X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten pochmurny i zimny dzień. Wydawałoby się że w święta pojem sobie a tutaj tyle o ile. Jakoś nie mam takiego apetytu jak kiedyś.

Missjust lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi... chyba po prostu muszę zadzwonić do swojej firmy i ustalić jak to zrobić z kadrowa

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missjust wrote:
    A mogę zapytać czy to zlecenie czy umowa o pracę? Bo jak o pracę to nie ma problemu, ale jak zlecenie to dopiero po 90 dniach od zgłoszenia nabywa się prawo do l4. Nie chce Cie martwić ale niestety takie mamy durne przepisy i nawet jeżeli to wina kadrowej to tym bardziej nic to nie zmienia.
    O prace

Missjust lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy jeszcze nie powiedziałam. W sumie to nie wie czy czekać do końca 1 trymestru czy powiedzieć po usg. Mam umowę na czas nieokreślony więc to nie ma takiego znaczenia.
    Martwię się tylko tym że jestem jedyną osobą w firmie odpowiedzialna za jeden z projektów i jak się dowiedzą to bedzie panika komu mam to wszystko przekazać. Tym bardziej że trzeba być trochę oblatanym informatycznie A u mnie ciężko o takie osoby...

Zaczynam dziś 7 tydzień ;) bardzo się cieszę

Zastanawiam się czy iść dziś do labo zrobić sobie tsh czy poczekać a będę robić resztę badań na wizytę pod koniec tygodnia i wtedy dołożyć to tsh.
    Moze lepiej jak będę robić resztę bo jak coś wyjdzie nie tak to jeszcze się będę niepotrzebnie stresować - jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 07:43

Lady Savage lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, zycze milego dnia i dobrych wiesci na dzisiejszych wizytach :)

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Dziś, dokładnie w 7t2d miałam pierwsze wymioty. A już liczyłam ze mnie to ominie :/ jutro rano idę na pobieranie krwi i się już boje jak ja tam dojadę głodna rano ;/

Ja tez w święta mało jadłam. Odrzuca mnie od jedzenia, chociaż teraz czuje straszny głód to nie mam na nic ochoty.
    Ech, ale źle się czuję...

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • chicken Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam coś takiego:
    "
    Jeśli wszystko jest w porządku, lekarz spokojnie zajmie się zaplanowaniem badań koniecznych na początku każdej ciąży. Jeśli niektóre z nich były wykonane niedawno, nie trzeba będzie ich powtarzać. Grupę krwi i czynnik Rh oznacza się raz na całe życie. Nie ma też konieczności powtarzania badania TSH ani glukozy, jeśli wyniki sprzed kilku miesięcy są prawidłowe."

Moze dlatego lekarz mi nie zlecil tsh. Bo miałam robione w lutym... ?

geeky-2017-12-12.jpg
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicken - moj lekarz sporo rozbija badania krwi. Daje to co najwazniejsze i dawno nie robione, a pozniej to pozostale, co zalecane. Na moje pytanie, czemu nie wszystko na raz, to sie smial, czy chce cala krew zostawic w punkcie pobierania. :P

syn 03-2014 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Hej dziewczyny
    A kiedy zamierzacie informować pracodawcę o ciąży? Ja jestem w takiej sytuacji ze musze raczej szybko powiedzieć bo jeszcze nie wróciłam z macierzyńskiego i raczej nie ma sensu żebym na kilka miesięcy wracała choć chciałabym ale pewnie nie bedzie to wygodne dla firmy.

Spałam dzis w dzien 4h masakra! Mogłam sobie na to pozwolić bo maz w domu a od jutra moze być juz ciezko przy corce zmrużyć oko.
    Ja normalnie, przyszłam do pracy, wręczyłam l-4 ciążowe i wyszłam xD i tak sie mój pracodawca dowiedział o tym

Witam się
    Już wiem co to mdłości, super, z jednej strony się cieszę, bo nie miałam pojęcia o czym mówicie xD. A z drugiej strony, to jest okropne, człowiek głodny, a na widok żarcia wszystko się cofa do góry. Nowe doświadczenie :3

chicken, Tizzi lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage, mistrz!!! :D
    Ja nie chce robic sobie wrogow w pracy, mam zamiar przyzwoicie poinformowac i pracoac tak dlugo jak bede mogla :)

Dziewczyny, czy macie u siebie ubezpieczenia grupowe? Nie chce teraz isc do kadr po warunki, bo odrazu zaczna podejrzewac ze cos sie swieci, a u nas niestety nie ma kadr pro pracowniczych... :/
    Czy mam jakis okreslony czas na poinformowanie pracodawcy o ciazy, zeby dostac kase z ubezpieczenia po narodzinach, czy raczej nie ma tam takich zapisów?
    Oczywiscie jestem pod opieka lekarza od 6 tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 09:20

geeky-2017-12-12.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicen, za to co tam przeżyłam nie mogłam inaczej xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicken wszystko zalezy od okresu karencji. U koleżanki bylo 10mcy przed porodem. Czyli trzeba bylo byc zapisanym, zanim sie zaszlo w ciaze. Znowu w mojej firmie poprzedniej, obojetnie kiedy sie przystapilo i wyplacali po narodzinach. Moj men tez musial przystapic do ubezpieczenia zanim ja zaszlam w ciaze.

syn 03-2014 <3
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem, to nie ma warunkow zeby zglaszac ciaze, zeby pozniej wyplacic (zle wczesniej zrozumialam pytanie). To Twoj wybor kiedy powiadomisz. Po porstu zeby wyplata nastapila, potrzebny jest akt urodzenia dziecka.

Lady Savage lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsze popołudnie spędziłam na oglądaniu wyprawki dla niemowlaka. Po kilku godzinach czytania, co jest potrzebne, szukania gadżetów, słodkich pościeli, ubranek, zabawek, obmyślania, jak urządzimy pokój... tak mi było przyjemnie, że na chwilę zapomniałam o tym, że przecież jeszcze nic nie wiadomo. Później jednak przyszła chwila zwątpienia, mocny kopniak w twarz i pytanie: Co ja robię? Z drugiej strony pomyślałam, że lepsze to niż czytać o niepowodzeniach, trudnościach i komplikacjach. I tak sobie myślę, że chyba kupię jakiś drobiazg dla malucha, żeby odczarować trochę te złe myśli.

Ja w pracy powiem dopiero za miesiąc, jeśli wszystko będzie w porządku.
    Ostatnio powiedziałam dość szybko, szefostwo przyjęło tą informację bardzo dobrze, dali mi dużo wsparcia, a za tydzień dzwoniłam już z informacją, że nic z tego nie będzie :(

Tizzi lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • chicken Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @nesairah, mozesz napisac jak sie objawilo to poronienie? Od samego poczatku cos bylo nie tak, czy pewnego dnia obudzilas sie z krwawieniem a wczesniej bylo wszystko ok?
    Czy w twojej rodzinie to sie zdarzalo?
    Przepraszam za takie pytania, jesli to dla ciebie zbyt bolesne nie odpowiadaj.

geeky-2017-12-12.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicken jeśli cię ciekawi to na priv pogadajcie, ja z doświadczenia wiem, by tutaj takich rzeczy nie pisać, by nie potrzebnie dziewczyn nie denerwować, jak chcesz to sie postresuj sama.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    @nesairah, mozesz napisac jak sie objawilo to poronienie? Od samego poczatku cos bylo nie tak, czy pewnego dnia obudzilas sie z krwawieniem a wczesniej bylo wszystko ok?
    Czy w twojej rodzinie to sie zdarzalo?
    Przepraszam za takie pytania, jesli to dla ciebie zbyt bolesne nie odpowiadaj.

Minęło już kilka miesięcy i nauczyłam się o tym mówić normalnie, więc nie ma problemu :) U mnie nie było żadnych objawów. Nic nie bolało, nie krwawiłam. Czułam, że coś jest nie tak..., że 'tam już nic nie ma', objawy jakoś tak odpuściły, przestałam czuć się inaczej, tak ciążowo. Dwa razy śnił mi się poród, raz chorego dziecka. O tym, że ciąża obumarła dowiedziałam się na USG. Lekarz powiedział, że zarodek nie rozwija się od 6tc... jest martwy. Diagnoza: poronienie zatrzymane, skierowanie na zabieg. Do tej pory nie znam przyczyny, badania w normie, więc liczę, że to był tylko przypadek i tym razem będzie ok :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicken, mogę napisać jak było u mnie. 68 dzień od ostatniej miesiączki, trochę w nocy zaczął pobolewac brzuch, na papierze były ntki śluzu zabarwione na brunatno czerwony. Ale tak tyci tyci. Poszłam do pracy na nstp dzień, brzuch bolał i bolał, jako że korzystam z medicover, umówiłam się na wizytę od zaraz i poszłam zrobić usg. Na usg okazało się że już po wszystkim i następnie ego dnia szpital i lyzeczkowanie. Koleżanka która poznałam na oddziale z kolei dostała w pracy krwotoku no i też koniec.

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, żeby na początek kupić chociaż malutkie skarpetki :) Ale nie wiem kiedy najszybciej wyjdę na miasto. Chyba zamówię coś przez internet.

Powodzenia na wizytach.

Ja dzisiaj zasnęłam po 2...i czuje się przez to dodatkowo jeszcze gorzej

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • chicken Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu dzis jest cala kolekcja body. Tez mysle czy by nie kupic xDWalcze ze soba, bo takie akcje beda pewnie jeszcze nie raz...
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=1598

Missjust, nesairah, Tizzi lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ