Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
mi wychodzi z OM, że dziś zaczynamy dziś II trymestrsuwaczek zmieniłam, ale tylko na termin OM (bo miałąm z pierwszego usg).
Dziś na 12 wizyta u mojej ginki, więc dowiem się co z tą szyjką i plamieniami.
No i tak sobie czytam różne rzeczy, ale ta przezierność 1,8 to chyba dobrze prawda?Aztoria, A85K lubią tę wiadomość
-
Witam sie po dluuugiej przerwie. Ostatnio gdy tu bylam pisałam ze nie bede tu wchodzić i czytać bo za bardzo mnie to stresuje. Jednak to silniejsze ode mnie i mimo postanowienia i tak czytałam co sie dzieje. To juz jak uzależnienie. Jednak udalo mi sie podchodzic do wszystkiego bardziej racjonalnie, ufac sobie i i z takim podejsciem az milo sie tu wchodzi. Wiec postanowiłam rowniez zacząć bardziej sie udzielać.
Dzis u mnie dokladnie 13 tydzien. Wczoraj (12+6) mialam usg, z którego wszystko wyszlo bardzo dobrze. Ryzyko ZD 1:13000, pozostale jeszcze nizsze, maleństwo ma 7 cm, termin potwierdzony z wcześniejszym 19.12. Mam jednak zrobic jeszcze test pappa, ale to juz jutro rano sie wybiorę. Bałam sie tego ZD jak nie wiem co. Godzine trwała moja wizyta bo bobas nie chcial sie dobrze odwrócić do pomiaru przezierności, ale w końcu sie udalo. Dobrze ze mam cierpliwego lekarza. Druga cudowna dla mnie wiadomosc, na 90% jest dziewczynka:)
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, oby wszystko na usg bylo tak jak trzeba. Pozdrawiam serdecznie.Nola, [m]alina, magdzia26, Sunshine_111, Anuśka...G, A85K, Edith, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
Hej Wam
Witam się w 16 tygodniu miałam już wczoraj ale była przerwa techniczna na stronie. Bardzo już czekam na zobaczenie dzidzi na usg, pleć, pierwsze ruchy...rozczulam się jak o tym myślę ;P tymczasem trzeba wytrzymać do wizyty i tematy którymi się martwię. Chciałabym czuć już ruchy dzidzi a wy?
Aztoria, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Sunshine_111, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEditchen-moj maluch miał Przyziernosc 1.8. Lekarz powiedział, że jest bardzo dobrze.
Lolapola-a po co robisz jeszcze pappa, Jak tak dobre statystyki wyszły. One tylko zmniejsza ryzyko. A Twoje ryzyko jest bardzo niskie. Ja na usg miałam 1:245, a po pappie zmniejszyło sie do 1:2500. Ale jakbym miała takie jak Ty, to bym się nie decydowała. Ale oczywiście, to jest Wasza decyzja i niczego nie sugerujesuper, że będziecie mieć córeczkę.
Editchen- to lada chwilą i Ty wyczujesz na detektorze serduszko.
Moje dziecię bawi sie że mną w berka od wczoraj. Szukam go rano, znajduje go szybko, a on za chwilę myk i jest Po drugiej stronie. Więc podążam za nim, a on znowu hyc i znowu ucieka. Dzisiaj to samo robił. Żartowniś mój. Jeszcze dobrze nie urósł, a już matkę w konia robi;)
Mój lekarz to jednak fajny gość. Terminy rozchodzą sie do niego w zastraszającym tempie. Kazał mi się zapisać na 30czerwca. A jedna "krowa" w recepcji, że nie ma miejsc. Ona może mnie wpisać na listę rezerwową. Mówię, że jestem w ciazy, jestem pacjentka doktora i przed chwilą z nim rozmawiałam z nim przez telefon i termin ma się znaleźć.a ona, że nie. No to napisałam do doktorka SMS-a z czym jest problem i czy mnie przyjmie mimo wszystko. A on mi odpisał, że oczywiście. Kobietom w ciąży nie odmawia. Na wszelki wypadek zarezerwowałam sobie 3terminy do przodu. Bo pod koniec lipca lub początek sierpnia wypada mi połowkowe. Wolałabym nie być rezerwową.
Emily-"kawał" bobasa. Zawsze uśmiecham sie na wielkość stop i od razu mi się przypomina, że nie dawno nasze dzieciaki miały po 2cm.
Ostatnio Po prenatalnych pisze do koleżanki, że moje dziecię ma 6.78cm. A ona mi pisze, że jej córka na stopę 6.7cm(rodzi w sierpniu)
editchen, emilydread, Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość
-
Kamcia1988 wrote:Dziewczyny co myślicie o wyniku progesteronu 22,5 ng/ml- norma 11-44,3. 3 dni temu odstawiłam luteine (ostatnie 5 dni 100 dziennie) i pojawiło mi się wczoraj lekkie plamienie -dziś już prawie nic. Mam jeszcze podjęzykowe 50 może powinnam choć jedną dziennie wziąć...?? tak dla świętego spokoju. Badałyście sobie progesteron w 12 tygodniu?
(ale jak na 12 tydzień to nie jest żle)...wróciłam do luteiny i dalej mam mało 36 suplementując sie. Nie miałam rzadnych krwawień ale ból miesiączkowy towarzyszy mi cały czas
-
Ja byłam wczoraj na USG prenatalnym i wszystko super, jestem prz szczesliwa!
Dzidzia ma 6,58 cm, serduszko bije 153 ud/min, anatomicznie jest wszystko ok, NT 1,9 kość nosowa jest także super. Ryzyko trisomi 21 mam 1:10500 a 18 i 13 mam mniejsze niż 1:20000.
No i jest chłopak!emilydread, Szczesliwa_mamusia, editchen, k878, Marteczka93, Nola, [m]alina, Sunshine_111, magdzia26, Anuśka...G, Wachciowa, A85K, Edith, Jooozefka lubią tę wiadomość
Synuś
-
Szczęśliwa mamusia- lekarz powiedział żeby zrobic, żeby bylo... Wtedy bedzie mial wszystkie wazne informacje zapisane. No to zrobie. Gdyby mi o tym nie mowil to przy takich wczorajszych wynikach na pewno sama bym ich nie robiła. Niech juz będzie.
Nola- pewnie przegapię pierwsze ruchy, nawet nie poznam ze to juz to. Ale przyznam ze jeszcze bym nie chciala chyba ich czuć bo to by znaczyło ze zaczyni sie to wszystko robic na poważnie. A ja dopiero po tym wczorajszym usg przyswajam mysl ze to sie juz teraz naprawdę dzieje. Potrzebuje zawsze czasu żeby sie dostosowaćNola lubi tę wiadomość
-
Aztoria wrote:Ja byłam wczoraj na USG prenatalnym i wszystko super, jestem prz szczesliwa!
Dzidzia ma 6,58 cm, serduszko bije 153 ud/min, anatomicznie jest wszystko ok, NT 1,9 kość nosowa jest także super. Ryzyko trisomi 21 mam 1:10500 a 18 i 13 mam mniejsze niż 1:20000.
No i jest chłopak!
Super!!! Ladne wyniki, a najważniejsze ze juz po stresie:)oby tak dalej.Aztoria lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:No niestety, nikomu nie życzę.
Nie jest to miłe ani przyjemne
A jeśli u mnie istotnie przyczyna jest łożysko i się nie cofnie to plamienia i krwawienia mogą być.
No ale tak jak mówię nikt nie powie i nie obieca jak będzie.
Trzeba być dobrej myśli. -
nick nieaktualnyObjawem ciążę, który zauważyłam teraz- puchną mi brodawki i otoczki. Dodatkowo bolą okrutnie. Mleko chyba zaczyna mi się produkować. Bo za nabrzmiale. Tak myślę, że to to. Macica teraz mnie już tak nie boli, ona teraz szczypie. Jakby ktoś siedział w środku i po prostu szczypał. Brzuch zauważyłam większy. No i dziecię już bliżej zaczyna być wyczuwalne pępka. Tak 3palce poniżej. Mój mąż się śmieje, że czas zacząć robić zdjęcia brzuszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 08:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje udanych wizyt!
U mnie 14 tyg skończone, zaczynamy 15! Jak to leci, jeszcze chwila i będzie połówkowe...
Niedawne problemy techniczne z forum zaowocowały u mnie poszukiwaniami mebelków. Mąż oszalał na widok cen i nawet się pokłóciliśmy, ale nie odpuszczam, tym bardziej, że na jednym dziecku na pewno nie poprzestaniemy. Ma być ślicznie!
Gin na swędzące piersi poleciła mi Maltan - bardzo tłusta maść. Dobrze nawilża, na jednej mi przeszło, na drugiej mam za to jakąś podrażnioną skórę i tam wciąż swędzi.Szczesliwa_mamusia, Aztoria, chicken lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny