Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTa.. Mi też z chińskiego wychodzi chłopiec. Na prenatalnym też lekarz powiedział, że chłopiec. Z pappowej wrozby wychodzi dziewczynka. Ciekawa jestem czy za tydzień się potwierdzi synek:) mam nadzieję, że tak. Bo od początku czułam że to będzie chłop i gadam do niego synu
Ale jak się okaże, że będzie córa, to też będę wniobowzieta
-
Coraz więcej Nas zna już płeć
ja zacznę jutro 5 miesiąc! 17 tc+0 wysłalabym brzuszek ale nie wiem trochę jak
my chcieliśmy chłopczyka i chłopczyk będzie
jeśli z chłopczyka nie zrobi się dziewczynka?
bo takie przypadki tez były
No ale najważniejsze żeby było zdrowe.... kiedy robicie pierwsze zakupy?
-
Invictia wrote:No już sporo było widać wczoraj, a dzisiaj rano wstaje i płaski
jeszcze mój narzeczony się śmiał i pytał czy na pewno jestem w ciąży. Waga taka sama, od miesiąca stoję w miejscu. Ale za to w pierwszym trymestrze 5/6kg przytyłam.
Nie masz co się martwić, przyłóż sobie linijkę do brzuszka, dzidzia ma około 9 cm i zobacz ile ma jeszcze takie maleństwo miejsca. -
nick nieaktualny
-
Ja najchętniej już bym coś małego kupiła, ale niestety za miesiąc odbieram mieszkanie i czeka mnie przeprowadzka
Szał na zakupy dla maluszka zacznie się nie wcześniej jak wrzesień- październik
Mimo wszystko strony przeglądam i sprawdzam. Wózek już wybrany, łóżeczko, fotelik itp. tylko kupić nam zostało -
Amus87 wrote:A ja sie przerazilam... Wlasnie znalazlam stara ksiazeczke viazy i okazalo sie ze od 21-26 tyg przytylam 10 kg czyli wszystko przede mna :o
Każda ciąża inna może teraz będzie mniejchociaż najważniejszy maluszek.
Ja wczoraj pytałam się lekarki o tycie bo jem dwa razy więcej niż przed ciążą, tak bardzo mnie ssie, że nie jestem w stanie inaczej. Od początku ciąży przytyłam 0.7 kg nie mając żadnych mdłości. Gin. stwierdziła, że mam jeść tyle ile chcę, nie ograniczać się, bo przyrost wagi jest znikomy. Jak zacznę ograniczać ilość jedzenia to metabolizm zwolni i będę tyć. Problem się zacznie jak będę tyć po 6 kg w miesiąc -
nick nieaktualny
-
_darkblueberry wrote:Coraz więcej Nas zna już płeć
ja zacznę jutro 5 miesiąc! 17 tc+0 wysłalabym brzuszek ale nie wiem trochę jak
my chcieliśmy chłopczyka i chłopczyk będzie
jeśli z chłopczyka nie zrobi się dziewczynka?
bo takie przypadki tez były
No ale najważniejsze żeby było zdrowe.... kiedy robicie pierwsze zakupy?
już dawno po pierwszych zakupach xD ale poszło na prezent, bo kupiłam różowe ciuszki, a tu synuś będzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/612b0104eab7.jpg
A propo wyprawki. Tak wygląda narazie moja. To wszystko ciuszki do rozmiaru 68. Tam są jeszcze 2paczki pieluch, których moja siostra nie zdążyła zużyć. 3,czy 4 kombinezony, a tak to ciuszki. W tym różowym kartonie to jest chyba ze 25par spodenek. To wszystko to kupowałam ja z mama dla mojej siostry. Część ona kupiła, a część moja mama dostała od sąsiadki. Tego było więcej, ale 3torby oddałam mojej koleżance, która rodzi w sierpniu. Głównie oddałam jej bardziej dziewczęce ( ma mieć córeczkę) , no i małe rozmiary z krótkimi rękawami. Mam tego tyle, że będę ściągać i wrzucać do pudła. Prac na bieżąco nie będę musiała;)Lady Savage, lola1, Wachciowa, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, u mnie dziś cudna pogoda. Na dworze upał, w domku chłodno.
Invictia, ale z Ciebie laska! Ja zauważyłam, że po jedzeniu brzuszek wychodzi, a na głodniaka się chowa. Ale to dalej brzuszek tłuszczowy.
Jak ja wytrzymam do usg, to nie wiem. Jeszcze równy tydzień. Mąż cały czas mi tłumaczy, że i tak nie mam na nic wpływu i co ma być to będzie. Obiecał mi, że jak pappa wyjdzie kiepsko, to od razu jedziemy na Nifty. Choć widać po nim, że męczą go moje narzekania i ciągłe zastanawianie się, czy wszystko ok.
Amus, jak tam przeziębienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 12:59
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyOj tam. Małemu będzie wszystko jedno. Aby było mu ciepło, sucho i żeby był najedzony;) w końcu faceci też noszą różowe koszule
oczywiście śmieje, każdy z nas by chciał, żeby były ubrane tak jak płeć wskazuje. Ale takie maluszkowi to bez znaczenia. A na pewno w tym wszystkim znajdziesz coś unisex
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Oj tam. Małemu będzie wszystko jedno. Aby było mu ciepło, sucho i żeby był najedzony;) w końcu faceci też noszą różowe koszule
oczywiście śmieje, każdy z nas by chciał, żeby były ubrane tak jak płeć wskazuje. Ale takie maluszkowi to bez znaczenia. A na pewno w tym wszystkim znajdziesz coś unisex
na początku pierwszej ciąży kupowałam zielone, żółte, białe ciuszki miałam przeczucie na synka, ale ostrożnie kupowała, jak się po 20 tyg dowiedziałam że córka to się zaczęło różowe szaleństwo
. Cos tam się dokupi ale to co mam wystarczy w zupełności. Na pewno będę musiała kombinezon zimowy kupić, bo dostałam od kogoś, i suwak się zepsuł pod koniec zimy.
-
Ja jestem 88 i u mnie z chińskim się sprawdza
Chociaż dr ostatnio przepowiadał płeć na 80% więc zobaczymy. Będę zaskoczona jak się nagle moje dziewczę zmieni na chłopaka. Ja już przywykłam do córci, nawet do niej i o niej mówię jako ONA. Najwyżej się przestawię
Ja też jednego ranka mam brzuszek większy innego mniejszy a w dzień różnie bywa jak jestem wzdęta i wypnę brzuch to 5 miesiąc jak nic. Ale jak mnie nie wzdyma i wciągnę to brzucha nie ma -
My jakos od poczatku ciazy mowimy do naszego babla jak do chlopca - czekamy na potwierdzenie ^^
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8713d48a2dad.jpg
Moj brzuszol z ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 13:29
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
Czyli wszystkie z rocznika 88, z terminem na grudzien, urodzimy dziewczynki!? czy to nie dziwne?
Czyli co, narazie Zapachmalin pisala ze jej sie nie sprawdziloi kilka innych osob. Ale zdecydowanej wiekszosci plec sie zgadza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2017, 13:45
-
nick nieaktualny