Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Na razie nie dużo, 38 ale chcę wysłać męża do apteki gdyby w nocy się rozkrecila.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 16:17
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
kaka470 wrote:Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy od 3 dni borykam się ze strasznym bólem głowy , nie jestem za tym żeby brać tabletki ale dziś to już nie do wytrzymania , nie wiem czy czasem gdzieś mnie nie przewiało bo czuję jakby trochę ucho też pobolewało , jaką mogę wziąć tabletkę ???? Tak bardzo napiłabym się kawki ale od kąt zaszłam to nie mogę na nią patrzeć , może ciśnienie nie tak ;-0
kaka470 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja po usg 1 trymestru. Ryzyko chorób znikome, czekamy jeszcze na nifty. Termin porodu 30 listopada, wymiary Kasztanka 6.29 cm.
Jedyne co mnie niepokoi, tętno płodu 134 /min, lekarz mówi ze często zdarzzrsie że jest niższe ale trzeba zwrócić na to uwagę.
Dla spokoju jutro na 8 mam wizytę U swojego żeby zmierzył jeszcze raz.
Ciekawi mnie tylko,czemu Normy są 120-160 a ja mam wg lekarza niskieSzczesliwa_mamusia, Wachciowa, Lady Savage, A85K, Nola, [m]alina, Aztoria, Marteczka93, ara, Sunshine_111, magdzia26, migiem, Jooozefka, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Jagna0707 wrote:Na razie nie dużo, 38 ale chcę wysłać męża do apteki gdyby w nocy się rozkrecila.
Temp zbija się od 38-38.5° I możemy tylko paracetamol. Większym złem jest nie branie leku. A próbowałaś chłodne kąpiele, zimne okłady? -
nick nieaktualny
-
Jagna0707 wrote:Dziewczyny, co na gorączkę i początek jakiegoś paskudnego przeziębienia? Z czosnku, cebuli i soku z malin już korzystam ale chodzi mi o coś na zbicie gorączki oprócz paracetamolu. Lekarz dopiero jutro
herbata z cytryną, miodem i startym imbirem
-
emilydread wrote:Dziewczyny, ja po usg 1 trymestru. Ryzyko chorób znikome, czekamy jeszcze na nifty. Termin porodu 30 listopada, wymiary Kasztanka 6.29 cm.
Jedyne co mnie niepokoi, tętno płodu 134 /min, lekarz mówi ze często zdarzzrsie że jest niższe ale trzeba zwrócić na to uwagę.
Dla spokoju jutro na 8 mam wizytę U swojego żeby zmierzył jeszcze raz.
Ciekawi mnie tylko,czemu Normy są 120-160 a ja mam wg lekarza niskie
GratulacjeBobasek sporo urósł 0,92 mm w ciągu 4 dni to dużo
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizyteWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 16:46
Laura
-
Wonderland - przykro mi ahhh
Emilydread - to normalne tętno. Dziecko było pewnie spokojne i już. Około 12tc tętno się już umiarowuje bo na poziomie ok. 140 (w 8 tyg. może to być nawet 170 a potem spada). U mnie było 150 w 9t0d, z córką w 11t1d było 141.
Małysmok - ja biorę Luteine, 3x1. Lekarz mówił że żółtawy śluz kremowy jest normalny po Luteinie, że sama tabletka biała, ale śluz po niej często jest lekko żółty. Jak nic nie piecze nie boli, śluz nie jest grudkowaty ani pieniący to jest znikome ryzyko żeby to była infekcja.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dziewczyny Czy Was tez bola kluja pulsujaco mocno jajniki w ciazy? Nie wiem czy to przez pogode burze teraz (jestem po operacjach na jaknikach wiec moze reagowac) ale mega kluje mnie lewy jajnik
martwie sie bo jestem w fazie zmniejszenia dawki luteiny i w ogole teraz 12ty tydzien wied z samej ciazy nie powinno nic kloc
-
nick nieaktualnyMnie często kłuje lewy jajnik szczególnie na tygodniowke razem z macica. Ja akurat z lewego jajnika miałam owulacje.i na początku ciąży bałam się, że man ciążę pozamaciczna, bo tak mnie bolała lewą strona. Teraz już się tym nie martwię. Bo wiem, że wszystko ok
editchen lubi tę wiadomość
-
Mnie dzisiaj kluje od czasu do czau jakby przy szyjce macicy. Jajniki nie dają za to o sobie nic znać.
Po luteinie najczesciej widzę śluz koloru kremowego, a po przyschnieciu na wkladce wydaje sie lekko żółta wydzielina. Ja biore luteine 3x2.
Dzisiaj robiłam badania na kolejna wizytę i od wstretu na smak slony mam ponizej normy sodu11.12.2017 syn Adaś -
widze ze po luteinie wszystkie mamy podobnie. ja sie zastanawiam na ile wplyw jednak maja wkladki. mam wrazenie ze pomimo ich przepuszczalnosci powietra, przy tej ilosci gestego sluzu to jednak nie dziala. i temperatura tez nie sprzyja. dzisiaj z nich calkiem zrezygnowalam siedzac w domu i jest o wiele lepiej, wiec szukam alternatywy. nie zawsze mam mozliwosc zmiany na nowa co 2hLilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
małysmok - doktor mi mówił, że lepsza częsta zmiana bielizny, najlepsza bawełniana, niż wkładki. Choć wkładki bawełniane też niby są, więc często zmieniane powinny dać podobny efekt. Jednak jak spodnie obcisłe czy obecnie w większe temperatury to tam się wszystko poci i mogą się rozwijać bakterie. No i przy Luteinie owszem częściej mogą się zdarzać jakieś infekcje.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja powiem waam ze wole zmieniac 2x dziennie gatki niz nosic wkladki. Zwlaszcza przy takich temperaturach.
A zmieniajac temat - ale sobie zajebiaszcza zrobilam zupe szczawiowa na obiad. Nazarlam sie i teral leze grubiutka jak bąk. Pyszna byla taka kwaśnaWachciowa, Marteczka93 lubią tę wiadomość
-
Wróciłam od mojej zaufanej gin. Oto krasnal
w ciągu tygodnia urósł 1 cm,ma 5 cm i 4 mm. Po raz pierwszy słyszałam dziś bicie serduszka
Bąbel ssiał kciuk
widać na 1 zdjeciu, ładnie dał się zmierzyć, oprócz nóg
haha jak przyszło do ich mierzenia, zaczął fikać, wierzgać, prostować nózki
i potem znowu fikać xD. Co do usypiania wszędzie to jest to wina wysokiego tsk, muszę znaleźć endokrynologa. Kazała brać te 25 eutyrox.
wizyty NFZ - 7.06
Prywatnie - 20.06Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Wachciowa, Jacqueline, malysmok84, [m]alina, Marteczka93, fema86, Kala06, A85K, Zołzimagic, magdzia26, ara, Ingwer, Mama Sowa, k878, editchen, migiem, Jooozefka, Edith, Tizzi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage - ale cudny Bąbelek
ja sie chyba faktycznie pozegnam z wkladkami bo to serio jakis dramat
A z robienia sobie dobrze dobrym jedzonkiem, to ja dzis dopadlam mlodziutkie ziemniaczki z koperkiem ze szparagami i jajkiem....odlotSzczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia