X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aknelam gratuluję wizyty. Najważniejsze, że pęcherzyk jest w macicy. Będzie dobrze :)

Agafia77 witamy :)
    Kiedy wybierasz się do giną na wizytę? Masz jakieś objawy?

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w naszym gronie nowe dziewczyny :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Dzisiaj obudziłam się z ogromnym pryszczem na nosie. Wyglądam jak Rudolf czerwononosy :D
    Na czole i na brodzie dopiero rosną. Progesteron Beti. To ten paskudny hormon sprawia, że jesteśmy takie bleee. :/ z drugiej strony nasze Groszki potrzebują go jak najwięcej. :)
    Ach te pryszcze, ja też mam...ale na głowie, takie duże bolące. Ja ogólnie raczej nie mam, a teraz jeszcze krosta na brzuchu i cycku

Wachciowa lubi tę wiadomość

gann3e3klgptngn9.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Kupiłam z rossmanna ;) użyłam już 2 razy. Leży na półce od tygodnia ;) u mnie z systematycznością to ciężko. Może się zmobilizuję.
    Już czytałam wiele opinii że ten z rossmana jest dobry. W ciąży z Fabianem używałam nie pamiętam jaki, pamiętam że nie był drogi, i nie mam w ogóle rozstępów i tez nie wiem czy to zasługa kremu :)

gann3e3klgptngn9.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Mamusie :)

Ja dziś zrobiłam porządki w szafach, troszkę się zmęczyłam, cztery razy piwnica dom...ale warto było. Ogólnie to strasznie mnie irytuje, że tak szybko zaczynam sapać i ciężko oddychać, jestem z tych osób z adhd...a tu trzeba trochę zwolnić.

U mnie jest całkiem inaczej niż w pierwszej ciąży. Z Fabianem śmigałam na wysokich obrotach do końca, nie miałam prawie wogóle dolegliwości ciążowych. A teraz szybko się męczę, mam nudności, pogorszyła mi się cera, włosy mam sztywne jak druty, jestem normalnie jakaś brzydka i o

gann3e3klgptngn9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamusie, będzie dobrze ;) obie urodzicie w grudniu śliczne bobaski :)
    myślałyście już o imionach, ja bym chciała chłopaka, bo mam upatrzone imię, od dawna XD Nikodem Mikołaj
    z dziewczynką podoba mi się tyle imion, że się zdecydować nie umiem; podoba mi się Frania, Elżbietka, Wiktoria, Michasia. No masakra.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam kremu na rozstępy ale tak niezbyt sumiennie za to rozstępów nie mam więc ja myślę że jak mają wylezc to i tak wyleza :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia77 witamy bardzo przykro mi z powodu straty maluszka :( ale teraz na pewno będzie wszystko dobrze i w grudniu urodzisz pięknego różowego tlusciutkiego bobaska ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie muli od popoludnia, mam nadzieje ze to dobry objaw... dzwiga mi sie do gory normalnie wszystko....

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • A85K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to głowa boli praktycznie codziennie ale nie chce brać tabletki.

Teraz zjadłabym sobie coś ale sama nie wiem na co mam ochotę. Mam pragnienie I zjadłabym najchętniej pizze...I to duuużżąą.

Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Mnie to głowa boli praktycznie codziennie ale nie chce brać tabletki.

Teraz zjadłabym sobie coś ale sama nie wiem na co mam ochotę. Mam pragnienie I zjadłabym najchętniej pizze...I to duuużżąą.

Widzę że mamy podobne smaki:) MAcie jakiś sprawdzowy przepis na ciasto do pizzy?:)

A85K, Wachciowa lubią tę wiadomość

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    witam nowe mamusie, będzie dobrze ;) obie urodzicie w grudniu śliczne bobaski :)
    myślałyście już o imionach, ja bym chciała chłopaka, bo mam upatrzone imię, od dawna XD Nikodem Mikołaj
    z dziewczynką podoba mi się tyle imion, że się zdecydować nie umiem; podoba mi się Frania, Elżbietka, Wiktoria, Michasia. No masakra.
    Z synkiem będzie większy problem bo jedyne imię które nam się podobało czyli Nikos już daliśmy pierwszemu ;) ale myślę że jakoś sobie poradzimy co do córeczki to już mamy imię Zosia :)

A85K, Wachciowa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Koleżanki. :) <3
    Zeżarłam loda śmietankowego z wiśniami :D mniam mniam i nie mam wyrzutów sumienia. :D

Ja nie mam dobrego przepisu na pizzę.

A85K lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • A85K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to najczęściej zamawiamy pizze.
    Nie mam przepisu na ciasto do pizzy ale w necie pełno jest tego.
    Ja mam ochotę na coś tłustego typu pizza , zapiekanka albo gołąbki...normalnie ślinka mi leci na samą myśl :-)

Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam już na nic ochoty :/ wynoszac śmieci przebilam sobie nogę kolcem od jakiegoś drzewa :( boli paskudnie i jeszcze się wku**am bo pozyczylam siostrze lozeczko bo za 2 tyg rodzi i byłam przekonana że ono ma wymiar 70x140 ona kupiła wszystko pod ten wymiar (materac, przewijak itp) a dzisiaj się okazało że jednak lozeczko ma 60x120 i nic nie pasuje :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze teraz zauważyłam śluz kremowy lekko zabarwiony na rozowo...przynajmniej tak mi się zdawało brzuch mnie do tego boli mocno pewnie z tych nerwów :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • A85K Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    I jeszcze teraz zauważyłam śluz kremowy lekko zabarwiony na rozowo...przynajmniej tak mi się zdawało brzuch mnie do tego boli mocno pewnie z tych nerwów :(

Nie denerwuj się kochana ...postaraj się uspokoić.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka...G wrote:
    Witam nowe Mamusie :)

Ja dziś zrobiłam porządki w szafach, troszkę się zmęczyłam, cztery razy piwnica dom...ale warto było. Ogólnie to strasznie mnie irytuje, że tak szybko zaczynam sapać i ciężko oddychać, jestem z tych osób z adhd...a tu trzeba trochę zwolnić.

U mnie jest całkiem inaczej niż w pierwszej ciąży. Z Fabianem śmigałam na wysokich obrotach do końca, nie miałam prawie wogóle dolegliwości ciążowych. A teraz szybko się męczę, mam nudności, pogorszyła mi się cera, włosy mam sztywne jak druty, jestem normalnie jakaś brzydka i o
    Dzien dobry kobitki melduje się ranny ptaszek :) też sie szybko sie męczę sapie Dysze nie mogę złapać tchu hehe az glupio :) Mąż mi mówi że jest strasznie gorąca jak grzalka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 05:01

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Witam nowe Koleżanki. :) <3
    Zeżarłam loda śmietankowego z wiśniami :D mniam mniam i nie mam wyrzutów sumienia. :D

Ja nie mam dobrego przepisu na pizzę.
    o pizza pizza pizza!!! Kocham pizze zjadlabym teraz konia z kopytami Rano budze sie o tej mojej smiesznej 4tej z tak pustym zoladkiem jakbym rok wczesniej nie jadla :) a jadlam dwie kolacje :)

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już nie śpię :)

Co do imion to my mamy taka zasadę ze powinno ono rozpoczynać sie na pierwsza literę imienia mojego albo męża - tak to sobie wymyśliliśmy :)

Ja dzisiaj miałam pierwszy sen erotyczny :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ