Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
fajne zdjęcia
i jeszcze chciałam powiedzieć, że lubię bardzo to forum; dużo konkretów i fajne wątki na pogaduchy;
szukałam informacji na innych forach i się wkurzyłam; co drugi wątek w stylu "o matko, okres mi się spóźnia tydzień, czy to może być ciąża?"Tizzi lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Możesz poprzeglądać zdjęcia usg w galerii, ja właśnie przeglądam i tam masz co możesz zobaczyćPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Dzień dobry
Justya85 gratuluję. Śliczny Groszek.
Dzisiaj obudził mnie kurier. Dostałam przesyłkę od @mamaginekolog. Jestem mile zaskoczona zestawem. Mój pierwszy zakup ciążowy udany hihi. Co do małych ciuszków.. Najlepiej już chciałabym mieć przygotowane wszystko na przyjście na świat małego Groszka. Jestem w gorącej wodzie kąpana. Jednak z zakupami chcemy poczekać, może do 20 tyg albo i później. Tyle złego się słyszy.chicken lubi tę wiadomość
-
Super justyna, piękny groszek,
Jeśli chodzi o ciuszki, to ja w szafie mam tyle , jak będzie dziewczynka to nic nie będę musiała dokupować, w sumie wszystko mam, łóżeczko, przewijak, jedynie czego mi na dzień dzisiejszy brakuje to pieluszek 1 nowych butelek, bo te stare po Zuzi już są tak zdechłe, że to wyrzucenia się nadają a nie na drugie dziecko. -
Lady Savage wrote:Super justyna, piękny groszek,
Jeśli chodzi o ciuszki, to ja w szafie mam tyle , jak będzie dziewczynka to nic nie będę musiała dokupować, w sumie wszystko mam, łóżeczko, przewijak, jedynie czego mi na dzień dzisiejszy brakuje to pieluszek 1 nowych butelek, bo te stare po Zuzi już są tak zdechłe, że to wyrzucenia się nadają a nie na drugie dziecko.
No to ja mam podobnie, wszystko jest z dziewczynki. Po suwaczku widzę że chciałabyś chłopaka ? mi to obojętne, cieszę się z dziewczynki że już mam, bo faceci to mi się wydaje że się rozchodzą, nie utrzymują z mamą takiego kontaktu a córka to jednak córka:)więc jak będzie jeszcze jednak to się uciesze;) choć gdzieś podświadomie (i z owulacji też) wychodzi mi ze chłopak, inaczej się czuje, no ale to też wiek:), inne smaki, zobaczymyPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Dziewczyny, 2h temu przezyłam horror. Zaczęłam plamić. Od razu zapłakana zadzwoniłam po Męża i na sygnale do naszego lekarza.
Przyjął bez problemu, od razu usg. Okazało się, że z Fasolą wszystko w najlepszym porządku, ba, urosła do 1,20 cm, widać głowę i nożki!
Uspokoił mnie, że takie plamienia to norma do 10 tyg, ponieważ zaczyna zanikać ciałko żółte i są skoki hormonalne, dlatego niekóre kobiety tak mają i tyle.
Na wszelki wypadek dodatkowo luteina rano + wypoczywanie w tym tygodniu.
Mój biedny M dosłownie telepał się pod drzwiami ze stresu, pamiętając nasze styczniowe przeżycia.
Następna wizyta planowo, 25.04
Boże wydaje mi się, że osiwiałam w ciągu paru godzin
nesairah, Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
emilydread wrote:Dziewczyny, 2h temu przezyłam horror. Zaczęłam plamić. Od razu zapłakana zadzwoniłam po Męża i na sygnale do naszego lekarza.
Przyjął bez problemu, od razu usg. Okazało się, że z Fasolą wszystko w najlepszym porządku, ba, urosła do 1,20 cm, widać głowę i nożki!
Uspokoił mnie, że takie plamienia to norma do 10 tyg, ponieważ zaczyna zanikać ciałko żółte i są skoki hormonalne, dlatego niekóre kobiety tak mają i tyle.
Na wszelki wypadek dodatkowo luteina rano + wypoczywanie w tym tygodniu.
Mój biedny M dosłownie telepał się pod drzwiami ze stresu, pamiętając nasze styczniowe przeżycia.
Następna wizyta planowo, 25.04
Boże wydaje mi się, że osiwiałam w ciągu paru godzin
Nie dziwię się, dobrze, że szybko zareagowaliście i wszystko jest ok 1,20cm to już kawał człowieka gratulacje! Mam nadzieję, że za 2 tygodnie tez zobaczę taką fasolę na USG, śliczna fotaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 11:59
-
Justya85 wrote:No to ja mam podobnie, wszystko jest z dziewczynki. Po suwaczku widzę że chciałabyś chłopaka ? mi to obojętne, cieszę się z dziewczynki że już mam, bo faceci to mi się wydaje że się rozchodzą, nie utrzymują z mamą takiego kontaktu a córka to jednak córka:)więc jak będzie jeszcze jednak to się uciesze;) choć gdzieś podświadomie (i z owulacji też) wychodzi mi ze chłopak, inaczej się czuje, no ale to też wiek:), inne smaki, zobaczymy
A co z tym utrzymywaniem kontaktów, to mój brat utrzymuje kontakt z mamą lepiej jak my z siostrą
-
emilydread wrote:I najnowsze zdjęcie : https://naforum.zapodaj.net/thumbs/594fbe92f02a.jpg
Piękne zdjęcie, a Emili nie chce cię straszyć, ale dopiero osiwiejecie po porodzie, jak mały/a zacznie chodzićchicken, A85K lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:ja bym wolała chłopaka faktycznie, bo oni mają łatwiej w życiu, lepsze zawody, lepsza płaca.
A co z tym utrzymywaniem kontaktów, to mój brat utrzymuje kontakt z mamą lepiej jak my z siostrą
Ale mają prościej w życiu masz racje. I my przy nich chyba też, bo czesać nie trzeba, stroić a później nie trzeba martwić się że w ciąże zajdzie niechcący
emilydread ale przeżyłaś, napewno. Ja w tej okolicy właśnie plamiłam z córką więc też mam małe schiza ale narazie spokój. Super że dzidziuś tak urósł, i fajnie już go widać super zdjęcieemilydread lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Lady Savage wrote:Piękne zdjęcie, a Emili nie chce cię straszyć, ale dopiero osiwiejecie po porodzie, jak mały/a zacznie chodzić
Lady Savage lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
A ja mam takie pytanie: czy któraś z Was, posiadająca już Maluchy korzystała z kosza Mojżesza?
Na internetach same dobre opinie, dziewczyny się rozpływają, niektóre nawet nie kupują na początek łóżeczka tylko dzidzi śpi w koszu.
Jedyny minus kórego się doszukałam to cena. Bo +- 500zł, a to zakup max do 6 miesiaca życia. -
Lady Savage wrote:Piękne zdjęcie, a Emili nie chce cię straszyć, ale dopiero osiwiejecie po porodzie, jak mały/a zacznie chodzić
W sumie podobają mi się tzw. granny hair, nawet myslalam zeby sie tak kiedys przefarbować A tu widzisz, za darmo! -
emilydread wrote:A ja mam takie pytanie: czy któraś z Was, posiadająca już Maluchy korzystała z kosza Mojżesza?
Na internetach same dobre opinie, dziewczyny się rozpływają, niektóre nawet nie kupują na początek łóżeczka tylko dzidzi śpi w koszu.
Jedyny minus kórego się doszukałam to cena. Bo +- 500zł, a to zakup max do 6 miesiaca życia.Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Witam nowa mamusie.
Justya85 śliczna fasolka.
Oj mi też się te kosze Mojżesza bardzo podobają. Chciałabym na początek taki w sypialni postawić bo jakoś nie wyobrażam sobie, żeby dziecko spało samo w innym pokoju. A znowu jak wystawimy łóżko to zrobi się ciasno.
emilydread7nie zazdroszczę tych przeżyć. Tez miałam na początku plamienia. Jak widać nie zawsze plamienia oznacza najgorsze super, że twoja fasolka ładnie rośnieLea
-
emilydread wrote:A ja mam takie pytanie: czy któraś z Was, posiadająca już Maluchy korzystała z kosza Mojżesza?
Jedyny minus kórego się doszukałam to cena. Bo +- 500zł, a to zakup max do 6 miesiaca życia.