X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że od początku ciąży mam wiecznie katar. Nasilony z rana, wieczorem ustępuje. Ale jak się budzę, to mam wszystko zapchane. Na szczęście pomaga mi acatar-roztór izotobiczny do nosa. Można go stosować spokojnie w czasie ciąży. Ale jest to upierdliwe. Dlatego tez budzę się tak wcześnie rano, bo już nie mam jak oddychać. Krótko zaraz po obudzeniu nos sie odblokowuje i leci taka woda z niego. Jakby przez ciążę śluzuwka sie obkurczala. Mam tak od 5tyg ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa to i tak nie masz złego progesteronu. Ja na początku ciąży miałam 26, a potem spadł do 16. Plamien nie miałam, ale duphaston i tak dostałam na "wszelki wypadek"

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa - nie jest zły progesteron, zazwyczaj jak jest powyżej 20ng lekarze nic nie dają. Ale nie zaszkodzi. A teraz tworzy się łożysko i to ono będzie przejmować funkcję utrzymania ciąży, ciałko żółte zaczyna zanikać powoli. Nie stresuj się na zapas :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do nosa, kataru i krwi to czytałam, że to jest jeden z objawów :-). W związku z rozszerzającymi się naczyniami krwionośnymi mogą pojawiać się tego rodzaju objawy. Ja też rano wstaję z zapchanym nosem :-).

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Mi to aż czasami głupio, że się tak dobrze czuję w ciąży. Od liku tygodni mdłości brak zupełnie. Mam nadzieję, dziewczyny, że szybko się poczujecie lepiej :)

Jedyne co mnie zastanawia u siebie...macie problem z krwotokami z nosa? Wczoraj zdarzyło mi się to drugi raz, nachyliłam się nad wanną żeby umyć buzię i nagle normalnie ciurkiem krew z nosa. Fakt, że miałam wczoraj dość męczący dzień, ale nigdy w życiu nie miałam z tym problemów.

W pierwszej ciąży czułam się bardzo dobrze, ale też kilka razy poleciało mi z nosa.

salenne lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mdlosci na szczęście mniejsze niż na początku. teraz są tylko rano, i najczęściej mam tak że jak juz zwymiotuje to mi się robi lepiej. tylko w ciągu dnia muszę uważać bo też mnie czasem zemdli np przy gwałtownym ruchu głową albo przy zmianie pozycji. ale od godz. 10 jestem w stanie funkcjonować jeździć autem odebrać dziecko z przedszkola i ogólnie jest dobrze :)

a i jeszcze bawię się tym detektorem. faktycznie znajdowanie tętna od 12 tygodnia jest dużo szybsze i mniej stresujące;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest zły progesteron. Nie stresuj sieba zapas. Jak plamien nue ma tzn, że jest wporzadku.

Lady możesz zawsze wypić cole zero, slodzik nie podnosi cukru a to ze jest rakotworczy to bujda. No chyba, że pijesz 30 puszek dziennie wtedy może zaszkodzić ;) oczywiście jedno i drugie to straszne świństwo ale jeśli już się truc a ma się cukrzyce to lepiej wybrać "lepsze zło "

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    2 tygodnie temu 30 ng/ml wczoraj już tylko 23ng/ml ( 4 tygodnie temu miałam 38ng/ml)
    Lekarka poleciła mi brać 2 x 100mg Luteiny. Plamień ani tym bardziej krwawień nie mam.
    Teraz, czuję tylko podbrzusze bardziej drażliwe, obrzmiałe. Jak się nie mylę to wpływ progesteronu...

Mój progesteron na początku to było 48, a po dwóch dniach spadł na 22. Spanikowana pojechałam do ginekologa żeby prosić o luteinę,przepisała mi z wielka łaską, bo powiedziała,że progesteron ma swoje rzuty i jego stan nie utrzymuje się na tym samym poziomie. Dostałam wtedy dopochwowo luteinę raz dziennie i tyle, później już nie badałam, ale też nic złego się nie działo. Także spokojnie, myślę,że jak dostałaś coś profilaktycznie to żadnych niepokojących objawów nie będzie :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Modrzewiowa nie myśl o tak czarnym scenariuszu. Ja też miałam niski progesteron. 2xdziennie duphaston i mi się podniósł. Na pewno wszystko jest i będzie dobrze

Lady savage- mi cola też pomaga, nawet ta zero. Wystarczy mała puszka, żeby mi mdłości minęły.

A z tym pappa to nie wiem. Narazie wszystko przede mną

mi wystarczy pół tej puszeczki, tzn ja bym wypiła całe, ale nie chce z tym cukrem szaleć, więc jak wystarczy pół, to piję i reszte wylewam, no chyba że R jest, to wtedy dopija.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    To nie jest zły progesteron. Nie stresuj sieba zapas. Jak plamien nue ma tzn, że jest wporzadku.

Lady możesz zawsze wypić cole zero, slodzik nie podnosi cukru a to ze jest rakotworczy to bujda. No chyba, że pijesz 30 puszek dziennie wtedy może zaszkodzić ;) oczywiście jedno i drugie to straszne świństwo ale jeśli już się truc a ma się cukrzyce to lepiej wybrać "lepsze zło "

próbowałam bo od 7-9 tyg też miałam mdłości, jeden dzień kilka godzin, ale było kilkanaście dni takich że nie dało się funkcjonować, a jak mam małe dziecko to taki brak funkcjonowania jest niebezpieczny, bo jednak jak Zuza potrafi na kuchenkę gazową wejść gdy ja jestem w toalecie, to strach pomyśleć, co zrobi, gdy cały dzień będę nie przytomna. Próbowałam wtedy wszystkiego, nawet coli zero, ale nie pomagało. Sprawdzony sposób, pół coca coli, odczekać 2 godziny, i coś zjeść i wtedy jestem do życia.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dwa razy puscila sie krew z nos i to tak konkretnie, po tym jak wczesniej wymiotowalam. Ale to bylo z dwa tyg temu i narazie sie wiecej nie pojawilo.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie mysle bo przed ciaza dziennie jadlam jogurt naturalny od pozytywnego testu chyba raz tak mnie odrzucilo. Od wszelkich mlek, jogurtoe kefirow czy moze byc to przyczyna tej mojej grzybicy??

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja cie podziwiam ze ciaza i taki maluszek w domu :) tzn slodko bo bedzie mala roznica ale podziwiam. Moj prawie 6 latek daje mi w kosc a co dopiero takie malenstwo :)

mysle ze mlodemu po prenatalnych powiemy o ciazy czyli 13 czerwca :)

Bu jutro do pracy ;( nie chce mi sie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 11:09

• Edith Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest taki sympatyczny program "Słodki ciężar" o rozwoju dziecka zrobiony przez Dzień Dobry TVN.
    I tam w odcinku o 10-11 tygodniu mówią o tym, że przez całą ciążę może kobiecie towarzyszyć uczucie zapchanego nosa, krawienia z nosa, albo z dziąseł.

I mówią też, że w tygodniu 10-11 następuje bardzo intensywny rozwój mózgu u dziecka i dlatego w tym czasie zaczyna się ruszać - to a propos wcześniejszych wątpliwości, że maluszki z 7,8 tygodnia jeszcze nie szaleją na usg.

Dobrego dnia! :)

Amus87, MalaHD lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus nie sądzę, ja jestem na diecie bezmlecznej i takich produktów praktycznie nie spożywam a nie mam problemów z grzybem ;)
    z naturalnych metod na grzyba pomaga ostawienie cukru
    też mi kilka razy poszła krew z nosa a akurat biorę acard i neoparin, na razie się nie przejmuję bo to incydentalne przypadki
    potwierdzam, że po 12 tyg łatwiej na dopplerze zlokalizować serducho, wczoraj udało mi się to praktycznie od razu
    Modrzewiowa w taki sposób nie wyciąga się wniosków o progesteronie, musiałabyś kilka razy w ciągu jednego dnia sprawdzić poziom, żeby coś sensownego wywynioskować, także bez stresu, jest w normie
    kurcze wracają te mdłości i wymioty?? rety ja tu się cieszę, że drugi tydzień mam spokój :/

Amus87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawi-to prawda. Ja zauważyłam też, że u mnie najlepiej słuchać rano. Dziś znalazłam od razu. A słychać było, jakby pod skóra mi siedział bąbel :) więc teraz stwierdzilam, że po przebudzeniu będę go słuchać :)

Amus-nietoleranvja nabiału może się przyczyniac do częstego zapalenia, ale nie wiem jak w Twoim przypadku.
    Tak jak napisała Ara-odstawienie cukru pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 11:22

Amus87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzilo mi o to ze kefir czy jogurt maja te dobre bakterienawet polecano by naklafac kefir na piekace miejsca w czasie grzybka. Nie wiem tak sie zastanawialam :p

Cukru nie uzywam juz hooooo hoooo :D
    Ja prog.badalam w 32 dc przy pierwszej becie i byl 29 potem olalam. Z kuba wcale nie badalam no ale ja nie mialam w swojej historii poronien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 11:25

• Kala06 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobitki :) ja juz po badaniach :) za to strasznie bolą mnie dziąsła :/

Amus87, Lady Savage, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

km5scwa15d6x29ua.png
    starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
    GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pies juz 1,5 h tam siedzi :p zla jest jak osa. Wyla (żalila sie :D) i szczekala cale kąpanie , szuszenie i czesanie ;) lubi sie kapac ale ona lubi po swojemu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala sotki za lubie to oczywiscie nie lubie ze cie dziasla bola, biedactwo. Ja wczoraj pisalam z dentystka i w tym tyg bede miala wizyte. Ucieszyla sie z ciazy hihihi

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ