Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Co innego jeśli ktoś musi zrobić w takich czy innych warunkach badania bo bierze konkretne leki które de facto wymuszają sposób badania, jednakże jeśli mówimy o potencjalnie zdrowym człowieku, to przy sporej części badań z krwi można zjeść lekkie śniadanie, w granicach rozsądku.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
magdzia26 wrote:A mnie w nocy brzuch rozbolal i teraz nie chce przestać
... chyba nospe muszę lyknac
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Amus najlepiej pogadaj z jakaś ogarnięta księgową. To Ci wytłumaczy. A co do szefa, to myślę, że sytuacja go przerosła. Drugi raz "wykrecilas" mu ten sam numer. I może nie chce Cię puścić.
Raczej chodzi o to ze ZUS najmocniej kontroluje te osoby ktore podpisuwaly umowe juz w ciazy lub zaraz przed ciaza. Ostatnio byl glosny przypadek. Chodzi o kontrole zatrudnien ktore moga byc zawierane tylko w celu wyludzenia pieniedzy ze swiadczen. Jesli ZUS sie doczepi to beda badac wysokosc twojej pensji, jakie masz powiazania z ta firma itep. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFirma jest rodzinna tzn dalsza rodzina ale jest. Chyba dlatego od razu dostalam zatrudnienie na nieokreslony bo szef dobrze wiedzial ze w ciaze zajsc nie moge i sie nie obawial. No a podpisana umowa jest przed ciaza tzn przed sama ciaza. Jedynie badania do pracy mam date z 15 marca ( wtefy jeszcze okres mialam i mige potwiedzic ze w ciazy nie bylam). Umowe mam na najnizsza krajowa wiec kokosow nie ma. Nie wiem. Stresuje mnie to cholernie
-
Amus87 wrote:Dzieki dziewczyny. Sama nie wiem czy nie lepiej sie zwolnic.
Same z tym problemy
Nie badz glupia ej! Chyba ze sracie hajsem. Zacisnij zeby i popracuj jeszcze 1-2 msc, o ile nie masz przeciwskazan. -
nick nieaktualnymycha91 wrote:Nie badz glupia ej! Chyba ze sracie hajsem. Zacisnij zeby i popracuj jeszcze 1-2 msc, o ile nie masz przeciwskazan.
-
Dziewczyny wychodzę czekam na wypis ☺ i teraz miałam usg, fajnie szczegółowo pan doktor wszystko spr no i uwaga : na 90 % mówi że dziewczyna jupi ☺
Jacqueline, salenne, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Lady Savage, magdzia26, Wachciowa, Jooozefka, malysmok84, Edith, Zołzimagic, Missjust, Sunshine_111, Nola lubią tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Nie no pracowac jezzcze bede ale mysle potem czy ma sens starac sie o to l4 czy sie zwolnic( jak juz nie bede umiala pracowac)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKsiegowa mowi czy sa dokumenty jakies podpisane przeze mnie jedynie lista obecnosci bo jak wystawiam fakture na szefa, wszelkie pisma tworze ale szef sie pofpisuje, jedynie kurierzy moga potwierdzic. No i inni pracownicy (fizyczni ktorzy czasami do biura wpadaja) od kontaktu telefonicznego z inwestorami jest druga sekretarka. Obadam. Poki co pracuje jeszcze ile bede mogla
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Ksiegowa mowi czy sa dokumenty jakies podpisane przeze mnie jedynie lista obecnosci bo jak wystawiam fakture na szefa, wszelkie pisma tworze ale szef sie pofpisuje, jedynie kurierzy moga potwierdzic. No i inni pracownicy (fizyczni ktorzy czasami do biura wpadaja) od kontaktu telefonicznego z inwestorami jest druga sekretarka. Obadam. Poki co pracuje jeszcze ile bede mogla
Najważniejsza rzecz: Przecież Twój szef potwierdzi, że pracowałaś! Nie denerwuj się. Przecież nie poszłaś na l4 od razu po rozpoczęciu pracy. Nie ma tu nic do czego można się przyczepić. Pracuj ile dasz radę, a potem idź na zwolnienie, które przysługuje Ci jak każdemu innemu pracownikowi. -
Amus87 wrote:Ksiegowa mowi czy sa dokumenty jakies podpisane przeze mnie jedynie lista obecnosci bo jak wystawiam fakture na szefa, wszelkie pisma tworze ale szef sie pofpisuje, jedynie kurierzy moga potwierdzic. No i inni pracownicy (fizyczni ktorzy czasami do biura wpadaja) od kontaktu telefonicznego z inwestorami jest druga sekretarka. Obadam. Poki co pracuje jeszcze ile bede mogla
Amus nie szalej dziewczyno. Nawet przed ZUSem mozna wyjasnic. Jesli nie zarabiasz no.5-8 tys. za swoja prace to nie ma co panikowac. Ty wez sie nie zwalniaj tylko idz na L4 jak juz pracowac nie bedziesz mogla i tyle. -
Amus87 wrote:Ksiegowa mowi czy sa dokumenty jakies podpisane przeze mnie jedynie lista obecnosci bo jak wystawiam fakture na szefa, wszelkie pisma tworze ale szef sie pofpisuje, jedynie kurierzy moga potwierdzic. No i inni pracownicy (fizyczni ktorzy czasami do biura wpadaja) od kontaktu telefonicznego z inwestorami jest druga sekretarka. Obadam. Poki co pracuje jeszcze ile bede mogla
Wyczytałam, już po miesiącu umowy o pracę przysługuje Ci zwolnienie ciążowe i później macierzyński.
http://www.porady.egospodarka.pl/Wynagrodzenia-i-inne-swiadczenia/16818-Ciaza-i-zwolnienie-lekarskie-Ile-trzeba-pracowac-dostac-L4.html
Sprawdź sobie tutaj. Ekspert się wypowiada na temat różnych sytuacji odnośnie stażu pracy a zwolnienia w ciąży -
Amus, dziewczyny mają rację, jakieś kwity podpisane przez Ciebie + świadkowie (a przecież pracodawca i jakiś kolega się znajdzie, zaświadczą, że pracowałaś). Może pogadaj z szefem, że się boisz, czy możesz więcej śladów zostawiać
A co do badań, to ja zawsze robiłam na czczo, a teraz przy Euthyroxie, to musi tak pozostać
Tak czy siak, na tarczyce należy się kłuć rano, bo potem stężenie hormonów się zmienia w ciągu dnia (nie dotyczy TSH, a pozostałych).
juhu, 13 tygodni skończone!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 09:44
Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Zołzimagic wrote:Dziewczynki pozdrowienia z Bulgarii :* codziennie Was czytam ale nie zawsze sie udzielam. Odpoczywam ,jem , czytam, opalam sie teoche, jest super
ktoras tez pamietam miala leciec do Egiptu teraz. I jak sie czujesz w takich temperaturach? Tu pogoda nie przekracza 27 stopni, wiec jest ok. Codziennie slucham serduszka detektorem u dzieki temu jestem spokojna i moge sie tylko relaksować
Długo się nie odzywałam, ale właśnie wróciłam z urlopu. Temperatury były straszne, w nocy spadało do 34 stopni, w dzień wolę nie myśleć ile byłoale odpoczęłam, Tobie też tego życzę
duuuuużo mam do nadrobienia Waszych postów, widzę że wiele tematów się przewinęło.
Ja wczoraj byłam na prenatalnych - dzieciątko 60 mm, wszystko na swoim miejscu, całe badanie dłubało w nosku (ewentualnie zasłaniało buźkę przed podglądaniem) Ryzyko wad po wpisaniu Pappa zmalało ponad dwudziestokrotnie
Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Wachciowa, Jooozefka, magdzia26, Edith, Zołzimagic, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml