Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, wiecie, co. walczę z dodawaniem zdjęć, ale nic mi nie wychodzi ;> jak to robicie?
Udało się
Tak więc to są te ciuszki z Lidla, które zakupiłam na dobry początek:
A to są książki które kupiłam, całkiem fajnie napisane, są głównie o ciąży a nie dzieciach. To moja pierwsza ciąża, więc pomyślałam, ze się przyda. Kupiłam jeszcze w październiku, zanim zaczęliśmy się starać, żeby wiedzieć czego się spodziewać ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 08:53
Tizzi, Basik83, Lady Savage, Justya85, Ingwer, magdzia26, Wachciowa, Marteczka93, A85K lubią tę wiadomość
-
Witam się w ten zimny poranek , jeszcze tylko 2tyg i w końcu zobaczę moją fasolkę nie mogę się już doczekać !!!! Mnie od wczoraj dopadły mdłości , i to chyba mega mdłości , przynajmniej jestem spokojniejsza bo jedyny objaw ciąży jak na razie to brak @ .
migiem, Wachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość
-
A ja nowym mama polecam zorientowac sie juz w poradniach laktacyjnych - dla mnie np. bardzo wazne bylo karmienie piersia i moj szpital, jesli w nim sie rodzilo, ma darmowa poradnie laktacyjna. Korzystalam z niej przy pierwszym dziecku - bylam na konsultacjach, bo zatkany kanalik mialam i pomagali mi.
Karmienie nie jest takie hop siup, dlatego warto miec przygotowan zaplecze zawczasu. Dużo ksiazek o karmieniu piersia jest, doradców laktacyjnych.kaka470, Basik83, Wachciowa lubią tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Tizzi wrote:U mnie po wizycie jest wszystko super. Nasz groszek rośnie i ma już 17mm serduszko 165/min
Tizzi lubi tę wiadomość
25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
24.04.17 jest serducho
-
Tizzi wrote:Prenatalne mam 24.05 za 4 tyg.
Powodzenia na wizytach
Tizzi , jakie dokładnie testy robisz?
Ja zdecydowałam się na HARMONY
Jutro zaczynamy 10 tydzień huhuuuu! A wiesz, że za miesiąc będziemy już w II trymestrze ?!
-
majamia wrote:A ja nowym mama polecam zorientowac sie juz w poradniach laktacyjnych - dla mnie np. bardzo wazne bylo karmienie piersia i moj szpital, jesli w nim sie rodzilo, ma darmowa poradnie laktacyjna. Korzystalam z niej przy pierwszym dziecku - bylam na konsultacjach, bo zatkany kanalik mialam i pomagali mi.
Karmienie nie jest takie hop siup, dlatego warto miec przygotowan zaplecze zawczasu. Dużo ksiazek o karmieniu piersia jest, doradców laktacyjnych.Wachciowa lubi tę wiadomość
-
chicken wrote:80zl/mac ale przez pracodawcę?
Ja myślę czy u siebie nie wykupić abo. U mnie to jest zbiór placówek które współpracują z ubezpieczycielem. Placilabym dużo bo 140zł Ale w tym jest też prowadzenie ciąży. Pytanie tylko czy wszystkie badania też czy to już dodatkowy koszt?
co do farbowania to ja mimo siwiejacych włosów na razie nie farbuje bo wiem że nie przeżyje zapachu farby...
dziś nawet ciepłe powietrze z łazienki mnie osłabia czekam aż odruch wymiotny przejdzie żebym mogła wziąć leki...
powodzenia na dzisiejszych wizytachchicken, Wachciowa lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
O widzę, że wiele z nas ma dzisiaj wizytę u gina - ja też Trzymam mocno kciuki Kochane! Niech każda z nas dziś usłyszy same pozytywne rzeczy!
Zołzimagic, migiem, Wachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość
27.04.17 - jest
01.06.17 - 6,5cm, NT=1,14
12.07.17 - 236g szczęścia - będziemy mieć córeczkę!
-
Witam I ja. U mnie tez zimno szaro I ponuro.
Tizzi gratulacje:)
Lady a u mnie truskawki caloroczne juz puscily z tym ze nie wiem czy nie umrozone, I tez musze zamowic piaaskownice:)
Jejku dziewczyny u nas w weekend ma byc.kolo 20 stopni wiec moze ostatnie juz takie paskudne dni. Ja mam we wtorek wizyte I chyba padne do tego czaasu.... juz sie rozgladalam wczoraj za lekarzem w szpitalu w ktorym chce rodzic. A tak z ciekawosci ile placiciw za prywatne wizyty? Ja najlepsza endo tylko 150zl a lekarz o ktorym mysle tylko 180 hehe
I kciuki za dzisiejsze wizyty:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 09:45
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justya85 wrote:Witam I ja. U mnie tez zimno szaro I ponuro.
Tizzi gratulacje:)
Lady a u mnie truskawki caloroczne juz puscily z tym ze nie wiem czy nie umrozone, I tez musze zamowic piaaskownice:)
Jejku dziewczyny u nas w weekend ma byc.kolo 20 stopni wiec moze ostatnie juz takie paskudne dni. Ja mam we wtorek wizyte I chyba padne do tego czaasu.... juz sie rozgladalam wczoraj za lekarzem w szpitalu w ktorym chce rodzic. A tak z ciekawosci ile placiciw za prywatne wizyty? Ja najlepsza endo tylko 150zl a lekarz o ktorym mysle tylko 180 hehe
I kciuki za dzisiejsze wizyty:)
Ja place 200 ziko. Niby sporo. Ale za komfort psychiczny i ludzki gabinet z jednorazowymi spodniczkami itep oraz dobrym sprzetem jestem w stanie przezyc i usg na kazdej wizycie. -
Powodzenia na wizytach! Ja mam jutro o 10:45.
A tak poza tym to miałam okropną noc. O 2:30 obudziły mnie mdłości i jednocześnie ogromny głód! Co z tego, że jadłam przed snem... musiałam wstać i zrobić kanapki. Mój P był na mnie wściekły, że go obudziłam. Przewracając się z boku na bok, trącił mi talerz, kanapki spadły (na pościel, bo kocham jeść w łóżku), a ja się popłakałam. Nie panuję nas sobą. Z jednej strony to śmieszne, a z drugiej tak bardzo nieznośne...
-
nesairah wrote:Powodzenia na wizytach! Ja mam jutro o 10:45.
A tak poza tym to miałam okropną noc. O 2:30 obudziły mnie mdłości i jednocześnie ogromny głód! Co z tego, że jadłam przed snem... musiałam wstać i zrobić kanapki. Mój P był na mnie wściekły, że go obudziłam. Przewracając się z boku na bok, trącił mi talerz, kanapki spadły (na pościel, bo kocham jeść w łóżku), a ja się popłakałam. Nie panuję nas sobą. Z jednej strony to śmieszne, a z drugiej tak bardzo nieznośne...
też nie potrafię zapanować nad emocjami. Wczoraj poryczałam się na Meridzie Walecznej i to nie na momencie, jak ta matka prawie że umarła tylko na początku jak Merida jeździ na koniu i strzela z łuku. Czemu mnie to tak rozczuliło nie wiem, a dziś nawrzeszczałam na małą. Bo nie słuchała sie w ogóle, tłumaczę, tłumaczę, proszę, proszę, i tak milion razy, w końcu nie wytrzymała nawrzeszczałam i ją szarpnęła, a potem ryczałam z nią ;/ głupia jestem. -
emilydread wrote:Tizzi , jakie dokładnie testy robisz?
Ja zdecydowałam się na HARMONY
Jutro zaczynamy 10 tydzień huhuuuu! A wiesz, że za miesiąc będziemy już w II trymestrze ?!Lea
-
nesairah wrote:Powodzenia na wizytach! Ja mam jutro o 10:45.
Właśnie... mdłości i ssący głód to dla mnie dramatyczne uczucie. Ja potrafię zjeść 3 bułki na raz a po 10 minutach znowu mnie ssie i momentalnie mdli. Boje się co będzie dalej, gdy ja już na tym etapie jem co chwilę..
27.04.17 - jest
01.06.17 - 6,5cm, NT=1,14
12.07.17 - 236g szczęścia - będziemy mieć córeczkę!
-
Ingwer wrote:Właśnie... mdłości i ssący głód to dla mnie dramatyczne uczucie. Ja potrafię zjeść 3 bułki na raz a po 10 minutach znowu mnie ssie i momentalnie mdli. Boje się co będzie dalej, gdy ja już na tym etapie jem co chwilę..
Ja też się boję... już mi brzuch wywaliło. Wieczorem wyglądam jakbym była w 5 miesiącu Mogę jeść non stop... mam nadzieję, że to minie. -
Alxawl wrote:80zl to jest koszt jaki ja ponosze na siebie. mamy pakiet za 240zl na miesiąc za 3 osoby. to jest najwyższy pakiet i mam dostęp do wszystkich specjalistów praktycznie od ręki. opłaca się jak ktoś faktycznie korzysta. u nas wzięliśmy ten pakiet że względu na dziecko. jeśli jest przeziębione co się często zdarza to można podejść do pediatry nawet wieczorem a nie trzeba się tłuc po izbach przyjęć w szpitalu gdzie i tak by nas olali. tak samo mam dostęp do alergologa dziecięcego i do wszystkich badań. a teraz w ciąży wszystkie badania mam w pakiecie, dali mi do podpisania plan opieki w ciąży, w którym są opisane plany na kolejne wizyty i konieczne badania. jest też napisane że mogę przyjść w każdej chwili na kontrolę nawet jak po prostu odczuwam niepokój. także ze swojej strony polecam
Alxawl, skąd jesteś? nie mam najwyższego pakietu co prawda. Co do planu ciąży i kalendarza badań owszem tak samo, usg na kartę ciąży, owszem, ale z tą dostępnością to już nie. Szczególnie jeśli patrzysz lekarzowi na ręce i nie chcesz iść do byle kogo.
Z uwagi na podróże służbowe natomiast wielokrotnie spotkałam się z tym, że wszędzie oprócz Warszawy nie ma żadnych kolejek, od ręki i z pocałowaniem ręki obsługują, bez szemrania L4 na czas nawet przesadnie długi, skierowania na badania. Kiedyś w Łodzi jak byłam to się przeziębiłam - to było takie zapalenie krtani/oskrzeli. Żeby się dostać do internisty bez czekania musiałam tylko oszacować ile czasu mi zajmie dojazd, bo wizyty były od ręki. Dał mi zwolnienie na prawie 2 tyg (od środy do piątku następnego tygodnia) "bo już mnie pewnie więcej nie zobaczy, a lepiej, żebym dobrze wyleżała".Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 10:31
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019