urosła o 4,3 mm ...
Missjust, Wachciowa, Justya85, Tizzi lubią tę wiadomość
Laura
-
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny czy pobolewa was podbrzusze?
Tez sie balam ze te kłucia to cos zlego ale jak widac to normalne.
Teraz mam wrazenie od czasu do czasu ze cos mi sie w brzuchu przelewa, a jak zaloze jeansy to przeszkadza mi ze mnie uciskaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 15:20
-
A mnie raz boli raz nie boli. Raz myślę, że dobrze bo przynajmniej czuć, że coś się tam dzieje innym razem, że to zły znak. Ale bólem bym tego nie nazwała.
Cycki za to nie bolą i to mnie martwi
Mnie ani nie mdli ani mi nie jest niedobrze, apetyt mam, tylko humor do dupy, takie czarne myśli, śniło mi się, że poroniłam i podświadomość płata mi figle. Strach mnie paraliżuje, wgryza się w mózg i nie pozwala myśleć o niczym innym. Ja nie dałabym rady pracować, nawet czytać nie mogę bo nie wiem co czytam taka jestem rozkojarzona. A wizyta w piątek dopiero... tóż to za sto lat -
A85K wrote:Duża dzidzia
A ile urosła od ostatniej wizyty ?
Bo u mnie od 10.04 do 18.04 urosła z :
4,3 mm do 8,6 mm czyli urosła o 4,3 mm ...
ja dzisiaj jestem do dupy normalnie, jeszcze ta pogoda:( nie mam siły na nic, cyc boli że hej:(idę się chyba z tego wszystkiego wykąpać w oczekiwaniu na dziecko z przedszkola:(Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Dizzy wrote:A czy macie dziewczyny zachcianki już, albo odwrotnie- czy was odrzuciło od czegoś? Mnie zapach soku z kiwi doprowadził do mdłości..
Wczoraj zrobiłam pyszny obiad, taką miałam ochotę na niego... kotlety z gotowanymi ziemniaczkami i surówką. Ziemniaki posypałam ziołami (kolendrą, szczypiorkiem) i jak wzięłam pierwszego gryza do ust, tak wyplułam... ziemniaki mi mydłem smakowały, przez te zioła. Już wiem, że do niczego nie dodam kolendry. Mój P twierdził, że obiad jest pyszny, a ziemniaki normalne, więc... zrzucam winę na ciążęmigiem lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
niedawno zobaczyłam na teście upragnione dwie kreseczki Dokładnie 7.04, potem beta 12.04 która wyszła na poziomie 914. Jutro mam pierwsze usg. Z tego co wyliczył mi bellybestfirend widzę, że mój termin porodu został skalkulowany na 17 grudnia. Zobaczymy co powie jutro lekarz i czy w ogole ciąża rozwija się prawidłowo. Mam wielka nadzieję na to ,że wszystko będzie dobrze, i że w grudniu powitamy na świecie naszego dzidziusia.
Witam wszytskie przyszłe mamusie!
Serdecznie pozdrawiam,
blannkka
A85K, Jooozefka, Justya85, Dizzy, magdzia26, Wachciowa, Tizzi, migiem lubią tę wiadomość
-
Justya85 wrote:Opowiadaj co tam na wizycie
ja dzisiaj jestem do dupy normalnie, jeszcze ta pogoda:( nie mam siły na nic, cyc boli że hej:(idę się chyba z tego wszystkiego wykąpać w oczekiwaniu na dziecko z przedszkola:(
Z tych nerwów byłm pół godziny przed czasem ...
Zrobiła mi Usg pokazała bijące serduszko ...chciałam usłyszeć ale powiedziała , że doppler tak wcześnie nie jest dobry dla dziecka .
Powiedziała , ze jest dobrze I że urosło też dobrze ale się denerwuje bo od ostatniej wizyty 10.04 dzidzia
urosła o 4,3 mm ...chyba za bardzo się denerwuje przecież każde dziecko rośnie w swoim tempie ale niby pisze , że 1 mm dziennie...chyba osiwieje ...
Następna wizyta za dwa tygodnie 2.05 na godz. 16.30 bo ma bsdanie cytologiczne zrobić bo jak zrobiła mi badanie cytologiczne pół roku po porodzie tak teraz mam co trzy miesiące robiony wymaz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 16:24
Laura