X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u swojego place 180 zł ale to w innym mieście a u nas w mieści 3D za 100 zł więc może się skuszę ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    u mnie wczoraj wieczorem kłótnia z przyszlym mężem (o duperelę totalną, ale ja wciąż podminowana), a dziś od rana jakis dół totalny i deprecha, w sumie bez powodu :(

pokaż mu tę grafikę, ze szczególną uwagą na zdanie na żółto zaczynające się od "Tato!"

http://www.sosrodzice.pl/13-tydzien-ciazy/

editchen, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • chicken Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudarewicz bierze widzę 290zl za usg z oceną ryzyka wad wrodzonych.
    Czekają mnie wydatki.
    A myślicie że jest sens jeszcze teraz iść na takie usg? Czy poczekać na kolejne? tu są takie zakresy:
    15-18 tydzień
    18-22 tydzień

geeky-2017-12-12.jpg
  • Karoola277 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie wszystko prawidłowo. Dzidzia zdrowiutka!!

Amus87, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, [m]alina, Jacqueline, Jooozefka, Aztoria, Wachciowa, kaka470, magdzia26, Sunshine_111, A85K, Tizzi lubią tę wiadomość

201712016851.png
  • Karoola277 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie Franio❤

Amus87, Szczesliwa_mamusia, Marteczka93, Jacqueline, Jooozefka, Aztoria, Wachciowa, Anuśka...G, Sunshine_111, A85K, Tizzi lubią tę wiadomość

201712016851.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny witam się w 12 tygodniu ;) Miałam kilka gorszych dni w zeszłym tygodniu bo dopadły mnie spotkania z porcelaną. Mimo wcześniejszych mdłości pierwszy raz w tej ciąży. (I drugi, i trzeci...) Od kilku dni względny spokój więc odpukać oby tak dalej. Mój synek miał też 3 urodzinki w tym tygodniu więc świętowaliśmy a za parę godzin jedziemy na wydłużony weekend do pl. Jutro będę oglądać przystojniaków z reprezentacji na żywo ^_^ :D Mam nadzieję, że będziemy się z fasolką dobrze czuć. ;) A po powrocie we wtorek mamy wizyte i liczę na same dobre wiadomości. ;)

Miłego weekendu ciężarówczki :D <3

Marteczka93, Jooozefka, Aztoria, editchen, Wachciowa, magdzia26, Sunshine_111, A85K, Tizzi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Dudarewicz bierze widzę 290zl za usg z oceną ryzyka wad wrodzonych.
    Czekają mnie wydatki.
    A myślicie że jest sens jeszcze teraz iść na takie usg? Czy poczekać na kolejne? tu są takie zakresy:
    15-18 tydzień
    18-22 tydzień
    Kurcze dziwne te zakresy chyba ze to nie na ocene wad?? Zawsze byly inne i max fo 13+6 chyba jest to pierwsze

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę się nie odzywałam, mimo że forum śledzę na bieżąco.
    Cieszę się z waszych udanych wizyt. Zazdroszczę tym, które już wiedzą, czy będzie chłopiec, czy dziewczynka :)

Ja od dwóch dni mam spadek energii. Senność, osłabienie. Nawet byłam dzisiaj zrobić badanie ferrytyny we krwi, czy może zapasy żelaza mi się zmniejszają drastycznie. Ja zazwyczaj mam wyniki w dolnej granicy i tendencje do anemii.

Wychodzi na to, że chyba ostatnia z Was będę miała prenatalne. Jeszcze 10 dni do tego czasu... Trochę rośnie we mnie strach, co się tam w moim brzuchu dzieje od tylu dni przerwy w usg. Dwa dni temu odezwał się ból w pachwinach, więc coś się tam dzieje :)

Doszedł mi nowy lek, bo wymaz mi wyszedł źle. Także tabletek do zapodawania poniżej pasa mam niemało w ciągu dnia ;/

Ten link z żywieniem w okresie ciąży naprawdę fajny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 10:03

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina a co ci wyszlo w wymazie? Ja robilam ogolny wymaz z pochwy i nic nie wykazalo, ale mialam jeszcze robic na mycoplazme i ureoplazme. Na hbs pod koniec ciazy nie musze bo cesrke mam.

I chyba nie jestes ostatnia z prenatalnymi bo ktoras dziewczyna dopiero 11 tydz zaczela (10+ ma) takze spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 10:16

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87, mnie wyszła Candida kefyr.Dostałam Nystatynę na 20 dni. Nie miałam żadnych dolegliwości, ani dyskomfortu.

Na jednym badaniu moczu wyszła jakaś strzępka, po 2 tygodniach powtórzyłam badanie i nie było już śladu. Ginekolog mimo tego powiedział, że wymaz zrobić trzeba i potwierdziło się, że candida jest.

A wymaz na mycoplazme i ureoplazme robiłam już kilka miesięcy temu, po poronieniu, ale nic z tych rzeczy u mnie nie znaleźli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2017, 10:30

11.12.2017 syn Adaś
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady tempka 84 to poważna :D

Ja akurat wiem, że mój lekarz ma dobre usg. Na fotkach jest napisany model, jeszcze obejrzałam dokladnie maszynę i znalazłam w necie co ile kosztuje ;) rekonesans już zrobiłam jak nie było jeszcze serduszka żeby wybrać się na dobre usg więc jestem eskpert :D

Chumorki w ciąży to niestety chyba standard. Ja raz jestem szczęśliwa a raz rycze, że bym sie nakryla kocem i wyła pół dnia bez szczególnej przyczyny. Bo jestem gruba, bo nie mogę wyjść na rower,bo mąż powiedział nie to co chciałam. On nie jest medium, nie wie co ja oczekuje usłyszeć :P

Trzymajcie proszę dziś za nas kciuki. Mamy usg prenatalne i tak bardzo się boję :(

editchen, Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kurcze dziwne te zakresy chyba ze to nie na ocene wad?? Zawsze byly inne i max fo 13+6 chyba jest to pierwsze
    zakres w 1 trymestrze też jest. 11-14 tydzień. Ale tego już nie biorę pod uwagę bo nie zdążę do niego iść

geeky-2017-12-12.jpg
  • editchen Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie dziś krzyż boli ;( z jednej strony... mam nadzieję, że to tylko od krzywego spania :(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    heh nic dziwnego że u nas jest przewaga chłopców;) w szkole też mamy klasy gdzie albo jest po równo dziewczynek i chłopców, albo dziewczynek jest mniej ( w jednym oddziale nawet 14 chłopaków na 6 dziewczynek) :)
    u mnie na 70% dziewczynka z prenatalnych jak już kiedyś pisałam , a wg mojej intuicji nawet na 99% będzie dziewczynka:) zaoszczędzimy na ubraniach i akcesoriach bo odziedziczy wszystko typowo różowe po starszej siostrze ;)

ja dziś mocz na badanie oddałam, a mocz na posiew mam jutro donieść bo trzeba go oddać w specjalnym pojemniczku który dziś dostałam. krew dziś tylko na morfologie oddałam a ręce mam obie w plastrach bo było ciężko trafić na moją żyłę :/

moja ciaza chyba się stała widoczna dla innych bo w przychodni podeszła do mnie babka z rejestracji i sama z siebie wzięła mnie bez kolejki :o hehe ja jeszcze wchodzę w moj rozmiar S bluzek , aczkolwiek mocno się opinają na brzuchu ;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wczoraj usłyszałam "cześć Monia ooo juz widać" a mialam leginsy naciagniete pod cycki i bylam pewna, że nic nie widac :/

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie jeszcze ukrywam brzuszek, ale myślę, że za 2-3 tygodnie nie będzie się już dało. Zawsze chodziłam w luźnych ubraniach, więc nikogo to nie dziwi. Większy brzuch widzę tylko ja i mój P :) ale ciągle wydaje mi się, że to tłuszczyk...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja zalamana. Bylam dzisiaj na tych oficjslnych badaniach genetycznych w szpitalu i przeziernosc 1.4 ale lekarz nie widzial kostki nosowej zwapnionej jest hypoplastyczna. Od razy dostalam skierowanie na pappe...ktoras z was tak miala? Plakac mi sie chce po prostu, wszystko tsk ladnie bylo do tej pory....

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • k878 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja oprocz spodni ciążowych to nosze normalne ciuchy, ale brzusio eksponuje jak się da :)

U położnej okazało się ze ubyło mi 200 g :( a liczyłam na jakiś przyrost, chociaż symboliczny. Wychodzi na to ze póki co tylko mięśnie flaczeją :/

Ale super pogoda!

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmok, a ciąża jest na swój wiek Ok? Bo może za mała jeszcze i za kilka dni będzie Ok? W końcu te kości wapnieja chyba od 10 i 11 tyg. Lekarz nic nie mówił Seby powtórzyć usg za tydzień dwa?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Lady tempka 84 to poważna :D

Tak to jest jak się pisze z telefonu, kocham go za te skrzaty ;/

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ