X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za info o Clexane :)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, meldujemy sie po wizycie. Maluszek pieknie rosnie, jest nawet dzien wiekszy niz wg OM, corka od poczatku byla tydzien mniejsza ;). Za 2 tyg badanie prenatalne. Pozdrowienia dla wszystkich mamuś :)

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, [m]alina, Lady Savage, Amus87, Sunshine_111, Wachciowa, malysmok84, editchen, Marteczka93, Aztoria, Edith, ara, k878, Tizzi lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co smutno mi, wiem ze powiecie ze przesadzam, ale jest mi smutno. Odebralam mala ze zlobka i nic dla mnie nie bylo :( zadnej laurki, pytam sie czy bedzie jakis apel dla mam, nie :( no chociaz laurke z dziecmi mogly zrobic :(, do tego r tez zapomnial :(, w tym roku nic mu nie kupie na dzien ojca, w zeszlym roku dostal, 2 lata temu jak bylam w ciazy tez, a ja juz 3 rok z rzedu nic :( smutno mi :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady przeciez mala jeszcze malutka :) kuba tez dopiero drugi rok sam cos tworzy dla mnie :) Panie w zlobku mogly cos wynyslic owszem no ale roznie to bywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb99d150a5f6.png

Lady Savage-nie smutaj się :)
    Laurka dla Ciebie

Trzeba kliknąć w miniaturke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 17:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Amus-nie ale chociaż tato mógł pomyśleć

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki szczesliwa mama

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Karmellla Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą czy te laurki, kwiatki i czekoladki są takie ważne? Dzień Matki zrobił się teraz trochę jak walentynki, dużo szumu, mnóstwo wyciągania kasy i generalnie olbrzymie podniecenie przez JEDEN DZIEŃ... Niezależnie od tego czy coś dostane wiem, że moje dzieci kochają mnie najbardziej na świecie i absolutnie nie muszą wyrażać tego żadnymi prezentami ;)

201712307352.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellla wrote:
    A tak swoją drogą czy te laurki, kwiatki i czekoladki są takie ważne? Dzień Matki zrobił się teraz trochę jak walentynki, dużo szumu, mnóstwo wyciągania kasy i generalnie olbrzymie podniecenie przez JEDEN DZIEŃ... Niezależnie od tego czy coś dostane wiem, że moje dzieci kochają mnie najbardziej na świecie i absolutnie nie muszą wyrażać tego żadnymi prezentami ;)

Ja wiem, ale fajnie dostać, na dzień babci i dziadka fajne laurki dzieci robiły, i myślałam że też coś dostanę takiego.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Karmellla Debiutantka

Wysłany: 26 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady myślę, że jak Twoja pociecha będzie juz świadoma tego święta będziesz takie dostawała juz tydzień przed Dniem Matki ;)

201712307352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellla wrote:
    Mam podobne zdanie :)

Karmellla lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellla wrote:
    Lady myślę, że jak Twoja pociecha będzie juz świadoma tego święta będziesz takie dostawała juz tydzień przed Dniem Matki ;)
    tylko ktoś ją tej świadomości musi nauczyć, jeśli w żłobku o tym nie mówią, w domu ojciec nie mówi, to skąd ona ma wiedzieć że jest takie święto.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dzieki Wam za slowa otuchy. Potrzeba mi ich czasem bardzo. Nie wiem czemu jak tak panikije z ta ciaza. Wszystko do tej pory jest dobrze. Maluch sie rozwija. Ja sie w sumie czuje niezle. Ale taki calkowity zanik wszystkich objawow, nawet tych najmniejszych wywoluje niepokoj. Jakos sie tyle naczytalam o zlych zakonczeniach po czyms takim ze nie moge tego wyrzucic z glowy. Zamiast sie cieszyc ciaza i dzieckiem to ja sie boje cokolwiek planowac. Na razie pozeram paczke chipsow, moja dieta to przezyje jakos a mi moze ulzy..

Kochana, nie denerwuj się. Ja od jakiegoś 10-tego tygodnia nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży. Nawet piersi mnie praktycznie nie bolą. Panikowałam jak nie wiem co, na wizytę szłam jakbym szła wyrok usłyszeć, a na usg zobaczyłam małego brzdąca radośnie wywijającego koziołki w brzuchu :) Nie mam objawów i ciąża rozwija się prawidłowo, brzucho rośnie. Widocznie po prostu tak masz, ciesz się dobrym samopoczuciem. Pamiętaj, że Twój niepokój czuje także Twoje maleństwo :)

Edith lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Dla mnie srednio. I wigilia i dzien matki sa raczej dla mnie ultrasmutnym dniem po w lipcu stracilam mame. Za chwile rocznica, teraz przypadaja ostatnie jej dobre tygodnie z zeszlego roku i wspomnienia odzywaja...
    A to ze ja sama bede mama niestety tylko podsyca to ze okropnie jej teraz potrzebuje.
    Znam teb ból bo tez straciłam mamę i teraz ten dzień nigdy już nie będzie taki sam. Pewnie gdyby nie córka dla której ten dzień jest ważny to nienawidzilabym ten dzień :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, moja Dzidzia jest zdrowa. Najważniejsze <3 z Usg wychodzi 13+6- termin porodu którym mam się posługiwać to 25.11. Oczywiście Bąbel spał. Lekarz trochę potarmosił mi brzuch, obudził się. wyciągnął rączki do tyłu, założył nogę na nogę i tyle było z podglądania płci :D później zaczął skakać jak na trampolinie, odbijał się góra dół :D mój Robaczek położył się na brzuszku i tak leżał do końca badania. Miał napad czkawki. Nie wiem ile biło serduszko, nie wiem ile ma cm. Zapomniałam zapytać a na zdjęciu nie jest napisane. Byłam za bardzo przejęta tym co zobaczyłam. <3 mam przyjmować femibion 2, folik i acard.
    Kolejne wizyty 27.06 i 25.07.

salenne, malysmok84, Szczesliwa_mamusia, Edith, belle_maman88, Jagna0707, chicken, magdzia26, Anuśka...G, kaka470, Sunshine_111, fema86, bebloszka90, editchen, ara, Jacqueline, Mimi_i_bubu, Jooozefka, migiem, Tizzi lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Kochane, moja Dzidzia jest zdrowa. Najważniejsze <3 z Usg wychodzi 13+6- termin porodu którym mam się posługiwać to 25.11. Oczywiście Bąbel spał. Lekarz trochę potarmosił mi brzuch, obudził się. wyciągnął rączki do tyłu, założył nogę na nogę i tyle było z podglądania płci :D później zaczął skakać jak na trampolinie, odbijał się góra dół :D mój Robaczek położył się na brzuszku i tak leżał do końca badania. Miał napad czkawki. Nie wiem ile biło serduszko, nie wiem ile ma cm. Zapomniałam zapytać a na zdjęciu nie jest napisane. Byłam za bardzo przejęta tym co zobaczyłam. <3 mam przyjmować femibion 2, folik i acard.

Super! Świetne wieści :):)

Wachciowa lubi tę wiadomość

• chicken Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Świetny opis! Ciekawe co my zobaczymy za tydzień ;)

A prezenty na dzień mamy - Ja dostałam kwiatki od teściowej i to by było na tyle ;)
    Mój TZ też nie pomyślał żeby mi dac jakiegoś kwiatka

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Ale cudne wiesci!!!
    Troche mnie to przeraza wiem ze jest roznia mdz nami ale ja na usg raczek nozek nie widzialam tzn moze cos lekko wystawalo... Mamy czas?

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Kochana, nie denerwuj się. Ja od jakiegoś 10-tego tygodnia nie mam praktycznie żadnych objawów ciąży. Nawet piersi mnie praktycznie nie bolą. Panikowałam jak nie wiem co, na wizytę szłam jakbym szła wyrok usłyszeć, a na usg zobaczyłam małego brzdąca radośnie wywijającego koziołki w brzuchu :) Nie mam objawów i ciąża rozwija się prawidłowo, brzucho rośnie. Widocznie po prostu tak masz, ciesz się dobrym samopoczuciem. Pamiętaj, że Twój niepokój czuje także Twoje maleństwo :)

Dziekuję ze to napisałaś <3

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ale cudne wiesci!!!
    Troche mnie to przeraza wiem ze jest roznia mdz nami ale ja na usg raczek nozek nie widzialam tzn moze cos lekko wystawalo... Mamy czas?

Kochana u mnie lekarz stwierdził że są dwie rączki i nóżki na prenatalnych 11+5. Dzidzia miała wtedy 5.53 cm. Wcześniej widziałam odwłok jak u bąka :D tylko bez skrzydełek ;)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ