Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam bakterie w moczu
Lecę na dyżur w Luxmedzie powtórzyć ten mocz i zrobić posiew. A jutro jakiegoś ginekologa znajdę, żeby posiew z pochwy zrobił.
Wyszły mi bakterie, ph 8 i lekko mętny mocz; wyczytałam, że jak nie ma leukocytów (a nie ma) to znaczy że nie ma powaznej infekcji...
Ech, jak nie urok to...
Powtórka z majówki.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyMuszę sobie kupić pojemnik na leki. Właśnie lyknelam druga porcje letroxu. Chwilę sie zastanawiałam, czy dziś brałam i jednak wzięłam. A mąż mowi-bralas już dzisiaj letrox o 5rano jak wstałaś siku. Kompletnie tego nie zarejestrowałam, wydawało mi się, że to było wczoraj. No-to sobie dzisiaj zafundowałam letrox 400!!!
-
U mnie już 16 tydzien leci... kiedy to minelo? Mi teraz w przeciwienstwie do I trymestru apetyt mniej doisuje. Czesciej łapie mnie zgaga. Już 2-tyg bez podglądania malucha. Ciągnie się ten czas do wizyty okropnie.
Ostatnio odczuwam czasem szczypanie przy oddawaniu moczu I troche mnie to martwi. Jutro lece na badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 07:38
-
MalaHD wrote:Ft4. Jakie miałaś tsh?
U mnie przy crl 6,7 tetno bylo 155 i dr mówił, że idealne więc widać każdy ma swoje normy. W necie też można wyczytać skrajnie różne informacje nawet się spotkałam ze 120-180. Jak jest poniżej 100 to trzeba się niepokoić albo powyżej 180.
3,55, wczoraj pobrali mi nowe tsh, w pon wyniki. -
nick nieaktualny
-
Mala_HD - hmm jak dla mnie to gdzieś w 13+3 powinien być II trymestr jeśli rozdzielić trymestry na czas trwania ciąży tak równo po 1/3
No na to wychodzi, że trzeba więcej
Choć u mnie z tym różnie, jednego dnia mogę się "nażreć" a innego mało
Amus - anginą nie trzeba się od kogoś zarazić, tak jak piszesz też można się nabawić anginy/zapalenia gardła, szok termiczny gardło przeżywa jak w upały podajemy zimne napoje, lody, no jednak powiedz, jak tu się powstrzymać, co nie?Mi na bolące gardło jak się zaczynało bardzo pomogły tabletki Prenalen (z propolisem są) i płukanki solne
MalaHD lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyNo ja wcziraj napilam sie takiego soczystego lyczka z lodoeki potem sie po chwili wydarlam na M bo mnie wkurzyl i chyba nadwyrezylam gardlo bo od razu bylo cos nie teges... Jjak nie bedie goraczki i innych objawow to chyba nie musze isc do dr pierwszego konraktu? Na taka angine chyba nie daja lekow? Mnie jakos tak mega nie boli poki co na kednym migdalku cos mam. Sie zastanawiam czy moge gencjana posmarowac bo zawsze mi to pomagalo
-
nick nieaktualnyTo zakupie jutro prenlen
Wlasnie synek sasiadki ma tak ze co zje loda to ma angine doszli do tego niedawno jak w czasie 2 msc mial 4 razy angine(niestety 4 razy antybiotyk) za kazdym razsm dzien przed objawami jadl loda. Dla mnie to czarna magia ze takie cos jest mozliwe -
nick nieaktualny
-
Mi wg BBF leci od paru dni II trymestr. Dopiero niedawno (tak tydzien temu) zaczely mi sie codzienne mdlosci (Cale szczescie bez wymiotow); apetyt zerowy, waga nadal w dol. Pytalam polozna we wtorek czy te 9kg w dol to ok, powiedziala ze ze spokojem. Ale mi nadal nie chce sie jesc i codziennie jest troche mniej na wadze. Fakt, ze z moja waga zapasy mam niezle. Pierwsza ginekolog u ktorej bylam potwierdzic ciaze, powiedziala ze nawet powinnam schudnac i to jest mozliwe i ze ona zawsze jedna swoja pacjentke stawia za wzor, takim jak ja (laska zjechala w ciazy z 120 do 90-pare)... tylko ja sie boje, ze przez niejedzenie szkodze Fasoli
-
Spokojnie. Jeśli masz nadmiar ciałka to dzidziuś sobie weźmie z zapasów. Musisz tylko dbać o witaminy i minerały.
Gorzej jak ktos5ma 47kg jak ja, wtedy nie ma skąd sobie brać. Ale mi apetyt dopisuje aż za bardzo wiec się cieszę, że można jeść więcej -
Szczesliwa_mamusia wrote:A ja zauważyłam, że mi się zmniejszyl żołądek. Nie jestem wstanie zjeść dużo. Tak jak mogłam zjeść 3kanapki, tak teraz ledwo mieszczą się 2. Potrafię sie szklankę czereśni nażreć. Ciekawa jestem co w takim razie będzie w 3trymetrze
Mi też się zmniejszył żołądek. Wczoraj zrobiliśmy sobie burgery domowe, i kiedyś zjadłam 2 plus kopa frytek, a wczoraj bez frytek ledwo zjadłam jedną. Ale mi się wydaje że żołądek mi się skurczył, przez jedzenie sałaty rano i wieczorem. -
editchen wrote:Mi wg BBF leci od paru dni II trymestr. Dopiero niedawno (tak tydzien temu) zaczely mi sie codzienne mdlosci (Cale szczescie bez wymiotow); apetyt zerowy, waga nadal w dol. Pytalam polozna we wtorek czy te 9kg w dol to ok, powiedziala ze ze spokojem. Ale mi nadal nie chce sie jesc i codziennie jest troche mniej na wadze. Fakt, ze z moja waga zapasy mam niezle. Pierwsza ginekolog u ktorej bylam potwierdzic ciaze, powiedziala ze nawet powinnam schudnac i to jest mozliwe i ze ona zawsze jedna swoja pacjentke stawia za wzor, takim jak ja (laska zjechala w ciazy z 120 do 90-pare)... tylko ja sie boje, ze przez niejedzenie szkodze Fasoli
editchen na tym etapie dzidziusiowi nie wiele jest potrzebne, on sobie doskonale radzi dzięki "Twoim zapasom". Ja też mam -9 kg. I się cieszębo obawiałam się że będzie znowu na plus 24 kg. Jest dobrze, jak wejdziesz w 3 trymestr to będzie jedzonko i ochota, bo nie dość że będzie się zbliżała zima, to jeszcze dzidziuś będzie przybierał na wadze szybko.
editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie tez z waga nie lepiej. Dzisiaj wstalam i zas pol kg mniej. Hepatolog i ginekolog sie ciesz a diabetolog palcem grozi.
Edithen jesli sie martwisz mozesz dr poprosic o recepte na paski do moczu (napisze ci potem nazwe) one badaja czy w moczu a co za tym idzie w organizmie sa ketony czyli sprawdzaja czy organizm gloduje. Ja badam wyrywkowo i nie zdazylo mi sie jeszcze dlatego lekarze mowia ze jest okej. Diabetolog co prawda palcem grozi na spadek wagi ale powiedziala ze poki nie ma ketonow nie musze jesc wiecej. Poza tym moim zdaniem u mamus z wieksza waga sa takie zapasy ze dziecko co potrzebuje to sobie sciagnie.
Szczesliwa mamusia ja kupilam to opakowanie na leki na kazdy dzien ale jak rano sie budze to i tak nie wiem co dzisiaj jest. Wywalilam to i mam kolo lozka kieliszekwieczotem kladac sie spac daje lek do niego i rano polykam i nie ma opcji pomylki
Lady to wysokie masz tshpewnie spadnie teraz po wiekszej dawce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 08:57
editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyk878 wrote:A ja mam bakterie w moczu
Lecę na dyżur w Luxmedzie powtórzyć ten mocz i zrobić posiew. A jutro jakiegoś ginekologa znajdę, żeby posiew z pochwy zrobił.
Wyszły mi bakterie, ph 8 i lekko mętny mocz; wyczytałam, że jak nie ma leukocytów (a nie ma) to znaczy że nie ma powaznej infekcji...
Ech, jak nie urok to...
Powtórka z majówki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 08:57
-
Amus87 wrote:Czasami jak sa bakterie a nie ma leukocytow to winny jest sosob pobrania moczu. Umylas sie przed badaniem?? Posiew zawsze warto.zrobic. a duzo tych bakterii?
no też na to stawiam... nigdy nie myję, bo czasowo bym nie dała rady (otwarcie oczu -> sprint do toalety), ale zawsze wyniki były ok; dziś pobrałam ponownie i bardziej higienicznie; nie wzięli mi próbki na posiew, muszę znowu jutro;
bakterii mam 1350 norma do 300; to ph jest też dziwnewyczytałam, że może sie pojawić przy diecie wegetariańskiej i nabiałowej - a ostatnio rzadko jem mięso, nabiału mnóstwo, ale też zasadowe ph towarzyszy infekcjom bakteryjnym;
Szczęśliwa mamusia, jak szybko się zorientujesz, że wzięłaś dwie tabsy tyroksyny, to najlepiej od razu szybko zajeść, to się mniej wchłonie!Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
cześć
u mnie niby 2 trymestr już trwa od ponad 2 tygodni a ja nie czuje się dobrze
wczoraj nagle około 12 zrobiło mi się słabo, zjadłam coś bo myślałam że to z głodu i nie minęło 5 minut a cała zawartość żołądka wylądowała w wci do końca dnia trzymał mnie bol głowy:(
tak męczą tylko dziewczynki w brzuchui)
----
coraz mocniej czuje ruchy (dokładnie to 3 razy na dzień czuje mocna aktywność dzidziusia) co mnie akurat bardzo cieszy
u mnie z moczem też nieciekawie. jestem po leczeniu bakterii w moczu antybiotykiem + brałam macmirror dopochwowo na grzybki i po kuracji pH moczu dokładnie 8, barwa mętna a bakterie "nieliczne wpw" leukocytow też na szczęście 2-3 (przedtem było prawie 30wpw). jutro oddam mocz na posiew (miałam wcześniej ale nie byłam w stanie) i zobaczymy czy coś nowego pokażą wyniki tego posiewu:>
polozna mówiła że to pH może być przez złą dietę ale jak tu przy moich mdłościach zmienić nawyki żywieniowe:/Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
A u mnie o zgrozo w ciągu tygodnia nagle +1kg i ogólnie gdzieś +3,5 już. Wpierw myślałam, że to ot tak różnica z dnia na dzień, ale waga trzeci dzień pokazuje w sumie to samo prawie rano i wieczorem12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Szcześliwa_mamusia to się nazywa kalafior ciążowy zamiast mózgu
ja wczoraj miałam odstawić jedną luteinę, przypadkiem odstawiłam sobie całą dawkę zapominając o wieczornej
dziewczyny mam pytanie techniczne - czy te notatki na belly w kalendarzu zostają po ciąży tak jak wykresy na ovu?