Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa. W koncu po swietach. Spokoj, nie trzeba siedziec u kogos... tak mnie brzuch boli i taki twardy,ze masakra... mdli mnie okrutnie, a nie potrafie wymiotow wywolac. Sie meczyc bede niewiadomo ile...syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Dizzy Alassea witajcie
Alassea ja też nie mam żadnych objawów poza lekką sennością i lekkim odczuciem że coś jest nie tak - nie można tego nawet nazwać mdłościami i wszystko u mnie ok nie każda kobieta odczuwa mdlości, ból piersi itp w pierwszej ciąży czułam wszystko bardziej, teraz prawie nic -
Lady Savage wrote:Eli też przez pewien czas jak z zuzą byłam w ciąży, byłam na czerwono, ale brałam ze sobą zaswiadczenie z pracy, że jestem ubezpieczona, aż do wyjaśnienia.
Tylko, ze ja dzwoniłam do zusu i faktycznie nie jestem zgloszona, ktoś popelnil blad,a na pasku pieniądze na skladke zdrowotna sa odciągane, a od lutego do zusu nie wplynela żadna skladka, wiec co z moim zusem, chce niedługo isc na l4
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 21:49
-
Hej dziewczyny ja mam wizytę w środę 19-go u doktorka którego przestałam lubić (straszy mnie i takie mam wrazenie jakby zniechecal)następną wizytę mam dopiero 27 już w klinice.
Teraz zastanawiam się czy tam wogole iść do niego...
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Hej Eli a ja Ci mogę podpowiedzieć jako kadrowa, żebyś się nie przyjmowała bo l4 że składka zdrowotna nie ma nic wspólnego, chyba że masz na myśli składkę chorobową, to jeżeli powinnaś podlegać dobrowolnie a nie podlegasz i nie jest płacona chorobowa to rzeczywiście kiepsko może być z płatnym l4. A jeżeli masz na myśli zdrowotna czyli ta którą sprawia właśnie ze w nfz jest się na zielono to często się zdarzają takie przypadki. Zazwyczaj trzeba to wyjaśniać właśnie w zus i nfz. Powodzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 22:50
-
Missjust wrote:Hej Eli a ja Ci mogę podpowiedzieć jako kadrowa, żebyś się nie przyjmowała bo l4 że składka zdrowotna nie ma nic wspólnego, chyba że masz na myśli składkę chorobową, to jeżeli powinnaś podlegać dobrowolnie a nie podlegasz i nie jest płacona chorobowa to rzeczywiście kiepsko może być z płatnym l4. A jeżeli masz na myśli zdrowotna czyli ta którą sprawia właśnie ze w nfz jest się na zielono to często się zdarzają takie przypadki. Zazwyczaj trzeba to wyjaśniać właśnie w zus i nfz. Powodzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 23:03
-
A mogę zapytać czy to zlecenie czy umowa o pracę? Bo jak o pracę to nie ma problemu, ale jak zlecenie to dopiero po 90 dniach od zgłoszenia nabywa się prawo do l4. Nie chce Cie martwić ale niestety takie mamy durne przepisy i nawet jeżeli to wina kadrowej to tym bardziej nic to nie zmienia.
-
Hej dziewczyny
A kiedy zamierzacie informować pracodawcę o ciąży? Ja jestem w takiej sytuacji ze musze raczej szybko powiedzieć bo jeszcze nie wróciłam z macierzyńskiego i raczej nie ma sensu żebym na kilka miesięcy wracała choć chciałabym ale pewnie nie bedzie to wygodne dla firmy.
Spałam dzis w dzien 4h masakra! Mogłam sobie na to pozwolić bo maz w domu a od jutra moze być juz ciezko przy corce zmrużyć oko.
-
KlaraS wrote:Hej dziewczyny
A kiedy zamierzacie informować pracodawcę o ciąży? Ja jestem w takiej sytuacji ze musze raczej szybko powiedzieć bo jeszcze nie wróciłam z macierzyńskiego i raczej nie ma sensu żebym na kilka miesięcy wracała choć chciałabym ale pewnie nie bedzie to wygodne dla firmy.
Spałam dzis w dzien 4h masakra! Mogłam sobie na to pozwolić bo maz w domu a od jutra moze być juz ciezko przy corce zmrużyć oko.
Miałam na początku plamienia i dostałam l4. Ale w pracy i tak bez tego l4 musiałabym powiedziecLea
-
Magdzia z wychowawczego możesz zrezygnować w każdej chwili, równocześnie z podaniem o rezygnacji wychowawczego np.30.04 wreczajac zwolnienie od 01.05. Pracodawca nie może odmówić. Dla Ciebie to korzystniejsze, ponieważ zwolnienie masz płatne 100% podstawy, więc jak Ci lekarz daje zwolnienie to bierz
Ja pracuje w niedużym biurze i mam pod sobą dwie olatnwsoby, ale moi szefowej są super. Już w zeszłym roku im powiedziałam jak mi zaproponowali objęcie działu, że będziemy się w tym roku starać o dziecko i wszystko przeorgaziozowali tak żebym mogła iść i wrócić z macierzyńskiego. Ja zamierzam pracować dopóki dam radę. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i będę mogła sobie na to pozwolić. Przynajmniej do września lub październikaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 06:03
chicken lubi tę wiadomość
-
Missjust wrote:Magdzia z wychowawczego możesz zrezygnować w każdej chwili, równocześnie z podaniem o rezygnacji wychowawczego np.30.04 wreczajac zwolnienie od 01.05. Pracodawca nie może odmówić. Dla Ciebie to korzystniejsze, ponieważ zwolnienie masz płatne 100% podstawy, więc jak Ci lekarz daje zwolnienie to bierz
Ja pracuje w niedużym biurze i mam pod sobą dwie olatnwsoby, ale moi szefowej są super. Już w zeszłym roku im powiedziałam jak mi zaproponowali objęcie działu, że będziemy się w tym roku starać o dziecko i wszystko przeorgaziozowali tak żebym mogła iść i wrócić z macierzyńskiego. Ja zamierzam pracować dopóki dam radę. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i będę mogła sobie na to pozwolić. Przynajmniej do września lub października -
Ja oznajmiła wczoraj teściowej obyło się bez lamentu w sumie obyło się bez wszystkiego bo tylko się spojrzała i nic nie powiedziała heh także nie wiem czy tragedia szczęście z kolejnego wnuka.
Też się cieszę że po świętach ileż można siedzieć... wczoraj już modlili się by nie zwymiotowac jak patrzalam się na to jedzienie. -
Mamabyc3 wrote:Ale zapomniałaś dodać że pismo p rezygnacji musisz wypełnić najmniej 3tygodnie przed planowanym powrotem do pracy ( dostarczeniem l4)
Ja też się cieszę, że po świętach. Też powiedzieliśmy, rodzicom, dziadkom, rodzeństwu. Moja mam się poryczała ze szczęścia tyle czekała. Ale strasznie mnie drażniło bycie w takim centrum zainteresowania. Cieszę się, ze dziś do pracy ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 06:42