Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
fajne zdjęcia

i jeszcze chciałam powiedzieć, że lubię bardzo to forum; dużo konkretów i fajne wątki na pogaduchy;
szukałam informacji na innych forach i się wkurzyłam; co drugi wątek w stylu "o matko, okres mi się spóźnia tydzień, czy to może być ciąża?"
Tizzi lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019
-
Możesz poprzeglądać zdjęcia usg w galerii, ja właśnie przeglądam i tam masz co możesz zobaczyć
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!

29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Dzień dobry

Justya85 gratuluję. Śliczny Groszek.
Dzisiaj obudził mnie kurier. Dostałam przesyłkę od @mamaginekolog. Jestem mile zaskoczona zestawem.
Mój pierwszy zakup ciążowy udany hihi. Co do małych ciuszków.. Najlepiej już chciałabym mieć przygotowane wszystko na przyjście na świat małego Groszka. Jestem w gorącej wodzie kąpana.
Jednak z zakupami chcemy poczekać, może do 20 tyg albo i później. Tyle złego się słyszy.
chicken lubi tę wiadomość
-
Super justyna, piękny groszek,
Jeśli chodzi o ciuszki, to ja w szafie mam tyle
, jak będzie dziewczynka to nic nie będę musiała dokupować, w sumie wszystko mam, łóżeczko, przewijak, jedynie czego mi na dzień dzisiejszy brakuje to pieluszek 1
nowych butelek, bo te stare po Zuzi już są tak zdechłe, że to wyrzucenia się nadają a nie na drugie dziecko.
-
Lady Savage wrote:Super justyna, piękny groszek,
Jeśli chodzi o ciuszki, to ja w szafie mam tyle
, jak będzie dziewczynka to nic nie będę musiała dokupować, w sumie wszystko mam, łóżeczko, przewijak, jedynie czego mi na dzień dzisiejszy brakuje to pieluszek 1
nowych butelek, bo te stare po Zuzi już są tak zdechłe, że to wyrzucenia się nadają a nie na drugie dziecko.
No to ja mam podobnie, wszystko jest z dziewczynki. Po suwaczku widzę że chciałabyś chłopaka
? mi to obojętne, cieszę się z dziewczynki że już mam, bo faceci to mi się wydaje że się rozchodzą, nie utrzymują z mamą takiego kontaktu a córka to jednak córka:)więc jak będzie jeszcze jednak to się uciesze;) choć gdzieś podświadomie (i z owulacji też) wychodzi mi ze chłopak, inaczej się czuje, no ale to też wiek:), inne smaki, zobaczymy

Córeńka 5 latka (2013)
Dziewczyny, 2h temu przezyłam horror. Zaczęłam plamić. Od razu zapłakana zadzwoniłam po Męża i na sygnale do naszego lekarza.
Przyjął bez problemu, od razu usg. Okazało się, że z Fasolą wszystko w najlepszym porządku, ba, urosła do 1,20 cm, widać głowę i nożki!
Uspokoił mnie, że takie plamienia to norma do 10 tyg, ponieważ zaczyna zanikać ciałko żółte i są skoki hormonalne, dlatego niekóre kobiety tak mają i tyle.
Na wszelki wypadek dodatkowo luteina rano + wypoczywanie w tym tygodniu.
Mój biedny M dosłownie telepał się pod drzwiami ze stresu, pamiętając nasze styczniowe przeżycia.
Następna wizyta planowo, 25.04
Boże wydaje mi się, że osiwiałam w ciągu paru godzin
nesairah, Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
emilydread wrote:Dziewczyny, 2h temu przezyłam horror. Zaczęłam plamić. Od razu zapłakana zadzwoniłam po Męża i na sygnale do naszego lekarza.
Przyjął bez problemu, od razu usg. Okazało się, że z Fasolą wszystko w najlepszym porządku, ba, urosła do 1,20 cm, widać głowę i nożki!
Uspokoił mnie, że takie plamienia to norma do 10 tyg, ponieważ zaczyna zanikać ciałko żółte i są skoki hormonalne, dlatego niekóre kobiety tak mają i tyle.
Na wszelki wypadek dodatkowo luteina rano + wypoczywanie w tym tygodniu.
Mój biedny M dosłownie telepał się pod drzwiami ze stresu, pamiętając nasze styczniowe przeżycia.
Następna wizyta planowo, 25.04
Boże wydaje mi się, że osiwiałam w ciągu paru godzin
Nie dziwię się, dobrze, że szybko zareagowaliście i wszystko jest ok
1,20cm to już kawał człowieka
gratulacje! Mam nadzieję, że za 2 tygodnie tez zobaczę taką fasolę na USG, śliczna fota
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 11:59
-
ja bym wolała chłopakaJustya85 wrote:No to ja mam podobnie, wszystko jest z dziewczynki. Po suwaczku widzę że chciałabyś chłopaka
? mi to obojętne, cieszę się z dziewczynki że już mam, bo faceci to mi się wydaje że się rozchodzą, nie utrzymują z mamą takiego kontaktu a córka to jednak córka:)więc jak będzie jeszcze jednak to się uciesze;) choć gdzieś podświadomie (i z owulacji też) wychodzi mi ze chłopak, inaczej się czuje, no ale to też wiek:), inne smaki, zobaczymy
faktycznie, bo oni mają łatwiej w życiu, lepsze zawody, lepsza płaca.
A co z tym utrzymywaniem kontaktów, to mój brat utrzymuje kontakt z mamą lepiej jak my z siostrą
-
emilydread wrote:I najnowsze zdjęcie : https://naforum.zapodaj.net/thumbs/594fbe92f02a.jpg

Piękne zdjęcie, a Emili nie chce cię straszyć, ale dopiero osiwiejecie po porodzie, jak mały/a zacznie chodzić
chicken, A85K lubią tę wiadomość
-
A u nas gdzie nie popatrze, to facet albo za granicę jedzie, albo ma rodzine i żone którą ciągnie w swoją rodzine itp. A my z siostrą zawsze przy mamie, dbamy interesujemy się zdrowiem itp. Może to zależy od wychowania?nie wiem...Lady Savage wrote:ja bym wolała chłopaka
faktycznie, bo oni mają łatwiej w życiu, lepsze zawody, lepsza płaca.
A co z tym utrzymywaniem kontaktów, to mój brat utrzymuje kontakt z mamą lepiej jak my z siostrą
Ale mają prościej w życiu masz racje. I my przy nich chyba też, bo czesać nie trzeba, stroić
a później nie trzeba martwić się że w ciąże zajdzie niechcący 
emilydread ale przeżyłaś, napewno. Ja w tej okolicy właśnie plamiłam z córką więc też mam małe schiza ale narazie spokój. Super że dzidziuś tak urósł, i fajnie już go widać
super zdjęcie
emilydread lubi tę wiadomość

Córeńka 5 latka (2013)
Hehe o tak, później dopiero exstra lewelLady Savage wrote:Piękne zdjęcie, a Emili nie chce cię straszyć, ale dopiero osiwiejecie po porodzie, jak mały/a zacznie chodzić

lepiej kochana nie straszmy
Lady Savage lubi tę wiadomość

Córeńka 5 latka (2013)
A ja mam takie pytanie: czy któraś z Was, posiadająca już Maluchy korzystała z kosza Mojżesza?
Na internetach same dobre opinie, dziewczyny się rozpływają, niektóre nawet nie kupują na początek łóżeczka tylko dzidzi śpi w koszu.
Jedyny minus kórego się doszukałam to cena. Bo +- 500zł, a to zakup max do 6 miesiaca życia. -
Lady Savage wrote:Piękne zdjęcie, a Emili nie chce cię straszyć, ale dopiero osiwiejecie po porodzie, jak mały/a zacznie chodzić

W sumie podobają mi się tzw. granny hair, nawet myslalam zeby sie tak kiedys przefarbować
A tu widzisz, za darmo!
-
Ja właśnie też mam ochote na niego, w pierwszej ciąży mieszkałam u teściów, jeden pokój, na dole wózek więc stwierdziłam że to zbędny zakup. a teraz właśnie mam ochote. Ale konretnie nie rozglądałam się jeszcze.emilydread wrote:A ja mam takie pytanie: czy któraś z Was, posiadająca już Maluchy korzystała z kosza Mojżesza?
Na internetach same dobre opinie, dziewczyny się rozpływają, niektóre nawet nie kupują na początek łóżeczka tylko dzidzi śpi w koszu.
Jedyny minus kórego się doszukałam to cena. Bo +- 500zł, a to zakup max do 6 miesiaca życia.Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!

Córeńka 5 latka (2013)
Witam nowa mamusie.
Justya85 śliczna fasolka.
Oj mi też się te kosze Mojżesza bardzo podobają. Chciałabym na początek taki w sypialni postawić bo jakoś nie wyobrażam sobie, żeby dziecko spało samo w innym pokoju. A znowu jak wystawimy łóżko to zrobi się ciasno.
emilydread7nie zazdroszczę tych przeżyć. Tez miałam na początku plamienia. Jak widać nie zawsze plamienia oznacza najgorsze
super, że twoja fasolka ładnie rośnie
Lea 

-
nie korzystałam, ale mam mnóstwo koleżanek zachwalących ten kosz, i teraz na pewno kupie,emilydread wrote:A ja mam takie pytanie: czy któraś z Was, posiadająca już Maluchy korzystała z kosza Mojżesza?
Jedyny minus kórego się doszukałam to cena. Bo +- 500zł, a to zakup max do 6 miesiaca życia.
póki nie dorobimy się łóżka piętrowego, to mała będzie spać w swoim łóżeczku, a szkrabek numer dwa w koszu mojżesza.