X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Wy tu o wózkach, a ja się w ogóle zastanawiam, czy zimą będzie można z domu wyjść. W moim mieście jest zimą taki smog, że chyba nie chciałabym fundować maluszkowi takiej dawki toksyn w pierwszych miesiącach życia. Z mężem już dawno zdecydowaliśmy, że kupujemy domowy oczyszczacz powietrza. Mam nadzieję, że u Was zimą powietrze lepsze...

A tak przy okazji pozdrawiam wszystkie martwiące się mamy :) Ja bardzo czekam na tę środę, minie miesiąc od ostatniej wizyty, mdłości ustępują, piersi już nie bolą, siły mam troszkę więcej, mogę się pokrzątać po mieszkaniu.

Aztoria, jak z Tobą i Twoim jedzeniem?

Joozefka, dzisiaj szczególnie Ciebie otaczam modlitwą :)

Jejku u mnie też zimą taki smog, że sama nie wytrzymuję, głowa mnie boli i ogólnie źle to znoszę... co dopiero taki maluch.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Melduje 1 kopniaka a nawet kilka !!!!! Przełożyłam rękę i nacisnelam mocniej i oddał znowu!!!!
    Tydzień temu dzidzi miało 9,8 cm teraz już pewnie więcej.
    O matko ale zaczyna się fajny czas :-)
    To mój tydzień temu miał 7,76 cm teraz pewnie coś koło 9 to za tydzień może będę na Twoim etapie ahhhh jak ja czekam na ten moment :)

Lady Savage, Angie 31 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz ostatnio pytał na prenatalnych, czy coś czuję, jakieś przelewanie, łaskotanie itp, ale ja nic nie czuję, czasem mi się coś wydaje, ale to pewnie jelita :D Pewnie poczuję coś koło 18 tyg, a może później...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie diabetolog tez pytal czy czuje, ale powiedzialam ze nie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mexicokaczka Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Podobno też jest ustawa, która mówi, że kobiety w ciąży mogą pracować 4h przed komputerem, a nie 8.[/QUOTE]
    Od 1 maja br. zgodnie z rozporzadzeniem RM z 03.04.2017 czas pracy przed monitorem dla kobiety w ciazy zostal wydluzony do 8 godz. zatem podawane przez dziewczyny informacje niestety nie sa juz aktualne:(

• Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie dzwonił Szef, pytał się co i jak, mam się nie przejmować pracą i odpoczywać ☺

gann3e3klgptngn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide na bieznie ( nie biegam tyllo marsz) od tego siedzenia 8 h w robocie mozna do glowy dostac

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, no nie zawsze udaje mi się kontrolować. Często jest tak, że po prostu opada mi głowa i zasypiam.
    Cukier mam ok, więc to nie od tego. Od zawsze byłam z tych z niskim ciśnieniem i przed ciążą ratowały mnie kawy - ze 2-3 w ciągu dnia. Odkąd jestem przy nadziei to najnormalniej w świecie odrzuca mnie od kawy

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Lady, no nie zawsze udaje mi się kontrolować. Często jest tak, że po prostu opada mi głowa i zasypiam.
    Cukier mam ok, więc to nie od tego. Od zawsze byłam z tych z niskim ciśnieniem i przed ciążą ratowały mnie kawy - ze 2-3 w ciągu dnia. Odkąd jestem przy nadziei to najnormalniej w świecie odrzuca mnie od kawy
    Ja kawy nie mige pic, zle sie po niej czuje.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :) ja zaczynam już jutro 16 tc i melduje pierwsze małe kopniaczki!!! To takie słodkie, to moja pierwsza ciąża Wiec jestem przeszczęśliwa :) dziś właśnie po upojnych chwilach nad ranem z moim narzeczonym Maleństwo chyba się obudziło i strajkowało Haha :) jutro mam pierwsza wizytę w Polsce i badanie z Polskim lekarzem, mam nadzieje ze będzie coś widać czy to chłopak czy dziewczyna :) a jeśli chodzi o smog to u mnie w UK nie mamy z tym problemu :) pozdrawiam!!

Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Jooozefka, magdzia26, salenne, Wachciowa, Aztoria, Nola, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pierwsze kopniaczki? Ale zazdroszczę :O <3

Bebloszka pytaj ;)

bebloszka90 lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje sie po wizycie. Jest L4 i babel 116g! Mialam usg przez brzuszek mimo nadwagi sporaej i bylo super widac dzieciorka naszego! Kopal, drapal sie po nochalu, przeciagal i bawil lapkami :) ale co ma miedzy nogami - nie pokazal ^^

Tizzi, salenne, [m]alina, Modrzewiowa, agii81, Edith, Szczesliwa_mamusia, Jooozefka, magdzia26, k878, Lady Savage, malysmok84, Wachciowa, editchen, Aztoria, Angie 31, Kumrara, zapachmalin, Nola, A85K, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebloszka trzymaj sie, myśl pozytywnie <3 bedzie dobrze...zobaczysz...serduchem i modlitwą z Wami <3

bebloszka90 lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Kumrara Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już po usg. NT 0,8. Kość nosowa jest, nóżki, rączki , serduszko pięknie biło, żołądek i pęcherz na swoim miejscu. Kręgosłup ok, szczęka i wargi całe. Pan doktor powiedział że dzidziuś fajny, aktywny i duży. Według usg równo tydzień starszy niż według OM. 8,1 cm ! Nic dziwnego że powoli zaczynam czuć ruchy. Widocznie jak plumka gdzieś blisko brzuszka to daje o sobie znać :)

Aztoria, magdzia26, salenne, malysmok84, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, Lady Savage, Jooozefka, Edith, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

ckaivfxmagzbj3ny.png
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, codziennie Was czytam dziewczynki, nie opuściłam jeszcze żadnego postu. Jesteście dla mnie kopalnią wiedzy, zwłaszcza te, które po raz kolejny są mamami. Postanowiłam coś naskrobać, bo jest poruszanych tyle tematów, że chociaż na kilka napomknę.
    przyznam, że Wasze ostatnie historie napędziły mi niemałego stracha. Tak jak wcześniej podchodziłam do testu PAPPa na spokojnie, tak teraz jestem całą w stresie i zastanawiam się się jak dożyć do czwartku i co jeśli coś wyjdzie nie tak. Wiem, że trzeba być dobrej myśli, ale same wiecie, że jak coś baba nabierze do głowy to później ciężko się tego pozbyć ;)
    Jeżeli chodzi o wózki i inne tego typu akcesoria jestem kompletnie zielona i tu właśnie liczę na nasze forum. Połykam z chęcią wiedzę, którą się dzielicie :) trochę na razie jeszcze się boję kupować takie rzeczy a nawet szukać, chcę poczekać chociaż do badań 1 trymestru, a najlepiej do momentu aż mój brzuchol przestanie wyglądać jak nadmiar cukierków, a zacznie jak brzuszek ciążowy :)
    Jeszcze tylko wspomnę, że u mnie z objawów zostały jedynie czułe sutki i nabrzmiałe piersi. Mdłości bardzo bardzo sporadycznie, energii coraz więcej - wracam do życia, co chyba cieszy mnie najbardziej.
    A co do pracy... ja pracuję cały czas, nie byłam ani jednego dnia na ZLA. Pracuję po 8 godzin przed komputerem i mam umowę z szefami, że będę pracować dopóki dam radę. Pracę mam jak każdy stresogenną, nie wydaje mi się żeby ktoś miał spokojną i wyluzowaną robotę. I tymi swoimi wpisami trochę mnie hmmm... dobiłyście. Użeram się cały dzień z klientami, jak przychodzą terminy to też nie wiadomo w co ręce włożyć. Ale tutaj dowiedziałam się, że w sumie głupia jestem, bo nie dość że stresuję dziecko to wykańczam siebie. Nie wiem, może tylko ja jestem takim dziwnym pracocholikiem, ale jak na razie nie wyobrażam sobie siebie na zwolnieniu. Chociaż poza pracą mam na ochotnika szkołę i sesję na nosie oraz oczywiście męża i dom do ogarnięcia.
    A propos stresu w ciąży, napomknęła o tym mamginekolog w najnowszym poście o poronieniach, coś w stylu, że udowodniono w badaniach, że nawet długotrwałe nasilone sytuacje stresowe nie spowodują poronienia.

Angie 31 lubi tę wiadomość

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missjust - ja tez chodzę do pracy i będę chodziła tak długo jak dam radę. Fakt ze jak wstaje codziennie rano to myślę sobie: głupia jesteś i po co to robisz ale jak już wstanę to potem nie żałuje ze poszłam do pracy :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś może pracować, to tylko mu zazdrościć. Ja sama myślałam, że do 6m- ca dam radę popracować, bo później w moim zawodzie brzuszek niestety przeszkadza, ale życie zweryfikowało moje plany. Wczoraj w domu przyjęłam klientke,bo mnie poprosiła, a pilnie potrzebowała usługi. Powiem, że fajnie było popracować, ale odczułam totalnym wyczerpaniem organizmu. O 19 już mi się chciało spać. O 20.30 zasnęłam.

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen- ciekawa jestem, czy udało Ci się znaleźć serduszko na żelu do usg, napisz koniecznie :)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezmiernie cieszę się z dobrych wieści z wizyt :)

Ciekawe ile mój będzie miał za tydzień :)

Yyyyy złamałam się i kupiłam detektor tętna :P w środę powinien być, no mam nadzieję, że najpóźniej w czwartek. Ale wypróbuję dopiero jak córka będzie w szkole no albo na dworze zniknie gdzieś ;)

Wczoraj chyba dało mi się we znaki to, że ostatnim czasem prawie wcale nie leżę, no może 2h dziennie i coś mnie gniotło w krzyżu, wzięłam po południu dodatkowo 1 magnez (normalnie biorę 2x1), położyłam się i po 2-3h w miarę przeszło.

Jutro chyba wybiorę się na badania co by wyniki były świeże w miarę na wtorek. Ja zwykła morfologia (bez glukozy), mocz, i "trojka tarczycowa", to nie musze być na czczo co nie? Bo pobranie dopiero gdzieś o 10-tej będę miała a zdechnę do tej pory bez jedzenia chyba... :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo. Morfologia i hormony tarczycwe na czczo

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ