Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
blannkka wrote:Cześć dziewczyny,
niedawno zobaczyłam na teście upragnione dwie kreseczki Dokładnie 7.04, potem beta 12.04 która wyszła na poziomie 914. Jutro mam pierwsze usg. Z tego co wyliczył mi bellybestfirend widzę, że mój termin porodu został skalkulowany na 17 grudnia. Zobaczymy co powie jutro lekarz i czy w ogole ciąża rozwija się prawidłowo. Mam wielka nadzieję na to ,że wszystko będzie dobrze, i że w grudniu powitamy na świecie naszego dzidziusia.
Witam wszytskie przyszłe mamusie!
Serdecznie pozdrawiam,
blannkkaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 16:27
blannkka lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Mycha91 - czym u ciebie objawia się uczulenie na Luteine dopochwową?
Jak infekcja - ale uplawy sa tylko po tabletce w duzej ilosci, nie pachna i nie maja jakiegos dzikiego koloru. Swedzenie i pieczenie nasila sie po wlozeniu tabletki, przed jest w miare ok. Generalnie objawy jak na zatarcie po porzadnym seksie.
Pani dr kazala odstawic dopochwowa, wrocic do podjexykowej i profilaktycznie raz-dwa razy dziennie przesmarowac Clotrimazolem zeby sie cos gorszego nie przypaletalo.
Takze jakby ktos chcial to pisac priv bo ja juz na bank nie zuzyje a mam jedno op. nienapoczete nawet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 16:41
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Eli wrote:U mnie tez test w tym samym dniu i tp na 17 go, choc belly pokazuje 16, a znajac zycie to urodze najpzniej w 38 tc spokojnej ciazy zycze
Hej Eli
u mnie to pierwsza ciąża i jakos dalej wydaje mi się to niewiarygodne, że w końcu się udało Tobie też życze sspokojnej ciązy. Wszystkiego dobregoEli lubi tę wiadomość
-
No wreszcie jest wynik...
Pamiętacie jak pisałam że w odstępie 23h ładny przyrost, było 28,1 a potem 50,2 chyba a za 48h tylko 72,7 czyli kolejny przyrost tylko 45%/
Było 72,7 w piątek a po 98 godzinach jest 383,0 mIU/ml
Boże, ale mi ulżyło
Średni dwudniowy przyrost kalkulator na belly pokazuje 126,4%A85K, lola1, MalaHD, Alxawl, Yoselyn82, mycha91, Lady Savage, bebloszka90, chicken, magdzia26, Eli, kaka470, Wachciowa, Justya85, Anuśka...G, Tizzi, Missjust, migiem lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Cześć dziewczyny, też ląduję w w tym pięknym 12 miesiącu dzisiaj potwierdziłam testy betą (74,27)progesteron 68,7!! ale to dopiero początek 3t+6d
termin na sam koniec grudnia
Kiedy powinna być pierwsza wizyta?
A85K, Eli, blannkka, Wachciowa, Tizzi, Mama Sowa, migiem lubią tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:No wreszcie jest wynik...
Pamiętacie jak pisałam że w odstępie 23h ładny przyrost, było 28,1 a potem 50,2 chyba a za 48h tylko 72,7 czyli kolejny przyrost tylko 45%/
Boże, ale mi ulżyło
Średni dwudniowy przyrost kalkulator na belly pokazuje 126,4%
No i super! -
Boże, ale mi ulżyło
super bardzo się cieszę właśnie się zastanawiałam kiedy do nas napiszesz z dobrymi wiadomościami;)
ale senna jestem... A tu już sie stworzyla kolejka ubrań do prasowaniaMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
lola1 wrote:Cześć dziewczyny, też ląduję w w tym pięknym 12 miesiącu dzisiaj potwierdziłam testy betą (74,27)progesteron 68,7!! ale to dopiero początek 3t+6d
termin na sam koniec grudnia
Kiedy powinna być pierwsza wizyta? -
Boże, ale mi ulżyło
suuuper wynikMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Zalatwilam sobie wizyte na jutro... mam nadzieje ze zobacze jutro serduszko i ze wszystko bedzie dobrze... boje sie...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Melduję się po wizycie. Zupełnie się na to nie nastawiałam (5t6d wg om), a zobaczyłam bijące serduszko mojego fasola (wg usg 6t2d), którego rozmiar to całe 4 mm Jestem przeszczęśliwa. Następną wizytę mam na 27.04, proszę o odnotowanie
Edit: Lekarz założył mi też kartę ciąży i zapytał, czy chcę pracować, czy chcę już zwolnienie - póki co będę pracować, co najmniej do następnej wizyty, może dłużej, w zależności od samopoczucia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2017, 17:52
A85K, Yoselyn82, Lady Savage, magdzia26, Eli, Wachciowa, blannkka, Justya85, Tizzi, Missjust, migiem lubią tę wiadomość
5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
-
bebloszka90 wrote:Melduję się po wizycie. Zupełnie się na to nie nastawiałam (5t6d wg om), a zobaczyłam bijące serduszko mojego fasola (wg usg 6t2d), którego rozmiar to całe 4 mm Jestem przeszczęśliwa. Następną wizytę mam na 27.04, proszę o odnotowanie
Gratulacjebebloszka90 lubi tę wiadomość
Laura
-
A ja dzisiaj byłam w poradni umówić się do gina na NFZ i głupi ma jednak szczęście za 2 dni jakąś laska odwołała wizytę i się mi udało tak najbliższy termin był na 20 maja a i zakupiłam w lidlu legginsy i bluzeczki ciążowe i jestem bardzo zadowolona
Eli, Wachciowa lubią tę wiadomość