Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia ide do Multimedu, lekarz sie nazywa Radoslaw Rodzon. W interncie ma same pozytywne opinie wiec ciesze sie ze tak trafilam. Tak wiec 2.06 zobaczymy nasza Dzidzie (ide z Mezem) a dzien pozniej lecimy na wycieczke :D stad wyjazd do Polski bo mieszkam w Niemczech a lot z warszawy :) nie moge sie doczekac. A teraz mam w poniedzialek usg tutaj w Niemczech. Gin mowila ze bedzie to duze usg cokolwiek to znaczy. Moze cos posprawdza. Tez odliczam dni :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Lady Savage a kiedy idziesz na wizytę, bo wczoraj pisałaś, że nie dowiedziałaś się co u malucha?
    zobaczę dzisiaj malucha, wczoraj moja dobra ginekolog musiała wyjechać, więc, poszłam do lekarza z nfz stwierdziła że mi usg nie zrobi, bo mam złe wyniki cukru więc i tak w szpitalu zrobią mi kompleksowe badania ;/ Więc dziś a może jutro zobaczę malucha.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    ojej, ale znowu do czytania :-)

Co do testu glukozy, to ja miałam robione tylko na czczo i powiedzieli, że jak wyjdzie OK, to nie będziemy robić badania po obciążeniu; skoro się źle czujesz po tym, a jesteś pod kontrolą, to chyba nie ma najmniejszego sensu, żeby organizm męczyć

Wizyty u gin mam co 3-4 tyg przez całą ciążę (w LuxMed), nie ma w tym USG, jest osobno, wyjdzie 4-5 szt. na całą ciążę, ale na kartę ciąży możesz mieć fanaberię i pójść kiedy chcesz jak coś cię niepokoi - gorzej z dostępnością.

Z grupą krwi to Cię faktycznie wyrolowali, przecież to się nie zmienia! Przeciwciała trzeba zbadać, ale to zawsze taniej. Głupia polska służba zdrowia nie wierzy w czyjeś badania i powtarza od zera; nie pierwszy taki przypadek;

Lady Savage, a jaką macie grupę krwi? Konfliktu na pewno nie ma w przypadku 0 Rh- bo to jest recesywna grupa i recesywne Rh. W innych przypadkach może być różnie.

ja i Rafał mamy 0 rh +

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Szczesliwa Mamusia ide do Multimedu, lekarz sie nazywa Radoslaw Rodzon. W interncie ma same pozytywne opinie wiec ciesze sie ze tak trafilam. Tak wiec 2.06 zobaczymy nasza Dzidzie (ide z Mezem) a dzien pozniej lecimy na wycieczke :D stad wyjazd do Polski bo mieszkam w Niemczech a lot z warszawy :) nie moge sie doczekac. A teraz mam w poniedzialek usg tutaj w Niemczech. Gin mowila ze bedzie to duze usg cokolwiek to znaczy. Moze cos posprawdza. Tez odliczam dni :)
    Ooo.. Widzę, że ma tak samo bardzo dobre opinię co mój. To bardzo ważne. Żeby lekarz oprócz wiedzy miał jeszcze wysoka kulturę osobistą :)

• k878 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja i Rafał mamy 0 rh +

dziecko może mieć Rh - i dlatego trzeba badać przeciwciała;
    0 Rh + to w ogóle najpopularniejsza grupa krwi w Polsce :-)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na obiad zupa szczawiowa. Czyli moje smaki idą ku kwaśnym upodobaniom. Ogórki małosone mogłabym jeść cały dzień na przemian z papryka konserwowa (ocet)

Suzira lubi tę wiadomość

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już o obiadku myślisz a ja dopiero co śniadanie zjadłam;) wczoraj nie dałam rady zjeść nic ciepłego i na obiad był chleb a na kolacje chrupki :/

lekarz mi napisał na portalu że wyniki krwi wymagają konsultacji a mam tylko troszkę obniżony poziom limfocytow... ciekawe jakie nowe leki dostanę:/ w poniedziałek mam umówiona wizytę to wtedy pójdę.
    przynajmniej wynik moczu ma komentarz " bez istotnych odchylen od normy"

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Suzira Nowa

Wysłany: 17 maja 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia - U mnie tez zauważyłam upodobania. Mogłabym jeść same owoce, w szczególności nektarynki i brzoskwinie oraz warzywa w postaci ogórka surowego.. Nie mam chęci w ogóle jeść mięs, oraz gdzie uwielbiałam herbaty tak teraz nie wiem kiedy ostatnio piłam herbatę. Piłabym tylko wodę. Ogólnie zmieniła mi się dieta, i to co lubiłam teraz może dla mnie nie istnieć.

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Nigdy, nie mów nigdy...

0d1yhqvkax0dg9k0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawi-mi sie włącza szybko ssanie. Nie muszę dużo zjeść, ale za to często. Przerażona jestem, że mi się tak apetyt rozbujal. Chyba, że mąż mi jakiś apetizer dorzuca;) Na samym początku w ogóle nie miałam apetytu, a teraz jak tylko wstaje to myślę o jedzeniu.
    Co do wyników-lepiej skonsultować niż sie stresować. Dobrze, że mocz ok. Krew na pewno też będzie w porządku

• nesairah Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Alxawi-mi sie włącza szybko ssanie. Nie muszę dużo zjeść, ale za to często. Przerażona jestem, że mi się tak apetyt rozbujal. Chyba, że mąż mi jakiś apetizer dorzuca;) Na samym początku w ogóle nie miałam apetytu, a teraz jak tylko wstaje to myślę o jedzeniu.
    Co do wyników-lepiej skonsultować niż sie stresować. Dobrze, że mocz ok. Krew na pewno też będzie w porządku

Mi na szczęście ten wilczy głód już mija, chociaż co ciekawe przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam tylko 0,5kg, a objadałam się dzień i noc :D Teraz mam w miarę umiarkowany apetyt no i doszły mi wymioty niestety, minimum raz dziennie. Dziś akurat czuję się dobrze, więc może mnie nie dopadną.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży tez przytyłam ok0.5kg. Więc nie jest tak źle. Mnie akurat regularne jedzenie dobrze robi. Ale jadłam co 3.5-4godz. Teraz jem co 2.5. No chyba, że śpię albo mam pracę do wykonania. Ale wtedy jestem zajęta i nie myślę o głodzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to mi póki co wiele produktów i potraw brzydnie (śmieję się, że niedługo nic jeść nie będę bo jadłospis mi się zmniejsza, a nic nowego nie dochodzi :D ) - mięso przyprawia mnie o mdłości w każdej postaci, szpinak mi śmierdzi i tak dalej :D Staram się jeść regularnie, ale mam problem też w tym, że w ogóle czasem głodna nie jestem.

A co do wizyt u lekarza to u mnie było trochę zamieszania bo na 2 pierwsze wizyty trafiłam do bardzo nieprzyjemnych pań doktor zanim trafiłam na moją (z resztą z polecenia). Chodzę do niej prywatnie, ale ze względu na fakt, że ona na co dzień pracuje w szpitalu to stwierdziła, że po co mam płacić za badania skoro na NFZ mi się to należy i wypisała skierowanie do szpitala. Wprawdzie straciłam w szpitalu ponad 3 godziny, jednak badania wszystkie porobione i nie musiałam płacić :) Kilka dni później sms od mojej lekarki, że wyniki są dobre :)

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to nawet nie wchodzę na wagę... zaczynałam z 62kg, 6 maja u lekarza było 69kg i teraz czekam z wazeniem do poniedziałku do wizyty. od 2 tygodni więcej wymiotuje i liczę że jeszcze nie przekroczyłam 70kg.
    ja dużo jem i często do tego ruch ograniczam do chodzenia po domu więc przyrost wagi mnie nie dziwi...

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie waze w domu, tak postanowilam jedynie wazenie na wizytach u lekarza. Wolalabym nie przytyc duzo... a co do jedzenia to jem wszystko ale mam obrzydzenie do pizzy i sandwiczy :D dzien w dzien jem na sniadanie i kolacje kanapki z serem zoltym i.jajkiem. a w miedzy czasie jem baaaardzo duzo owocow. Mam mega faze na owoce :)

• ara Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze mam zapas, bo startowałam z 62kg, przez wymioty zjechałam do 54,5 a teraz mi się utrzymuje 58,5
    nie jem może dużo ale często - musowo co 2h, inaczej mnie mdłości dopadają
    wizyty średnio co 10 dni/co tydzień - teraz mam takie nagromadzenie, bo jeszcze prenatalne dochodzi, potem chyba rzadziej będą
    powodzenia dla wszystkich wizytujących dziś!

Missjust lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    dziecko może mieć Rh - i dlatego trzeba badać przeciwciała;
    0 Rh + to w ogóle najpopularniejsza grupa krwi w Polsce :-)
    Aha, nie wiedzialam, ale po wyniku badania wyglada na to ze jak Zuza bedzie plusowe :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w szpitalu, czekan az sie lozko zwolni, z tego co mi mowiono do pon zostane jak wsio bedzie ok.

Amus87, Szczesliwa_mamusia, A85K lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie waze codziennie rano
    Stadtowalam z 89 mam 85,6 oby nie roslo albo roslo powoli

Z kuba na tym etapie mialam 84 :p

Lady daj znac jak sie czegos dowiesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 12:44

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkich wizyt :) rosnijcie zdrowo...:)

Lady a czemu ty do szpitala poszlas? cos sie dzieje?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Gratuluje wszystkich wizyt :) rosnijcie zdrowo...:)

Lady a czemu ty do szpitala poszlas? cos sie dzieje?
    Mam zle wyniki cukru, ide ustali dawke i pore brania insuliny

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ