Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA w praktyce roznie. Mierze czesciej. Czasami przed posilkiem czasami dodatkowo dwie h po. Ostatnio mialam dwa dni bez mierzenia (tylko gdy czulam ze cos jest nie tak) bo mam juz dziurawe palce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 07:00
-
Amus87 wrote:Ja mam mierzyc na czczo po sniadaniu obiedzie kolacji moge dodatkowo po II sniadaniu pod wieczorku i np jak sie obudze o 3:00 w nocy na siku. Osr posilek roznie, jak jestem glodna
19-20.
-
Witam się w 12 tygodniu. Wczoraj położyłam się spać o 19.30. Później przerwa w spaniu od 21 do 22.30 i tak do rana. ZNadal jestem niewyspana i śpiąca
Życie przez palce mi ucieka bo nie robię nic tylko śpię po powrocie z pracy. Eh....Aztoria, fema86, k878, Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamabyc3 wrote:Czyli godzinę po jedzeniu tak? A kolacja 19-20 a śniadanie kiedy bo ja jem kolacja 19 i śniadanie wtedy tak koło 9 rano
Sniadanie roznie. Jak ide do pracy to o 6 jak nie to kolo 9:) ja jem jak jestem glod a ale staram sie miec dwie -trzy h przerwy -
Witam sie w ostatnim tygodniu I trymestru ^^
Aztoria, fema86, Lady Savage, kaka470, k878, magdzia26, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, A85K, editchen, Mamaokruszka, Tizzi lubią tę wiadomość
-
mycha91 wrote:Witam sie w ostatnim tygodniu I trymestru ^^
mycha91, Lady Savage, k878, magdzia26, A85K, fema86 lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Mamabyc3 wrote:Dzień dobry mamusie
Pytanie do słodkich mam czyli cukrzycowych. Kochane wiem, że mierzy się glukometrem 6razy dziennie na czczo, godzinę po śniadaniu a kiedy dalej się mierzy? O której jecie ostatni posiłek ( i co to jest) a o której śniadanie? Wyszło mi na czczo ponad 100 mam glukometr chce przez ten tydzień mierzyc i jeść jak podczas cukrzycy bo za tydzień mam wizytę to cos już będę wiedziała. Poszukam dziś jakiegoś diqbetologa sobie. -
nick nieaktualnyA mnie dzisiaj kregoslup boli. Za duzo leze :p
Mlody odprowadzony do przedszkola, za dwie h mamy fryzjera z...psem :p pierwszy raz ide ale musze bo nie umiem sobie poradzic. Mamy owczarka dlugowlosego ale mowie wam no nie idzie. Pani powiedziala ze za wyczesanie wykapnie mycie uszu przyciecie pazurkow, perfumowanie( cokolwiek to znaczy:D) 75 zl. Wiec raz sie skusze -
Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy od 3 dni borykam się ze strasznym bólem głowy , nie jestem za tym żeby brać tabletki ale dziś to już nie do wytrzymania , nie wiem czy czasem gdzieś mnie nie przewiało bo czuję jakby trochę ucho też pobolewało , jaką mogę wziąć tabletkę ???? Tak bardzo napiłabym się kawki ale od kąt zaszłam to nie mogę na nią patrzeć , może ciśnienie nie tak ;-0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 08:26
-
nick nieaktualnyZołzimagic wrote:moja kolezanka chodzi z pieskiem do fryzjera i zawsze tak pieknie pachnie po wizycie, cudownie
wiec pewnie to jest to perfumowanie
ale zaszalejemy niech ma
Kaka ja ogolnie w leczenie ziolami nie wierze ale jak syn mial zapalenie ucha do ciotka zaproponowala wlozenie kwiatu rozendli do uszka i na drugi dzien minelo
Na bol glowy jedy ie oklady zimne lezenie no i ewentualnie paracetamol
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 08:30
-
kaka - mi położna mówiła o paracetamolu, że jak ciężarne mają z gorączką czy silne bóle głowy to paracetamol dają.
A co do bólu ucha - masz roślinę zwaną "anginką"? Teściowa mi mówiła, że ona jakieś olejki wydziela i świeże liście jej właśnie włożyć do ucha, że przeciwzapalnie działa i coś tam jeszcze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 08:37
kaka470 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
paracetamol ogólnie jest bezpieczny w ciąży; wiadomo nie za często;
ja wczoraj też łyknęłam (pierwszy w ciąży);
byłam wczoraj u dentysty podleczyć 2 zęby (mam bardzo słabe zęby, generalnie nie nadążam z naprawianiem); musiała mi trochę głębiej pogrzebać i potem mi dziąsło tak spuchło, że mi łeb pękał; wróciłam do lekarki, zrobiła mi jakiś opatrunek z maści i czegoś tam jeszcze (podobno bezpieczny w ciąży), ale i tak mnie głowa bolała, że łyknęłam apap.
Co do zębów, bo też się temat pojawił, to bakterie próchnicy mogą nawet zabić małe dziecko. Oczywiście jak ktoś ma mocno popsute zęby. Mi zostaje jeszcze jedna siódemkaJestem już umówiona.
I znieczulenie jest takie bezpieczne, można w I trymestrze podawać, tylko trzeba lekarza uprzedzić, żeby takie miał na stanie. Ja akurat miałam problem wcześniej się dopchać, a i mdłości miałam dużo więcej (ostatnio mi zelżało), więc pod tym kątem też lepiej wyszło.
Ale póki co koniec z lataniem po lekarzach! dopiero 29.05 badam TSH i fT4, a 31.05 endo. Hurra, prawie tydzień wolny!Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019