Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam w klubie
obijam sie od 15 minut na łóżku i nie wiem co robić, mąż z córką śpią, córka przy mnie bo mąż na nocce był
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ohhh kawa wypita i wracam do żywych jakoś
78beti - hmmmm w sumie my też musimy pokój zrobić od nowa cholercia a w sumie wszystkie bo dół mamy pomalowany, ale górę jeszcze nietZostało pomalować i umeblować pokoje, reszta w domu w sumie zrobiona
Jak się uda wprowadzimy sie jakoś w yyy październiku pod koniec pewnie
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczynki. Ja też wertuję internet w poszukiwaniu inspiracji dla pokoiku dziecięcego. Za dużo rzeczy mi się podoba. Poza tym gryziemy sie z mężem o kolory
ja bym chciała jasne, spokojne ( typu stłumiony niebieski, jasny szary i do tego jakaś tapeta), a mój by pomalował na żółto albo zielono. Czuję, że to będzie "zacięta" walka. Skończy sie jakimś kompromisem a w najgorszym wypadku, mąż rzuci-rob co chcesz
-
Zimne kolory na ściany są super, powiększają przestrzeń u lekko się w nich śpi. My mamy błękitna sypialnie i spi się jak pod niebem
W dziecięcym dwa lata temu jak urządzaliśmy mieszkanko to zrobiliśmy białe ściany i raczej nie będziemy tego ruszać. Kolorowe mebelki i dodatki załatwia sprawę. Ważne żeby były jasne ściany, w intensywnych i ciemnych może to złe wpływać na wzrok dziecka. Kiedyś znajomi zrobili taki ciemny brzoskwiniowy i położna ich opieprzyła ze maja przemalować na biały.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Jacqueline wrote:Editchen - a pytam bo mnie dziś dopadły plamienia
10 dni był spokój a dziś w nocy jak wstawałam do toalety to był brązowy śluz, rano nic, przed południem beżowy ciemny, jak Luteine brałam to nic i po południu 3 razy na papierze mniej lub bardziej ciemny beżowy śluz. Świeżej krwi nie ma, ale denerwuje mnie to. Wizyta we wtorek, także jeszcze 4 calutkie dni bo na wieczór dopiero.[/QUOT
Jacqueline ja miałam dokładnie tak samo 10 dni spokoju. Takie plamienie kawa z mlekiem już zaczęłam zupełnie ignorować- jak plamiłyśmy wcześniej to zawsze coś może jeszcze zostać i zabarwić śluz. Powinnaś do wtorku wytrzymać, u mnie troszkę inaczej się to objawiło.
Przedwczoraj znów się pojawiło, ale brązowo ze skrzepami a wczoraj wieczorem nawet czerwono na papierze... we wtorek luteinę odstawiłam więc wystraszyłam się, że może do tego. Poszłam na pogotowie bo było już około 22.
Baby na przyjęciu myślałam, że rozniosę... Marudziły, że z każdą pierdołą się przychodzi i że w ogóle 3 razy w ciąży USG powinno się robić, nie na każdej wizycie... takie wiecie starej daty- zatrzymały się na średniowieczu
Za to lekarz niesamowityuspokoił mnie, porozmawiał normalnie- wszystko spokojnie wyjaśnił... nic nie gadał, że bez sensu przychodzę. Dał mi receptę i kazał ponownie zacząć brać luteinę. Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko ok, łożyskiem tak samo. Poza tym sporo podrósł od 1 czerwca z 3,6 cm zrobiło się 5,5 cm
Ps. ale z Was ranne ptaszki- mi budzik musi pomagać żebym o 7 wstała -
Hej, ja też nie mogłam spać - obudziłam się o 3 i męczyłam do 5.
Zaraz jedziemy na krzywą cukrową... mam nadzieję, że wyniki będą ok.
A pokoik - u nas będzie połączene ciepłych szarości, ciepłego zółtego, brązu i zielonego plus złamane odcienie bieli (wanilia, ecru etc)na scianie, gdzie będzie łóżeczko będą góry (2 odcienie szarości, tło wspomniane biele i zółte słonko), na przeciwko na jasnym tle będą jakieś 2 drzewka (brąz) z listkami (zieleń), reszta ścian (z oknami i drzwiami) - złamana biel. mebelki surowe drewno i biel.
-
Cześć Dziewczyny
Jak zwykle trochę wbijam w wątek i odbiegam od tematu Ale mam pytanie do tych które mają plamienia
Od początku miałam plamienia
W końcu lekarze zdiagnoziwali kosmowke na szyjce i ze to stąd
W czwartek jakby nigdy nic dostałam krwawienia. Żywa czerwona krew. Pojechałem na izbe bo tam mi gin zalecił.
I kazał zostać
Wczoraj miałam usg sytuacja wygląda tak że na usg nie widać żadnych nieprawidłowości oprócz tej kosmowki na szyjce
Od wczoraj nie ma już krwi a tylko razie czarno brązowe fusy
Zastanawia mnie po pierwsze jaka jest przyczyna tegi krwawienia czy tylko ta kosmowka może dawać takie objawy i czy sama ciąża jest zagrożona
Ile czasu mogą mnie trzymać w szpitalu
I ile czasu mogę mieć te plamienia
Szczerze mówiąc jesten lekko podlamana sytuacja
-
nick nieaktualnyLunk_a a co lekarze Ci powiedzieli? Standardowo sie leży 3dni na obserwacji, ale wszystko zależy od lekarza i od tego jak będzie Twój organizm się zachowywał. Moze byc dłużej, Moze byc krócej. Mi lekarz tłumaczył, że przez nisko położone łożysko mogą zdarzyć sie plamienia. Zawsze w tym wypadku trzeba uważać, bo jest to podwyższone ryzyko. Będziesz musiała dużo wypoczywać. Nie martw się. W późniejszym etapie wszystko może się unormowac i podnieść do góry.
-
Nic mi nie powiedział
Że muszę zostać na obserwacji
Przyszłam w czw o 22. Liczę na to że wyjdę w pon
Krwi już nie ma ale plamienie cały czas. Mam nadzieję że przez plamienie nie będą mi kazali leżeć w szputalu aż całkiem ustanie
Czyli to plamienie może być cały czas? Aż łożysko się nie podniesie ?
Lekarz nic nie mówił o zagrożeniu ciąży. Powiedział że nie widzi w macicy nic niepokojącego.
No ale jednak plamienie jesr. -
nick nieaktualnyU Ciebie może to wyglądać zupełnie inaczej, nie sugeruje sie tak moimi problemami.dopytaj dokładnie lekarza. Jeśli nie widzi nic niepokojącego,to widocznie tak jest. Trzymam kciuki, żeby plamienie szybko minęło. Mi Po tym krwawieniu to plamilam ostro przez 4dni. Po tym przez tydzień było różnie, a teraz to już sporadyczne wypadki. Ale dużo leze
-
Moi chlopcy maja niebiesko-zielony pokoj. Niebieska farba, zielona tapeta wycieta jak horyzont. Do tego przeklejki chumrki na niebieskim tle, lusterkowe gwiazdki i ksiezyc. Przed drugim porodem, jak plci nie znalam, to gdybalam nad kwiatkami, motylkami na zielonym. Moze teraz sie uda hihihisyn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.