Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Wróciłam od mojej zaufanej gin. Oto krasnal
w ciągu tygodnia urósł 1 cm,ma 5 cm i 4 mm. Po raz pierwszy słyszałam dziś bicie serduszka
Bąbel ssiał kciuk
widać na 1 zdjeciu, ładnie dał się zmierzyć, oprócz nóg
haha jak przyszło do ich mierzenia, zaczął fikać, wierzgać, prostować nózki
i potem znowu fikać xD. Co do usypiania wszędzie to jest to wina wysokiego tsk, muszę znaleźć endokrynologa. Kazała brać te 25 eutyrox.
wizyty NFZ - 7.06
Prywatnie - 20.06
Ale cudne zdjecie! Mowil cos lekarz o plci pi razy drzwi? Czy jeszcze to nie ten etap?kurcze nie wiem czy juz cos mozna wiedziec ja mam badanie za tydzien to bedzie 13 tydzien i jesyem ciekawa
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Piękne te dzidzie. A mnie znowu dziś schiza łapie, aż meliskę sobie zaparzyłam. Ale z innej beczki jutro idę do lekarza poz po skierowanie do endokrynologa,jak myślicie czy mogę już mu podsunąć kartę by przeprowadził konsultację internistyczną czy to za wcześnie? W necie czytałam, że taka konsultacja dopiero w ok. 17 tygodnia. I sama już nie wiem.
-
nick nieaktualnyJa wkładem używałam tylko przez czas, kiedy brałam globulki na infekcje, bo potwornie brudziły. A właśnie gdzieś przeczytałam, żeby w ciąży nie używać wkładek, bo mimo że są bawełniane i teoretycznie powinny być przewiewne, to w ciąży mogą sprzyjać infekcja.
-
Angie 31 wrote:Ale cudne zdjecie! Mowil cos lekarz o plci pi razy drzwi? Czy jeszcze to nie ten etap?kurcze nie wiem czy juz cos mozna wiedziec ja mam badanie za tydzien to bedzie 13 tydzien i jesyem ciekawa
Teoretycznie 60% daje na chł
ale powiedziała że to jest zbyt małe by określić czy to siusiak czy bępowina, na 100% będziemy wiedzieć za 4 tygA85K, kaka470, Angie 31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage ale piekne zdjecia !! Super
Dziewczyny mąż mi przed chwilą powiedział ze od dwoch tygodni mam.dziwny zapach z buzi. Krepowalo go to ale.mi powiedział. Myje zeby rano i wieczorem, stosuje plyn i nic dentystyczna. Jaki może byc powód? Wiązać to z ciaza? Od dwoch tygodni biore Femibion, wczesniej tylko kwas foliowy. Biore duze dawki progesteronu (400mg). Macie jakieś pomysły skad ten dziwny zapach badz wlasne doświadczenia z tym zwiazane ? Ja od siebie nic nie czuje a teraz jestem skrepowana, jestem kosmetyczka i mam bliski kontakt z moimi klientkami. Chce to zniwelowac ale nie wiem co może byc przyczyna... -
U mnie w pierwszej ciąży na prenatalnych już było wiadomo na że będzie synuś
dlatego nie mogę się doczekać wizyty w czwatek u swojego gina na pewno jak się dzidzia nie ukryje to będę już wiedziała
ogólnie na prenatalnych bardzo często już można dowiedzieć się płci
-
Zołzimagic wrote:Lady Savage ale piekne zdjecia !! Super
Dziewczyny mąż mi przed chwilą powiedział ze od dwoch tygodni mam.dziwny zapach z buzi. Krepowalo go to ale.mi powiedział. Myje zeby rano i wieczorem, stosuje plyn i nic dentystyczna. Jaki może byc powód? Wiązać to z ciaza? Od dwoch tygodni biore Femibion, wczesniej tylko kwas foliowy. Biore duze dawki progesteronu (400mg). Macie jakieś pomysły skad ten dziwny zapach badz wlasne doświadczenia z tym zwiazane ? Ja od siebie nic nie czuje a teraz jestem skrepowana, jestem kosmetyczka i mam bliski kontakt z moimi klientkami. Chce to zniwelowac ale nie wiem co może byc przyczyna...
Może to od kawy? Chyba, że nie pijesz..
A mówił konkretnie kiedy najbardziej jest wyczuwalny ten nieprzyjemny zapach z ust? Bo jeśli rano, to większość jak nie wszyscy tak mają..
A w dzień, to nie mam pojęcia. Ja np zauważyłam już od jakiegoś czasu, że jak ktoś jest głodny, to wtedy śmierdzi mu z ust. -
Zołzimagic wrote:Lady Savage ale piekne zdjecia !! Super
Dziewczyny mąż mi przed chwilą powiedział ze od dwoch tygodni mam.dziwny zapach z buzi. Krepowalo go to ale.mi powiedział. Myje zeby rano i wieczorem, stosuje plyn i nic dentystyczna. Jaki może byc powód? Wiązać to z ciaza? Od dwoch tygodni biore Femibion, wczesniej tylko kwas foliowy. Biore duze dawki progesteronu (400mg). Macie jakieś pomysły skad ten dziwny zapach badz wlasne doświadczenia z tym zwiazane ? Ja od siebie nic nie czuje a teraz jestem skrepowana, jestem kosmetyczka i mam bliski kontakt z moimi klientkami. Chce to zniwelowac ale nie wiem co może byc przyczyna...
Ja wcześniej miałam paskudny wyziew podczas miesiączki. Ząbki zdrowe, o higienę również dbam, tylko nie używam nici. Niektóre ząbki są bardzo blisko siebie i nie mogłam przesunąć bez naruszenia dziąsła. Może to wina hormonów?
Znalazlam info:
Zaburzenia równowagi hormonalnej, np. wydziela się wtedy mniej śliny, co prowadzi do zachwiania równowagi flory bakteryjnej w ustach i zwiększonego wydzielania związków siarki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 22:13
-
magdzia26 wrote:Lady wybacz ale przy dziecku 54 mm raczej ciężko byłoby pomylić narządy płciowe z pepowina... mi gin ostatnio jak byłam na wizycie dokładnie pokazywał gdzie jest pepowina itp...a mój Babel miał wtedy 37 mm
Być może, ja się nie nastawiam,i dla nie to może być żle odbite fale.
Poczekam do 20 tyg, jak potwierdzi to wtedy się wpisze do tabelki, powie w rodzinie, i przyjaciołom. Na razie to jest dla mnie coś siusiako podobnego.
A85K lubi tę wiadomość
-
Wieczorem. mowi ze taki kwaśny zapach, dziwny. Nie wymiotuje, dużo pije ale wieczorami jest mi zwykle niedobrze wiec może to ma jakies powiazanie. Nie mam zgagi. Spróbuje myc zęby po każdym posiłku. Myslalam ze ktoras z Was moze miala podobnie, nadwyżka progesteronu czy po witaminach... nie wiem z czym to połączyć, mąż mowi ze "znamy sie 8 lat i nigdy takiego zapachu od Ciebie nie czułem" wiec coś jest nie tak. Moze w ciąży trzeba myc zeby nie dwa a pięć razy dziennie