Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:Dziewczyny tak sobie mysle bo przed ciaza dziennie jadlam jogurt naturalny od pozytywnego testu chyba raz tak mnie odrzucilo. Od wszelkich mlek, jogurtoe kefirow czy moze byc to przyczyna tej mojej grzybicy??
Boże! Amus, jakiej grzybycy, ja już nie nadążam za Tobą? Zupełnie zagubiłam się. I sorki, ale już nie skomentuje Twoich postów, chyba, że się w końcu ogarniesz.
MalaHD lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Lady ja cie podziwiam ze ciaza i taki maluszek w domu
tzn slodko bo bedzie mala roznica ale podziwiam. Moj prawie 6 latek daje mi w kosc a co dopiero takie malenstwo
mysle ze mlodemu po prenatalnych powiemy o ciazy czyli 13 czerwca
Bu jutro do pracy ;( nie chce mi sie
Ja dziś zabieram małą na USG niech poznamłodsze rodzeństwo.
Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość
-
Myślę, że po prenatalnych i my powiemy córce, zwłaszcza, że już mi brzuch konkretnie będzie zaczynać widać
to będzie 12t5d jak będą prenatalne, za 9 dni będzie kolejna wizyta, to wtedy
Wachciowa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Amus kobieto opanuj się naprawdę...
U mnie też jak i u lady będzie taka sama roznica między 2corka a 3 ktoskiem. A rocznikowo co 2 lata. Pierwsza córka wrzesień 2013, 2 córka sierpień 2015 i teraz ktosiek grudzień 2017. Rok badz dwa lata niby ciężko na pocztaku ale później razem się dzieci bawią widzę po moich dwóch;) i moja strasza wie że będzie dzidzia mikołaj przyniesie heh i mówi że ma być brat. Mlodsza olewa jak wiadomo spraweWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 11:51
Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama Sowa wrote:Dziewczyny najlepiej na kiedy umawiać sie na prenetelne? My mamy na 30 maja i nie wiem czy nie będzie za wczesnie a będzię równe 11 tyg.
To rzeczywiście wcześnie, ale nie przejmuj się. Jeśli lekarz wyznaczył Ci taki termin to wie co robi. Jeśli dzieciątko będzie odpowiedniej wielkości to lekarz bez problemu zrobi badanie. Ja też mam 30 maja prenatalne, ale będę wtedy w 13t3d.
Mama Sowa lubi tę wiadomość
-
Amus - jogurty, kefiry itd. to generalnie dobre bakterie, Lactobacillus, te same co w mleku matki, te same co są w drogach rodnych; więc od nadmiaru nabiału raczej ten grzyb nie.
Rzeczywiście podobno sprzyja im cukier.
A ja dzisiaj wymarzone, przez 3 dni wytęsknione ŁAZANKI. Nie mogłam makaronu dostać, musiałam kupić tagiatelle mosse. Moja druga zachcianka. HihiWachciowa, Lady Savage lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Mama_Sowa - dziecko musi mieć minimum 45 mm chyba a max 80. U mnie córka w 11t1d miała miała dokładnie 50mm, owulacje miałam wtedy w 14/15dc.
Mama Sowa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jestem po wizycie u Endo. Zadowolony ze tarczyca reaguje na leki i jest tak niski wynik. Nie zmienił mi dawki leku, pozostaje przy 100. Na Ft3 i Ft4 spojrzał ale dla niego to nie ma znaczenia- wszystko podobno w normie. Kolejna wizyta 26.07, dostałam skierowanie tylko na Tsh. Twierdzi że szkoda pieniążków. Czas najwyższy mu zaufać, po części dzięki niemu zostanę Mamusią.
co najważniejsze, na okres ciąży mam zapomnieć o tym nieszczęsnym guzie.
Dzisiaj świętuje swojskimi truskawkami i świeżym sokiem owocowym.
miłego dnia Mamusie.
magdzia26, k878, Lady Savage, Aztoria, A85K, editchen, Szczesliwa_mamusia, Mama Sowa, kaka470 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGrzybka mi stwierdzil wczoraj.
Mi wlasnie chodzilo o wykluczenie nabialu tych do dobrych bakterii czy to moze wplywac na pojawienie sie grzybka
A pytalam bo mysle czy nie sproboeac znowu jesc jogurty i kefiry nic zlego na mysli nie mialam ale okej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 12:46
-
Amus87 wrote:Grzybka mi stwierdzil wczoraj.
Mi wlasnie chodzilo o wykluczenie nabialu tych do dobrych bakterii czy to moze wplywac na pojawienie sie grzybka
A pytalam bo mysle czy nie sproboeac znowu jesc jogurty i kefiry nic zlego na mysli nie mialam ale okej.
Jak zakończysz leczenie to wtedy przyjmuj więcej bakterii probiotycznych żeby odbudować mikroflore. -
nick nieaktualny
-
Hej Jak tam dajecie rade w te temperatury? Ja dzisiaj rano poszlam na male zakupy i rak sie zgrzalam i zmeczylam, pomimo tego ze wszystkie torby niosl moj M, ze az mi sie slabo zrobilo po powrocie. Nie wiem co to bedzie jak sie zaczna upaly :o
Mam pytanie do tych ktore biora luteine dopochwowo, uprzedzam z serii obrzydliwych. Mam ogromne lekko zolte i geste wycieki z pochwy...ktos tak mial? Nic nie swedzi i nie piecze. Mozliwe ze to na wkladkach si tak robi? przy wkladaniu tabletki na palcu widze bialy sluz...ktos cos mial, albo wie?Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Mały smok, bardzo źle znoszę upały, jak byłam w ciązy z Zuzą to było dziwne, ale kochałam słońce, lato, nie puchłam, czułam się b.dobrze, teraz im wyższa temperatura tym gorzej ;/, puchnę, kręci mi się w głowie, opalam się szybciej niż zawsze, a spacer 30 min do żłobka i z powrotem to katastrofa. Czuje sie jakbym miała lada chwilę urodzić, tak mi ciężko, brzuch mnie ciąży, kręgosłup też, a nogi mam z waty, jakbym z 500 przysiadów zrobiła.
-
malysmok84 wrote:Hej Jak tam dajecie rade w te temperatury? Ja dzisiaj rano poszlam na male zakupy i rak sie zgrzalam i zmeczylam, pomimo tego ze wszystkie torby niosl moj M, ze az mi sie slabo zrobilo po powrocie. Nie wiem co to bedzie jak sie zaczna upaly :o
Mam pytanie do tych ktore biora luteine dopochwowo, uprzedzam z serii obrzydliwych. Mam ogromne lekko zolte i geste wycieki z pochwy...ktos tak mial? Nic nie swedzi i nie piecze. Mozliwe ze to na wkladkach si tak robi? przy wkladaniu tabletki na palcu widze bialy sluz...ktos cos mial, albo wie?
Ja akurat nie biorę luteiny ale inny progesteron i u mnie są tak jakby upławy czasem białe czasem żółte a czasem nawet brązowe, ale w ulotce jest ze moze tak być. Jak Cie nie swędzi to mysle ze nie ma sie co przejmować
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️