Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
78beti wrote:Stosujecie już kremy przeciw rozstępom ?
-
78beti wrote:Dziewczyny wysypało mnie dziś na twarzy trochę sie boje ze to koniec bo czasem mnie tak wysypuje przed @
Na czole i na brodzie dopiero rosną. Progesteron Beti. To ten paskudny hormon sprawia, że jesteśmy takie bleee. z drugiej strony nasze Groszki potrzebują go jak najwięcej. -
Cześć dziewczyny, byłam dzisiaj u swojego lekarza,ale chyba tylko niepotrzebnie sie zestresowałam. Zrobił mi usg, pęcherzyk jest 5,9mm (teoretycznie to moj 5tc1dc).Prawidlowo zagnieżdzony.Troche mnie martwi beta,bo po osiągnięciu 1000 wzrasta wolniej, nawet sporo wolniej. Kazal sie nie przejmować, przestać badać i za tydzień pojawić się na kolejnym usg.Na karcie ciąży termin porodu mam na 7.12- dzień urodzin mojej teściowej;) Czekam jeszcze na wyniki progesteronu.
Wachciowa, Lady Savage, Tizzi, Justya85, Nola, Zołzimagic lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak radzicie sobie ze stresem? paralizuje was strach? leca wam lzy itp?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Wachciowa wrote:Dzisiaj obudziłam się z ogromnym pryszczem na nosie. Wyglądam jak Rudolf czerwononosy
Na czole i na brodzie dopiero rosną. Progesteron Beti. To ten paskudny hormon sprawia, że jesteśmy takie bleee. z drugiej strony nasze Groszki potrzebują go jak najwięcej.https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
aknelam wrote:Cześć dziewczyny, byłam dzisiaj u swojego lekarza,ale chyba tylko niepotrzebnie sie zestresowałam. Zrobił mi usg, pęcherzyk jest 5,9mm (teoretycznie to moj 5tc1dc).Prawidlowo zagnieżdzony.Troche mnie martwi beta,bo po osiągnięciu 1000 wzrasta wolniej, nawet sporo wolniej. Kazal sie nie przejmować, przestać badać i za tydzień pojawić się na kolejnym usg.Na karcie ciąży termin porodu mam na 7.12- dzień urodzin mojej teściowej;) Czekam jeszcze na wyniki progesteronu.
gratuluje wizytyMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
aknelam wrote:Cześć dziewczyny, byłam dzisiaj u swojego lekarza,ale chyba tylko niepotrzebnie sie zestresowałam. Zrobił mi usg, pęcherzyk jest 5,9mm (teoretycznie to moj 5tc1dc).Prawidlowo zagnieżdzony.Troche mnie martwi beta,bo po osiągnięciu 1000 wzrasta wolniej, nawet sporo wolniej. Kazal sie nie przejmować, przestać badać i za tydzień pojawić się na kolejnym usg.Na karcie ciąży termin porodu mam na 7.12- dzień urodzin mojej teściowej;) Czekam jeszcze na wyniki progesteronu.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
78beti wrote:No dla maleństwa zniosę wszystko. Na dziś: wzdęty i posiniaczony od zastrzyków brzuch, pryszcze a no i mega potliwość - pewnie wyglądam na spotkaniach jak gruba, spocona świnka
tez mam posiniaczony brzuch, tez mi wyszlo pare pryszczy i tez mi goraco i poce sie a momentami lapie powietrzeMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
78beti wrote:Stosujecie już kremy przeciw rozstępom ?
nie, w pierwszej ciąży też nie stosowałam, nie mam rozstępów, z doświadczenia :(forum) wiem że laski uzywały i miały rozstępy, jedna używała kremu za 300 zł i miała rozstępy, a te co nie robiły to albo miały, albo nie, to nie spawa kremu tylko ciała, ja nie bronię Twoja decyzja, chcesz to smaruj, ale nie licz na to że jest to gwarancja 100%.A85K lubi tę wiadomość
-
78beti wrote:No dla maleństwa zniosę wszystko. Na dziś: wzdęty i posiniaczony od zastrzyków brzuch, pryszcze a no i mega potliwość - pewnie wyglądam na spotkaniach jak gruba, spocona świnka
Ja 2 noce pod rząd obudziłam się cała mokra, było mi taaaak gorąco. -
Lady Savage wrote:nie, w pierwszej ciąży też nie stosowałam, nie mam rozstępów, z doświadczenia :(forum) wiem że laski uzywały i miały rozstępy, jedna używała kremu za 300 zł i miała rozstępy, a te co nie robiły to albo miały, albo nie, to nie spawa kremu tylko ciała, ja nie bronię Twoja decyzja, chcesz to smaruj, ale nie licz na to że jest to gwarancja 100%.https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
Jeśli chodzi o kremy, ja się zaopatrzyłam w oliwkę dla przyszłych mam z rossmana. Dziewczyny na innym forum polecały. Zaczynam powoli stosować. Nie wiem, czy da efekt, ale fajnie nawilża, a mam bardzo suchą skórę. Mam też serum do biustu, ale to od 4 miesiąca dopiero... teraz cycków i tak nie dam rady dotknąć
-
aknelam wrote:Cześć dziewczyny, byłam dzisiaj u swojego lekarza,ale chyba tylko niepotrzebnie sie zestresowałam. Zrobił mi usg, pęcherzyk jest 5,9mm (teoretycznie to moj 5tc1dc).Prawidlowo zagnieżdzony.Troche mnie martwi beta,bo po osiągnięciu 1000 wzrasta wolniej, nawet sporo wolniej. Kazal sie nie przejmować, przestać badać i za tydzień pojawić się na kolejnym usg.Na karcie ciąży termin porodu mam na 7.12- dzień urodzin mojej teściowej;) Czekam jeszcze na wyniki progesteronu.
Super:) nie martw się betą, z córką mi nie przyrastała poprawnie a jest na świecie:)Ja też dzisiaj byłam i też zobaczyłam tylko pęcherzyk, ale za niedługo będziemy patrzeć na pięknego dzidka z bijącym serduszkiem:)
Krem na rozstępy hmm... ja stosowałam z corką ale mam niewielkie. Teraz też myślę oliwką nawilżać.
Mnie jajniki też czasem klują, ale rzadko. Najbardziej w okolicach planowanej @ miałam.
A ja dla odmiany mam idealną cere ale tylko na buzi:) z córką wypryszczyło mnie okropnie, a teraz nic i się nawet martwiłam, za to między biustem mam giganta i na plecach maczek. Wogóle teraz to tak inaczej wszystko jest wiec co ciąża to chyba faktycznie inaczej:)
Znalazłam patent na zatwardzenia:) wypiłam dzisiaj kefir i maślanke bo taką miałam ochote i byłam już dwa razy w kiblu:) no ale niestety wzdęty brzuch trzeba ukrywać:)już się nie mogę doczekać ciążowego!
p.s. ale mi się nowy awatarek podoba:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 20:41
A85K, Lady Savage, Nola lubią tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Tak czytam o waszych objawach I się zastanawiam ...ja w poprzednich ciążach prócz zmęczenia I senności było wszystko dobrze tak samo jest I w tej ciąży ...sama nie wiem czyżbym tak dobrze znosiła ciąże.
Jak myślicie od czego jest to uzależnione , że inne mają mdłości , zachcianki itp.a inne czują się dobrze w tym błogosławionym stanie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 21:56
Laura
-
Cześć dziewczyny, ja też bardzo nieśmiało dołączam do grona mam grudniowych. Jestem po przejściach... w maju urodziłam synka w 18tc. Mam nadzieję ze tym razem sie uda... Wg. netu termin mam na 10.12.
Zołzimagic lubi tę wiadomość
29.05.2004 Syn
27.05.2016(*)18tc -
Agafia77 wrote:Cześć dziewczyny, ja też bardzo nieśmiało dołączam do grona mam grudniowych. Jestem po przejściach... w maju urodziłam synka w 18tc. Mam nadzieję ze tym razem sie uda... Wg. netu termin mam na 10.12.
Witaj w naszym coraz liczniejszym gronie.
Przykro mi z powodu twojej straty.
Nie udaje , że wiem co przeżyłaś ale wierzmy , że będzie dobrze.
Jesteśmy tutaj by się nawzajem wspierać.
PowodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 21:10
Laura
-
Nola wrote:Kobitki a kluje was jajnik w ciazy? Mnie jakis czas temu wyraznke lewy teraz prawy ehhh logiki nie widze
Nola lubi tę wiadomość
25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
24.04.17 jest serducho