X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam gratuluję wizyty. Najważniejsze, że pęcherzyk jest w macicy. Będzie dobrze :)

Agafia77 witamy :)
    Kiedy wybierasz się do giną na wizytę? Masz jakieś objawy?

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w naszym gronie nowe dziewczyny :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dzisiaj obudziłam się z ogromnym pryszczem na nosie. Wyglądam jak Rudolf czerwononosy :D
    Na czole i na brodzie dopiero rosną. Progesteron Beti. To ten paskudny hormon sprawia, że jesteśmy takie bleee. :/ z drugiej strony nasze Groszki potrzebują go jak najwięcej. :)
    Ach te pryszcze, ja też mam...ale na głowie, takie duże bolące. Ja ogólnie raczej nie mam, a teraz jeszcze krosta na brzuchu i cycku

Wachciowa lubi tę wiadomość

gann3e3klgptngn9.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Kupiłam z rossmanna ;) użyłam już 2 razy. Leży na półce od tygodnia ;) u mnie z systematycznością to ciężko. Może się zmobilizuję.
    Już czytałam wiele opinii że ten z rossmana jest dobry. W ciąży z Fabianem używałam nie pamiętam jaki, pamiętam że nie był drogi, i nie mam w ogóle rozstępów i tez nie wiem czy to zasługa kremu :)

gann3e3klgptngn9.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Mamusie :)

Ja dziś zrobiłam porządki w szafach, troszkę się zmęczyłam, cztery razy piwnica dom...ale warto było. Ogólnie to strasznie mnie irytuje, że tak szybko zaczynam sapać i ciężko oddychać, jestem z tych osób z adhd...a tu trzeba trochę zwolnić.

U mnie jest całkiem inaczej niż w pierwszej ciąży. Z Fabianem śmigałam na wysokich obrotach do końca, nie miałam prawie wogóle dolegliwości ciążowych. A teraz szybko się męczę, mam nudności, pogorszyła mi się cera, włosy mam sztywne jak druty, jestem normalnie jakaś brzydka i o

gann3e3klgptngn9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamusie, będzie dobrze ;) obie urodzicie w grudniu śliczne bobaski :)
    myślałyście już o imionach, ja bym chciała chłopaka, bo mam upatrzone imię, od dawna XD Nikodem Mikołaj
    z dziewczynką podoba mi się tyle imion, że się zdecydować nie umiem; podoba mi się Frania, Elżbietka, Wiktoria, Michasia. No masakra.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam kremu na rozstępy ale tak niezbyt sumiennie za to rozstępów nie mam więc ja myślę że jak mają wylezc to i tak wyleza :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia77 witamy bardzo przykro mi z powodu straty maluszka :( ale teraz na pewno będzie wszystko dobrze i w grudniu urodzisz pięknego różowego tlusciutkiego bobaska ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie muli od popoludnia, mam nadzieje ze to dobry objaw... dzwiga mi sie do gory normalnie wszystko....

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • A85K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to głowa boli praktycznie codziennie ale nie chce brać tabletki.

Teraz zjadłabym sobie coś ale sama nie wiem na co mam ochotę. Mam pragnienie I zjadłabym najchętniej pizze...I to duuużżąą.

Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Mnie to głowa boli praktycznie codziennie ale nie chce brać tabletki.

Teraz zjadłabym sobie coś ale sama nie wiem na co mam ochotę. Mam pragnienie I zjadłabym najchętniej pizze...I to duuużżąą.

Widzę że mamy podobne smaki:) MAcie jakiś sprawdzowy przepis na ciasto do pizzy?:)

A85K, Wachciowa lubią tę wiadomość

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    witam nowe mamusie, będzie dobrze ;) obie urodzicie w grudniu śliczne bobaski :)
    myślałyście już o imionach, ja bym chciała chłopaka, bo mam upatrzone imię, od dawna XD Nikodem Mikołaj
    z dziewczynką podoba mi się tyle imion, że się zdecydować nie umiem; podoba mi się Frania, Elżbietka, Wiktoria, Michasia. No masakra.
    Z synkiem będzie większy problem bo jedyne imię które nam się podobało czyli Nikos już daliśmy pierwszemu ;) ale myślę że jakoś sobie poradzimy co do córeczki to już mamy imię Zosia :)

A85K, Wachciowa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Koleżanki. :) <3
    Zeżarłam loda śmietankowego z wiśniami :D mniam mniam i nie mam wyrzutów sumienia. :D

Ja nie mam dobrego przepisu na pizzę.

A85K lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • A85K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to najczęściej zamawiamy pizze.
    Nie mam przepisu na ciasto do pizzy ale w necie pełno jest tego.
    Ja mam ochotę na coś tłustego typu pizza , zapiekanka albo gołąbki...normalnie ślinka mi leci na samą myśl :-)

Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam już na nic ochoty :/ wynoszac śmieci przebilam sobie nogę kolcem od jakiegoś drzewa :( boli paskudnie i jeszcze się wku**am bo pozyczylam siostrze lozeczko bo za 2 tyg rodzi i byłam przekonana że ono ma wymiar 70x140 ona kupiła wszystko pod ten wymiar (materac, przewijak itp) a dzisiaj się okazało że jednak lozeczko ma 60x120 i nic nie pasuje :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze teraz zauważyłam śluz kremowy lekko zabarwiony na rozowo...przynajmniej tak mi się zdawało brzuch mnie do tego boli mocno pewnie z tych nerwów :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    I jeszcze teraz zauważyłam śluz kremowy lekko zabarwiony na rozowo...przynajmniej tak mi się zdawało brzuch mnie do tego boli mocno pewnie z tych nerwów :(

Nie denerwuj się kochana ...postaraj się uspokoić.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka...G wrote:
    Witam nowe Mamusie :)

Ja dziś zrobiłam porządki w szafach, troszkę się zmęczyłam, cztery razy piwnica dom...ale warto było. Ogólnie to strasznie mnie irytuje, że tak szybko zaczynam sapać i ciężko oddychać, jestem z tych osób z adhd...a tu trzeba trochę zwolnić.

U mnie jest całkiem inaczej niż w pierwszej ciąży. Z Fabianem śmigałam na wysokich obrotach do końca, nie miałam prawie wogóle dolegliwości ciążowych. A teraz szybko się męczę, mam nudności, pogorszyła mi się cera, włosy mam sztywne jak druty, jestem normalnie jakaś brzydka i o
    Dzien dobry kobitki melduje się ranny ptaszek :) też sie szybko sie męczę sapie Dysze nie mogę złapać tchu hehe az glupio :) Mąż mi mówi że jest strasznie gorąca jak grzalka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 05:01

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Witam nowe Koleżanki. :) <3
    Zeżarłam loda śmietankowego z wiśniami :D mniam mniam i nie mam wyrzutów sumienia. :D

Ja nie mam dobrego przepisu na pizzę.
    o pizza pizza pizza!!! Kocham pizze zjadlabym teraz konia z kopytami Rano budze sie o tej mojej smiesznej 4tej z tak pustym zoladkiem jakbym rok wczesniej nie jadla :) a jadlam dwie kolacje :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już nie śpię :)

Co do imion to my mamy taka zasadę ze powinno ono rozpoczynać sie na pierwsza literę imienia mojego albo męża - tak to sobie wymyśliliśmy :)

Ja dzisiaj miałam pierwszy sen erotyczny :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ