X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta.. Mi też z chińskiego wychodzi chłopiec. Na prenatalnym też lekarz powiedział, że chłopiec. Z pappowej wrozby wychodzi dziewczynka. Ciekawa jestem czy za tydzień się potwierdzi synek:) mam nadzieję, że tak. Bo od początku czułam że to będzie chłop i gadam do niego synu :) Ale jak się okaże, że będzie córa, to też będę wniobowzieta

• _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej Nas zna już płeć :) ja zacznę jutro 5 miesiąc! 17 tc+0 wysłalabym brzuszek ale nie wiem trochę jak :D my chcieliśmy chłopczyka i chłopczyk będzie :D jeśli z chłopczyka nie zrobi się dziewczynka? :D bo takie przypadki tez były :D No ale najważniejsze żeby było zdrowe.... kiedy robicie pierwsze zakupy?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:
    No już sporo było widać wczoraj, a dzisiaj rano wstaje i płaski :( jeszcze mój narzeczony się śmiał i pytał czy na pewno jestem w ciąży. Waga taka sama, od miesiąca stoję w miejscu. Ale za to w pierwszym trymestrze 5/6kg przytyłam.

Nie masz co się martwić, przyłóż sobie linijkę do brzuszka, dzidzia ma około 9 cm i zobacz ile ma jeszcze takie maleństwo miejsca.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie przerazilam... Wlasnie znalazlam stara ksiazeczke viazy i okazalo sie ze od 21-26 tyg przytylam 10 kg czyli wszystko przede mna :o

• lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najchętniej już bym coś małego kupiła, ale niestety za miesiąc odbieram mieszkanie i czeka mnie przeprowadzka :) Szał na zakupy dla maluszka zacznie się nie wcześniej jak wrzesień- październik :)
    Mimo wszystko strony przeglądam i sprawdzam. Wózek już wybrany, łóżeczko, fotelik itp. tylko kupić nam zostało :P

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A ja sie przerazilam... Wlasnie znalazlam stara ksiazeczke viazy i okazalo sie ze od 21-26 tyg przytylam 10 kg czyli wszystko przede mna :o

Każda ciąża inna może teraz będzie mniej :) chociaż najważniejszy maluszek.
    Ja wczoraj pytałam się lekarki o tycie bo jem dwa razy więcej niż przed ciążą, tak bardzo mnie ssie, że nie jestem w stanie inaczej. Od początku ciąży przytyłam 0.7 kg nie mając żadnych mdłości. Gin. stwierdziła, że mam jeść tyle ile chcę, nie ograniczać się, bo przyrost wagi jest znikomy. Jak zacznę ograniczać ilość jedzenia to metabolizm zwolni i będę tyć. Problem się zacznie jak będę tyć po 6 kg w miesiąc :)

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczyny jak to bedzie :p teraz musze sie pilnowac z cukrzyca a w 1 wykryto mi ją dopiero w 34 tyg ;)

Lola pewnie masz bmi w normie takze sie nie musisz przejmowac przyrostem hihi ja mam bmi kolo 40...musze uwazac.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Coraz więcej Nas zna już płeć :) ja zacznę jutro 5 miesiąc! 17 tc+0 wysłalabym brzuszek ale nie wiem trochę jak :D my chcieliśmy chłopczyka i chłopczyk będzie :D jeśli z chłopczyka nie zrobi się dziewczynka? :D bo takie przypadki tez były :D No ale najważniejsze żeby było zdrowe.... kiedy robicie pierwsze zakupy?

już dawno po pierwszych zakupach xD ale poszło na prezent, bo kupiłam różowe ciuszki, a tu synuś będzie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos nie wierze wta plec w tym 12 tyg;) tzn u mnie. Niby 70-75% babka dawala ale jakos nie wiem :) i to nie ze mam preferencje co do plci bo mi jedno jakies takie przeczucie mam ze ona sie myli

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/612b0104eab7.jpg

A propo wyprawki. Tak wygląda narazie moja. To wszystko ciuszki do rozmiaru 68. Tam są jeszcze 2paczki pieluch, których moja siostra nie zdążyła zużyć. 3,czy 4 kombinezony, a tak to ciuszki. W tym różowym kartonie to jest chyba ze 25par spodenek. To wszystko to kupowałam ja z mama dla mojej siostry. Część ona kupiła, a część moja mama dostała od sąsiadki. Tego było więcej, ale 3torby oddałam mojej koleżance, która rodzi w sierpniu. Głównie oddałam jej bardziej dziewczęce ( ma mieć córeczkę) , no i małe rozmiary z krótkimi rękawami. Mam tego tyle, że będę ściągać i wrzucać do pudła. Prac na bieżąco nie będę musiała;)

Lady Savage, lola1, Wachciowa, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa wooow :D pokazny arsenal :D
    Ja mialam mega duzo po kubie ale dalam yu dalam tam i nie pooddawaly...zagadalam to oddaly dalej. Dziwi mnie to bo ja oddalam te rzeczy ktore od kogos dostalam no ale trudno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pokaźny. Mogłabym się jeszcze z kimś podzielić :) mam nadzieję, że ten mój syn nie urodzi się przesadnie długi. Tatuś był jego krótki, ale mamusia to długa była :)

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie dziś cudna pogoda. Na dworze upał, w domku chłodno.

Invictia, ale z Ciebie laska! Ja zauważyłam, że po jedzeniu brzuszek wychodzi, a na głodniaka się chowa. Ale to dalej brzuszek tłuszczowy.

Jak ja wytrzymam do usg, to nie wiem. Jeszcze równy tydzień. Mąż cały czas mi tłumaczy, że i tak nie mam na nic wpływu i co ma być to będzie. Obiecał mi, że jak pappa wyjdzie kiepsko, to od razu jedziemy na Nifty. Choć widać po nim, że męczą go moje narzekania i ciągłe zastanawianie się, czy wszystko ok.

Amus, jak tam przeziębienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 12:59

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taka sytuacja xD
    s4vss0.jpg
    2hs0t2a.jpg
    po córce, od 50 do 18 miesięcy xD tylko w więkości różowe, ciekawe czy dziś prywatny ginekolog potwierdzi synusia.

Szczesliwa_mamusia, lola1 lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam. Małemu będzie wszystko jedno. Aby było mu ciepło, sucho i żeby był najedzony;) w końcu faceci też noszą różowe koszule :D oczywiście śmieje, każdy z nas by chciał, żeby były ubrane tak jak płeć wskazuje. Ale takie maluszkowi to bez znaczenia. A na pewno w tym wszystkim znajdziesz coś unisex

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Oj tam. Małemu będzie wszystko jedno. Aby było mu ciepło, sucho i żeby był najedzony;) w końcu faceci też noszą różowe koszule :D oczywiście śmieje, każdy z nas by chciał, żeby były ubrane tak jak płeć wskazuje. Ale takie maluszkowi to bez znaczenia. A na pewno w tym wszystkim znajdziesz coś unisex
    jasne że tak :) na początku pierwszej ciąży kupowałam zielone, żółte, białe ciuszki miałam przeczucie na synka, ale ostrożnie kupowała, jak się po 20 tyg dowiedziałam że córka to się zaczęło różowe szaleństwo :P. Cos tam się dokupi ale to co mam wystarczy w zupełności. Na pewno będę musiała kombinezon zimowy kupić, bo dostałam od kogoś, i suwak się zepsuł pod koniec zimy.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 88 i u mnie z chińskim się sprawdza :) Chociaż dr ostatnio przepowiadał płeć na 80% więc zobaczymy. Będę zaskoczona jak się nagle moje dziewczę zmieni na chłopaka. Ja już przywykłam do córci, nawet do niej i o niej mówię jako ONA. Najwyżej się przestawię ;)

Ja też jednego ranka mam brzuszek większy innego mniejszy a w dzień różnie bywa jak jestem wzdęta i wypnę brzuch to 5 miesiąc jak nic. Ale jak mnie nie wzdyma i wciągnę to brzucha nie ma ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakos od poczatku ciazy mowimy do naszego babla jak do chlopca - czekamy na potwierdzenie ^^

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8713d48a2dad.jpg
    Moj brzuszol z rana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 13:29

Lady Savage lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • chicken Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystkie z rocznika 88, z terminem na grudzien, urodzimy dziewczynki!? czy to nie dziwne? :P

Czyli co, narazie Zapachmalin pisala ze jej sie nie sprawdzilo :) i kilka innych osob. Ale zdecydowanej wiekszosci plec sie zgadza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 13:45

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha nic nie widać. Jak otwieram miniaturkę, to mi wyskakuje błąd

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ