X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ewka :) myślę, że każda z nas chciałaby się podłączyć do monitora usg na te całe 9mcy :)

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

• Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5a3d6047a20.jpg

Teraz mam taki brzuszek :( to normalne że zmalał?

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
    Data porodu - 9 Grudnia ❤️
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Czy jest tu ktos z rocznika 88, kto juz wie po usg jaka bedzie plec, a kalendarz chinski pokazuje inaczej? :)
    Z innych rocznikow tez z checia wyslucham uwag :)

U mnie wychodzi dziewczynka, plci z usg jeszcze nie znam.
    Nie ukrywam, ze wolalabym chlopaka, dlatego pytam jak trafne sa te kalendarze :P
    Sprawdzilam kilka par wsrod znajomych i (az niewiarygodne) sie sprawdzily...

Chicken nie są trafne. Co prawda ja inny rocznik itd ale to samo miałam w pierwszej ciąży. Miałam 21 lat i wychodziło musowo dziewczynka. (Miesiąc poczęcia wrzesień a tam prawie caly rok dziewczynki dla 21lat). Mam synka cudownego. Teraz nawet nie sprawdzam bo i tak jest tylko 50% szans ze trafią. :D

chicken lubi tę wiadomość

• lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno nic złego, że zmalał :) nie stresuj się tym. Dla kręgosłupa lżej trochę. Może dietę trochę zmieniłaś. Ja mam trzy tygodnie ciąże mniejszą i właściwie nic nie widać chyba że zjem sporo :D Sa takie dni, że wstaję płaska jak deska, a lekarz twierdzi że maleństwo ładnie rośnie i mój brzuszek też. :)

Invictia lubi tę wiadomość

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:

jasne, dzidzia jest taki malutki że jeszcze ma się gdzie schować.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:

Spokojnie. Normalne. Na tym etapie możemy mieć większy lub mniejszy brzuszek. Wszystko zależy od tego co jemy i pijemy. Na pewno dzidziuś ma sie dobrze :) a myślę, że jak Ci w końcu wielki wyskoczy, to będziesz tęsknić, żeby móc normalnie usiąść :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Spokojnie. Normalne. Na tym etapie możemy mieć większy lub mniejszy brzuszek. Wszystko zależy od tego co jemy i pijemy. Na pewno dzidziuś ma sie dobrze :) a myślę, że jak Ci w końcu wielki wyskoczy, to będziesz tęsknić, żeby móc normalnie usiąść :)
    normalnie usiąść, się wykąpać, ogolić xD i chodzić xD haha

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już sporo było widać wczoraj, a dzisiaj rano wstaje i płaski :( jeszcze mój narzeczony się śmiał i pytał czy na pewno jestem w ciąży. Waga taka sama, od miesiąca stoję w miejscu. Ale za to w pierwszym trymestrze 5/6kg przytyłam.

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy to możliwe żebym znała już płeć dziecka? wczoraj na wizycie lekarka mówi " no chyba nie mamy żadnych wątpliwości co do płci" Ja taka trochę zdezorientowana pytam czy to chłopiec? a ona, że tak, że ma piękny "wyrostek" niby może się zdarzyć, że wyrostek jest na tym etapie też u dziewczynki, ale ten jest wyjątkowo długi, więc imię państwo mogą wybierać. Proszę jednak wziąć pod uwagę, że potwierdzenie będzie na następnej wizycie i zaczęła się śmiać z mojego szoku :)

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Chicken nie są trafne. Co prawda ja inny rocznik itd ale to samo miałam w pierwszej ciąży. Miałam 21 lat i wychodziło musowo dziewczynka. (Miesiąc poczęcia wrzesień a tam prawie caly rok dziewczynki dla 21lat). Mam synka cudownego. Teraz nawet nie sprawdzam bo i tak jest tylko 50% szans ze trafią. :D
    Dzieki! Czyli jeszcze jest szans :)
    Mysle , ze na poczatku lipca juz powinnam wiedziec. Bede wtedy 17+2 :)

zapachmalin lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    dziewczyny czy to możliwe żebym znała już płeć dziecka? wczoraj na wizycie lekarka mówi " no chyba nie mamy żadnych wątpliwości co do płci" Ja taka trochę zdezorientowana pytam czy to chłopiec? a ona, że tak, że ma piękny "wyrostek" niby może się zdarzyć, że wyrostek jest na tym etapie też u dziewczynki, ale ten jest wyjątkowo długi, więc imię państwo mogą wybierać. Proszę jednak wziąć pod uwagę, że potwierdzenie będzie na następnej wizycie i zaczęła się śmiać z mojego szoku :)

Moja przybrana siostra znała płeć w 12tc. Wiec możliwe. Tez chłopiec.

lola1 lubi tę wiadomość

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za niecala godzinę mam wizytę :) ciekawe jak mój lobuziak się ma <3 u mnie w obu przypadkach sprawdził się kazlendarz księżycowy ;) za pierwszym razem synuś i za drugim też

lola1, Invictia, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, Wachciowa lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 12+6 lekarz zdecydowanie powiedział ze dziewczynka. Kilka razy potwierdził w trakcie badania. Mówi ze na tym etapie zawsze jest widoczny jakis ogonek tylko ze u dziewczynek on idzie w dol a u chłopców do gory.

lola1 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wcześnie poznałam płeć ginek już koło 11 tc zazartowal że będzie chłopczyk na każdej kolejnej się potwierdzalo

lola1 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam sobie wlasnie z ciekawości z tym chińskim kalendarzem i tez wyszlo ze dziewczynka:)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg chińskiego kalendarza też się zgadza płeć teraz jak i dla pierwszego synka

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolapola wrote:
    Sprawdziłam sobie wlasnie z ciekawości z tym chińskim kalendarzem i tez wyszlo ze dziewczynka:)
    Jak mogę to sprawdzić?

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wystarczy wpisać kalendarz chiński w googlach. tam wiek się podaje i miesiąc poczęcia
    tak swoją droga mi też się sprawdza

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie gin. też sprawdzała czy idzie w górę czy płasko :) cieszę się, bo bardzo chciałabym mieć chłopca. Zawsze myślałam,że moim pierwszym dzieckiem będzie dziewczynka, a od początku ciąży nie mogę inaczej mówić o maluszku jak tylko "on"

oar83e3ku4iy5lvz.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ