X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie :-)
    U bobaska wszystko dobrze :-) widziałam jak się porusza :-) <3 widziałam rączki , nóżki I pępowinę :-)
    Dzidzia mierzy 22,8 mm w ciągu tygodnia urosła ok. 4,8 mm ale wtedy Usg miałam robione u innej gin.
    Powiedziała, że wszystko jest dobrze I wizytę mam na 23.05 :-)

Super

A85K lubi tę wiadomość

• KlaraS Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzi To super ze tym razem taka opieka Ci sie trafiła
    Dzis jakieś realne to sie stało ze będziemy mieć drugie dziecko i nie patrzcie na mnie Zle ale troche zaczęłam sie bać bo nie do końca planowaliśmy taki mały odstęp czasu. Przeraża mnie ze nasze życie zacznie kręcić sie tylko wokół dzieci
    Nie zrozumcie mnie zle mega sie cieszę ale chyba te hormony mdłości powodują ze zaczynam wątpić cZy dam radę

A85K to juz słuszne wymiary ma bobo super gratulacje

A85K lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    W czwartek, czyli pojutrze ? Chyba przywolalam Cie tu telepatycznie, bo piekę wlasnie muffiny z malinami i pomyślałam : ooo dawno "zapachmalin" sie nie udzielala na forum, ciekawe co u niej. I za chwile tu na forum odpowiedź od Ciebie :) az sie uśmiechnęłam sama do siebie :) wiem jak to jest, kazda ma strach w sobie idąc na usg. Dobrze ze jest to forum, dodajemy sobie otuchy :) a z objawow to bolace piersi, szczegolnie po zdjeciu stanika wieczorem, jakby wazyly sto kilo, i jak jestem glodna to mi niedobrze. Lekkie pobolewania brzucha czasami. I to wszystko :)

A to u mnie praktycznie tak samo. Najwspanialsze uczucie na świecie? Zdjęcie stanika wieczorem :D <3 hahaha.
    Dobrze, że mnie przywołałaś myślowo bo zaglądam tu codziennie tylko za bardzo nie wiem co napisać. ;) haha. Z tym, że niedobrze z głodu to u mnie to samo. Plus coraz częściej siusiu biegam jednak. :D A co do wizyty tak tak w ten czwartek, pojutrze. Ciągle się zastanawiam czy będzie już serduszko i dzidzia oczywiście. Martwię się. Eh. Ten strach to już tak chyba zawsze będzie towarzyszył matce. Mam w domu 3 latka i strach choć innego typu to ciągle jest. Haha. Pocieszajace- wiem :D

• lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam tez tak szybko zmienia sie smak? Bylam dzis w sklepie, naszła mnie ochota na chipsy. W domu zjadłam kilka i nie moge juz teraz na nie patrzeć. Zrobiłam zurek. Zjadłam kilka łyżek i koniec bo taki slony ze masakra...a wszyscy domownicy sie zajadaja jski pyszny!!! Koszmar! Poza tym od tygodnia juz miałam dużo mniejsze objawy. Cieszyłam sie ale z drugiej strbzaczelam sie martwic czy wszystko ok, a tymczasem dzis koszmar. Znow pobolewa brzuch, ciagnie mnie z jednej strony, nastrój do niczego, energii brak... Ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo. Rano mi śmierdzi mięso, a już wieczorem zjadłabym tłustego mielonego

• fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Dziewczyny ja po wizycie :-)
    U bobaska wszystko dobrze :-) widziałam jak się porusza :-) <3 widziałam rączki , nóżki I pępowinę :-)
    Dzidzia mierzy 22,8 mm w ciągu tygodnia urosła ok. 4,8 mm ale wtedy Usg miałam robione u innej gin.
    Powiedziała, że wszystko jest dobrze I wizytę mam na 23.05 :-)

To jest fascynujące - moja dzidzia jest 1,5 tyg. młodsza i 10- cio krotnie mniejsza :-)

Boziu nie wiem dlaczego ale ubzdurałam sobie 22 cm :-). W takim razie 2 krotnie większa - chyba trzeba iść spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 20:09

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolapola - z tą zmianą smaku tez tak mam. Myślę, że coś zjem, zaglądam, ale nie nagle nie mam na to ochoty. Ale potem wraca mi ochota i znowu to samo :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam smak mydlin w buzi, któryś dzień z rzędu. :(
    Dzisiaj na kolację mój M zamówił sobie kebaba. Na sam widok już mi się podnosi.
    Dzidzia miała smaka na pierogi z serem na słodko. <3 to lubimy :)

A85K lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety mają przerąbane ...:(

Missjust lubi tę wiadomość

• lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety mają przerąbane ...:(

• majamia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kilka dni temu miałam ochote na bezy. Zjadlam i tak mnie zemdlilo, ze masakra.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna tak mi przykro :(

A tym co miały pozytywne wiadomości gratuluję udanych wizyt :)

Ja chyba za chwilę zwymiotuje :/

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraS wrote:
    Zolzi To super ze tym razem taka opieka Ci sie trafiła
    Dzis jakieś realne to sie stało ze będziemy mieć drugie dziecko i nie patrzcie na mnie Zle ale troche zaczęłam sie bać bo nie do końca planowaliśmy taki mały odstęp czasu. Przeraża mnie ze nasze życie zacznie kręcić sie tylko wokół dzieci
    Nie zrozumcie mnie zle mega sie cieszę ale chyba te hormony mdłości powodują ze zaczynam wątpić cZy dam radę

A85K to juz słuszne wymiary ma bobo super gratulacje
    Klara mam identyczne odczucia :) doskonale cie rozumiem

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja kilka dni czulam smak proszku do prania, teraz zostaly tylko piersi, jeszcze 13 dni i wizyta, ciekawe jaki duzy juz jest dzidzia

Wachciowa lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju... za każdym razem jak zaglądam na forum mam nadzieję, że już żadnej z nas nie spotka żaden problem z ciążą, a tu kolejne smutne wieści :( przykro mi bardzo dziewczyny, życzę Wam żebyście nie musiały dlugo czekać na kolejną ciążę i oby była ona tą wymarzoną, zdrowa, donoszoną i dającą Wam upragnione dziecko. Napiszcie czsem co u Was słychać i pamiętajcie że jesteśmy z Wami...

gratuluję jednocześnie tym które miały dziś wizyty i mają dobre wieści :) 22 mm to już kawał bobasa :) pokazcie zdjęcia tych malych cudów :)

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • A85K Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto mój mały bobasek :-) <3

af5871023a77de82med.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:06

Jooozefka, nesairah, zapachmalin, Missjust, magdzia26, Aztoria, fema86, kaka470, belle_maman88, emilydread, Wachciowa, Mus, Tizzi, Jacqueline, Zołzimagic, Mamabyc3, Angie 31, Szczesliwa_mamusia, Eli, Marteczka93, Lady Savage, migiem, Sunshine_111, Monal, Nola lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Mus Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolapola wrote:
    Dziewczyny czy Wam tez tak szybko zmienia sie smak? Bylam dzis w sklepie, naszła mnie ochota na chipsy. W domu zjadłam kilka i nie moge juz teraz na nie patrzeć. Zrobiłam zurek. Zjadłam kilka łyżek i koniec bo taki slony ze masakra...a wszyscy domownicy sie zajadaja jski pyszny!!! Koszmar! Poza tym od tygodnia juz miałam dużo mniejsze objawy. Cieszyłam sie ale z drugiej strbzaczelam sie martwic czy wszystko ok, a tymczasem dzis koszmar. Znow pobolewa brzuch, ciagnie mnie z jednej strony, nastrój do niczego, energii brak... Ehh
    lolapola, mam tak samo, wydaje mi się, że mam na coś ochotę, a chwilę później nie mogę na to patrzeć. Ja mam również tak, że mam lepsze i gorsze dni jeśli chodzi o objawy ciąży, czasem czuję się całkiem nieźle, a czasami mam "dzień miłości z porcelaną".

Marteczka93 lubi tę wiadomość

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 10 tygodniu ;)

A z tymi smakach też tak mam właściwie mam ochotę na wszytsko i w sumie na nic heh bo zacznę coś jej i zaraz kończę bo to jedna nie to ;) my poprostu szukamy smaku idealnego :D

Wachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę jeść wszystko za wyjątkiem nabiału tj. Serków waniliowych które bardzo lubiłam a teraz patrzeć nawet na nie nie mogę

Ja mam w piątek wizytę w klinice i w przyszła środę u swojego lekarza i zaczynam sie powoli stresować

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cała noc spać nie mogłam miałam jakieś koszmary :( i do tego glowa mnie rozbolala wieczorem...za dużo tutaj ostatnio złych wiadomości :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ