X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dla ciekawych, Jak karmią w sochaczewskim szpitalu. Dzisiejsza śniadanie;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e497c6085b4f.jpg

Chyba tylko pierwszego dnia było jakoś względnie. Ogólnie Nie jest źle, ale jakbym miała żywić sie tylko jedzeniem szpitalnym, to bym była cały czas głodna i cierpiała na awitaminoze. Warzyw tu nie uswiadczysz. Pierwszego dnia dostałam 2liscie sałaty do obiadu, a wczoraj jeden poszrpany w śmietanie. No, oczywiście jest zupa. Ale tam raczej warzyw trzeba szukać z lupa. Widać, że w szpitalu bida. Nawet papier toaletowy trzeba mieć swój :)

PS, przepraszam, było dużo ziemniaków, Ale nie nadawały sie do zjedzenia. Były czarne

xD to na Polnej w Poznaniu zdecydowanie lepiej karmią.

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Dla mnie srednio. I wigilia i dzien matki sa raczej dla mnie ultrasmutnym dniem po w lipcu stracilam mame. Za chwile rocznica, teraz przypadaja ostatnie jej dobre tygodnie z zeszlego roku i wspomnienia odzywaja...
    A to ze ja sama bede mama niestety tylko podsyca to ze okropnie jej teraz potrzebuje.

Znam ten ból ja straciłam mamę dzień przed moimi 13 urodzinami a tatę 4 lata później. Wczoraj skończyłby 56 lat :-(

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    wszystkiego najlepszego z okazji dzisiejszego dnia :) ja od mojego prawie męża dostałam nawet kubeczek z napisem mama :) aż się poryczałam :)

Magnez - ja biorę SLow-Mag B6, ma dużo jonów magnezu, podobno dobry jest też Magne B6. Koleżanka brała Asmag Forte, ale znalazłam opis w necie, że tam jest mnie tych jonów.

Lady Savage - to cukrzycowe mogą rodzić tylko na Polnej? Chce ich uniknąć jak tylko się da i rodzić u mojej lekarki u Raszei. O Polnej słyszałam tylko same złe rzeczy, a moją mamę 18 lat temu, jak rodziła mojego brata, prawie wykończyli, jego zresztą też :/

Ponoć tak, też ryczałam 2 lata temu jak powiedzieli mi że tylko tu mogę rodzić :( bo tylko tutaj mają dietę dla cukrzyków i insulinę w razie braku itd. Też same negatywne opinie do mnie dochodziły, potem w szpitalu jak byłam 2 tyg ryczałam w dzień w dzień, że nie chce tam rodzić, ale powiem Ci że jestem zachwycona z opieki, jedzenia, i przedewszystkim trzeźwej reakcji pielęgniarki, Zuza 16 godzin po porodzie przestała mi oddychać, i kto wie co by się stało gdyby na dyżurze była np inna pielęgniarka, ta co wtedy była bardzo dobrze zajęła sie Zuzą, i mną, co chwile przychodziła pytała jak się czuję, mają też świetne pielęgnairki laktacyjne, o której byś nie poszła, to zawsze była dostępna chociaż jedna, i pomagała. Jeśli mam jakieś zastrzeżenie to tylko do jednego, do porodówki ;/ o mały włos urodziłabym na korytarzu, bo cyt: niech się pani nie drże tak bo jeszcze nie rodzi ;/ za 13 godzin nie bedzie mieć pani siły urodzić dziecka, skurczy nie ma ;/ wiec po się pani drze tak. I te prośby by mi jednak zajrzał pod piżamę, lekarza się prosić o zajrzenie, dopiero 3 lekarz po moich błaganiach zajrzał, i stwierdził że ja rodzę ;/. Tu pojechali po bandzie, byłam sama!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie w tym pięknym dniu!

Mycha, współczuję Ci odejścia Mamy, to musi być trudne, wierzę, że jak już przeżyjesz ten żal przyjdą dobre pogodne dni i będziesz czuła, jak opiekuje się Tobą z nieba.

Jagna, jak tam samopoczucie, infekcje opanowane?

Szczęśliwa mamusia, dzięki za Twą pogodę ducha, ja bardzo boję się szpitali, a Ty pokazujesz, że jest to do przeżycia ;-)

Nowe dziewczyny z końca grudnia, fajnie, że jesteście, będziemy świętować rozwiązania aż do Sylwestra!

Ja dziś zaczynam tydzień 11. I myśli jakieś pogodniejsze :-)

Dobrego dnia wszystkim!

Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Aztoria, magdzia26 lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Witam się słonecznie w 15. tygodniu :)
    Dziewczyny, które biorą heparynę - majcie ją na ryczałt ze względu na MTHFR lub PAI np., czy też musicie płacić 100% ? Przez całą ciążę trochę się tego uzbiera :/

mam refundację; gdzieś w internecie szukałam też wskazań do refundacji i wśród nich był niedobór białka S; poszperaj może coś więcej znajdziesz, nie pamiętam tej strony, na innym kompie przeglądałam nie znajdę tego.

dodam, że podejrzewam, że moja ginekolog (cwaniara i jej tego nie zapomnę) po to mnie wysłała do hematologa, żeby mi sama nie przepisywać Clexane z refundacją; straciłam przez to dwa tygodnie czasu (bo tyle czekałam na wizytę do wskazanego pana profesora), nie powiem ile nerwów, bo się bałam o maleństwo;

niektórzy lekarze mają schizy przed kontrolami z NFZ i moja gin do nich należy, na każdej wizycie mnie straszy kontrolą z ZUS;

a co do pończoch, to wcale nie noszę :D
    siedzę teraz w domu i jestem spodniowa raczej; skarpetki generalnie mam wszystkie takie... podstarzałe, więc na pewno mi nie uciskają :-)

Sunshine, nie wiem czy wchodziłaś na wątek o Clexane tam dużo informacji jest, polecam

wszystkiego najlepszego, Mamusie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 10:06

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszperam, dziękuję :)
    Mój ginekolog w ogóle nie był chętny do przepisania tego Clexane, a hamatolog powiedziała, że gin ma wypisać... Chyba pójdę do rodzinnego ;)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi hematolog wypisał jeden kartonik, żeby do następnej wizyty u gin starczyło, ale z refundacją, więc gin skopiowała i tak samo dała R.

Jak widzę, spychologia jest niestety powszechna.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • editchen Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ciezko mi uwierzyc, ze tylko Polna jest przygotowana na cukrzycowe mamy. Przeciez jak jakas pojedzie rodzic do innego szpitala i rodzi, to jej nie odesla. a chocby u Raszei jest patologia ciazy. musze to sprawdzic, bo nie wyobrazam sobie rodzic na Polnej, a w lape na pewno nie dam, bo place wystarczajaco duzo w podatkach i skladkach. inna sprawa, ze jakbym miala tak na korytarzu lezec i czekac, to moj K. by ich tam rozniosl, wezwal telewizje i ogolnie zrobil taki cyrk, ze od razu by sie ogarneli...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie właśnie zirytował. Mieliśmy jechać dzisiaj do jego rodziców, Ale że względu na to co się stało, pogodził sie z tym, że nie pojedziemy. Jednak jak usłyszał, że wychodze dzisiaj, to stwierdził że jednak pojedziemy. Ja my mówię, że lekarz kazał mi jeszcze kilka dni leżeć, a on do mnie żebym nie przesadzała, kobiety jeżdżą i nic im nie jest.ja nie wiem, krótka pamięć ma chyba i zapomniał o zakrwawionym domu. Pytam się go, czy wybaczyłby sobie, gdyby coś po drodze sie stało? On, że nic się nie stanie. Powiedziałam mu, że skoro tatuś (ma dziś urodziny) jest ważniejszy niż ja i dziecko, to niech sobie jedzie sam. Przykro mi się zrobiło. Jak można się tak zmieniać w ciągu doby, jeszcze wczoraj namawiał mnie żebym jeszcze poleżała w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 10:26

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ten portal dotyczący refundacji leków i wskazań. Jest aktualizowany na bieżąco. :)
    Często z niego korzystałam jak pojawiali się roszczeniowi pacjenci z dziwnymi pytaniami, bo Pan X ma R a ona 100% I dlaczego jest tak A nie inaczej. ;) Może przyda się Wam Mamuśki.

https://www.pfm.pl/leki_refundowane/nazwa_leku/Clexane

O przyznaniu refundacji zawsze decyduje lekarz. Lekarz rodzinny ma prawo wypisać specjalistyczny lek na zniżkę jeśli ma zaświadczenie od lekarza prowadzącego lub informacje o leczeniu. W naszej przychodni bardzo tego przestrzegają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 10:52

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog podpiera się zaleceniami genetyk odnośnie prowadzenia ciąży, dzięki czemu mam clexane taniej ;)

11.12.2017 syn Adaś
  • chicken Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie właśnie zirytował. Mieliśmy jechać dzisiaj do jego rodziców, Ale że względu na to co się stało, pogodził sie z tym, że nie pojedziemy. Jednak jak usłyszał, że wychodze dzisiaj, to stwierdził że jednak pojedziemy. Ja my mówię, że lekarz kazał mi jeszcze kilka dni leżeć, a on do mnie żebym nie przesadzała, kobiety jeżdżą i nic im nie jest.ja nie wiem, krótka pamięć ma chyba i zapomniał o zakrwawionym domu. Pytam się go, czy wybaczyłby sobie, gdyby coś po drodze sie stało? On, że nic się nie stanie. Powiedziałam mu, że skoro tatuś (ma dziś urodziny) jest ważniejszy niż ja i dziecko, to niech sobie jedzie sam. Przykro mi się zrobiło. Jak można się tak zmieniać w ciągu doby, jeszcze wczoraj namawiał mnie żebym jeszcze poleżała w szpitalu.
    Chyba cos przegapilam. Co sie stalo? ;/

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Chyba cos przegapilam. Co sie stalo? ;/
    Na 415str opisywałam swą nieszczęsną sytuację. Ale już jest dobrze. Czekam niecierpliwie na usg :)

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage, jak czytam, że kobieta rodząca pierwsze dziecko, została zostawiona sama sobie, to mnie krew zalewa ;/ No jak tak można!

Szczesliwa mamusia, wałkiem mu po głowie ;)
    Może za godzinę, dwie dojdzie do niego, jakie głupoty gada, a jak nie to jego mama jak usłyszy o Twoim szpitalu, to pewnie go "wyprostuje" i jego pomysły, co do podróży z Tobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 10:55

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, chociaż jego matka jest dziwna. Ona raczej nie z tych co współczuję kobietom w ciąży, mimo że urodziła 3synów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 10:57

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia - popieram, że wałkiem go. I nigdzie sam nie jedzie, tylko ci śniadanka i obiadki pod nos podsuwa!

Szczesliwa_mamusia, editchen, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glupio sie zachowuje ale oni czase nie myslą. Niech sobie sam jedzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekaże :)

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa, ale to ja się ciekawych rzeczy dowiaduję z tej strony; że 3,20 powinnam zapłacić a płacę 38 od paczki 10 zastrzyków. I to w dwóch różnych aptekach. Kurczę, pewnie paragon poszedł na śmietnik...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusiu - a może teść mu prędzej przetłumaczy? :D Jak powiesz, że dostałaś krwotoku hmmm i lekarze zakazali podróży jakichkolwiek...

Moja teściowa gdyby mój M tak gadał to zaraz by go sprostowała :D Heh fajna kobieta z niej :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ