X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy wypisie uparłam sie na usg. Dzień wcześniej na obchodzie lekarz mi obiecał, że zrobią kontrolne usg, dzień później na wypisie już lekarze nie byli tacy chętni,ale sie uparłam i powiedziałam, że nie wyjdę dopuki mi nie zrobią kontroli. Mimo że miałam już w ręku wypis. Lekarka zrobiła mi usg z wielką łaska i trwało to 2min, ale zobaczyłam przynajmniej że z maluszkiem wszystko ok. Też mi w szpitalu napisali, że krwiak jest drobny. Co niestety okazało się później u mojego lekarze, że oczywiście krwiak jest płaski, Ale rozlanym i całkiem spory. Z doświadczenia Ci powiem, że im więcej leżę tym mam większy spokój z plamieniem. Do 20tyg mam nadzieję, że i krwiak się wchłonie i łożysko podniesie. A jak Nie-nie trudno. Przeleze do końca ciąży. Ważne, żeby maleństwo urodziło sie zdrowe. Tobie życzę przede wszystkim spokoju. I nie martw się już tak na zapas

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) mam nadzieję że u Ciebie mnie i wszystkich nas będzie ok.
    Moze też poproszę o usg w dniu wypisu a może sami uznają to za konieczność
    U mnie lekarze nie widzą widzę żadnego krwiaka. Jesli u Ciebie jest to właśnie leżenie jest ponoć sposobem zeb y choć po części się wchłonąl.
    A z lozyskiem jak piszesz i jak mi lekarz powiedział-ma szansę się podnieść Ale na tez szansę zostać tu gdzie jest.
    Tu nic nie da się przewidzieć na zapas.

Dzięki raz jeszcze:*

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Niekoniecznie. Znajomi mieli tak kochane dziecko ze w wieku 3 msc., spalo juz we wlasnym pokoiku, wstawali do niego max. 2 razy w nocy.
    Wiesz co...moj kuba na jedzenie w nocy nigdy sie nie budzil :) on sie przez pierewsze tyg nawet w dzien na jedzenie nie budzil(po szczepieniu byl ospaly) i id malego przesypial noce ale w zyciu bym 3 msc dziecka nie "wyrzucila" z pokoju by spal sam. U takiego maluszka duzo sie moze stac...moze sie ulac zachlysnac, zakryc buzie itp...dlatego sory ale dla mnie to jakas abstrakcja by 3 msc dziecko spalo samo w pokoju :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko musialam wybudzac na jedzenie.polozne gadaly ze jak nie budzi sie to nie karmic i wredne babska w szpitalu mu nie chcialy butli dac po 7 h ..bo nie placze...mleka po cc nie mialam. Koszmar.

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Wiesz co...moj kuba na jedzenie w nocy nigdy sie nie budzil :) on sie przez pierewsze tyg nawet w dzien na jedzenie nie budzil(po szczepieniu byl ospaly) i id malego przesypial noce ale w zyciu bym 3 msc dziecka nie "wyrzucila" z pokoju by spal sam. U takiego maluszka duzo sie moze stac...moze sie ulac zachlysnac, zakryc buzie itp...dlatego sory ale dla mnie to jakas abstrakcja by 3 msc dziecko spalo samo w pokoju :)

Duzo moze sie stac tez jak spisz w lozku obok. A nie znam rodzicow ktorzy siedza i patrza na dziecko przez cala noc.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka w moim szpitalu to standard, żeby zrobić usg na odchodne..ja wypisałam sie na własne żądanie i na wyjście musiałam mieć usg...gdzie dzień wcześniej miałam zrobione 3...bo krwawienia były tak obfite, że upewniali się czy aby na pewno z maluchem jest ok...a uwierz mi, że było :) już nie krwawię...raz plamiłam...no i teraz czasem brudzę...taka kawowa wkładka i papier przy podcieraniu...oszczędzaj się ile możesz :) będzie dobrze :)

U mnie cała trójka dzieciaków spała z nami w sypialni do roku czasu...we własnych łóżeczkach...od roku każde miało własny pokój :) teraz od jakichś 3 lat synio jest w moim pokoju ze względu na chorobę...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młoda spała od pierwszego dnia w łóżeczku w swoim pokoju. Mamy w domu możliwość wiec od razu pokój bo będzie mi wygodnie mieć w jednym miejscu przewijak i wszystkie rzeczy młodego. To czy będzie spać z nami czy nie sie okaże. Chciałabym aby od małego spał u siebie ale już wiem po pierwszym dziecku ze nie wszystko można zaplanować, wiec na nic sie nie nastawiam

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy w poniedzialek na Nifty...pozyczylismy kase bo stwierdxilismy ze od czytania tych statystyk tylko nam bedzie gorzej a amnio nie wchodzi w gre...

Trzymajcie za nas kciuki, modlcie sie..cokolwiek...moze ktos tam na gorze wyslucha i maluch jednak bedzie zdrowy...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Idziemy w poniedzialek na Nifty...pozyczylismy kase bo stwierdxilismy ze od czytania tych statystyk tylko nam bedzie gorzej a amnio nie wchodzi w gre...

Trzymajcie za nas kciuki, modlcie sie..cokolwiek...moze ktos tam na gorze wyslucha i maluch jednak bedzie zdrowy...
    Trzymam &&&& na pewno wszystko będzie dobrze. Sama to przeżyłam wiec wiem co czujesz i wiem ze to nie łatwe ale bądź dobrej myśli

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Lunka w moim szpitalu to standard, żeby zrobić usg na odchodne..ja wypisałam sie na własne żądanie i na wyjście musiałam mieć usg...gdzie dzień wcześniej miałam zrobione 3...bo krwawienia były tak obfite, że upewniali się czy aby na pewno z maluchem jest ok...a uwierz mi, że było :) już nie krwawię...raz plamiłam...no i teraz czasem brudzę...taka kawowa wkładka i papier przy podcieraniu...oszczędzaj się ile możesz :) będzie dobrze :)

U mnie cała trójka dzieciaków spała z nami w sypialni do roku czasu...we własnych łóżeczkach...od roku każde miało własny pokój :) teraz od jakichś 3 lat synio jest w moim pokoju ze względu na chorobę...
    W pon pewnie się dowiem wszystkiego
    Bardzo się się cieszę że z Twoim dzieckiem jest w porządku:)

Malysmok
    Trzymam kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2017, 21:05

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku trzymam kciuki!

Lunka kurcze a to pech, że musisz leżeć w szpitalu. Przez weekend pewnie i tak nic nie robią?
    Współczuję wam plamien to musi być bardzo stresujące. Ja bym chyba dostała zawału jakbym zobaczyła krew.
    Dbajcie o siebie :*

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja strasznie źle znoszę leżenie w szpitalu i podziwiam ze jesteście takie dzielne bo ja chyba bym do głowy dostała

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha bzdury piszesz. Jak masz dziecko kolo siebie to spisz tak czujnie ze slyszyzz kazdy szelest, westchniecie.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku trzymam mocno kciuki za badanie, na pewno okaze sie ze dzidzia jest zdrowa.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku trzymam mocno kciuki za badanie ;-) Powodzenia :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekki Dziewczyny. Na pewno widok krwi nie jest fajny Ale przecież nie jestem w stanie z tym nic zrobić.
    Ja i tak leżę na obserwacji i nic oprócz właśnie leżenia w szpitalu poradzić nie mogą

iv09i09katk65tr1.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dziekki Dziewczyny. Na pewno widok krwi nie jest fajny Ale przecież nie jestem w stanie z tym nic zrobić.
    Ja i tak leżę na obserwacji i nic oprócz właśnie leżenia w szpitalu poradzić nie mogą
    Najważniejsze ze dziecku nic nie jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku-bedzie dobrze. Trzymam kciuki.

A ja się witam w 15tygodniu. 14za mną. Jak to zleciało. Oby do przodu :) pierwszy raz nie mogę się doczekać grudnia :)

Amus87, Aztoria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam to.forum tez tak sie wiesza??

Wczoraj bylam na kocnercie rockowym ale wytrzymalam dwie h bo te basy/drgania ( mimo tego ze bylam daleko od sceny) byly odczuwalne na calym ciele i zal mi bylo maluszka. Koncert byl na otwartej przestrzeni ale mimo to. Chociaz widzialam duzo ciezarowek :p a nawet mamusie z malymi dziecmi.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Najważniejsze ze dziecku nic nie jest
    W usg wygląda wszystko w porządku.
    Może jutro również będą jakieś badania
    Zobaczymy

Mi też forum dziwnie się zacina

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ