Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
chicken wrote:W lidlu dzis jest cala kolekcja body. Tez mysle czy by nie kupic xDWalcze ze soba, bo takie akcje beda pewnie jeszcze nie raz...
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1598
Tak, właśnie mam plan podskoczyć po pracy do Lidla, mam nadzieję, że nie było wojny o ciążowe i niemowlęce ubrania i coś jeszcze zostałoMissjust lubi tę wiadomość
-
Missjust wrote:Ja wymyśliłam że jak jutro po wizycie będzie wszystko ok to zajadę i kupię jedne body na dobry początek jakieś szare albo czarno białe zęby nie nastawiac się na płeć
ja tak zrobie tez po wizycieMissjust lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Missjust wrote:Ja wymyśliłam że jak jutro po wizycie będzie wszystko ok to zajadę i kupię jedne body na dobry początek jakieś szare albo czarno białe zęby nie nastawiac się na płeć
Ostatnio też chciałam kupić coś po wizycie, ale strach mnie zeżarł No cóż... przemyślałam sprawę i stwierdziłam, że co ma być to będzie, a głupi ciuszek nic nie zmieni, a kiedyś i tak się przydaMissjust lubi tę wiadomość
-
Bardzo wczesnie. Moj lekarz stwierdzil, ze na tym etapie to nie ma sesnsu i kazal mi przyjsc za 2 tygodnie -
Witam wszystkie mamuśki
Mogę prosić o dopisanie mnie do tej magicznej listy?
Termin porodu wyznaczyło mi na 23 grudniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 10:36
magdzia26, Missjust, Lady Savage, Justya85, Wachciowa, Tizzi, A85K, migiem lubią tę wiadomość
-
chicken wrote:Jutro masz USG?
Bardzo wczesnie. Moj lekarz stwierdzil, ze na tym etapie to nie ma sesnsu i kazal mi przyjsc za 2 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 10:28
chicken lubi tę wiadomość
-
Missjust wrote:No właśnie ja też mam obawy że nic nie będzie. Ale akurat z usług naszego biura korzysta duża klinika położnicza, więc idę do swojego klienta na taką pierwsza wizytę w ogóle także zobaczymy co mi powie. Trochę się już znamy więc myślę że będzie do mnie podchodzil inaczej niż do zwyklej pacjentki, a i ja się tak nie będę przy nim stresować z pytaniami czy wątpliwościami. Może powie że za wcześnie na usg. Zobaczymy:)
Potem juz nasze relacje (porzynajmniej z mojej strony), nigdy nie bylyby takie same Ale z drugiej strony, racja..-masz to szczescie ze pewnie bedzie cie lepiej traktowal
Ja dostalam juz kontakt do kilku ginekologow, ktorych poszczegolne osoby polecaly-mam w czym wybierac Ale ja szukam kogos na NFZ. Caly czas sie zastanawiam czy wybrac sie na taka wizyte do innego ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 10:41
-
Dziewczyny po przejściach proponuję i apeluję by swoje opisy albo pisały na prive albo chociaż pisały w poście przed opisem np dużymi literami Uwaga. czy coś, nie każdy chce czytać o poronieniach. Więc proszę szanujmy się nawzajem.
-
Mamabyc3 wrote:A ja kupiłam sobie 2 pary leginsów dziś w lidlu spokojnie bym je mogła nosić poza ciąża bo są wysokie ale można zagiac (nie sięgają pod cycki) a nie mają tych gum, które się wrzynaja
Był jakiś szał na nie? Ja mam zamiar wybrać się po pracy na łowy i zastanawiam się, czy jeszcze coś zostało W swoje spodnie już zaczynam się nie dopinać, ciasne są... -
Cześć dziewczynki. Szybko Was wziął szał zakupowy nie ma co ja jeszcze nie szaleje, ciuchy mam luźniejsze więc nic mi nie uciska. A co do ciuszków dziecięcych, mam koleżanke co kupowała po pozytywnym teście ciążowym i twierdziła usilnie że będzie dziewczynka i co? i w maju rodzi dziewczynke:)ja jeszcze się wstrzymuje ze wszystkim, mam córkę więc dużo mam z niej, nie mówię o samych ciuchach. Dużo nam odpada, łóżeczko wózek, krzesełko do karmienia czy bujaczek:)ale marze o koszu Mojżesza:)
Co do opisywania złych doświadczeń, zgadzam się z Lady Savage, to nie miejsce. Oczywiście jeśli którąś z nas to spotka to tu jest miejsce by dodać wiary i pocieszyć, ale opowiadania o czymś co się stało dawno, lub dotyczyło kogoś innego... tu mamy się ciszyć z każdego dnia, mamy się wspierać, a o takich info można przeczytać wszędzie...same dobrze wiecie że nie ma reguły, jedna piszę że miała objawy na stole op. druga czuła, jedna krwawi, druga nie. Nie szukajmy u siebie tego co najgorsze, starajmy się myśleć pozytywnie. Sama chodzę siku i za każdym razem "prześwietlam" papier bo w tych okolicach plamiłam z córką. Ale szybko odganiam te myśli i cieszę się bolącymi cyckami i mdłościami:)
Tizzi wpisz mi wizytę na 2.maja (przypominam się) dzięki
p.s. nie wiem jak u Was, ale ja za oknem mam śnieg....Tizzi lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
hej dziewczyny!
Ale dużo się działo przez ten weekend!
Zazdroszczę Wam erotycznych snów, mnie się co najwyżej śni, że się potknęłam na schodach i spadłam, albo że jechałam na porodówkę a mąż "myślał, że zdąży", wyszedł za późno z pracy i nie zdążył. Wkurzał mnie cały dzień, opieprzałam go za wszystko.
Chicken, nie stresuj się tak tą tarczycą! Skoro miałaś TSH w porządku, to pewnie nic się nie dzieje. na początku jak zarodek jest taki malutki, to też ma mały wpływ. Ale warto przy następnej okazji sprawdzić, i w ciąży badać razem TSH i fT4, bo TSH szaleje od hormonów ciążowych. Ja mam rozwaloną tarczycę, miałam złe wyniki przed ciążą, ale były " w normie"; dopiero w ciąży mi leczyli. Jestem na tabletkach od października i ciągle coś mi wariuje: rośnie, maleje, skacze...
Co do badania tętna, to ciekawe, nigdy nie słyszałam. Ale też nie chcę się nakręcać; gin kazała w ostatnim tygodniu kwietnia zrobić i na wtedy się umówiłam na USG.
Teściowe faktycznie potrafią dopiec. My chcieliśmy do jechać do teściowej na weekend majowy, teraz na Wielkanoc byliśmy u moich rodziców. Ja ciągle się stresuję przez poronienie rok temu i nie chcę o tej ciąży mówić. Powiedziałam mamie w rozmowie one-to-one. Ona pewnie powiedziała ojcu. No i wiem, że w sobotę jak wszyscy wrócili późno z kościoła (ja spałam, nie poszłam), to jakiś alkohol poszedł w ruch.
No, ale teściowa już jest zaproszona na weekend przez koleżankę, i już tak się umówiły, i teraz to już nie może zmieniać planów. Umawiać się trzeba na audiencję z wyprzedzeniem! Więc najbliższy termin na audiencję wypada jakoś w czerwcu (i zobaczymy czy dojdzie do skutku).
Objawy: o 21 idę spać, po obiedzie drzemka. Budzę się o między 4:30 a 6:00, ale wtedy tabletka, toaleta i zasypiam znowu. Piersi trochę powiększone i sutki bardzo wrażliwe, czasami pobolewają, ale nie mocno. Ze 3 razy niedobrze mi było i raz zwymiotowałam (wodę mineralną).
Ruszam się wciąż jak mucha w smole; najgorzej po schodach. Raz skorzystałam z wepchnięcia się bez kolejki na ciążę przy pobieraniu krwi, ale to głównie dlatego, że na korytarzu było tłoczno, duszno i myślałam, że tam zemdleję.
Jestem na L4 i mogę sobie pozwolić na wolniejszy tryb. W pracy bym pewnie zasuwała.
W poprzedniej ciąży tak było, że biegałam między spotkaniami, lekarzami, nie miałam kiedy obiadu zjeść, w tramwaju na szybko jakąś przypadkową kanapkę wsuwałam; wracałam ok. 19:00 z pracy i padałam na twarz, z poczuciem winy, że tyle jeszcze nie zdążyłam zrobić i że jaka ja głupia jestem, że się tym przejmuję zamiast to rzucić w cholerę. I jeszcze komentarz odnośnie do tego, że w ciąży max 4 h przy komputerze można pracować: "na spotkanie mogłaś wziąć notatnik".
Lecę pranie wyciągać, bo się skończyło...chicken lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
a to mój bąbelek
https://zapodaj.net/02b0419dce31a.jpg.htmlMissjust, Wachciowa, Lady Savage, magdzia26, Tizzi, kaka470, Marteczka93, A85K lubią tę wiadomość
Córeńka 5 latka (2013)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
nesairah wrote:Był jakiś szał na nie? Ja mam zamiar wybrać się po pracy na łowy i zastanawiam się, czy jeszcze coś zostało W swoje spodnie już zaczynam się nie dopinać, ciasne są...
-
Ja ogólnie też zamierzam chodzic na nfz no z jakiej racji mam płacić za badania skoro i tak tyle kasy z pensji idzie na składki. Teraz idę dla spokoju głowy, d odwiedzić się kilka rzeczy które mnie identeresuja itp.
A u pytanie do bardziej zorientowanych, wiem ze większość już ma albo czeka na serduszko, ale ja mam pytanie kiedy widac zarodek, zoteakladajac e sprzęt jest najlepszej jakości? Tak mysle że jeżeli nic ma nie być widać to nawet sama nie będę chciała nic tam zaglądać -
Missjust wrote:Ja ogólnie też zamierzam chodzic na nfz no z jakiej racji mam płacić za badania skoro i tak tyle kasy z pensji idzie na składki. Teraz idę dla spokoju głowy, d odwiedzić się kilka rzeczy które mnie identeresuja itp.
A u pytanie do bardziej zorientowanych, wiem ze większość już ma albo czeka na serduszko, ale ja mam pytanie kiedy widac zarodek, zoteakladajac e sprzęt jest najlepszej jakości? Tak mysle że jeżeli nic ma nie być widać to nawet sama nie będę chciała nic tam zaglądaćMissjust lubi tę wiadomość
Córeńka 5 latka (2013)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka