Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe obawiam się, że jestem trochę mało ogarnięta jeżeli chodzi o forum - od pół godziny nie mogę rozkimnić suwaczków
No i zajęło mi trochę czasu samo wejście na forum - czukcza nie skumał, że podpis niekoniecznie oznacza pseudonim:P chyba potrzebuję pomocy na dalszym etapie!!!
-
k878 wrote:44% mi wyszło; badanie robiłam w ciąży; wszystko inne mam generalnie w normie;
byłam też u innej lekarki i mi proponowała 0,4 (ale nie dała recepty, tylko, żeby gin mi dała) a potem poszłam do tamtego i dał 0,6, więc biorę 0,6
Dziękuję za infoCzyli powinnam wytrzymać do wizyty po jej urlopie
Zrobię sobie w tym czasie układ krzepnięcia, powtórzę to białko S, i nie wiem, czy coś jeszcze trzeba...
-
a ile miałas białka s i kiedy je badałaś? układ krzepnięcia miałaś w normie?
ja jeszcze byłam u reumatologa i miałam badany zespół antyfosfolipidowy, USG jamy brzusznej i u chirurga naczyniowego byłam, ale on stwierdził, że nic więcej nie badamy, żylaków nie mam, profilaktycznie mam nosić pończochy bezuciskoweCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
bella82 wrote:hej dziewczyny, farbowac wlosy mozna
powiedzcie co myslicie na temat lotow?https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyWitam nowe mamusie
Ja jutro powinnam wyjsc, bo jest duża poprawa. Mają mi zrobić jeszcze badanie i usg i jak będzie dobrze, to mnie wypiszą ze szpitala. Chciałabym już wyjść. W domu to w domutrzymajcie kciuki, żeby jutro moje cudeńko ładnie sie dało obejrzeć i nie dawało mamusi powodów do niepokoju.
Mimi_i_bubu, [m]alina, editchen, Aztoria, magdzia26, Lady Savage, malysmok84, Kala06, Sunshine_111, Wachciowa, ara, Nola, k878 lubią tę wiadomość
-
Dziewczny mam pytanie odnośnie sprzętu do badania tętna płodu - czy korzystacie? Czy jest to bezpieczne? Czy warto nabyć? Czy nie jest za wcześnie? Jestem straszną panikarą ale nie chcę nadużywać USG - a do 12 czerwca (kolejnej wizyty) zejdę na zawał! Chciałabym się uspokoić robiąc chociaż betę, ale nie wiem czy teraz coś mi to zobrazuje (ostatnią miałam 11 maja - 89000). Przyrost przy wysokich wartościach może być niewielki...
-
Mimi_i_bubu wrote:Dziewczny mam pytanie odnośnie sprzętu do badania tętna płodu - czy korzystacie? Czy jest to bezpieczne? Czy warto nabyć? Czy nie jest za wcześnie? Jestem straszną panikarą ale nie chcę nadużywać USG - a do 12 czerwca (kolejnej wizyty) zejdę na zawał! Chciałabym się uspokoić robiąc chociaż betę, ale nie wiem czy teraz coś mi to zobrazuje (ostatnią miałam 11 maja - 89000). Przyrost przy wysokich wartościach może być niewielki...
Mimi - poki co, daj sobie spokojja kupilam i narazie lezy i czeka. nic nie slychac jeszcze. dzis lekarka sie smiala (ale tak sympatycznie) i mowila ze nie ma szans, zeby przed 12 tyg cos bylo slychac. tylko sie martwilam jak szukalam i jak widac niepotrzebnie. po 12 tyg - fajna rzecz
Mimi_i_bubu, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Mimi i bubu, większość odradza robienie bety po potwierdzeniu bijącego serduszka na USG, jeśli nie dzieje się nic niepokojącego.
Poniżej przesyłam legendę z diagnostyki odnośnie wyników.
Może i od 14 tygodnia beta dopiero zaczyna widocznie spadać, ale czy ma to sens robić i ewentualnie się stresować?
Kobiety w ciąży:
3 tydz: 5,8 – 71,2 mIU/ml
4 tydz: 9,5 – 750
5 tydz: 217 – 7138
6 tydz: 158 – 31795
7 tydz: 3697 – 163563
8 tydz: 32065 – 149571
9 tydz: 63803 – 151410
10 tydz: 46509 – 186977
12 tydz: 27832 – 210612
14 tydz: 13950 – 62530
15 tydz: 12039 – 70971
16 tydz: 9040 – 56451
17 tydz: 8175 – 55868
18 tydz: 8099 - 58176Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 20:08
Mimi_i_bubu, Lady Savage lubią tę wiadomość
11.12.2017 syn Adaś -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Senkju kobietki:* staram się nie nakręcać, ale łatwo nie jest. Tak myślałam, że ta beta nic mi nie powie. Bubu pięknie sie ustawił do fotki, jest troszkę większy niż wynikało z OM, serduszko tłucze jak trzeba - ale same wiecie jak jest:) jeszcze gdybym choć miała jakiś stabilny objaw, do którego bym się przyssała... A tu noby coś a potem cisza i tak wkoło:) lekarz to się śmiał - no tak, lepiej się czołgać i wymiotować niż cieszyć
Nola lubi tę wiadomość
-
Mimi_i_bubu - no chyba taki nasz los. Masz podobny termin do mnie
Ja ciagle panikuje. Objawy mam falowo bardzo. kilka dni cos sie dzieje, potem.nagle wszystko odpuszcza. Wczorsj bylam na wizycie, wszystko pieknie, a ja juz siedze i sie trzese bo totalnie mi wszystko przeszlo,.nawet bol jakikolwiek piersi czy sikanie. Wiec juz placze co sie dzieje.
Hormony nam odwalaja na bank. A bierzesz jakis progesteron? Bo jesli tak, jak ja, to tepretycznie zanik objawow nie powienien nic znaczyc, bo sie suplementujemy wiec nie mamy spadkow. Chociaz ja to niby wiem, ale na dobre myslenie mi nie dziala. Moze tobie pomozeMimi_i_bubu, Nola lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnyNa pewno objaw jakiś masz-bol piersi, ból macicy, która się rozciąga, zachciewajki, zmęczenie
ja też myślałam, że jestem bezobjawowa, ale potem sobie uświadomiłam w/w i stwierdzilam, że jednak coś jest. Pierwsze mdłości poczułam w 10t, Ale trwały tylko tydzień. Tak to w sumie ciąża przebiegała bezproblemowo aż do nieszczęsnej nocy z wtorku na środę. Teraz muszę zwolnić bardzo tempo i uważać
PS. Więc nie trzeba się doszukiwać problemów, tylko cieszyć sie ciazaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 20:33
Mimi_i_bubu, Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość
-
malysmok84 wrote:Mimi_i_bubu - no chyba taki nasz los. Masz podobny termin do mnie
Ja ciagle panikuje. Objawy mam falowo bardzo. kilka dni cos sie dzieje, potem.nagle wszystko odpuszcza. Wczorsj bylam na wizycie, wszystko pieknie, a ja juz siedze i sie trzese bo totalnie mi wszystko przeszlo,.nawet bol jakikolwiek piersi czy sikanie. Wiec juz placze co sie dzieje.
Hormony nam odwalaja na bank. A bierzesz jakis progesteron? Bo jesli tak, jak ja, to tepretycznie zanik objawow nie powienien nic znaczyc, bo sie suplementujemy wiec nie mamy spadkow. Chociaz ja to niby wiem, ale na dobre myslenie mi nie dziala. Moze tobie pomoze
Kochana jak nic hormony - trzymajmy się tego:) u mnie progesteron był niski, także dostałam końską dawkę 500mg - 300w zastrzyku, 2x100 dopochwowo. Przy takich dawkach miałam 48-52,ale od tygodnia biorę tylko lutinos 2*1 i utrzymuje sie na poziomie ok 32:) Małysmok84 kak ja Cię rozumiem - 2dni temu jak mi mdłości dokopały w nocy to radości nie było końca - następnego dnia odeszło. Rollerkoster qrde! Piersi jak docisnę to może i coś poczuję, ale szału nie ma...