X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belle_maman88 wrote:
    Dziewczynki jestem juz po wizycie :) jest serduszko
    No i super wiadomość. Najemy sie tyle strachu, a tu same dobre wiadomosci. Mam nadzieję, że tak już zostanie.

Co do zmęczenia. Mi się nie nie chce. Jak wracam z pracy, to najchętniej bym się położyła. Nie wiem ile pociągnę jeszcze. W domu mąż mi pomaga jak może. Zajął sie nawet pieleniem ogródka, bo mnie wszystko jedno, że dla mnie może go w tym roku skusić. Prasowania mam tyle że hoho. Ale w Wekend mama przyjedzie to mi podrasuje, ona lubi. Czasem poodkurzam. Kiedyś nie moglam patrzeć na opryskane lustro w łazience, teraz to mi wisi. Mam nadzieję, że w 2 trymetrze będę mieć trochę więcej energii

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wczoraj zaczelam 9 tydz ale tak sie fatalnie czulam ze nawet nie mialam sily napisac. Dzis jest troche lepiej :)

Schudlam w porownaniu do wagi sprzed ciazy jakies 3 kilo, wszystko przez te mdlosci i wymioty.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Jagna współczuję Ci bardzo tego szalonego dnia :( niestety jak pracownik chce być fair to się go często nie docenia, a jak pójdzie na wolne to się na nim psy wiesza :( jak w pierwszej ciąży powiedziałam kierownikowi że spodziewam się dziecka i chciałabym iść na zwolnienie za 3 tygodnie - żeby kogoś znaleźli na moje miejsce, to jak po tygodniu nie było widać żeby kogoś szukali i zapytałam o to, to usłyszałam "a wiesz, może jeszcze poronisz..." - po takich słowach następnego dnia przesłałam L4.

ja już po wizycie :) maluch ma 3,17cm :) widać już rączki, nóżki, mózg itp :) serduszko bije miarowo, ale pomiar będzie mieć robiony za 3 tygodnie na usg genetycznym :)

Tizzi wpisz mi proszę w tabelce termin kolejnej wizyty na 1.06 :)

Lady Savage, A85K, Zołzimagic, Edith, zapachmalin, Sunshine_111, Wachciowa, Wonderland, magdzia26, Tizzi lubią tę wiadomość

svchgox1y0oxjq1r.png
    najbliższa wizyta 11.05 :)
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=https://zapodaj.net/27bdbbd70f112.jpg.html>WP_20170511_17_53_49_Pro.jpg</a>

svchgox1y0oxjq1r.png
  • migiem Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ten link wkleiłam :)

https://zapodaj.net/27bdbbd70f112.jpg.html

Lady Savage, A85K, magdzia26, Tizzi lubią tę wiadomość

svchgox1y0oxjq1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migiem- super. Co raz bardziej nie mogę się doczekać soboty.
    Po dzisiejszym pobieraniu krwi, wyglądam jakby mnie kto pobił. Straszne mi się porobiły wylewy. Tyle żył i krew Nie chciała lecieć z moich przegubow. Babka musiała sie wbijać obok w żyły. Co się wkłuła , to od razu wylew.

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belle_maman88 wrote:
    Dziewczynki jestem juz po wizycie :) jest piekne serduszko , pecherzyk i dzidzius urosły idealnie ale jest tez maly problem :( a moze i wcale nie taki mały bo w macicy pojawił sie tez jeszcze jeden pecherzyk lekarz twierdzi ze ciezko powiedziec czy jest tam płyn czy krew wiec nie nazwał tego oficjalnie krwiakiem. Kazał brac dalej duphaston a jak zapytałam czy mam sie jakos szczegolnie oszczedzac to twierdzi ze nie i ze jesli nie mam plamien albo krwawienia to nie ma sie czym martwic bo to czesty przypadek i z reguły sam sie wchłania :( ale ja jestem przerazona !!!!!!!

Nic sie nie przejmuj. Ja mam najgorszy typ krwiaka chyba po taki miedzy dzieckiem a macicą. Od 4 tygodni z nim chodze i wszystko ok. Nie wolno tylko mi dzwigac, uprawiac sportu i seksu xD

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migiem wrote:
    nie ten link wkleiłam :)

https://zapodaj.net/27bdbbd70f112.jpg.html
    Fajne zdjęcie, widać, że dziecinna sie rozpycha

migiem lubi tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh ja dzisiaj tez jakis dolek. z jednej strony ledwo łażę, jest mi niedobrze i zasypiam w locie, ale z drugiej mam poczucie ze to przeciez leki i o niczym nie świadczy. Czuję jakiś wewnętrzny niepokój czy jest ok...a do usg jeszcze tyle czasu...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • belle_maman88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Nic sie nie przejmuj. Ja mam najgorszy typ krwiaka chyba po taki miedzy dzieckiem a macicą. Od 4 tygodni z nim chodze i wszystko ok. Nie wolno tylko mi dzwigac, uprawiac sportu i seksu xD

A mi nawet nie powiedział jaki rodzaj o seksach tez nic nie wspomnia.Oczywiscie juz sie internetow naczytałam ze powinnam lezec plackiem bo inaczej poronie.Serio powinni mi czasem te internety wyłaczyc...

Lady Savage lubi tę wiadomość

belle_maman88
    2nn3flw1hqf6daru.png

bl9ccwa15ywuhbhd.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak XD internet to czyste zło.
    Jejku ciekawe jak wygląda mój ludzi, jeszcze 5 dni :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belle_maman spokojnie na pewno na następnej wizycie żadnego krwiaka już nie będzie. ;) Tylko się nie stresuj i odpoczywaj ;) <3

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj wujek Google czasem źle strony włącza, ale on jest lekarzem bez dyplomu więc go nie słuchać proszę ;) mi debil pokazywał guza mózgu a nie mam klamczuch jeden ";) także Bella nie przejmuj się będzie dobrze

• kaka470 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja z dobrymi wieściami z moją dzidzią wszystko dobrze , serduszko ładnie biło , jestem taka szczęśliwa , proszę o wpisanie mnie na listę termin porodu 25 grudzień , a tym czasem odezwie się do Was dopiero coś koło wtorku ponieważ jutro wyjeżdżamy na Śląsk na komunie .

moja kruszynka

d50da41ee3f7e5d8med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 19:29

zapachmalin, Another, Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111, Aztoria, Lady Savage, Wachciowa, malysmok84, Wonderland, Marteczka93, Mamabyc3, A85K, magdzia26, ślązaczka, Edith, migiem, Tizzi lubią tę wiadomość

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka-mowilam, że będzie dobrze. Super kruszynka. W sam raz pod choinkę :-)
    Ja moja nazywam krewetka-nie wiem czemu, ale to było moje pierwsze skojarzenie :-) teraz już będzie przypominać miniaturowego człowieka

kaka470 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super....lekarka mowi ze mlody moze miec rumien zakazny tzw parawirus. Juz sie naczytalam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Super....lekarka mowi ze mlody moze miec rumien zakazny tzw parawirus. Juz sie naczytalam :/
    A powiedziała od czego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkole

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. Trochę to dziwne, że między palcami. W ogóle co to za gdybanie, że może mieć. I co poradziła na to?

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ