X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka- mi lekarze kazali łykać po jedzeniu. Też się zdziwiłam, ale rozmawiałam z dwoma i potwierdzili. Ciekawe co powie mój. Biorę 2xdziennie. Popijam sokiem pomarańczowym. Bo smak tego lekarstwa jest po prostu dla mnie ohydny. Mam wrażenie, że nie zdążę położyć go dobrze na języku, a już mi się rozpuszcza. Moje wyniki nie są oszałamiające. I nie wzrosło to jakoś gwałtownie, Ale nie jest gorzej. Widzę, że idzie do góry. Dlatego napisałam, że działa :) nigdy nie miałam problemu z anemia. Ani z zelazem. Wręcz przed ciąża miałam bardzo wysoki poziom ferrytyny. jeszcze rano pije herbatkę z pokrzywy. Chociaż ostatnio to smakuje mi tylko woda i sok pomarańczowy.
    Tsh mam 0.45, Ale ft4 19.9, więc nie jest źle. Mocz idealnie.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje się po wizycie ktosiek ma 6,5cm serduszko bije jak dzwoń, miał czkawke i ssal kciuka i ogólnie w końcu mały człowiek z wszytskimi paluszkami. Pprzeziernosc piękna 1,3 :)

Szczesliwa_mamusia, k878, Wachciowa, magdzia26, Aztoria, Lady Savage, malysmok84, Jooozefka, salenne, Jacqueline, Edith, editchen, Amus87, [m]alina, zapachmalin, migiem, ara, fema86, Sunshine_111, aga1402, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was chodzi na jakieś zajęcia ruchowe dedykowane dla ciężarnych?

Ja właśnie wróciłam z pierwszych w życiu zajęć jogi i powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona :) Dosłownie mnie na głowie postawili. No i mam takie fajne poczucie zrobienia czegoś dla siebie - dla swojego ciała i umysłu :)

o wlasnie ja tez mysle o jodze :) gdzies w wawie chodzisz? tylko mi lekarz kazal sie wstrzymalc do 15 tyg...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce ruszyc na basen od przyszlego tygodnua.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym chciała gdzieś chodzić ale w mojej miescinie nie ma takich zajec...poza tym dopóki mój synuś nie pójdzie do przedszkola to średnio mam czas :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    o wlasnie ja tez mysle o jodze :) gdzies w wawie chodzisz? tylko mi lekarz kazal sie wstrzymalc do 15 tyg...

Nie, nie ja z Poznania :) Ale to dość popularna forma aktywności w ciąży więc na pewno znajdziesz w wawie jakieś polecane miejsce :) Ja na ostatniej wizycie pytałam mojej pani doktor i powiedziała, że mogę, więc korzystam :)

O,na basen też chcę zacząć regularnie chodzić.

• fema86 Przyjaciółka

Wysłany: 31 maja 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciocie. To ja fasolka. Jeszcze nie wiadomo, czy będę chłopcem czy dziewczynką, ale to przecież najmniej ważne. Pan doktor powiedział, że bardzo ładnie się rozwijam, choć bardzo uparcie nie chciałam dać się zbadać. Obecnie mam 6,32 cm co oznacza, że na świecie powinnam się pojawić pomiędzy 4 - 12 grudnia. Pan doktor określił również, że w moim przypadku istnieje bardzo niskie ryzyko wad genetycznych. Tak więc mamusia i tatuś nie muszą się o mnie martwić :-). Przesyłam buziaki z ciepłego, milusiego brzuszka :-).

https://zapodaj.net/2b3730126df6b.jpg.html

https://zapodaj.net/d932a35fbb4d1.jpg.html

https://zapodaj.net/cb55287a7f624.jpg.html

https://zapodaj.net/0c3be58b80190.jpg.html

Głupie zapodaj nie chce pokazać miniaturek moich super zdjęć :-(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 13:30

salenne, editchen, Edith, [m]alina, malysmok84, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, migiem, Mamabyc3, Lady Savage, Sunshine_111, Aztoria, aga1402, k878, magdzia26, Jooozefka, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość

M.
    Udało się w 3 cs.
    756a4dc8268c00131fe5432c2f2d61d0.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Edith Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją rehabilitanką ruszamy z ćwiczeniami w połowie lipca :-) Ciekawe czy do tego czasu stanę na nogi :-) Ćwiczymy głównie pilates, dzięki niej polubiłam w ogóle gimnastykę, bo wcześniej nienawidziłam tych wszystkich ćwiczeń na twardym podłożu. Ale odkąd poznałam coś na własną miarę, no i mam dużą piłkę wszystko się zmieniło :-)
    Myślę, że joga też by była fajna. Zresztą moja rehabilitantka ma ogromny podziw dla sekwencji jogi, mówi, że z punktu widzenia fizjoterapeuty są doskonale skonstruowane.
    Basenu nie lubię, za duży wysiłek dla mnie.

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fema - piękne zdjęcia!

fema86 lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fema-super fotki :)

A ja chyba przefolgowałam. Rano pojechałam na zakupy, nie były jakoś ciężkie, Ale jednak. Postałam trochę w kuchni. Upiekłam drozdzowca-wyszedl ogromny, co też zauważyło na jego wadze i teraz poszłam siku i krew. K...a - leże. Myślałam, że już jest dobrze, a jednak. Słuchałam dla uspokojenia przed chwilą serduszka. Ech... Chciałam jeszcze poodkurzać i poprasować, ale raczej odpada. Jeju-jakbym chciała, żeby był już piątek. Mam nadzieję,ze nei zacznie się to krwawienie na dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 14:05

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam, współczuje stresu. Cieszę się, że sytuacja została już opanowana.

Miałam kiedyś wymrażaną nadżerkę, ale po niespełna roku odnowiła mi się. I inni ginekolodzy utwierdzali mnie, żebym z tym nic nie robiła.

magdzia26, piękny brzuszek!
    Mnie z rana dopiero zaczyna się zaokrąglać brzuch poniżej pępka.

Jak tak czytam o tych testach Papa, to zaczynam się utwierdzać w przekonaniu, by sobie dać spokój z tym badaniem. Biorę duże dawki luteiny, skończyłam 30 lat.Statystycznie mogą powychodzić głupoty.

Na pewno porozmawiam o tym ze swoim ginekologiem.

Co do aktywności fizycznej, to w drugim trymestrze będę chciała ruszać się więcej. Prawdopodobnie skończy się na orbitreku bez obciążenia. Nie wiem, czy moja obecna kondycja sprostała by ćwiczeniom pilates, ale mile je wspominam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 14:06

magdzia26 lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salenne a gdzie chodzisz? Ja też z Poznania. Myślałam nad tym od 2 trymestru.
    Na razie jeżdżę na rowerku stacjonarnym i spaceruję dużo

Na basen niestety nie mogę z powodu nawracających infekcji pęcherza. Ale nie bardzo lubię wodę więc specjalnie nie ubolewam :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia, ja staram się robić z porządków jedną rzecz dziennie, nie więcej.
    Prócz trochę pierdółek typu rozwieszenie prania, rozładowania naczyń ze zmywarki.
    Odpoczywaj jak najwięcej! Ma się Tobą kto zająć :)

11.12.2017 syn Adaś
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba sobie poćwicze. Basen odpada poprostu nie mogę zniesc zapachu chloru. A do ozonowanego mam ponad 40km.... :/ ale za to dużo chodzę i biegam jak mi któraś zacznie uciekać haha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywam. Ale z tych nudów i braku zajęć, chciałam coś zrobić. Nie lubię tak cały czas leżec. Ale chyba nie ma innego wyjścia, niestety moje zajęcia skończą sie jednak tylko na rozladowywaniu zmywarki.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Odpoczywam. Ale z tych nudów i braku zajęć, chciałam coś zrobić. Nie lubię tak cały czas leżec. Ale chyba nie ma innego wyjścia, niestety moje zajęcia skończą sie jednak tylko na rozladowywaniu zmywarki.
    Za dużo od razu chciałaś zrobić spokojnie
    Może za 3 tygodnie już będziesz mogła żyć normalnie. Pomału dokładaj sobie obowiązków chyba nigdzie tobie się nie spieszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za dużo, wiem. Tak to już jest jak człowiek zaczyna sie dobrze czuć. Mam nauczkę.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę dużo mam z Poznania, może jakieś spotkanko przy "ciachu" urządziłbyśmy kiedyś?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady chętnie :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam pappe, wyniki prawidlowe :) gdyby nie nocne przeżycia to skakałabym ze szczęscia. U mnie też z czynników byl wiek,bo mam 33 lata, ale weryfikacja z pozostalymi parametrami dała prawidlowy wynik.Luteinę brałam od 5 tygodnia, 1x100, zapomnialam o tym powiedzieć lekarzowi, a w sumie nie wiem na ile ma ona wpływ.

Szczesliwa_mamusia, Nola, Sunshine_111, Tizzi lubią tę wiadomość

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ