Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
taaa no wiesza się porządnie. W zeszłym roku też jakoś przez 2-3 dni tak było
Amus - o której masz wizytę we wtorek? Ja planowo na 18:20, ale pewnie z dobrą godzine później jak zwykle się wejdzie12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa_Mamusia - do Wronisza. Jalowski i Buczek przyjmują w jednym gabinecie i sprzęt jest pokroju tego co w przychodni przyszpitalnej, przedpotopowy, bynajmniej 1,5 roku temu tak było, chyba, że zmienili. Papierowskiej nie chce dać się dotknąć, Dałkowej też, z Gawrońskim nie miałam styczności w badaniu, także się nie wypowiem. Wronisz ma dobry sprzęt, może usg 3D/4D robić też, bardzo dobrze wszystko i ostro widać, powiedział, że posprawdzamy wszystko z przepływami. Ktoś kto decyduje się na prowadzenie ciąży w szpitalnej przychodni tylko bez tych ważniejszych usg gdzie indziej, powodzenia życzę, tak niewyraźnie tam widać i przepływów się nie sprawdzi, masakra.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
Maly Smoku - modle sie za Was!
Ja wczoraj zrobilam te krzywa. chyba jest ok, choc dla wynikow po 1h i 2h nie ma podanych norm, i do tego wyniki sa w mmol/l a w necie wszystko w mg.
Glukoza na czczo we krwi żylnej:
Glukoza (jedn. tradyc.)5,23 mmol/l (norma 3,89 - 5,49)
Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 1h:
Glukoza (jedn. tradyc.)8,50 mmol/l
Glukoza po 75g glukozy - oznaczenie po 2h
Glukoza (jedn. tradyc.)7,22 mmol/l
-
nick nieaktualny
-
Aztoria - trzymam kciuk
U mnie przed wtorkiem względny spokój, posłuchałam dziś maluszka, plumka sobie, było słychać jak się ruszaBadaniem jako takim się nie martwię, mam nadzieje, że w pomiarach będzie ok wszystko, moim najgorszym zmartwieniem było czy bije serce, po poprzedniej wizycie nie miałam niby plamienia, ale zaczęłam odczuwać krzyż trochę no i 2 dni temu plamienie. Dzięki detektorowi jestem względnie spokojna, bo wiem, że żyje
No i wczoraj po Coli jakiś czas a dziś tak po prostu przed południem, poczułam "coś" dziwnego... Wiem, jak pracują jelita, nie raz je czułam, a to było zupełnie inne, całkiem jak pierwsze ruchy z córką. Dwa razy tak coś wyraźniej, a tak ogólnie od dwóch dni dziwne podbrzusze, tak jakby delikatnie coś się przelewało, pływało...
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny
niby strona już działa, ale chyba ma czkawkę.
Ja po prenatalnych - wg OM jest 12+6, a wg USG dziś 13+2. Kość nosowa obecna, przezierność NT 1,8. jutro pobieramy krewa na pappę. Lekarz mówił na usg, że wszystko ok, łożysko tworzy się na tylnej ścianie (ale nie powiedział, czy nisko czy nie), więc to plus mój tłuszczyk i jasne dlaczego detektor nic nie wykrywa, a dziś było na badaniu 160/minkosmówka cała, bez cech odklejania, tylko pytanie skąd w takim razie plamienia. jutro mam moją ginkę, to ją wymęczę pytaniami
trochę mi po tym usg ulżyło. nie wiem tylko czy zmienić sobie suwaczek czy nie. Lekarz (pokrętnie) tłumaczył, że trzymać się OM, bo na tym etapie USG podaje CRL i jaki jest wiek, ale wiek niby podawać od OM. gubię się w tym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 07:43
A85K, magdzia26, Wachciowa, Edith, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, [m]alina, Sunshine_111, Jooozefka, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Editchen super ze wszystko ok co do TP to jeżeli między OM a usg różnica jest nie większą niż tydzień to podajemy termin z OM jeżeli większą to z USG tak mi ginek tłumaczył więc nie ma sensu zmieniać bo co wizytę byś zmieniała suwaczek
u mnie dzidzia jest 5 dni większą wg usg niż OM ale ja nic nie zmieniam
A85K, editchen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczesc. Ja też tęskniłam
Editchen- super, że z maleństwem wszystko dobrze. Mi też wychodziła różnica na prenatalnych, ale trzymam się pierwotnej wersji. I tak przyjdzie na świat, kiedy będzie samo chciałoDobrze, że idziesz jeszcze do swojego lekarza. Mam nadzieję, że wyjaśni Ci i uspokoi Cię co do tych plamien.
Dziewczyny-udanych wakacji
Zołzimagic- to prawda, leginsy są w ciąży super wygodne. Poza nią teżeditchen lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
Wczoraj nie dało rady tu wejść,więc melduję się dziś
Dzidzia od głowy do stóp15cm, także już kawał chłopa, z ciekawostek stopa 2 cm!
Wszystko ok, serce bije, młody pływa i grzecznie rośnie.
Następna wizyta 13 lipca.
Miłego dnia!
Tizzi, kiedy wyniki u Ciebie?Zołzimagic, Szczesliwa_mamusia, editchen, Wachciowa, Aztoria, Marteczka93, Nola, [m]alina, magdzia26, Sunshine_111, Anuśka...G, zapachmalin, A85K, Edith, Jooozefka, Tizzi lubią tę wiadomość